sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #105 Dátum: 2010. Augusztus 15. - 18:30:32 » |
|
Sziasztok!
Volt már valakinek olyan hibajelensége, hogy az alapjárat eltűnésével egyidejűleg a gázpedál teljesen bekeményedett, szinte csak egy erős rugással lehetett újra lenyomni, és ezt majdnem minden felengedés (sebességváltás) után eljátszotta? Így közlekedtem kb. fél órán keresztül, majd kb. fél órányi motorleállítás után rendbejött minden, de akkor is aggasztó, hogy mikor jön elő újra a hiba. Mindez nem először fordult elő, 2-3 havonta előjön. Gondolom itt is a fojtószelep ház környékéről származik a baj, de tudja valaki, hogy azon belül vajon mi "akad be", ami ilyen szinten megnehezíti a gázpedál lenyomását (ill. eltünteti az alapjáratot)? Vagy esélyem sincs ennek házilagos javítására, törődjek bele a fojtószelep ház cserébe? Tisztítással már próbálkoztam, eredmény nélkül, de darabokra még nem szedtem a házat, csak a pillangószelep környékét tisztogattam. Előre is köszönöm a választ.
Üdv, K.
a probléma maga a folytószelepház cserével lehet csak orvosolni
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
Pittike
|
|
« Hozzászólás #106 Dátum: 2010. Augusztus 15. - 19:35:56 » |
|
Sziasztok!
Volt már valakinek olyan hibajelensége, hogy az alapjárat eltűnésével egyidejűleg a gázpedál teljesen bekeményedett, szinte csak egy erős rugással lehetett újra lenyomni, és ezt majdnem minden felengedés (sebességváltás) után eljátszotta? Így közlekedtem kb. fél órán keresztül, majd kb. fél órányi motorleállítás után rendbejött minden, de akkor is aggasztó, hogy mikor jön elő újra a hiba. Mindez nem először fordult elő, 2-3 havonta előjön. Gondolom itt is a fojtószelep ház környékéről származik a baj, de tudja valaki, hogy azon belül vajon mi "akad be", ami ilyen szinten megnehezíti a gázpedál lenyomását (ill. eltünteti az alapjáratot)? Vagy esélyem sincs ennek házilagos javítására, törődjek bele a fojtószelep ház cserébe? Tisztítással már próbálkoztam, eredmény nélkül, de darabokra még nem szedtem a házat, csak a pillangószelep környékét tisztogattam. Előre is köszönöm a választ.
Üdv, K.
a probléma maga a folytószelepház cserével lehet csak orvosolni Jaja nekünk is volt két autón is :S
|
|
|
Naplózva
|
Pittike
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #107 Dátum: 2010. Augusztus 16. - 18:56:14 » |
|
Sziasztok!
Üdv, K.
a probléma maga a folytószelepház cserével lehet csak orvosolni Jaja nekünk is volt két autón is :S Nekem is,szerencsére még gari időben.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #108 Dátum: 2010. Augusztus 26. - 13:30:47 » |
|
Urak!
A szokottnál magasabb alapjárat, a normális alapjáratra való igen lassú visszaesés, a gázelvétel utáni pár másodpercel történő hirtelen rángatás orvosolható a fojtószelep tisztításával?
Ha igen, akkor minitali keretében ki segítene?
Gyanakszom a múlt héten tankolt kagtylós nyálra is...
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #109 Dátum: 2010. Augusztus 26. - 14:23:14 » |
|
Urak!
A szokottnál magasabb alapjárat, a normális alapjáratra való igen lassú visszaesés, a gázelvétel utáni pár másodpercel történő hirtelen rángatás orvosolható a fojtószelep tisztításával?
Eljátszhatunk vele, de nekem nincs olyan tisztítóm, mint Kripic úrnak volt anno. Ha hozol sprayt, akkor segítek, ha kell természetesen holnap délelőtt például. Kripic úrat kérdezd meg, hogy mi volt az, és hol lehet kapni? Ha ez a baja egyáltalán...
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #110 Dátum: 2010. Augusztus 26. - 15:00:47 » |
|
Urak!
Eljátszhatunk vele, de nekem nincs olyan tisztítóm, mint Kripic úrnak volt anno. Ha hozol sprayt, akkor segítek, ha kell természetesen holnap délelőtt például. Kripic úrat kérdezd meg, hogy mi volt az, és hol lehet kapni? Ha ez a baja egyáltalán... Például holnap délelőtt nem jó, mert viszem a kölkét a vonathoz, utána meg kínzás, illetve gyógytorna.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #111 Dátum: 2010. Augusztus 26. - 15:02:07 » |
|
Urak!
Eljátszhatunk vele, de nekem nincs olyan tisztítóm, mint Kripic úrnak volt anno. Ha hozol sprayt, akkor segítek, ha kell természetesen holnap délelőtt például. Kripic úrat kérdezd meg, hogy mi volt az, és hol lehet kapni? Ha ez a baja egyáltalán... Például holnap délelőtt nem jó, mert viszem a kölkét a vonathoz, utána meg kínzás, illetve gyógytorna. Délután? Vagy szombaton nálunk a telken? Ha egyáltalán akarod-e?
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #112 Dátum: 2010. Augusztus 26. - 15:57:35 » |
|
Tisztításra jó a féktisztító spray is. De vedd figyelembe amit korábban írtam: utána szükség lehet a Scan100-ra is! A tisztítással nem biztos, hogy megoldod a gondot - inkább csak teszel hozzá még egyet.
A legegyszerűbb, ha beugrassz a Gombosba egy műszerezésre.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #113 Dátum: 2010. Augusztus 26. - 18:16:39 » |
|
Urak!
Kötve hiszem,hogy a kagylós nyáltól van.Én csak azzal járok.Nem lehet inkább az E85-től?
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #114 Dátum: 2010. Augusztus 26. - 18:44:32 » |
|
Kötve hiszem,hogy a kagylós nyáltól van.Én csak azzal járok.Nem lehet inkább az E85-től?
Nem tudom, fél tank fogyott el és most jött elő. Amúgy meg kissé erőtlen tőle a gép. E85 meg nem most volt először benne.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #115 Dátum: 2010. Augusztus 26. - 18:59:38 » |
|
Tisztításra jó a féktisztító spray is. De vedd figyelembe amit korábban írtam: utána szükség lehet a Scan100-ra is! A tisztítással nem biztos, hogy megoldod a gondot - inkább csak teszel hozzá még egyet.
A legegyszerűbb, ha beugrassz a Gombosba egy műszerezésre.
Egyedül nem, mert... Szóval inkább ne nyúljak hozzá?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #116 Dátum: 2010. Augusztus 27. - 11:10:31 » |
|
Ebben mindig nehéz tanácsot adni. Ahány ember annyiféle elvárás/lehetőség/jó megoldás. Én a következőt tenném: - meglesem a fojtószelepet mennyire koszos (nem mintha ez okozná a problémát, de ha már úgy is műszerre kerül a gép legyen előtte kipucolva) - szükség esetén tisztítás (biztos fekete lesz ) - teszt egy pár napig (megtett út és tűrőképesség függvénye) - ha rendbe jött: örül. Amennyiben továbbra sem az igazi: Gombos - Scan100 Ez utóbbi esetén szólj, adom az instrukciókat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag