Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #2760 Dátum: 2013. Október 04. - 21:30:57 » |
|
Amúgy van egy találó mondás. Aki nem káromkodik vezetés közben, az nem is figyel a forgalomra Nekem az asszony azt szokta mondani, hogy mikor vezetek, olyan vagyok, mint egy öregember, aki beszél a tévéhez Nem értem, mi baja van az olyan mondatokkal, hogy "Légyszi, maradj még ott egy kicsit!" meg "Azért, mert nem köszönted meg, még szívesen!" vagy hogy "Át kéne ismételni a kézikönyvből a fényszóró-magasság állítása című fejezetet!" Káromkodni viszont nem szoktam, de hát senki se lehet tökéletes Én sem szoktam, csak ha már nagyon kiakadok. Addig én is csak hasonlóképpen szoktam magyarázni
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
Hooti
|
|
« Hozzászólás #2761 Dátum: 2013. Október 04. - 21:46:18 » |
|
Mai nap péntek ugye, mindenki kocsiba ül még az is aki egész héten az akciós fogyasztanivalót nézte nyálcsorgatva a heti akciós ujságból, mondva elfogy vazze, menni kell érte hamarjában, na állok egy kereszteződésben várva, hogy balról elfogyjon a kocsisor, mert ugye jobbról egy retves madár sem jön, de én balra kanyarodnék, ahonnan végeláthatatlan sor jön... Látok egy kicsit nagyobb hézagot, motor felpörget (Renault Kangooval, nem szép és jó már a hang őszintén szólva) mondom start, de mégsem, tul közelinek itélem... Erre bekanyarodik felém a fehér dobozos tgk.-val, grrrr idegbajomban elfog a pantomimvágy, mutatom kezemmel az irányjelző használatának hiányát, erre visszaint Bandi bá' aki 72 éves és megismer...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2762 Dátum: 2013. Október 04. - 22:06:55 » |
|
Mai nap péntek ugye, mindenki kocsiba ül még az is aki egész héten az akciós fogyasztanivalót nézte nyálcsorgatva a heti akciós ujságból, mondva elfogy vazze, menni kell érte hamarjában, na állok egy kereszteződésben várva, hogy balról elfogyjon a kocsisor, mert ugye jobbról egy retves madár sem jön, de én balra kanyarodnék, ahonnan végeláthatatlan sor jön... Látok egy kicsit nagyobb hézagot, motor felpörget (Renault Kangooval, nem szép és jó már a hang őszintén szólva) mondom start, de mégsem, tul közelinek itélem... Erre bekanyarodik felém a fehér dobozos tgk.-val, grrrr idegbajomban elfog a pantomimvágy, mutatom kezemmel az irányjelző használatának hiányát, erre visszaint Bandi bá' aki 72 éves és megismer...
Legalább már tudod, hogy ha legközelebb személyesen találkoztok, elmondod neki az index helyes használatát
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kubu87
|
|
« Hozzászólás #2763 Dátum: 2013. November 04. - 13:32:03 » |
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2013. November 04. - 15:25:51 írta ladlac »
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2764 Dátum: 2013. November 04. - 18:05:09 » |
|
Én tavaly egyik csillagfényes ragyogó este, városban kaptam magam elé egy nőt... ködzárókkal. Villantok neki... semmi.... Villantok... semmi...... Villantok... mutogat. Erre villogatom neki a ködfényszórókat.... Mutogat, nem érti. E közben nekem meg már a szemeim folytak ki. Persze annyi esze sem volt, hogy megálljon megkérdezni, hogy mi baj van...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #2765 Dátum: 2013. November 05. - 08:23:40 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #2766 Dátum: 2013. November 06. - 12:34:01 » |
|
Gyerekszobája nem volt rendes.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #2767 Dátum: 2013. November 06. - 12:36:23 » |
|
Én tavaly egyik csillagfényes ragyogó este, városban kaptam magam elé egy nőt... ködzárókkal. Villantok neki... semmi.... Villantok... semmi...... Villantok... mutogat. Erre villogatom neki a ködfényszórókat.... Mutogat, nem érti. E közben nekem meg már a szemeim folytak ki. Persze annyi esze sem volt, hogy megálljon megkérdezni, hogy mi baj van...
Egy hete a piros lámpánál átszóltam egy PUG-ba, hogy nézzék meg, nincs-e felkapcsolva a hátsó ködzár, mert erősebb a heyzetjelző fénye, mint a féklámpáé. fiatal srác volt a sofőr, gondolom friss jogsival, mert J1-ről apuka idegesen kapkodott és magyarázott neki. Majd visszaszólt, hogy nincs felkapcsolva. Akkor viszont 21W-os izzók vannak a lámpákban - ami sem a közlekedőknek, sem a lámpáknak nem tesz jót.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2768 Dátum: 2013. November 14. - 19:39:22 » |
|
Ma úgy érzem kiengedték az összes idiótát. Egy év alatt szerintem nem találkoztam annyi aberrálttal, mint ma. Kezdődött reggel munkába menet, egy kamikaze kockáztatta saját, és főleg mások életét. Majd bent a városban a munkahelyem előtt egy beláthatatlan kereszteződésben 2 másodperccel előttem száguldott keresztbe a védett úton kb 70-80-al egy valami. Ha picit hamarabb érek oda, akkor engem a vezető ajtónál elkap... esélyem nem lett volna a túlélésre szerintem. Napközben belső sávban utolértem egy targoncát!!! Este mögöttem jött valami egy helyzetjelzővel, és 2 vakító ködlámpával... Ez lekanyarodott hálisten... de aki mögötte jött nő, az meg leakart tolni az útról... annak meg semmilyen világítása nem volt... Majd előttem egy A merci, csúcsforgalomban végig 35-40-el...Szerencsére a következő körforgóban az első kijáraton lement... index nélkül. Következő körforgóba berobban elém egy Alfa fékezés nélkül kb 70-el. Szerencsére megtaláltam a dudát. Na és ennyi volt az össz sikerélményem a mai napra. Elfáradtam...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Yeti
|
|
« Hozzászólás #2769 Dátum: 2013. November 14. - 19:46:39 » |
|
Ma úgy érzem kiengedték az összes idiótát. Egy év alatt szerintem nem találkoztam annyi aberrálttal, mint ma. Kezdődött reggel munkába menet, egy kamikaze kockáztatta saját, és főleg mások életét. Majd bent a városban a munkahelyem előtt egy beláthatatlan kereszteződésben 2 másodperccel előttem száguldott keresztbe a védett úton kb 70-80-al egy valami. Ha picit hamarabb érek oda, akkor engem a vezető ajtónál elkap... esélyem nem lett volna a túlélésre szerintem. Napközben belső sávban utolértem egy targoncát!!! Este mögöttem jött valami egy helyzetjelzővel, és 2 vakító ködlámpával... Ez lekanyarodott hálisten... de aki mögötte jött nő, az meg leakart tolni az útról... annak meg semmilyen világítása nem volt... Majd előttem egy A merci, csúcsforgalomban végig 35-40-el...Szerencsére a következő körforgóban az első kijáraton lement... index nélkül. Következő körforgóba berobban elém egy Alfa fékezés nélkül kb 70-el. Szerencsére megtaláltam a dudát. Na és ennyi volt az össz sikerélményem a mai napra. Elfáradtam... Szerencsére megúsztad. Szerintem front lesz. Vagy van. Tegnap Münchenből hazafelé tartva St.Pölten-nél hirtelen beállt a pálya. Egy 24t-s daru jobb hátsó kereke kiszakadt és a mögötte haladó Ford kisbusz alá préselődött. A kisbusz maga alá gyűrve tolta a kereket egészen a külső korlátig. Szerencsére személyi sérülés nem volt, de borzalmas volt látni azt a nem kis kereket a kisbusz alatt. Nameg a német pályán mennénk hazafelé 180-as tempóval, Gráz-i barátunk meg a belsőbe beállva kis forgalom mellett 120-al. Hmm. Kultúrált index befelé, hatástalan. Két villantás, hatástalan. Kürt, erre kirakja a vészvillogót. Jobbra le, melléérve meg bemutat jobb egyről anyuci. Se előtte, sem mellette nem volt senki.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2770 Dátum: 2013. November 14. - 20:05:17 » |
|
Jól van, nem csak itt vannak hülyék. Mi Radstasdtnál jártunk úgy, hogy autópályáról lejőve egy szlovák állt be a fenekembe. De azon a részen szinte nem lehet előzni, végig kanyargós, tele falvakkal. Előttem kocsisorból kiindexel egy kocsi, hogy balra kanyarodik. Sávot vált. Már szinte megállt, erre rájön, hogy mégsem erre, és vissza rántotta a kormányt. Mögötte mindenki satu. Én is dinamikusan fék, majd bevillant, hogy hiszen a seggemben itt idegesít egy autó. Már készülök a csattra, semmi.... Belenézek a tükörbe, autó sehol (lekanyarodott???) Nézek el balra, ott állt mellettem, rám sem mert nézni Onnantól kezdve dupla követési távolságot tartott
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
mandro
Teljes tag
Nem elérhető
1.4 HB Elite
|
|
« Hozzászólás #2771 Dátum: 2013. November 14. - 23:32:15 » |
|
Én tegnap dudáltam rá pár hónapon belül a harmadik (!) olyan autósra, aki a Kerepesi útra a forgalommal szemben fordult be... Elsőre talán hihetetlen egy ilyen forgalmas útnál ez a "gyakoriság", de valójában mégsem. A pontos helyszín a Mexikói - Kerepesi - Fogarasi - Albertirsai - Pongrác stb. utak csomópontja (nem is olyan komplex ), ahol a Mexikói út felől érezőknek kissé érdekes KRESZ-szituációt kell megoldaniuk. A kereszteződés előtt két sávba lehet besorolni: balra és jobbra kanyarodók. A jobbra fordulóknál egyértelmű, hogy a Kerepesire fordulnak jobbra (esetleg onnan rögtön a Pongrác útra), ez tehát oké. A balra kanyarodó sávból viszont elvileg három (!) irányba is lehetne haladni szabályosan: tovább "egyenesen" az Albertirsai útra (ez valójában egy kisebb S-kanyart jelent), balra a Kerepesire illetve balra vissza a Fogarasi útra (nem visszafordulás!). No, a három lehetőségből szoktak a jóemberek egy negyediket választani, miszerint balra fordulnak az osztottpályás Kerepesi út baloldali pályájára (vagyis a forgalommal szembe)! De miért is? A gond ott kezdődik, hogy a két sávon a felfestés balra illetve jobbra kanyarodási lehetőséget jelez, de azt nem, hogy balra többfelé is lehet fordulni, sőt igazából egyenesen is lehet menni (nincs többágú nyilacska). A két lámpa ezzel szemben jobbra kanyarodást és balra tartást jelez. A lámpákon túljutva nincs felfestett vonalvezetés (pedig egyszerű csomópontnak nem nevezném). Ami még rosszabb, hogy ebből az irányból nincs kis kerek kék tábla, hogy a járdaszigeteket merről kerüld, olyan viszont van, ami a Kerepesin jobbról érkezőknek kéne hogy szóljon, de mégis jól látszik, és így épp a szembejövő sávba "irányít"... Már csak annyi kell, hogy későn este legyen, amikor nincs akkora forgalom, és máris fordul mindenki mindenfelé, mert nincs viszonyítási alapja. Csatolok "képet is" a lámpától nézve: http://goo.gl/maps/m6UP4 Ide vezet a balra forduló sáv. Képzeld el, hogy nincs az úton egy autó sem. Na, merre van a balra?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #2772 Dátum: 2013. November 25. - 12:56:24 » |
|
ma délelőtt rendkívül dinamikusan közlekedett előttem az összes "öreg" szigorúan 30-35 között, igaz hó nem esett.... csoda, hogy ilyen fénysebességgel kimerészkednek az útra
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
Papy
|
|
« Hozzászólás #2773 Dátum: 2013. November 25. - 15:23:35 » |
|
Elővették az esernyőt:D azzal nem lehet gyorsan menni
|
|
|
Naplózva
|
Papy, akinek Lacettije van, és nem fél használni...!
|
|
|
Hooti
|
|
« Hozzászólás #2774 Dátum: 2013. November 25. - 17:36:36 » |
|
ma délelőtt rendkívül dinamikusan közlekedett előttem az összes "öreg" szigorúan 30-35 között, igaz hó nem esett.... csoda, hogy ilyen fénysebességgel kimerészkednek az útra
Erről jut eszembe. Tanulókat OK, hogy ki kell vinni a városon kívülre is, de könyörgöm, amelyik oktató 65-70 km/H sebességgel közlekedteti a tanulóját, az egy ön és közveszélyes b@rom. Az országuton haladni kell közel a megengedett sebességgel, aki nem igy tesz azt leszoritás, veszélyes előzések, seggébe menetel áldozata lesz és növeli jócskán a baleseti kockázatot arról már ne is beszéljünk, hogy tanulóját akár egy életre elrémítheti a vezetéstől (már ha tulélik). Főleg ha ezt péntek délután teszi....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|