Egy kis élménybeszámoló a magyar autóstársadalom különleges fajtáiról
Nyilván találkozni szoktunk velük, de 1-1 hosszabb út alkalmával aztán lehet csemegézni közülük. Erdélybe indult az utunk, majd hazafelé pár nappal később. Az ottani vezetési kultúrával nincs gond, mert aki ott nyomja neki, az nyomja rendesen, nem csak azért, hogy megmutassa... az ő "****ja" is tud menni olyan "gyorsan" , vagy nehogymá ez lenyomjon azzal a kis valamivel, hisz nekem prémium edisönöm van hee. Mondjuk vannak érdekes állapotú autók Románia területén...féklámpa nélküliek, 8as van az egyik kerekükbe, vagy a fényszórójuk kiégve és félszeműek.
Amik megmaradtak az emlékezetemben csak azokat említem, ezekre nagyrészt ráéreztem és utána mosolyogtam is rajtuk, ha tudtam...kvázi lehet mondani bekvantumozásnak is, de maradjunk az érzésnél.
Előszóban megemlíteném, hogy lakott területen belül max 65-70-el szoktam gurulni, míg országúton, ha jó fiú vagyok, akkor 105-110, ha haladni szeretnék, akkor 130-140. Mindezt persze óra szerint, ami felfelé csal (szerencsére).
Kezdjük akkor jaguáros apánkkal, aki mindaddig nyugisan 50-el haladt a többiek sűrűjében egy településen amíg meg nem látta, hogy én a külső sávban haladok 65 körül és előzöm azokat, akiknek cukrot osztogattak a belső sávban. Persze egy piros lámpánál egymás mellé kerített minket a sors, ahol bizonyíthatott.
Remek dinamikával gyorsított fel kb 65ig, szorosan követte egy fordos is, így már 2en tanítottak móresre, lol. Szépen besoroltam mögéjük, aztán amint vége lett a településnek és előzési lehetőség volt, hát pápá volt nekik. Felvettem az utazó tempót, csak nem értem miért voltak meglepve, aki haladni szeretne az nem feltétlenül huszárkodik.
Ezután már elég kihalt volt az út a határhoz közeledve. Utolértem egy seat egyterűt. Furcsa volt, mintha gyorsított volna, amint meglátta, hogy közeledek a mögötte lévőt megelőzve. Itt olyan 130 körül haladtam, aztán még a kanyar előtt kicsit rápakoltam, hogy lendületből megelőzzem, mert valóban felgyorsított. Majd a kanyar után gyönyörű hosszú egyenes jött. Én tartottam a tempómat és láttam a tükörből szépen közelít a sumahher. Na mondom ez most mit gyökérkedik....Aztán miután lőtávolba került visszalassított és jól eltűnt a tükörben. Biztos jó móka volt, meg persze a króm tükörrel meg kellett mutatni ki a jani hajdúbiharban :X
Pár nap szünet után hazafelé...
A határtól szépen libasorban mindenki tündérke volt. Én meguntam a 60-70-et országúton és 10-15 perc után benyomtam a "nitrot"
Érdekes, utána jöttek a mihelisznorbik. Onnantól kb nem tudtam elég gyorsan menni némelyeknek, nekik előzni kellett, igaz nem akartak gyorsabban menni, na de hát étted, meg kell mutatni...
Oktáviás barátommal egész sokáig tartottunk együtt. Igaz ő csak 130-al akart haladni, de ha már mögöttem volt, akkor megtiporta a ménest, csak hogy előttem lehessen. Ezt eljátszotta kétszer. Viszont, amikor közvetlen előttem ment és előzött, akkor elég lekvárul gyorsult a gép. Nem is értettem, hogy ha nagypapiban ötösben előzget, akkor siet vagy spórol :? Egyik sem...
Volt egy focusos családapa is, akit felbosszantott egy hondás bácsi előzés közben, konkrétan bement elé és majdnem kiütötte...na szóval ő kezdett el kergetni. Szépen tartotta is a tapadást a dízel családi ménes, aztán egy előzésnél, amikor besoroltam egy felüljárós kanyar előtt egy tehergép mögé, ő úgy gondolta, hogy akkor megy tovább és 70től ötösben gyorsít...az nem számított, hogy a kamion jön szembe a kanyarból felbukkanva és tele van a családdal a kocsi...áááááááá. Na, a szuper előzése után, gondolom anya átszólt neki, hogy 2 hétig nem lesz kukipuszi, mert innentől példásan 100 volt a tempója. Gratuláltam neki, rendkívül okos volt.
Majd jött a legokosabb versenyző. Utolértem egy sort, majd elkezdtem előzni szépen...már csak 2 aató volt hátra, amikor is úgy gondolta asztrás fiúka, hogy ő akkor megelőzi a papát bejőve elém, a tükörbe meg én nézek. Még jó, hogy már messziről éreztem a vibrálását, mert ahogy kell bejött elém, holott volt tempókülönbség rendesen. Szuper, túléltük. Majd megelőztem és felvettem a 130-at kb és látom, hogy jön előzni. Jajj mondom ez tuti megelőz és majd beáll elém 90el. Hát, mint utólag kiderült rosszabb volt. Amint megelőzött kezdett lassulni, majd jobbra indexelni és lekanyarodni egy földes útra :O ezért gyorsult fel 140-150ig, hogy pár 100 méterrel később lekanyarodjon! Az igen, nagy gratula neki! Főleg, hogy engem is fékezésre kényszerített, szuper volt, remélem boldogan mesélte el a tanyán, hogy az eff asztra megrágott egy chevyt, juhéj!!!
Ezután szerencsére nem volt több veszélyes "játszótársam", bár egy jettás még érdekes előzésekbe ment bele előttem, biztos irritáltam aznap (is) a népet, lol :O