kripic
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1.6 SW Elite (Powered by sütiszörny...)
|
|
« Hozzászólás #780 Dátum: 2008. Augusztus 01. - 10:39:04 » |
|
Ma hajnalban értem haza egy kb 2100 km-es túráról Ausztrián és Németországon keresztbe-kasul. Igazából nem volt semmilyen szégyenteljes dolog a három nap alatt. Csak kisebb dolgok, mint például az osztrákok nem használnak indexek, meg a németek nem használnak lámpát még hajnalban vagy szürköletkor sem. Viszont a sógorék hazsnálják a tompítottak és a nagytestvéreik folyamatosan indexelnek és ha 200-al is megy az autópályán, akkor is kiindexel a legkülső sávba (3-3 sáv) és pár másodperc múlva visszaindexel a belsőbe. Sehol egy dudálás vagy üvöltözés vagy mutogatás. Jó volt egy kicsit európában járni és a vérnyomásom sem ment fel egyszer sem, sőt a 12-ik búzasör után igencsak lent volt. Kívánom minden magyarnak, hogy látogasson sűrűbben nyugatra, mert hasznos lehet. A rend őrei is hihetetlenül kultúráltak és segítőkészek. A porsés nénik meg tudnak mosolyogni, ha veszed őket kamerával, bár először megdöbbennek, ha rájuk mosolyogsz és melléjük állsz 190-nel. Hát igen, lenne mit tanulni... A svédek se szeretnek indexelni, de ettôl eltekntve még lehet kôzlekedni... Semmi anyázás, semmi mutogatás, megy mindenki a dolgára, normálisan. Mondjuk az elég izgi, ahogy az autópályára felhajtanak: Nem számít, hogy ott vagy mellette, csont nélk?l bevág eléd, jó esetben legalább 90-nel
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #781 Dátum: 2008. Augusztus 06. - 18:42:43 » |
|
Ma hallottam ismerősömtől, hogy hogy járt. Igazoltatták a rendőrök.....Elsősegély csomag, izzókészlet, háromszög, láthatósági mellény stb stb.... Majd miután ezek mind rendben megvoltak, megbüntették, mert mikor kiszállt, nem volt rajta a láthatósági.... No comment
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #782 Dátum: 2008. Augusztus 06. - 20:08:02 » |
|
Ez tipikusan a van-e rajta sapka esete.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #783 Dátum: 2008. Augusztus 06. - 21:12:53 » |
|
Ma hallottam ismerősömtől, hogy hogy járt. Igazoltatták a rendőrök.....Elsősegély csomag, izzókészlet, háromszög, láthatósági mellény stb stb.... Majd miután ezek mind rendben megvoltak, megbüntették, mert mikor kiszállt, nem volt rajta a láthatósági.... No comment Azért ez megérne egy jó kis jogi hercehurcát! Meg kellene nézni, pontosan mit ír a kresz a láthatósági mellényről! Mikor, milyen körülmények között kell felvenni? Ugyanis ha önszántából száll ki a sofőr, esetleg műszaki okból, akkor értem. De ha a fényvisszaverő matricával teleragasztott, jól látható rendőrautó áll az igazoltatott jármű mögött és felszólítják, hogy szálljon ki, akkor az nem igazán vonatkozik kresz előírásba botló láthatósági problémának.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #784 Dátum: 2008. Augusztus 06. - 21:13:37 » |
|
Ma hallottam ismerősömtől, hogy hogy járt. Igazoltatták a rendőrök.....Elsősegély csomag, izzókészlet, háromszög, láthatósági mellény stb stb.... Majd miután ezek mind rendben megvoltak, megbüntették, mert mikor kiszállt, nem volt rajta a láthatósági.... No comment Magyarországon nem kötelező a láthatósági mellény (csak ajánlott)!!! Jól palira vették.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #785 Dátum: 2008. Augusztus 06. - 21:38:03 » |
|
Ma hallottam ismerősömtől, hogy hogy járt. Igazoltatták a rendőrök.....Elsősegély csomag, izzókészlet, háromszög, láthatósági mellény stb stb.... Majd miután ezek mind rendben megvoltak, megbüntették, mert mikor kiszállt, nem volt rajta a láthatósági.... No comment Magyarországon nem kötelező a láthatósági mellény (csak ajánlott)!!! Jól palira vették. No-no! Nem úgy van az! 2008. január 1-től lép hatályba a Kormány rendeletmódosítása a fényvisszaverő mellény viselésével kapcsolatosan, miszerint a lakott területen kívüli út úttestjén, leállósávján és útpadkáján tartózkodó gyalogosnak, illetve a lakott területen kívüli út úttestjén, leállósávján a kézikocsival közlekedő személynek, az állatot hajtó vagy vezető személynek -a kötelező kivilágítás mellett- éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő mellényt kell viselnie. Ha több személy végzi az állatok hajtását, vezetését, akkor a fényvisszaverő mellényt minden személynek viselnie kell. A műszaki hiba miatt vagy egyéb okból megálló járműből ( pl. buszból) kiszálló személyeknek a lehető legrövidebb időn belül el kell hagyniuk az úttestet, a leállósávot és az útpadkát, vagy fel kell venniük a fényvisszaverő mellényt amíg ott tartózkodik. A mellény használata gyermekeknek is kötelező, kivéve, ha a felnőtt ölében tartózkodnak vagy bármely módon a felnőtt testéhez vannak rögzítve. Nem a gépjárművezető kötelessége gondoskodni a járműből kiszálló utasok láthatósági mellényéről, mivel a kötelezettség személyhez kötött
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #786 Dátum: 2008. Augusztus 06. - 21:48:44 » |
|
Ma hallottam ismerősömtől, hogy hogy járt. Igazoltatták a rendőrök.....Elsősegély csomag, izzókészlet, háromszög, láthatósági mellény stb stb.... Majd miután ezek mind rendben megvoltak, megbüntették, mert mikor kiszállt, nem volt rajta a láthatósági.... No comment Magyarországon nem kötelező a láthatósági mellény (csak ajánlott)!!! Jól palira vették. No-no! Nem úgy van az! 2008. január 1-től lép hatályba a Kormány rendeletmódosítása a fényvisszaverő mellény viselésével kapcsolatosan, miszerint a lakott területen kívüli út úttestjén, leállósávján és útpadkáján tartózkodó gyalogosnak, illetve a lakott területen kívüli út úttestjén, leállósávján a kézikocsival közlekedő személynek, az állatot hajtó vagy vezető személynek -a kötelező kivilágítás mellett- éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő mellényt kell viselnie. Ha több személy végzi az állatok hajtását, vezetését, akkor a fényvisszaverő mellényt minden személynek viselnie kell. A műszaki hiba miatt vagy egyéb okból megálló járműből ( pl. buszból) kiszálló személyeknek a lehető legrövidebb időn belül el kell hagyniuk az úttestet, a leállósávot és az útpadkát, vagy fel kell venniük a fényvisszaverő mellényt amíg ott tartózkodik. A mellény használata gyermekeknek is kötelező, kivéve, ha a felnőtt ölében tartózkodnak vagy bármely módon a felnőtt testéhez vannak rögzítve. Nem a gépjárművezető kötelessége gondoskodni a járműből kiszálló utasok láthatósági mellényéről, mivel a kötelezettség személyhez kötöttMindez fényes nappal törént a kamionos ellenőrzésére kiépített útmenti leállórészen...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #787 Dátum: 2008. Augusztus 06. - 22:37:17 » |
|
Ma hallottam ismerősömtől, hogy hogy járt. Igazoltatták a rendőrök.....Elsősegély csomag, izzókészlet, háromszög, láthatósági mellény stb stb.... Majd miután ezek mind rendben megvoltak, megbüntették, mert mikor kiszállt, nem volt rajta a láthatósági.... No comment Magyarországon nem kötelező a láthatósági mellény (csak ajánlott)!!! Jól palira vették. No-no! Nem úgy van az! 2008. január 1-től lép hatályba a Kormány rendeletmódosítása a fényvisszaverő mellény viselésével kapcsolatosan, miszerint a lakott területen kívüli út úttestjén, leállósávján és útpadkáján tartózkodó gyalogosnak, illetve a lakott területen kívüli út úttestjén, leállósávján a kézikocsival közlekedő személynek, az állatot hajtó vagy vezető személynek -a kötelező kivilágítás mellett- éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő mellényt kell viselnie. Ha több személy végzi az állatok hajtását, vezetését, akkor a fényvisszaverő mellényt minden személynek viselnie kell. A műszaki hiba miatt vagy egyéb okból megálló járműből ( pl. buszból) kiszálló személyeknek a lehető legrövidebb időn belül el kell hagyniuk az úttestet, a leállósávot és az útpadkát, vagy fel kell venniük a fényvisszaverő mellényt amíg ott tartózkodik. A mellény használata gyermekeknek is kötelező, kivéve, ha a felnőtt ölében tartózkodnak vagy bármely módon a felnőtt testéhez vannak rögzítve. Nem a gépjárművezető kötelessége gondoskodni a járműből kiszálló utasok láthatósági mellényéről, mivel a kötelezettség személyhez kötöttMindez fényes nappal törént a kamionos ellenőrzésére kiépített útmenti leállórészen... Akkor palira vették. Egyszer én is jártam már úgy, hogy friss jogsisként nem voltam tisztában a dolgokkal. Nem voltam bekötve és egyedül igazoltatott egy járőr. Elismertem és kifizettem az 500 Ft-ot. Pedig mondhattam volna, hogy nem fizetek, mert ha fel is jelentett volna, nincs az az eljárás, ami elmarasztalt volna, ugyanis nem volt tanu. :-)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #788 Dátum: 2008. Augusztus 07. - 04:24:04 » |
|
Ma hallottam ismerősömtől, hogy hogy járt. Igazoltatták a rendőrök.....Elsősegély csomag, izzókészlet, háromszög, láthatósági mellény stb stb.... Majd miután ezek mind rendben megvoltak, megbüntették, mert mikor kiszállt, nem volt rajta a láthatósági.... No comment Magyarországon nem kötelező a láthatósági mellény (csak ajánlott)!!! Jól palira vették. No-no! Nem úgy van az! 2008. január 1-től lép hatályba a Kormány rendeletmódosítása a fényvisszaverő mellény viselésével kapcsolatosan, miszerint a lakott területen kívüli út úttestjén, leállósávján és útpadkáján tartózkodó gyalogosnak, illetve a lakott területen kívüli út úttestjén, leállósávján a kézikocsival közlekedő személynek, az állatot hajtó vagy vezető személynek -a kötelező kivilágítás mellett- éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő mellényt kell viselnie. Ha több személy végzi az állatok hajtását, vezetését, akkor a fényvisszaverő mellényt minden személynek viselnie kell. A műszaki hiba miatt vagy egyéb okból megálló járműből ( pl. buszból) kiszálló személyeknek a lehető legrövidebb időn belül el kell hagyniuk az úttestet, a leállósávot és az útpadkát, vagy fel kell venniük a fényvisszaverő mellényt amíg ott tartózkodik. A mellény használata gyermekeknek is kötelező, kivéve, ha a felnőtt ölében tartózkodnak vagy bármely módon a felnőtt testéhez vannak rögzítve. Nem a gépjárművezető kötelessége gondoskodni a járműből kiszálló utasok láthatósági mellényéről, mivel a kötelezettség személyhez kötöttEzt szép sunyiban vezeték be, vagy csak én ne hallottam róla!
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #789 Dátum: 2008. Augusztus 07. - 07:08:14 » |
|
Ma hallottam ismerősömtől, hogy hogy járt. Igazoltatták a rendőrök.....Elsősegély csomag, izzókészlet, háromszög, láthatósági mellény stb stb.... Majd miután ezek mind rendben megvoltak, megbüntették, mert mikor kiszállt, nem volt rajta a láthatósági.... No comment Nem kell kiszálni a parasztokhoz, ha ilyen "kedvesek".! Ha viszont Ő szólit fel rá, hogy szállj ki a kocsiból, akkor meg nem büntethet meg!
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #790 Dátum: 2008. Augusztus 07. - 17:54:13 » |
|
Valyon miért nem tudok az ilyenen csodálkozni? Az egyik kollégámat igazoltatta arendőr,de minden rendben volt.Akkor abba kötött bele,hogy rosszul van rögzítve a rakomány ,ezért megbünteti.A kollégám erre azt mondta,"rendben jelentsen fel a bíróságon találkozunk,de ne felejtse otthon azt a vizsgapapírját ami alapján ő hivatott eldönteni hogy mi a rakomány helyes rögzítése".Erre a rendőr elköszönt és jó utat kívánt.No comment.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #791 Dátum: 2008. Augusztus 08. - 13:54:04 » |
|
Ma hallottam egy dolgot a jogosítvány megörzésére. Nem tudom mennyire járható a dolog, de elgondolkodtató. A kocsit át kell iratni a gyerekünk nevére, így csak pénzbüntetést kap, de mivel nincs jogosítványa, azt nem tudják elvenni. Az hogy mi vezettük a kocsit, már más kérdés, de mivel nem vallunk magunk ellen, így a gyerek kapja a bírságot... Ebből viszont az következik, hogy aki agglegény, vagy nincs gyerkőc, annak gyorsan bele kell húznia, vagy óvatosan közlekednie
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
athee
Adminisztrátor
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1.4 Star HB
|
|
« Hozzászólás #792 Dátum: 2008. Augusztus 08. - 14:06:29 » |
|
Ma hallottam egy dolgot a jogosítvány megörzésére. Nem tudom mennyire járható a dolog, de elgondolkodtató. A kocsit át kell iratni a gyerekünk nevére, így csak pénzbüntetést kap, de mivel nincs jogosítványa, azt nem tudják elvenni. Az hogy mi vezettük a kocsit, már más kérdés, de mivel nem vallunk magunk ellen, így a gyerek kapja a bírságot... Ebből viszont az következik, hogy aki agglegény, vagy nincs gyerkőc, annak gyorsan bele kell húznia, vagy óvatosan közlekednie Ha valakinek a felesége nevén szerepel az autó, és nincs jogsija, akkor is ez a szitu.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #793 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 17:38:07 » |
|
Ma hallottam egy dolgot a jogosítvány megörzésére. Nem tudom mennyire járható a dolog, de elgondolkodtató. A kocsit át kell iratni a gyerekünk nevére, így csak pénzbüntetést kap, de mivel nincs jogosítványa, azt nem tudják elvenni. Az hogy mi vezettük a kocsit, már más kérdés, de mivel nem vallunk magunk ellen, így a gyerek kapja a bírságot... Ebből viszont az következik, hogy aki agglegény, vagy nincs gyerkőc, annak gyorsan bele kell húznia, vagy óvatosan közlekednie A gyermek dolgaiért Te vagy felelős, ezért viszed a balhét! Szerintem...
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #794 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 18:49:38 » |
|
Ma hallottam egy dolgot a jogosítvány megörzésére. Nem tudom mennyire járható a dolog, de elgondolkodtató. A kocsit át kell iratni a gyerekünk nevére, így csak pénzbüntetést kap, de mivel nincs jogosítványa, azt nem tudják elvenni. Az hogy mi vezettük a kocsit, már más kérdés, de mivel nem vallunk magunk ellen, így a gyerek kapja a bírságot... Ebből viszont az következik, hogy aki agglegény, vagy nincs gyerkőc, annak gyorsan bele kell húznia, vagy óvatosan közlekednie A gyermek dolgaiért Te vagy felelős, ezért viszed a balhét! Szerintem... Persze, de a jogsit Tőled nem veszik el, viszont fizetheted a bírságot.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|