captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #1050 Dátum: 2008. November 24. - 18:43:54 » |
|
Igazából nem kerül semmibe a téli gumi, hiszen amíg azt használom nem kopik a nyári, kvázi annál később kell újat venni.Ami többletköltség a másik felni garnitúra, de az viszont nem kötelező csak ajánlott.Ha valaki akkor én tudom mit jelent 0,5 méterrel előbb megállni vagy nem megállni az akadályok előtt.**** érzés a pofánkba robbant légzsák simogatása.(legalább is eddig akiket így láttam egy se vigyorgott.)Egy lökhárító javítás kb.3 szorosába kerül , mint egy garnitúra téli gumi. A mentőkre is mindig feltetetjük.A dolog szépséghibája, hogy a dolgozók adják össze és szerzik meg a rávalót!
Én már azt is nehezen nyelem be, hogy a Volánbuszok négyévszakos izén korcsolyáznak, de hogy a mentőautóra a mentősnek kelljen megvenni a téli szettet?!!!!!! Felháborító!!!!! ma meg kellett állnom pár percre a gumisnál (nem a gumi miatt, boltoltunk) és következő párbeszéd zajlott le: VW Sarahn-nal jólöltözött megál az úton (kb. tíz autó várakozott átgumizásra, + aki már előre bejelentkezett) és betipeg. - Téli gumit szeretnék az autór. -Persze van, használt vagy új, ár ettől eddig. -Fel is szerelik? -Igen, de váni kell, mert vannak ön elött. -Mennyit? - Hát, lehet, hogy 3- 4 órát, mert vannak előre bejelentett ügyfelek. -Jó, akkor visszajövök. -Mikor, mert akkor felírom és esetleg elrakjuk a kiválasztott gumit. -Ja, nem ma, majd a jövő héten, addigra kevesebben lesznek. Addig meg majd picit lasabban megyek, mert aki tud vezetni, annak télen is jó a nyári gumi! Csak a feleségem divatozik. Nem álltam meg, beszóltam. Durván, hangosan. Mit mondtál a szaninak? A csúnya szavakat kihagyjam? Tudod, szabályzat.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #1051 Dátum: 2008. November 24. - 18:47:50 » |
|
Hát akkor gondolom marad az és, ha, a te, a hó, a jég, a csúszás, a többi meg fütty, vagy pontozás. Cap! Tévednék? Persze, ha irodalmi stilusban leírnád, amit nagyra becsülnénk, akkor rajta, legalább jókat nevethetünk szenvedéseden, és eredményén.
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #1052 Dátum: 2008. November 24. - 18:48:39 » |
|
Ma este 8-kor találkoztunk a jéggé fagyott Hungária krt-n egy motorossal.Persze feküdt az úton és és örült annak,hogy a mögötte jövök nem mentek át a fején. Én is ma végre felpakoltam a téli papucsokat... Itt volt az ideje. Más még most sem. Bár a tízest letaakarították és a helyi utcák egy részét is, még mindig volt olyan idióta, aki a nyári gumival erőlködött!!! Tegnap Atheeval azon morfondíroztunk, hogy a nyári papucsokon erölködő 7-es bukó bömös tulajának fejét ki kéne ütni a fülei közül, pedagogice, de hát sok hasonló idióta volt. Tegnap én este fél 11 körül értem haza. Azt nem is tudom, Diablo mikorra futott be Esztergomba. Papíron mindenki felkészült a télre.... Legyen kötelező nálunk is a téli gumi!!!! Ezt én is támogatom, mert amíg a felelőtlenek mások életével is játszanak, nem csak a magukéval, addig ezt törvényben kell elrendelni. Azért ez nem ilyen egyszerű.Előbb talán el kellene kezdeni a kamionokra és a teherautókra való téli gumi gyártását.Mert ami nincs azt nem lehet feltenni.Már azon is csodálkozom hogy a buszokra legalább van 4évszakos. Nem gyártanak, vagy nem forgalmazzák? Akkor Ausztriában, ahol kötelező min járnak? De nem is rajtatok vagyok felháborodva. A magánautós meg vegye meg a télit. Ül a fazon egy több milliós verdában, én meg reszketek az életemerét, mert csúszik rám keresztben a nyári gumijain. Tudtommal nem gyártanak.Esetleg a hóláncot írják elő kötelezőnek.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #1053 Dátum: 2008. November 24. - 18:52:46 » |
|
Hát akkor gondolom marad az és, ha, a te, a hó, a jég, a csúszás, a többi meg fütty, vagy pontozás. Cap! Tévednék? Persze, ha irodalmi stilusban leírnád, amit nagyra becsülnénk, akkor rajta, legalább jókat nevethetünk szenvedéseden, és eredményén. Akkor nem mondtam semmit. Illetve: Te felelőtlen ********************. Hány ember életét akarod kockáztatni? Jégen senki nem vezet te **********************************!!!!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jopek
|
|
« Hozzászólás #1054 Dátum: 2008. November 24. - 18:55:13 » |
|
Ma este 8-kor találkoztunk a jéggé fagyott Hungária krt-n egy motorossal.Persze feküdt az úton és és örült annak,hogy a mögötte jövök nem mentek át a fején. Én is ma végre felpakoltam a téli papucsokat... Itt volt az ideje. Más még most sem. Bár a tízest letaakarították és a helyi utcák egy részét is, még mindig volt olyan idióta, aki a nyári gumival erőlködött!!! Tegnap Atheeval azon morfondíroztunk, hogy a nyári papucsokon erölködő 7-es bukó bömös tulajának fejét ki kéne ütni a fülei közül, pedagogice, de hát sok hasonló idióta volt. Tegnap én este fél 11 körül értem haza. Azt nem is tudom, Diablo mikorra futott be Esztergomba. Papíron mindenki felkészült a télre.... Legyen kötelező nálunk is a téli gumi!!!! Ezt én is támogatom, mert amíg a felelőtlenek mások életével is játszanak, nem csak a magukéval, addig ezt törvényben kell elrendelni. Azért ez nem ilyen egyszerű.Előbb talán el kellene kezdeni a kamionokra és a teherautókra való téli gumi gyártását.Mert ami nincs azt nem lehet feltenni.Már azon is csodálkozom hogy a buszokra legalább van 4évszakos. Nem gyártanak, vagy nem forgalmazzák? Akkor Ausztriában, ahol kötelező min járnak? De nem is rajtatok vagyok felháborodva. A magánautós meg vegye meg a télit. Ül a fazon egy több milliós verdában, én meg reszketek az életemerét, mert csúszik rám keresztben a nyári gumijain. Tudtommal nem gyártanak.Esetleg a hóláncot írják elő kötelezőnek. A hólánc a kötelező, de egyébként gyártanak téligumit kamionméretben is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #1055 Dátum: 2008. November 24. - 18:56:29 » |
|
Ma este 8-kor találkoztunk a jéggé fagyott Hungária krt-n egy motorossal.Persze feküdt az úton és és örült annak,hogy a mögötte jövök nem mentek át a fején. Én is ma végre felpakoltam a téli papucsokat... Itt volt az ideje. Más még most sem. Bár a tízest letaakarították és a helyi utcák egy részét is, még mindig volt olyan idióta, aki a nyári gumival erőlködött!!! Tegnap Atheeval azon morfondíroztunk, hogy a nyári papucsokon erölködő 7-es bukó bömös tulajának fejét ki kéne ütni a fülei közül, pedagogice, de hát sok hasonló idióta volt. Tegnap én este fél 11 körül értem haza. Azt nem is tudom, Diablo mikorra futott be Esztergomba. Papíron mindenki felkészült a télre.... Legyen kötelező nálunk is a téli gumi!!!! Ezt én is támogatom, mert amíg a felelőtlenek mások életével is játszanak, nem csak a magukéval, addig ezt törvényben kell elrendelni. Azért ez nem ilyen egyszerű.Előbb talán el kellene kezdeni a kamionokra és a teherautókra való téli gumi gyártását.Mert ami nincs azt nem lehet feltenni.Már azon is csodálkozom hogy a buszokra legalább van 4évszakos. Nem gyártanak, vagy nem forgalmazzák? Akkor Ausztriában, ahol kötelező min járnak? De nem is rajtatok vagyok felháborodva. A magánautós meg vegye meg a télit. Ül a fazon egy több milliós verdában, én meg reszketek az életemerét, mert csúszik rám keresztben a nyári gumijain. Tudtommal nem gyártanak.Esetleg a hóláncot írják elő kötelezőnek. De személyautóra igen és kötelező. Megjegyzem, szerintem a balesetket százalékosan kimutathaó, hogy főleg NEM a hivatásos sofőrök okozzák. Mondjuk a hátulütő: a sofőrök nagy része olyan, már alkatilag, hogy beül egy jobb autóba és elhiszi, hogy tud vezetni. Ugyanez téli gumira: azt hiszi, hogy téli gumival ugyanúgy megáll a tükörjégen. Pedig nem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #1056 Dátum: 2008. November 24. - 19:02:17 » |
|
Ma este 8-kor találkoztunk a jéggé fagyott Hungária krt-n egy motorossal.Persze feküdt az úton és és örült annak,hogy a mögötte jövök nem mentek át a fején. Én is ma végre felpakoltam a téli papucsokat... Itt volt az ideje. Más még most sem. Bár a tízest letaakarították és a helyi utcák egy részét is, még mindig volt olyan idióta, aki a nyári gumival erőlködött!!! Tegnap Atheeval azon morfondíroztunk, hogy a nyári papucsokon erölködő 7-es bukó bömös tulajának fejét ki kéne ütni a fülei közül, pedagogice, de hát sok hasonló idióta volt. Tegnap én este fél 11 körül értem haza. Azt nem is tudom, Diablo mikorra futott be Esztergomba. Papíron mindenki felkészült a télre.... Legyen kötelező nálunk is a téli gumi!!!! Ezt én is támogatom, mert amíg a felelőtlenek mások életével is játszanak, nem csak a magukéval, addig ezt törvényben kell elrendelni. Azért ez nem ilyen egyszerű.Előbb talán el kellene kezdeni a kamionokra és a teherautókra való téli gumi gyártását.Mert ami nincs azt nem lehet feltenni.Már azon is csodálkozom hogy a buszokra legalább van 4évszakos. Nem gyártanak, vagy nem forgalmazzák? Akkor Ausztriában, ahol kötelező min járnak? De nem is rajtatok vagyok felháborodva. A magánautós meg vegye meg a télit. Ül a fazon egy több milliós verdában, én meg reszketek az életemerét, mert csúszik rám keresztben a nyári gumijain. Tudtommal nem gyártanak.Esetleg a hóláncot írják elő kötelezőnek. A hólánc a kötelező, de egyébként gyártanak téligumit kamionméretben is. Esetleg tudsz boltot is mondani,mert én még nem találtam és érdekelne.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #1057 Dátum: 2008. November 24. - 19:08:37 » |
|
Nem tom, hogy van ez, de a mi céges iveco-nkon is téli gumik vannak. Szerintem is beszerezhető, de tudtommal nagyon drága. Persze lehet, hogy csak némelyik gumis foglalkozik teherautókra és buszokra való méretekkel. Nálunk a szomszédban pl egy pont ilyen van. Ha gondolod, kérdezd meg, hogy van-e nekik a méretedben. http://www.cserepgumi.szerszamoslada.hu/?p=1&m=0
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
mostnemtom
|
|
« Hozzászólás #1058 Dátum: 2008. November 24. - 22:30:59 » |
|
Van teherautó méretben is téli gumi és a választék is elég bőséges.Csak baromi drága, és mindjárt 6,8,12 stb. kellene belőle!!!! Itt nálunk sok gondot okoznak a kamionok (dimbes-dombos Bakony) hiszen már 2-3 centi hóban is elekadnak ,mert nem tud felmenni az emelkedőn.Miattuk rendszeresen járhatatlanok a főutak.Anno a honvédségi teherautókkal tartottunk "ügyeletet" az ilyen nagyobb emelkedők mellett és csak azért, hogy ne bénuljon meg a forgalom, húzkodtuk fel őket a dombtetőre.(természetesen az adózók pénzéből)Gondolom ha ki kellett volna fizetniük a mentési költségeket,inkább beruháztak volna egy garnitúra téligumiba.Na de eddig és valószínűleg ezután sem vonnak felelőségre senkit, hogy alkalmatlan gumikkal elakadt.Ugyanez Ausztriában vagy Németo. is így van?
|
|
|
Naplózva
|
Az élet mindig ünnepnap!!!
|
|
|
Jopek
|
|
« Hozzászólás #1059 Dátum: 2008. November 25. - 17:13:54 » |
|
Na akkor egy kis kitérőt tennék a kamionos téliguma felé. Biztos, hogy a téligumi jobb tapadást ad mondjuk a normál (téli) útviszonyok közt, ez nem kétséges. Sík terepen még a nagyobb hóban is jól jöhet. Csahogy a dimbes-dombos, ne adj isten hegyes utakon nem sokat ér. A gumi mintái eltömődnek ugyanúgy, mint a nyári keréken. A dombon felfelé haladva elfogy a lendület (ha volt egyátalán), egyre nagyobb az az erő ami visszafelé húzza a szerelvényt. És mondjuk ez egy rakott kamion esetében 35-38 tonna felfeléhúzását jelenti egyetlen hajtott tengellyel. A súlypont szépen elkezd a húzóról egyre jobban a pótkocsi vége felé tolódni, elmegy a tapadás a hajtott kerékről és már csak a nyomaték lehető legjobb beosztása illetve egy gyönge ima segíthet.( Lehet hangosan ordítani is, le-föl ugrálni az ülésben de ez nálam nem vált be. Az én trükköm a kormányszorítós, felenként visszaváltós, feszültenfigyelős, lélegzetvisszatartós fogcsikargatós volt, ha jól emlékszem?! )
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #1060 Dátum: 2008. November 25. - 17:20:18 » |
|
Na akkor egy kis kitérőt tennék a kamionos téliguma felé. Biztos, hogy a téligumi jobb tapadást ad mondjuk a normál (téli) útviszonyok közt, ez nem kétséges. Sík terepen még a nagyobb hóban is jól jöhet. Csahogy a dimbes-dombos, ne adj isten hegyes utakon nem sokat ér. A gumi mintái eltömődnek ugyanúgy, mint a nyári keréken. A dombon felfelé haladva elfogy a lendület (ha volt egyátalán), egyre nagyobb az az erő ami visszafelé húzza a szerelvényt. És mondjuk ez egy rakott kamion esetében 35-38 tonna felfeléhúzását jelenti egyetlen hajtott tengellyel. A súlypont szépen elkezd a húzóról egyre jobban a pótkocsi vége felé tolódni, elmegy a tapadás a hajtott kerékről és már csak a nyomaték lehető legjobb beosztása illetve egy gyönge ima segíthet.( Lehet hangosan ordítani is, le-föl ugrálni az ülésben de ez nálam nem vált be. Az én trükköm a kormányszorítós, felenként visszaváltós, feszültenfigyelős, lélegzetvisszatartós fogcsikargatós volt, ha jól emlékszem?! ) Ez így helyes!És ilyenkor a hólánc sem ér igazán sokat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #1061 Dátum: 2008. November 25. - 17:37:48 » |
|
No né. Akkor nem csak nálam hatástalan a radart / vezérlőpultot/ matróz fejét órdítva ököllel ütő manőverezgetés? **** érzés, amikor a rád bízott pár tonna nem azt csinálja, amit akarsz. Pedig a firtató kérdésekre szoktam válaszolni: azért szeretem csináni, mert bitangos érzés, amikor pár ezer tonna engedelmeskedik az akaratomnak. Amikor meg nem, akkor találom az új és egyre több ősz hajszálakat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jopek
|
|
« Hozzászólás #1062 Dátum: 2008. November 25. - 17:41:25 » |
|
Ja és, hogy egy kamion mennyire tehetetlen tud lenni!? Akadtam el rakott nyergessel 5 centis vizes fűben, nyáron! Mindenki jót röhögött aki látott, csak az én mosolyom volt kissé erőltetett. A reggeli harmat kifogott a 430-on, meg a 36 tonnán.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #1063 Dátum: 2008. November 25. - 20:00:54 » |
|
Ja és, hogy egy kamion mennyire tehetetlen tud lenni!? Akadtam el rakott nyergessel 5 centis vizes fűben, nyáron! Mindenki jót röhögött aki látott, csak az én mosolyom volt kissé erőltetett. A reggeli harmat kifogott a 430-on, meg a 36 tonnán. A tonna kicsit kevesebb (de beszólni bezzeg tudó!), a lőerő (kW), meg sokkal kevesebb, de pont ezért nem megyek soha a parkba a busszal! Meg hát szeretem a természetet is, nem kicsit, nagyon! Tanulságként ajánlom a kiépített utat a rövidebb parkon átvezető helyett a legközelebbre! Megjegyzem ping- pongoztam két évig, és ott azt mondtak, hogy a ziccert le kell kegyetlenül ütni. Ezt annak véltem... Tévedtem volna?
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Jopek
|
|
« Hozzászólás #1064 Dátum: 2008. November 25. - 20:15:42 » |
|
Ja és, hogy egy kamion mennyire tehetetlen tud lenni!? Akadtam el rakott nyergessel 5 centis vizes fűben, nyáron! Mindenki jót röhögött aki látott, csak az én mosolyom volt kissé erőltetett. A reggeli harmat kifogott a 430-on, meg a 36 tonnán. A tonna kicsit kevesebb (de beszólni bezzeg tudó!), a lőerő (kW), meg sokkal kevesebb, de pont ezért nem megyek soha a parkba a busszal! Meg hát szeretem a természetet is, nem kicsit, nagyon! Tanulságként ajánlom a kiépített utat a rövidebb parkon átvezető helyett a legközelebbre! Megjegyzem ping- pongoztam két évig, és ott azt mondtak, hogy a ziccert le kell kegyetlenül ütni. Ezt annak véltem... Tévedtem volna? Bizony nagyot tévedtél, kedves aszfalthoz szokott barátom. Sajnos a kamionosok nem csak aszfaltot látnak, ha érdekel egyszer szívesen elmesélem Neked néhány élményemet a fuvarozás rejtelmeiről. Csak jó sok időd legyen, meg türelmed, meg capuccinód...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|