BeZe1974
|
|
« Hozzászólás #795 Dátum: 2008. Augusztus 12. - 12:53:54 » |
|
2 eset 2 nap - tegnap és ma: Tegnap. Jövök befelé a gyorsforgalmi felé a 4 -út felől (Persze hozzáteszem majdhogynem egyedül voltam azzal aki betatotta a 100-as korlátot, átlag 120-130-al húz villog le mindenki itt...) Beértem a reptér melletti 2x2 sávba. Első voltam a lámpánál és a belső sávban álltam. Álltalában gyorsan lendületesen elindulok, így mire elértem a 70-es megengedett sebességet kb 100 méterrel volt lemaradva a mögöttem lévő. Előttem 1km -re senki egyik sávban sem, mögöttem meg kb 100 méterre a két sávban az autók. Hozzáteszem a belsőben mentem mert a külső **** dobálos a csatornáktól (Ez volt a bünőm...) Egyszercsak megjelent a visszapillantóban egy A6 -os Audi ami mikor beért a seggembe elkezdett villogni. Mondom magamban mivan dugó ? Nem tud kikerülni? Mivel nem húzodtam le, durcásan elkezdett kikerülni jobboldalt a külsőn keresztül. Én is 80-al mentem már a 70 -es táblánál... Egy fiatal nyikhaj ült benne abarátnőjével és egy tatával a hátsón. Erre micsinál a világ b****a? Bevág elém és rámfékez... Mondom a láthatáron nem volt autó rajtunk kivül... Mit mondjak erre... Taps újjongás ! Virágot neki az öltözőbe... A lámpánál utolértem mert pirosat kapott és a gyorsforgalmin is végig előttem ment.
Ma: Gyorsforgalmin egy fiat puttonyos nekiállt előzni engem mert 65 -el tötyörögtünk akkora volt a forgalom. És mivel ninc s annyi erő benne látta max engem tud megelőzni és, hogy beférjen rámhúzta a kormányt így nekem satufékkel kellett megállnom joformán, hogy beférjen és ne törjön össze... Ennek is taps...Ja és ő is végig előttem maradt a gyorson mert nem volt hová menni... Ilyenkor úgy megállítanám az ilyen idiótákat és 2 dologot csinálnék: Vagy laposra verni vagy ha rendőre lennék: - Nos uram akkor legyen szíves előkészíteni a forgalmit, jogosítványt és egy csavarhúzót...
Az egészben az über az hogy 1 hete kaptam a Fővárosi Rendőrkapítányságtól egy ajánlott borítékot 30000 forintos gyorshajtásos büntivel... Én aki annyira "száguld" és betart majdnem minden szabályt. Rájöttem ezt fogok főlös mert egyszer hibázol elkapnak... 58 Km -el mentem 40 -es táblánál. Egy új átadott szakasz Gyálon indokolatnal 40 -el 150 méterre a várostáblától. Még bőven lassulásban voltam én marha 90-ről és nem egyből 40 -el érkeztem be ... Ennyit arról kit büntetnek.
Bocs a wall of textért és az előforduló helyesírási hibákért. Maradok tisztelettel: Egy "nyugodt" sofőr ....
|
|
|
Naplózva
|
"De sagittis Hungarorum libera nos, Domine!"
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #796 Dátum: 2008. Augusztus 17. - 20:00:07 » |
|
Ma hallottam ismerősömtől, hogy hogy járt. Igazoltatták a rendőrök..... Elsősegély csomag, izzókészlet, háromszög, láthatósági mellény stb stb.... Majd miután ezek mind rendben megvoltak, megbüntették, mert mikor kiszállt, nem volt rajta a láthatósági.... No comment Tegnap kisebb baleset érte a kislányomat a TESCOban. Az ottani elsősegély doboz nem volt valami csúcs, ezért az asszony a Lacsi dobozát bontotta meg. Ekkor néztem meg, hogy a csomagon fel van tüntetve a gyártás éve (2004) minőségét pedig 5évig őrzi meg!! A sajtóban állandóan arról cikkeztek, hogy 3évente cserélni kellene, mert a rendőrök ezzel szivatják az autóst! Nos megint utól van érve az a sánta sajtó.. Véleményetek szerint szabvány csomagot kell venni vagy magad is összeállíthatsz egyet?
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #797 Dátum: 2008. Augusztus 17. - 20:11:30 » |
|
Ma hallottam ismerősömtől, hogy hogy járt. Igazoltatták a rendőrök..... Elsősegély csomag, izzókészlet, háromszög, láthatósági mellény stb stb.... Majd miután ezek mind rendben megvoltak, megbüntették, mert mikor kiszállt, nem volt rajta a láthatósági.... No comment Tegnap kisebb baleset érte a kislányomat a TESCOban. Az ottani elsősegély doboz nem volt valami csúcs, ezért az asszony a Lacsi dobozát bontotta meg. Ekkor néztem meg, hogy a csomagon fel van tüntetve a gyártás éve (2004) minőségét pedig 5évig őrzi meg!! A sajtóban állandóan arról cikkeztek, hogy 3évente cserélni kellene, mert a rendőrök ezzel szivatják az autóst! Nos megint utól van érve az a sánta sajtó.. Véleményetek szerint szabvány csomagot kell venni vagy magad is összeállíthatsz egyet? Én személy szerint csak azokat cseréltem ki, amik lejártak. Azért egy kötöző kendőnek nem tudom milyen szavatossága van
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #798 Dátum: 2008. Augusztus 18. - 06:33:56 » |
|
A legegyszerűbb,ha a lejárt dobozt beviszed egy gyógyszertárba és ők feltöltik friss anyaggal,így kb 900Ft-ból meg lehet úszni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #799 Dátum: 2008. Augusztus 18. - 09:25:55 » |
|
A legegyszerűbb,ha a lejárt dobozt beviszed egy gyógyszertárba és ők feltöltik friss anyaggal,így kb 900Ft-ból meg lehet úszni.
A gáz csak az, hogy a rendőr nem ellenőrzi, minek kell benne lennie, hanem csak a blombát nézi! Gyógyszertár viszont nem blombáz! Múltkor pont erről volt egy cikk valahol! Újabbakon ragasztós cimke a zár, aminek sértetlennek kell lennie...elvileg. Nekem már amikor megkaptam az autóval, akkor is el volt szakadva félig. De mindenkinek ajánlom, hogy nézzen meg egy eredetit, majd vegyen a papírboltban öntapadós etikettet. Hazaviszi, majd az eredetivel megegyező betűtípussal nyomtat magának egy etikettet. Leragasztja és a kutya nem nézi, mi van benne, fel sem bonthatja senki egy ellenőrzés alkalmával!! Ha teljesen elszakad magam is hasonlóan teszek majd.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #800 Dátum: 2008. Augusztus 18. - 13:37:40 » |
|
A gáz csak az, hogy a rendőr nem ellenőrzi, minek kell benne lennie, hanem csak a blombát nézi! Gyógyszertár viszont nem blombáz! Múltkor pont erről volt egy cikk valahol! Újabbakon ragasztós cimke a zár, aminek sértetlennek kell lennie...elvileg. Nekem már amikor megkaptam az autóval, akkor is el volt szakadva félig. De mindenkinek ajánlom, hogy nézzen meg egy eredetit, majd vegyen a papírboltban öntapadós etikettet. Hazaviszi, majd az eredetivel megegyező betűtípussal nyomtat magának egy etikettet. Leragasztja és a kutya nem nézi, mi van benne, fel sem bonthatja senki egy ellenőrzés alkalmával!! Ha teljesen elszakad magam is hasonlóan teszek majd. Nekem nem blombás, hanem cipzáras vöröskeresztes tasak. Magyar gyártmány, kocsihoz kaptam
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #801 Dátum: 2008. Augusztus 18. - 13:53:20 » |
|
A gáz csak az, hogy a rendőr nem ellenőrzi, minek kell benne lennie, hanem csak a blombát nézi! Gyógyszertár viszont nem blombáz! Múltkor pont erről volt egy cikk valahol! Újabbakon ragasztós cimke a zár, aminek sértetlennek kell lennie...elvileg. Nekem már amikor megkaptam az autóval, akkor is el volt szakadva félig. De mindenkinek ajánlom, hogy nézzen meg egy eredetit, majd vegyen a papírboltban öntapadós etikettet. Hazaviszi, majd az eredetivel megegyező betűtípussal nyomtat magának egy etikettet. Leragasztja és a kutya nem nézi, mi van benne, fel sem bonthatja senki egy ellenőrzés alkalmával!! Ha teljesen elszakad magam is hasonlóan teszek majd. Nekem nem blombás, hanem cipzáras vöröskeresztes tasak. Magyar gyártmány, kocsihoz kaptam dettó! ha frissítem, akkor a gyári nyomtatást felülírom egy filccel? A gyógyszertár ad egy papírt és beteszem? vagy egyátalán mit tud egzakt módon ellenőrzni a rendőr?? mi van ha van 1 lejárt és van 1 érvényes cucc a dobozban?.............bla bla bla Ma első munkanap, nem vagyok formában
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #802 Dátum: 2008. Augusztus 18. - 15:19:19 » |
|
A nagy hiper-szuperek telivannak mentődobozzal,amiről leszeditek az érvényesítő matricát és felragasszátok a saját dobozotokra úgy,hogy csak rongálva lehessen felnyitni,így a rendőr nem akar majd belenézni és érvényes is. ŐŐŐ.. én csak hallottam hogy mások így csinálják
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #803 Dátum: 2008. Augusztus 18. - 15:41:39 » |
|
A nagy hiper-szuperek telivannak mentődobozzal,amiről leszeditek az érvényesítő matricát és felragasszátok a saját dobozotokra úgy,hogy csak rongálva lehessen felnyitni,így a rendőr nem akar majd belenézni és érvényes is. ŐŐŐ.. én csak hallottam hogy mások így csinálják Látod nekem nem jutott eszembe ilyen galád trükk, mindjárt nyomtatgatni akarok...Hmmm Sokat kell még tanulnom a zsiványságból!!! Ehjjjj....
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #804 Dátum: 2008. Augusztus 18. - 19:09:05 » |
|
Hello! Ma újra dolgozó emberré váltam. Nos, újabb dolgokra kell figyelnem, már nem elég a gyalogosokra, biciklisekre, motorosokra, autósokra figyelnem, most már a repülőkre is, mert az Erzsébet hídnál gyakorolnak Bessenyeiék. Azt hittem a buszon keresztül repültek át, de nem, csak pár méterre felettünk, meg alattunk, szóval ijesztő volt. Csütörtökig jó buli a fővárosban autózni különösen. Szokásos hülyeségeken felül, itt van a repülő verseny, a tűzijáték, és óriási lezárások is. Azt hiszem korán jöttem vissza a szabimról. Viszont nem nyírták ki a kocsimat, csak megjelölték a bal elejét, de sebaj, dolgozni nem rossz vele. Ki akar próbakörre jönni velem? 21.-től nagy változások lesznek a tömegközlekedésben, majd újabb változás lesz szeptember 6.-tól, figyeljetek jobban, mert lesznek zűrök! Uff!
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
peti74
|
|
« Hozzászólás #805 Dátum: 2008. Augusztus 19. - 00:08:42 » |
|
De mindenkinek ajánlom, hogy nézzen meg egy eredetit, majd vegyen a papírboltban öntapadós etikettet. Hazaviszi, majd az eredetivel megegyező betűtípussal nyomtat magának egy etikettet. Leragasztja és a kutya nem nézi, mi van benne, fel sem bonthatja senki egy ellenőrzés alkalmával!! Ha teljesen elszakad magam is hasonlóan teszek majd. A nagy hiper-szuperek telivannak mentődobozzal,amiről leszeditek az érvényesítő matricát és felragasszátok a saját dobozotokra úgy,hogy csak rongálva lehessen felnyitni,így a rendőr nem akar majd belenézni és érvényes is. ŐŐŐ.. én csak hallottam hogy mások így csinálják Hogy nektek milyen aljas gondolataitok vannak igy nyiltan!!!
|
|
|
Naplózva
|
...mindig ott ér véget az utam ahol bor van, zene, és nő(Tunyogi)
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #806 Dátum: 2008. Augusztus 19. - 13:38:08 » |
|
Azt hiszem, hogy ma végképp felfüggesztették a Kreszt, csak nekem nem szóltak, én a régi szerint próbáltam közlekedni, de nem is jutottam előre sokszor. Piros lámpánál kikerültek, hogy átmenjenek, járdán előztek a Kosztolányi térnél, Volvos baromarcú átnyomott a szemközti villamosvágányra, Opeles libuska oldalról nekem akart jönni, át kellett húznom kettős záróvonalon, és még vissza sem akart engedni a menetirány szerinti jobb oldalra, és minden nagy kereszteződésben elállták az utat, mert minek kell a keresztező forgalom. Szóval, holnap golyószóróval megyek dolgozni, és nem félek majd használni! Amúgy jól vagyok... Ja, és rendőrt nem láttam egész nap, biztosan nyaralnak. Ennyit a zéró toleranciáról. Menjek én is úgy, mint ők? Akkor kő kövön nem marad majd!
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
|
peti74
|
|
« Hozzászólás #808 Dátum: 2008. Augusztus 19. - 20:07:09 » |
|
Azt hiszem, hogy ma végképp felfüggesztették a Kreszt, csak nekem nem szóltak, én a régi szerint próbáltam közlekedni, de nem is jutottam előre sokszor. Piros lámpánál kikerültek, hogy átmenjenek, járdán előztek a Kosztolányi térnél, Volvos baromarcú átnyomott a szemközti villamosvágányra, Opeles libuska oldalról nekem akart jönni, át kellett húznom kettős záróvonalon, és még vissza sem akart engedni a menetirány szerinti jobb oldalra, és minden nagy kereszteződésben elállták az utat, mert minek kell a keresztező forgalom. Szóval, holnap golyószóróval megyek dolgozni, és nem félek majd használni! Amúgy jól vagyok... Ja, és rendőrt nem láttam egész nap, biztosan nyaralnak. Ennyit a zéró toleranciáról. Menjek én is úgy, mint ők? Akkor kő kövön nem marad majd! Apó! Mi van? Ilyen brutálnak még nem hallottalak!!!
|
|
|
Naplózva
|
...mindig ott ér véget az utam ahol bor van, zene, és nő(Tunyogi)
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #809 Dátum: 2008. Augusztus 20. - 11:38:38 » |
|
Nem igazán szoktam írogatni a közlekedési sérelmeimet - szerintem a Háború és Békét simán lepipálná. Dudál, letol, villog - már fel sem veszem. De nehogy azt higgyétek, az éjszaka nyugisabb. Kivonat az elmúlt egy hét eseményeiből: - Hungária körút, Gidyékkel szemben. Érkezem z Árpád híd felől, a felüljáró alatt a szélső sávban. Mellettem a belsőben, egy kocsihosszal hátrébb egy öreg Passat. Az M3 felől érkezik 2 kamion. A hátsó (gondolom végre begyorsult a lejtőn) elkezdi előzni az előtte lévőt. Nem fér el a sávjában (?), ezért mindjárt rám ront. Úgy 1/3 sávnyit. Duda, és bár tudom, hogy mellettem ott a másik kocsi, kormány elránt (inkább egy kis kocsi, mint a kamion alá). Szerencsére a Passatos sem alszik, jók a reflexei, megy a villamos sínre. A kamionos egy fél fokot sem korrigál. Mintha ott sem lennénk. Nem érdekli.
- Árpád híd, budai felhajtó, a Pacsirtamező utca felől. Szép nyugodtan felkanyarodok a felhajtóra, nyugisan beszélgetek az utassal. Mögöttem hirtelen nagy hang: először egy iszonyatosan felpörgetett motoré, majd csikorgó gumiké. A visszapillantóban megjelenik egy nagy dög fekete kocsi, keresztbe csúszva, ide-oda csapódva a két sávban. Lepadlóztam a gázpedált, így nyertem 1-2 centit. A b. arcúnak ennyivel több helye volt, hogy megfogja a kocsiját - sikerült. Utasaim káromkodnak, én szintén. Homlok letöröl, hajtunk tovább.
- Szentendrei út - Pók utca kereszteződése. Kifelé irányban. Az addigi 4 sávból itt lesz 3. A jobb szélsőről lehet befordulni a lakótelep felé, a végén egy buszmegálló van. Jövök a 2. sávban (az lesz a jó a tovább haladáshoz), mellettem a szélén egy tehergép. Nyomja neki, mintha nem tudná, hogy elfogy a sáv. mikor látom, hogy ez már sem befordulni, sem megállni nem akar(tud) rántom balra a kormányt. Ő meg szép nyugodtan folytatja az útját a szélső sávban. Ja, hogy volt közte egy terelővonal? És ez már nem is az a sáv? Kit érdekel? mondjuk megértem, hogy nem volt más választása - hajnali 5 órakor iszonyú nagy a forgalom. Tudja valaki, hogy mi az az index??
- Margit körút - Török utca - Margit utca kereszteződése. Jönnék le a Margitból, de piros a lámpa. Zöldre vált, elindulok. Elindul a szemből jövő szélső sáv is egyenesen - egyszerre kapunk zöldet. Ezen fellelkesülve elindul szemből egy szőke leányzó is - keresztbe elém, a pirosból. És még ő dudál! Csordaszellem. Nehogy'má más mehessen, ő meg nem.
- Nagyenyed utca - Böszörményi út. Ugyan az a helyzet mint az előbb. Nekem zöld, de a (neki) pirosból rámront egy kisbusz. Ez meg külföldi. A fénykürt megállítja.
Ezeket is sikerült megúszni karcolás nélkül. Bezzeg a parkolóban valaki nekiesett a hátsó lökhárítónak - ennek ott a nyoma. Mindegy, végül is jó csere volt. Ja, a rendőrök nem nyaraltak - a sziget környékén rengetegen voltak. Mindenkit igazoltattak (szó szerint!). Éjjel-nappal.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|