Lacetti klub fórum
2024. Szeptember 29. - 06:23:56 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:
 
   Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 184 185 [186] 187 188 ... 201   Le
 
Szerző Téma: Így közlekedünk...  (Megtekintve 285278 alkalommal)
WERES
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3437


R+


« Hozzászólás #2775 Dátum: 2013. November 25. - 19:25:28 »

na igen, az a másik okos dolog a szintén idősebbektől, akik tuti nem látnak a szódás-szifon mögül, de autózni muszáj országúton 60 km/h-val...nehogy sokat fogyasszon a gép 
Naplózva

Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2017


SW 1,6 elite+


« Hozzászólás #2776 Dátum: 2013. November 26. - 17:36:13 »

na igen, az a másik okos dolog a szintén idősebbektől, akik tuti nem látnak a szódás-szifon mögül, de autózni muszáj országúton 60 km/h-val...nehogy sokat fogyasszon a gép 
Na és ezek kiszabadulnak az autópályákra is,ahol meg sem lehet őket előzni őket teherautóval(mert tilos).
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
Komis
Ezredes
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1929



« Hozzászólás #2777 Dátum: 2013. December 06. - 15:35:54 »

Nos hóvihar Ausztriában. Reggel csillagok háborúja érzéssel vezettem. Sokszor csak az másfélméteres karók prizmáját látva próbáltam az úton haladni.
Mellesleg megoldottam a kör négyszögesítésének problémáját, mikor a körforgalomba egyenes vonalú csúszással oldottam meg a továbbhaladást a munkahely felé...
A házhoz vezető út 12%-os emelkedőt csak 2fokozatban tudtam megtenni, mert csak a baloldali gumik láttak némi aszfaltot. 
Viszont a BMW x3, Audi, stb tud egyenletesen haladni a kisautók mögött 50-60-nal.. anélkül, hogy elszállt aggyal előzéssel veszélyeztetne másokat. Lehet, hogy nem is a kocsikkal van otthon baj...? 
Naplózva

MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5352


2005 SW Elite+ 1.6 LPG


WWW
« Hozzászólás #2778 Dátum: 2013. December 06. - 17:02:23 »

Megyek gyerekért iskolában. Parkolóban egy hely van, baloldali autó úgy 30 cm-t átlóg az üres helyre, jobboldali normálisan áll.
Beállok rá a jobb oldali vonalra így, annyi hely volt, hogy épp ki bírtam volna mászni. Nem szálltam ki mert még korán volt.
Egyszer csak egy nő kiabál, "hogy lehet valaki ilyen hülye, hogy nem tud rendesen beparkolni, hogy fogtok így beszállni" mondta a két gyerekének. Ekkor kinyitottam az ajtót, meg is lepődőt és felvilágosítottam ki is a hülye aki nem tud parkolni. Onnantól egy szót nem hallottam. Vigyorog
Naplózva


LPG
cápaFeri
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5924


cettim


WWW
« Hozzászólás #2779 Dátum: 2013. December 06. - 19:15:19 »

Az biztos Komis cartárs, hogy kevesebb idiótát látni errefelé. Tudod a közlekedésben is érvényesül a mások iránti tisztelet, figyelem. Ha kihajt eléd, nem vánszorog, hanem a lehető leggyorsabban felveszi az adott útszakaszon megengedett sebességet. Ha lassabban mész nem tol le az útról, nem dudál, nem villog. Még autópályán sem, hanem megvárja amíg befejezed az előzést türelmesen. Ha hibázol, későn váltasz sávot, későn fékezel, nem dudálják le a fejed. Itt nem annyira a kivagyiság szimbóluma a nagy SUV. Nem egy embert ismerek aki zsebből megvenné a klubunk összes lacettijét, mégis egy szakadt régi A4-gyel mászkál. Olyan autócsodákkal jönnek utánam néha, hogy húzom fülem-farkam sok esetben, megszokva az otthoni közlekedési morált, de feleslegesen. Néh az az érzésem, hogy errefelé a közlekedésben mindenki egyenrangú, nem az erősebb (gazdagabb) kutya ba....brál ki a másikkal.:-)
Más világ....ebben is. A gyalogosokra, kerékpárosokra való figyelmet már nem is ecsetelem....
Utóbbi időben vettem észre, hogy kezd összerándulni a gyomrom, ha a határ felé érek...csak ha hazaérkeztem Keszthelyre, kezdek ellazulni kicsit....visszafelé ugyanez, ha átérek a határon sógorékhoz megnyugszom, hogy innen már sima utam lesz.......elgondolkodtató..... sajnos
Naplózva

  "Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
szaot
Bejáratós
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 92


Lacetti 1.4 Star AC HB 2007


« Hozzászólás #2780 Dátum: 2013. December 06. - 21:29:06 »

OFF
De ez miért van így? Szerencsétlen történelmi háttér? Sokáig közös volt a történelmünk, az 50-es évek közepéig ők sem voltak jómódúak. Vagy genetika? Vagy neveltetés? De most komolyan kérdem az ott dolgozóktól, ott élőktől, mit csinálnak az osztrákok, németek másképp, mint mi? Hogyan nevelik otthon, az iskolában a gyerekeiket, hogy ott nincs annyi frusztrált idióta, mint itt?
« Utoljára szerkesztve: 2013. December 06. - 21:35:36 írta szaot » Naplózva
cápaFeri
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5924


cettim


WWW
« Hozzászólás #2781 Dátum: 2013. December 06. - 23:16:48 »

OFF
De ez miért van így? Szerencsétlen történelmi háttér? Sokáig közös volt a történelmünk, az 50-es évek közepéig ők sem voltak jómódúak. Vagy genetika? Vagy neveltetés? De most komolyan kérdem az ott dolgozóktól, ott élőktől, mit csinálnak az osztrákok, németek másképp, mint mi? Hogyan nevelik otthon, az iskolában a gyerekeiket, hogy ott nincs annyi frusztrált idióta, mint itt?


Ha tudnám, nem itt tartanék... Kacsint Vigyorog De rengeteget tudnék mesélni...
Mindenesetre az biztos, hogy a munkás ember jobban megbecsült. Munkás ruhában nem néznek le a városban, sőt egyszer hallottam egy olyan megjegyzést, hogy ez milyen rendes ember, hogy még ilyenkor is dolgozik (megy a munkába vagy jön onnan, valahogy így fogalmaztak). Múltkor láttam egy távhővezeték felújítást a belvárosban...mindegyik ember tette a dolgát, egyik sem állt zsebre tett kézzel! Nem mint nálunk, ahol egy-kettő csinál valamit, a többi meg "szakért" a gödör körül. Megélsz a fizuból, de azért ki is kell dolgoznod a munkaidőt...persze nem rabszolgaként, emberi körülmények között.
Itt ha elvégzed a munkádat műszak után nem kell azon törni a fejed, hónap végén miből fogsz vásárolni. Nem keresed degeszre magad, de egyszerű életmóddal nincs megélhetési gondod. Ez általánosságban értendő. Ezért nem vagy feszült, ideges. Van miből elmenni hétvégente kikapcsolódni, évente egyszer nyaralni. Mivel mindenki meg van fizetve, nehezen megvehető. Ha mégis elcsábulna, nagyon ráfaraghat! Nincs ejnye-bejnye, lehet sosem kap abban a munkakörben állást! Itt jó esélyed akkor van munkahelyet váltani (hogy Te nyerd meg a sok jelentkező közül az állást) ha van ajánlóleveled. Ha mutyiztál és megbuktál ilyen nem lesz! Közlekedés....a rendőr sem megvehető! Viszont szava van!!! Nem kell kettőnek lenni belőle intézkedésnél, az ő szava számít vita esetén. Nincs ám olyan, hogy egy rendőr volt nekem meg a sógor az ülésen bizonyítja, hogy nem volt jogos a bünti! Mivel a rendőrség sincs anyagilag ****ban meg az közrendőr sem, nem érdekük rafkós módszerekkel beszedni a pénzt az autósoktól. Ritkán látni őket, de ha baj van hamar odaérnek és profin intézkednek. Nem piszkálnak feleslegesen. Felelősségteljes felnőttként kezelnek, pl. rád bízzák, hogy tudd, mennyit ihatsz vezetés előtt. Ha elszúrod, nagyon ráfaragsz. Lengyel ismerősömet elkapták, 2600€ bünti, hetente fél évig vérvétel 30€/db saját zsebből, autó lefoglalva két hétre, ausztriában vezetéstől örökre eltiltva. Nem tudta, hogy hol a határ, sok volt benne. Ennyi. A renitenseket ki kell szűrni, mielőtt egy másik családot gyilkol meg az úton!!!! Felnőttként kezelnek, a normálisat nem molesztálják, így marad erő és idő azokra akik nem tudnak felelősségteljesen élni.
Közlekedés 2: Már a vezetés oktatásnál is beléd súlykolják, hogy a gyalogos, a biciklis a gyengébb. Neked kell rájuk vigyázni! Súlyosan büntetik, ha zebrán ütsz el gyalogost, biciklisávban biciklist!!! Nehéz bizonyítani, hogy a biciklis éppen kivágott eléd, ő a gyengébb, pl. megfújhatta a szél is oldalról...neked kell felelősségteljesen biztonságosan elkerülnöd!
A minap nézegettem lakásokat, nem messze a szállásomtól éppen épül egy tömb. Részletezve volt a rezsi, miből áll össze. 31€ volt a fűtés havonta!! Hasonlítsuk csak össze a keresettel és a magyar kereset/fűtésköltség hányadosával!!! Élelmiszer hasonló árban, benzin átszámolva ugyanannyi....csak nem mindegy, mennyiből kell kifizetned ugyanannyit értük!
Más...Ideális esetet írom....Mindennek megvan a gyártója, megvan, mit hogyan szabad pl egy épülő háznál. Nem is olcsó egy építkezés!!  Mosolyog Nincs sógor által kókányolt vaskerítés, az van, amit oda megterveztek. Mivel azt meg kell venned, annak kell egy gyártójának lenni. Az a gyártó foglalkoztat embereket jó pénzért. Ahhoz kell alapanyag, stb, stb, stb...a végén bezárul a kör és észreveszed, hogy mindenre megvan az ember, ezáltal van munkahely. Mindenhez kell alapanyag, azt meg kell termelni....ember kell....és így forog körbe a gazdaságban a pénz. Ezek még a kerti parabolaantenna tartót (betontuskó) is boltban veszik! Röhejes, de amiért pénzt adsz, azzal valaki megélhetését biztosítod. Ha lakásodat fejleszted, az adódból egy részét leírhatod. Több pénzt tudsz rá áldozni, többet költesz, több terméket veszel, több ember munkáját biztosítod, több a termelés, pörög a gazdaság.
Huhhh...nagyon elkalandoztam, nem egyszerű leírni, nagyon bonyolult ez.
Csak még valami....jön megint a hóhelyzet...ami nálunk volt tavaly, azért itt már fejek hullottak volna!!! Otthon történt valami? Nem? Jahhh...valakinek a valakije és nem bántják? Hmmmmm:-)
Itt már kihúzkodták a fényvisszaverős magasító bólyákat az útmenti oszlopokból, felszedték a fekvőrendőröket, kitömték az összes útrepedést kátránnyal, készülnek a télre.....olvastam, otthon is felkészültek, egyik kupac sót átmerték a másik helyre, hogy új beszerzésnek tűnjön, meg kijártak egy sorba a gépekkel szemlére.  Mosolyog Nemsokára lesz a főpróba, majd meglátjuk, ki lesz felkészültebb! Itt a legnagyobb télben is sónedves volt az autópálya, a főút, a bécsi elkerülőn a nagy emelkedőt fel is szárították olyan géppel, amivel a reptéri kifutókat szokták. Otthon meg egy hetes jégen, hóátfúváson alig vergődtem keresztül két számjegyú főútvonalon, amin a balatoni turizmus egész évesre történő kitolását reménykednek biztosítani a Bécs felől érkezők személyében! Hogyan? Szegény külföldiek meg a balatonparti szálloda parkolójából nem tudtak kimenni, a városban nem tolták el a havat! Gondolom arról nem esett otthon szó, miért mentek az osztrákok át? Mentették a saját földijeiket a hóból, meg már nem tudták megoldani a határon a sok ember elhelyezését, akik nem tudtak bemenni az országba, inkább letolták az utat, had menjenek! Nem, nem drága a pályamatrica, ha sokan arra gondolnának, van miből finanszírozni! 80€ az éves. Otthon? Csak itt a befolyt összeget megelőzésre költik, nem a kátyúk foltozására! Itt ha megreped az aszfalt, tömnek, van karbantartás...minden ősszel és tavasszal, mert sokkal olcsóbb, mint kátyúzgatni meg 10 évente újat csinálni teljes felületen! Van olyan út, ami legalább 30 éves és nincs tele kátyúval, viszont rajzos bőven a sok repedésjavítástól! De az nyáron beleolvad.
Aztán még rengeteg minden lenne a közlekedésről, de ez csak egy kiragadott példa...más a mentalítás....itt büszke valaki, ha a falunak sok adót fizet, otthon meg azt a keveset is elcsalja még az is, akit tényleg nem húzna meg a sok adó, mert annyit keres....harácsol, közben elvárja, hogy a luxusterepjárója tökéletes útön gördüljön az egész faluban, legyen a gyerekének munkája, a vállakozása meg menjen, legyen a többi embernek pénze vásárolni! Ő meg 4 órában bejelentett 10 órában minimálbérért dolgoztató adócsaló.
Hú de sokat tudnék mesélni, pedig nemrég vagyok kint...na majd egyszer!  Mosolyog
Ja és még valami...még mielőtt felvetődne a kérdés, hogy ha mindenki jól jár, sok marad a keresetekből, akkor honnan a sok adó? Nem kell mindent elhinni, amit terjesztenek sokat a neten. Pl. Aki nagyon sokat keres annak 50% az adókulcs! Nem egy kulcsos az adórendszer! Munkaidő szigorúan betartatva! Ha megbukik valaki, nagyon nagy bünti, ismétlődve meg lehúzhatja a rolót, nem kap engedélyt többet munkaadóként! Nincs ám, hogy a másik cégembe átmentem a vagyont és virulok! Üzemi balesetnél alapos vizsgálat, súlyos elmarasztalás! A fő érték az ember, az tud termelni, aki ép! Olcsóbb megvenni a védőruhát, mint a rokkantnak élete végéig fizetni a keresetkiesését....állam bácsi nem vállaja be a vállakozó sarát ha előírást szegett! Olcsóbb egy dolgozónak éves uszodabérletet venni juttatáskánt, mint lefáradt dolgozó megromlott egészségi állapotával sok táppénzt fizetni! Mert kirugni csak úgy nem lehet valakit, a munkahelyi szakszervezet kiáll érte ha nem a dolgozó hibája miatt nem tud 100%-os munkát végezni, vagy ezért sokat beteg. A munkahelyi tanácsnak nagy hatásköre van, jogtalan intézkedéseket nem lehet eszközölni. Stb, stb, stb....
Bocs az offolásért!
« Utoljára szerkesztve: 2013. December 06. - 23:41:06 írta cápaFeri » Naplózva

  "Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
cápaFeri
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5924


cettim


WWW
« Hozzászólás #2782 Dátum: 2013. December 06. - 23:20:07 »

Bocsánat a cartársaktól, pláne a modiktól, de sehogy nem tudtam áttenni a Törzsasztalba a válaszomat, nem akartam itt OFF-olni a topicot.
Ha lennétek szívesek....
Köszönöm!
Naplózva

  "Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2017


SW 1,6 elite+


« Hozzászólás #2783 Dátum: 2013. December 07. - 08:22:45 »

Az biztos Komis cartárs, hogy kevesebb idiótát látni errefelé. Tudod a közlekedésben is érvényesül a mások iránti tisztelet, figyelem. Ha kihajt eléd, nem vánszorog, hanem a lehető leggyorsabban felveszi az adott útszakaszon megengedett sebességet. Ha lassabban mész nem tol le az útról, nem dudál, nem villog. Még autópályán sem, hanem megvárja amíg befejezed az előzést türelmesen. Ha hibázol, későn váltasz sávot, későn fékezel, nem dudálják le a fejed. Itt nem annyira a kivagyiság szimbóluma a nagy SUV. Nem egy embert ismerek aki zsebből megvenné a klubunk összes lacettijét, mégis egy szakadt régi A4-gyel mászkál. Olyan autócsodákkal jönnek utánam néha, hogy húzom fülem-farkam sok esetben, megszokva az otthoni közlekedési morált, de feleslegesen. Néh az az érzésem, hogy errefelé a közlekedésben mindenki egyenrangú, nem az erősebb (gazdagabb) kutya ba....brál ki a másikkal.:-)
Más világ....ebben is. A gyalogosokra, kerékpárosokra való figyelmet már nem is ecsetelem....
Utóbbi időben vettem észre, hogy kezd összerándulni a gyomrom, ha a határ felé érek...csak ha hazaérkeztem Keszthelyre, kezdek ellazulni kicsit....visszafelé ugyanez, ha átérek a határon sógorékhoz megnyugszom, hogy innen már sima utam lesz.......elgondolkodtató..... sajnos
Érdekes,mert ha ezek a nyugodtnak tűnő autósok átlépik a határunkat, akkor az autójukhoz méltó idiótákká válnak ők is.
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
szaot
Bejáratós
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 92


Lacetti 1.4 Star AC HB 2007


« Hozzászólás #2784 Dátum: 2013. December 07. - 14:40:59 »

Ha tudnám, nem itt tartanék... Kacsint Vigyorog De rengeteget tudnék mesélni...

Kösz a beszámolót. Valószínűnek tartom, hogy a közlekedésben (is) döntő szerepe van a szűkebb és a tágabb környezet viselkedési formáinak. Tehát ha azt látja egy autós - akár egy külföldi -, hogy itt lehet nyomulni, száguldozni, akkor ő is sokkal könnyebben fog így viselkedni (lásd pl. Tobin ügyét, otthon valószínűleg eszébe sem jutott volna száguldozni). Véleményem szerint ebben (is) hatalmas ereje lehetne a médiának, ha az ilyen viselkedési formákat, az így viselkedő embereket közmegvetésnek, közszégyennek tenné ki, így talán egyre "cikibb" lenne így viselkedni, és elindulhatna lassan valami változás.
Naplózva
kubu87
Teljes tag
***
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 411



« Hozzászólás #2785 Dátum: 2013. December 07. - 15:04:39 »

Sajnos a médiának csak az ebből esetlegesen adódó vér és hullák a fontosak, különben nem tudnák kitölteni a hírműsor időt...
A másik, hogy a becsületes embernek van a legkevesebb joga ebben a sz@r országban! Ha közszemlére lennének téve az ilyen tuskó emberek szerintem nem történne semmi, mivel jó hír rontás, személyi méltóság sértés, meg mit tudom én milyen hippi/libsik által kitalált egyéb "jogok" mögé bújva elsikkadna az egész.
Naplózva
mandro
Teljes tag
***
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 129


1.4 HB Elite


« Hozzászólás #2786 Dátum: 2013. December 07. - 15:59:34 »

OFF
De ez miért van így? Szerencsétlen történelmi háttér? Sokáig közös volt a történelmünk, az 50-es évek közepéig ők sem voltak jómódúak. Vagy genetika? Vagy neveltetés? De most komolyan kérdem az ott dolgozóktól, ott élőktől, mit csinálnak az osztrákok, németek másképp, mint mi? Hogyan nevelik otthon, az iskolában a gyerekeiket, hogy ott nincs annyi frusztrált idióta, mint itt?

Ennek elég sok oka van.

Az egyik, hogy régebben az emberek sokkal elszigeteltebben éltek, mint most, és ezért nagyon eltérő közösségek tudtak kialakulni. (Lásd minden faluban más akcentus, népszokások, társadalmi hierarchia). Ezek a különbségek egy része az információáramlás gyorsulásával már kezd eltűnni, de nyomai még vannak. Valójában egyre kisebb a távolság a nyugattól, csak mi a különbségekre figyelünk. Mosolyog Már nálunk is jobbra áll az emberek többsége a mozgólépcsőn, elkezdtünk biciklisávokat (és nem csak bringautakat) építeni, lassan ugyan, de egyre többen beszélnek angolul (bármilyen hihetetlen), szemétszedő akciókat szervezünk, stb.

Hihetetlen, de sokat számít a földrajzi elhelyezkedés, az éghajlat is. Jellemző, hogy minél északabbra megyünk, annál nyugodtabbak az emberek, minél délebbre, annál jobban "pörögnek". Az eszkimóknak érthető módon nincs kedvük húsvéti locsolkodni és párnacsatázni, ellenben a napfény javítja a kedvet. Ennek biológiai okai vannak, lásd melatonin és szerotonin hormonok. Nálunk is meg lehet figyelni, télen mennyivel komorabbak az emberek. Ausztria jelentősen hidegebb éghajlatú, de ugyanez igaz Németországra, Angliára, Skandináviára is. A délebben fekvő országok (Olasz, Spanyol) már messze nem a nyugati kultúra "legszebb darabjai"... Mosolyog

Újabb ok a történelemben keresendő. Magyarország Mátyás király óta egyetlen háborút sem nyert meg, mindig a végén vesztes oldalon harcolt. Az elmúlt évszázadokban számos alkalommal és hosszú ideig idegen országok irányították/birtokolták az országot (törökök, osztrákok, németek, szovjetek...), az ellenük indított szabadságharcokat pedig rendre véresen leverték. A depressziós hangulatban nevelt gyerekek pedig jó eséllyel felnőttként is depressziósak lesznek. Hiába közös a történelmünk egy része az osztrákokkal, a Habsburg kormányzás kicsit olyan, mint a felszabadító szovjetek... Vajon miért tört ki forradalom 1848-ban?

...lehetne még sorolni az okokat, van bőven...
Naplózva
Yeti
Vén róka
****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 631


Lacetti Sedan Elite 1.6 LPG + Radar (Csolnok)


WWW
« Hozzászólás #2787 Dátum: 2013. December 07. - 19:29:14 »

Érdekesen indult a ma reggel.
Fél 7 körül szokásos indulás, látom vékony lepel van a kocsifeljárón.
Irány Tatabánya, szomszéd falunál már csak sónedves a burkolat.
Hallgatom a reggeli híreket, Tatabányán lezárták a pályát a kamionok elől a havazás miatt. He?
Nah mindegy, megyek tovább magamnak előre, jön az első elágazás Ebszőny-bányánál. Nah itt már elég érdekes volt a burkolat, kissé jeges-havas.
Majd Bajna után a hegy előtt mintha egy csíkot húztak volna, 3-4cm letaposott jeges burkolat.
Faja.
Gyök 2 lefelé, majd jön az erdő, és felfelé.
Hókotró keresztbe, villantok, felfelé nem akarok megállni mert akkor ott maradok, de elfértem mellette.
Majd Tarján előtt már hófúvás nyomai is voltak.
Tarján belterülete, sónedves. Szembe ismerős autó, kolléga hazafelé tart az éjszakás szakból, gondoltam felhívom mire számíthat.
Erre mondja, akkor az már laza lesz, mert Tatabánya és a Tarjáni szerpentin elesett. Hoppá.
Sebaj, innen nincs visszaút.
Elhagyjuk Tarjánt, amint kiérünk a faluból az út katasztrófa.
30-40-el épp csak lehet haladni, de a rutintalanok fékeznek, csúszkálnak, előzni próbálnak. Pedig az S6 is nyugodtan jött mögöttem az űrhajóval.
Ereszkedünk lefelé a szerpentinen, egymerő tükörjég, szemben a kanyarban kisteher felfelé elakadt a nyári gumival. Csodás. Utána pár autó, majd leérve a hegyről jön a busz, majd kamion, busz, autók, busz. Jesszusom mi lesz itt gondoltam. Villogtunk, de ez már nem segít ilyenkor.
Beéve Tatabányára 1-es főút katasztrófa, jobb oldalon rendőrök állítják le a teherautókat-kamionokat, megálltam mellettük.
Váltottam pár szót a főtörzs-el, elmondtam neki mi van Tarján felé, megköszönte intézkednek.
Állítólag elég sokáig állt a hegy forgalma felfelé, ezt már napközben tudtam meg.
Gondoltam naívan a nehezén túl vagyok, de ez volt a bemelegítő. A MOL kútnál minden tükörjég, ipari park felé lépésben, ABS dolgozott rendesen. Lámpa, ipari park, befordulva maga a borzalom.
Átlátszó, 4-5cm vastag jégpáncél az úton, mindenhol elakadt kamionok, pár sérült autó, a 800m cirka 10 perc volt a gyárig.


Ma került megrendezésre több helyen a télen is nyári gumit használók éves nagytalálkozója kis megyénkben.
A közút katasztrófa, az éjszakás kollégákat céges autókkal hurcolták haza, mert a tömegközlekedés nem kicsit halt meg ma reggel Tatabányán.

Hazafelé már tiszta volt az út, bár a nap lementével elkezdett fagyni.

Mindenki vigyázzon az utakon, és téligumi nélkül ne nagyon akarjon közlekedni.

Üdv,
Yeti
Naplózva

WERES
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3437


R+


« Hozzászólás #2788 Dátum: 2013. December 07. - 21:47:50 »


Viszont a BMW x3, Audi, stb tud egyenletesen haladni a kisautók mögött 50-60-nal.. anélkül, hogy elszállt aggyal előzéssel veszélyeztetne másokat. Lehet, hogy nem is a kocsikkal van otthon baj...? 
ez egyértelmű 
Naplózva

Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
mandro
Teljes tag
***
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 129


1.4 HB Elite


« Hozzászólás #2789 Dátum: 2013. December 07. - 23:06:25 »

Mindenki vigyázzon az utakon, és téligumi nélkül ne nagyon akarjon közlekedni.

Üdv,
Yeti

Ha személyesen a Yeti ad tanácsot a téllel kapcsolatban, akkor én biztosan hallgatok rá! Vigyorog Vigyorog Kacsint

Egyébként szerintem ebben az időszakban kötelezővé kellene tenni a téli gumit, annyi balesetet okoz a hiánya!
Naplózva
Oldalak: 1 ... 184 185 [186] 187 188 ... 201   Fel
 
 
Ugrás:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!