A mai nap három csemegéje:
1: Betonkoszorúval elválasztott forgalmi irányok a Thökölyn, és mit tesz a profi Skoda taxis? Hát igen, nyertetek: szembe jött. Bizos, hogy profi?
2: Okoska felszáll a buszra, de nem nézi meg, hogy mi van kiírva rá. Persze ellentétes kellene neki, de se nem olvas, se nem kérdez, mert minek. Nos, megállok a következő megállóban, ugrik le, mert látja, hogy szemben beállt a megállóba a számára helyes irányú busz. Naná, hogy futás, takarásból, mert így nem látja a kisteherautót, igaz az sem őt, így izgalmasabb, mázlija van, mert a tgk, gyorsabb, mint ő, így nekiugrik az oldalfalának, ezt a sofőr észre sem veszi sűvít tovább, ő pedig túlélve saját halálát átfut, majd felugrik a buszra, mert gondolhatja, az az utolsó aznap. (6-8 percenként jár!)
3: Bezárt a Lipótmező, így utcára kerültek az ápoltak, és van olyan is, aki autót vezet. Külső sávban a sima 7-es, mögötte egy kocsi, majd 1 méterre dudálgatva egy kék autó, én a belsőben, mert nekem nem lesz megállóm a Szt. Gellért térnél a Móricz felé. 7-es megáll,elmegyek mellette, majd később elhúz jóval odébb a kék autó, és az ablakon mutatja az ujjával, hogy mit csináljak, mielőtt dögöljek meg, mert azzal folytatja a jelzéseket. Piros lámpa a Körtérnél, kiszáll, akkor már nem siet, és mutatja, hogy a kocsija hátulján ott a mozgássérült matrica. A fenébe, nem tudtam, hogy a mögöttem menő, hátsó ablakát kéne látnom, és vészfékezve megállnom, majd visszatolatnom, hogy előre mehessen ez a megkülönböztetett jármű. Ti tudtátok? A szörnyű az egészben, hogy ezt komolyan csinálta! Ki engedhette ki egyedül az utcára, ráadásul autóval? Ennyi év után is érhet meglepetés! Megpróbálok utána érdeklődni, hogy kié ez az autó, egy intézetre gondolok inkább, mint magán kocsira, mert sérült a sofőr csak agyilag volt, mert simán ki tudott szállni, és hátramenni mutogatni a matricát, és üvölteni rám. Ez a matrica úgy látszik nemcsak a mozgás sérülteket jelképezi, hanem az agykárosodottakat is, de akkor, hogyan lehet engedni utcára, és vezetni? Ki érti ezt, mert én nem. Vagy lemaradtam valamiről?