diablo77
|
|
« Hozzászólás #45 Dátum: 2008. Február 04. - 20:28:18 » |
|
Még1 kérdésem lenne. Jól sejtem, hogy a Lacetti 1.4-es motorja és a(z) Kalos/Aveo 1.4-ese ugyanaz? Ezek szerint az utóbbiaknál is előfordulnak a szelepes gondok? Mert én ilyenről még nem hallottam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #46 Dátum: 2008. Február 05. - 14:07:48 » |
|
Még1 kérdésem lenne. Jól sejtem, hogy a Lacetti 1.4-es motorja és a(z) Kalos/Aveo 1.4-ese ugyanaz? Ezek szerint az utóbbiaknál is előfordulnak a szelepes gondok? Mert én ilyenről még nem hallottam.
Igen jól gondolod és a Kalosoknál is előfordul a probléma, én láttam is 1-et szétszedve.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #47 Dátum: 2008. Február 05. - 20:46:56 » |
|
Igen jól gondolod és a Kalosoknál is előfordul a probléma, én láttam is 1-et szétszedve. bezzeg az én jó 1.4-es 8 szelepesemmel ilyen gond nincs illetve nem volt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #48 Dátum: 2008. Február 05. - 20:51:40 » |
|
Igen jól gondolod és a Kalosoknál is előfordul a probléma, én láttam is 1-et szétszedve. bezzeg az én jó 1.4-es 8 szelepesemmel ilyen gond nincs illetve nem volt. Ezek szerint az még a jó, békebeli időkből volt.
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
Forti
Bejáratós
Nem elérhető
Lacetti Star 1.4 16v
|
|
« Hozzászólás #49 Dátum: 2008. Szeptember 01. - 11:36:35 » |
|
Ma reggel az én Lacsim is produkálta azt a bizonyos Dieseles hangot induláskor nem tudom mire vélni,igaz ma reggel 6 fokot mutatott a hőmérő , 2 hónapos az autó, hidegen soha nem járatom magas fordulatszámon, a topicot végig olvastam....nem lettem nyugodtabb.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Pittike
|
|
« Hozzászólás #50 Dátum: 2009. Január 04. - 19:30:22 » |
|
Nálunk a kb. 10 céges Lacettiből eddig egy csinálta ezt a csattogást, kéthetes állás után kb 5 percig, de addig nagyon. Független szerelő ismerősöm alátámasztotta azt az álláspontot, hogy ha hideg motor csinálja nem gond, akkor lesz időszerű a hidrotőke csere, ha meleg motornál is megmarad.
Viszont azt is mondta, hogy ha csattog érdemes leállítani, és újraindítani 1-2x, hátha elmúlik, mert nem tesz nagyon jót neki.
Az olajcsere elmaradását ő is említette lehetséges okként, illetve a **** olajat is meg a hidegen gyilkolást. Az előbbi kettő azonban nem lehetséges, mert mindkettőre odafigyeltem (mármint csereperiódus, ill. olaj minőség).
|
|
|
Naplózva
|
Pittike
|
|
|
Tahy
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #51 Dátum: 2010. December 13. - 15:53:29 » |
|
Sziasztok! Szerencsére nálam még check lámpa nem világitott és egr szelep sem rosszalkodott!Legalábbis nem tudok róla de azért lenne egy olajos kérdésem:mikor a garázsból hidegen indulok a beindulás után a szelepek dizelesen "csörögnek",persze ahogy melegszik a motor vagyis az olaj akkor ez csendesedik de teljesen üzem melegen sem csendes.Olaj az mobil1 5w50-es van benne nem pedig 10w40.A kérdésem az lenne,hogy ha lecserélném az olajat 10w40-re akkor a hideg inditáskor sem hallanám ezt a hangot vagy itt már a szelepekkel lehet a gond?!Azért azt hozzáteszem,hogy a motor teszi a dolgát rendesen és megy mint ami tőle elvárható.A benya az Shell-nél tankolt és spurit használok hozzá eddig jó párosnak találtam. Várom a válaszokat Az én autóm is ugyanilyen hangokat ad ki hidegen, pedig csak 80.000km van benne, de már csinálta 50e körül is. 10-40es olajat kap általában egyszer kapott 5-40est is, de akkor se volt jobb. ja és első tulaja vagyok, hidegen sosem hajtottam. A haver 1.2-es G astrája úgyanígy muzsikál, de az már melegen is alapjáraton 120.000km-nél jár. a hidrotőkék muzsikálnak...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #52 Dátum: 2010. December 13. - 18:02:28 » |
|
Sziasztok! Szerencsére nálam még check lámpa nem világitott és egr szelep sem rosszalkodott!Legalábbis nem tudok róla de azért lenne egy olajos kérdésem:mikor a garázsból hidegen indulok a beindulás után a szelepek dizelesen "csörögnek",persze ahogy melegszik a motor vagyis az olaj akkor ez csendesedik de teljesen üzem melegen sem csendes.Olaj az mobil1 5w50-es van benne nem pedig 10w40.A kérdésem az lenne,hogy ha lecserélném az olajat 10w40-re akkor a hideg inditáskor sem hallanám ezt a hangot vagy itt már a szelepekkel lehet a gond?!Azért azt hozzáteszem,hogy a motor teszi a dolgát rendesen és megy mint ami tőle elvárható.A benya az Shell-nél tankolt és spurit használok hozzá eddig jó párosnak találtam. Várom a válaszokat Az én autóm is ugyanilyen hangokat ad ki hidegen, pedig csak 80.000km van benne, de már csinálta 50e körül is. 10-40es olajat kap általában egyszer kapott 5-40est is, de akkor se volt jobb. ja és első tulaja vagyok, hidegen sosem hajtottam. A haver 1.2-es G astrája úgyanígy muzsikál, de az már melegen is alapjáraton 120.000km-nél jár. a hidrotőkék muzsikálnak... Valszeg romeonak közel 3,5 év után már nincs ilyen gondja.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #53 Dátum: 2011. November 22. - 17:08:18 » |
|
Ma reggel jó nagy zajjal indult a kocsim és elég nehezen is. Valószínű a hidrotőkék (vagy valamelyik), igencsak hangosan kattogott. Mire bemelegedett már normális hangja volt. Egyszer már volt ilyen tavaly, de akkor délután már rendesen indult. Nos ma háromszor indítottam be a nap folyamán és mindháromszor csúnya hangja volt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #54 Dátum: 2011. November 22. - 17:53:05 » |
|
Ma reggel jó nagy zajjal indult a kocsim és elég nehezen is. Valószínű a hidrotőkék (vagy valamelyik), igencsak hangosan kattogott. Mire bemelegedett már normális hangja volt. Egyszer már volt ilyen tavaly, de akkor délután már rendesen indult. Nos ma háromszor indítottam be a nap folyamán és mindháromszor csúnya hangja volt. Olaj milyen van benne, és mikori cserélésű?
|
|
|
Naplózva
|
A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #55 Dátum: 2011. November 22. - 18:26:43 » |
|
Ma reggel jó nagy zajjal indult a kocsim és elég nehezen is. Valószínű a hidrotőkék (vagy valamelyik), igencsak hangosan kattogott. Mire bemelegedett már normális hangja volt. Egyszer már volt ilyen tavaly, de akkor délután már rendesen indult. Nos ma háromszor indítottam be a nap folyamán és mindháromszor csúnya hangja volt. Olaj milyen van benne, és mikori cserélésű? Idén februárban lett cserélve, azóta 7000 km-t mentem, Castrol Edge Sport. Mennyiség megfelelő, valószínű a sok rövidtáv miatt sűrűbben kell cserélnem, mint 1 év.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #56 Dátum: 2011. November 23. - 12:06:28 » |
|
Ma reggel jó nagy zajjal indult a kocsim és elég nehezen is. Valószínű a hidrotőkék (vagy valamelyik), igencsak hangosan kattogott. Mire bemelegedett már normális hangja volt. Egyszer már volt ilyen tavaly, de akkor délután már rendesen indult. Nos ma háromszor indítottam be a nap folyamán és mindháromszor csúnya hangja volt. Olaj milyen van benne, és mikori cserélésű? Idén februárban lett cserélve, azóta 7000 km-t mentem, Castrol Edge Sport. Mennyiség megfelelő, valószínű a sok rövidtáv miatt sűrűbben kell cserélnem, mint 1 év. sztem 7-8 ezrenként cserélheted nyugodtan
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #57 Dátum: 2011. November 23. - 20:13:32 » |
|
Ma reggel jó nagy zajjal indult a kocsim és elég nehezen is. Valószínű a hidrotőkék (vagy valamelyik), igencsak hangosan kattogott. Mire bemelegedett már normális hangja volt. Egyszer már volt ilyen tavaly, de akkor délután már rendesen indult. Nos ma háromszor indítottam be a nap folyamán és mindháromszor csúnya hangja volt. Olaj milyen van benne, és mikori cserélésű? Idén februárban lett cserélve, azóta 7000 km-t mentem, Castrol Edge Sport. Mennyiség megfelelő, valószínű a sok rövidtáv miatt sűrűbben kell cserélnem, mint 1 év. sztem 7-8 ezrenként cserélheted nyugodtan Az lesz, holnap kap Liqui Moly top-szuper olajat Leoneléknél.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #58 Dátum: 2011. November 23. - 20:28:33 » |
|
Ma reggel jó nagy zajjal indult a kocsim és elég nehezen is. Valószínű a hidrotőkék (vagy valamelyik), igencsak hangosan kattogott. Mire bemelegedett már normális hangja volt. Egyszer már volt ilyen tavaly, de akkor délután már rendesen indult. Nos ma háromszor indítottam be a nap folyamán és mindháromszor csúnya hangja volt. Olaj milyen van benne, és mikori cserélésű? Idén februárban lett cserélve, azóta 7000 km-t mentem, Castrol Edge Sport. Mennyiség megfelelő, valószínű a sok rövidtáv miatt sűrűbben kell cserélnem, mint 1 év. sztem 7-8 ezrenként cserélheted nyugodtan Az lesz, holnap kap Liqui Moly top-szuper olajat Leoneléknél. Ja, és utána beugrasz hozzám egy csokival, mert pimasz voltál. Otthon leszek!
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
david999
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #59 Dátum: 2013. Szeptember 11. - 18:50:20 » |
|
Sziasztok! Nálam a melegedéssel párhuzamosan egyre hangosabban jön a csattogás. 1,6 benzin F16D3 motorkód. Nagyrészt városban van használva, 8 év alatt összesen 48000 kilométert sikerült belegyűrni. Olajcsere két hete volt, 5W40 mobil1 olajjal. Valahogy lehetne segíteni ezen a problémán, vagy mindenképp hidrotőke csere kell ? Erősen tartok tőle hogy igencsak húzós összeg lenne Esetleg valami adalék vagy valami "olcsóbb" megoldás segíthet a dolgon ? Kösz a segítséget !
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|