Lacetti klub fórum
2025. Január 20. - 11:25:08 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Szavazás
Kérdés: Megjöttek az új KGFB díjjak! Váltasz biztosítót?  (Szavazás lezárva: 2013. November 30. - 17:52:09)
Igen, váltok. - 5 (29.4%)
Igen, újrakötöm a régit. - 3 (17.6%)
Nem, elégedett vagyok a jelenlegivel. - 5 (29.4%)
Még nem tudom. - 4 (23.5%)
Összes szavazó: 17

Oldalak: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 54   Le

Szerző Téma: Kötelező Biztosítás, Cascó  (Megtekintve 141368 alkalommal)
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #570 Dátum: 2010. November 21. - 16:08:46 »

Azzal, hogy egy biztosító fizet-e vagy sem, nem az autósnak kellene foglalkozni.
Erre van egy felügyeleti szerv! Ha nem korrektek, meg kell büntetni a céget és nem az autóst szidni, amiért oda ment.

Ebben neked tökéletesen igazad van, de ha nincs aki jótálljon az általad okozott kárért téged fognak perelni.
Te hiába vagy jóhiszemű meg rendesen fizető ügyfél.
Akkor miért kötelező? Aki akar a fizet egy biztosítónak, aki meg nem az pedig csengeti a lóvét ha hibázott.

A legjobb az lenne, ha mindenki saját magára/autójára kötne a biztosítást.
Tehát ha nekem jönnek az én biztosítom fizet nekem és nem a karokozóé.
Így aki nagyon spórolni akar és sumák céget választ az saját magát szívatná.
Most hiába választ valaki egy nagy biztosítót sok pénzért, ha a károkozó biztosítója nem fizet.
Sokan jártak így a máv biztósítóval, hogy nem fizette ki az okozott kárt és még a mai napig is pereskednek és rajtuk hajtják be az okozott kárt holott ők rendesen fizették kötelezőt, sőt én olyat is halottam, hogy mikor megtörtént az ütkőzés a vétlen fél megtudta, hogy az okozónak a mávnál van kötelezője majdhogynem meg is verte a helyszínen.
Ezeket én is tudom, de ez akkor sem normális így!
Naplózva

LPG
hawer
Ezredes

Lacetti 1.6 sedan Elite lpg.

« Hozzászólás #571 Dátum: 2010. November 21. - 16:15:09 »

Azzal, hogy egy biztosító fizet-e vagy sem, nem az autósnak kellene foglalkozni.
Erre van egy felügyeleti szerv! Ha nem korrektek, meg kell büntetni a céget és nem az autóst szidni, amiért oda ment.

Ebben neked tökéletesen igazad van, de ha nincs aki jótálljon az általad okozott kárért téged fognak perelni.
Te hiába vagy jóhiszemű meg rendesen fizető ügyfél.
Akkor miért kötelező? Aki akar a fizet egy biztosítónak, aki meg nem az pedig csengeti a lóvét ha hibázott.

A legjobb az lenne, ha mindenki saját magára/autójára kötne a biztosítást.
Tehát ha nekem jönnek az én biztosítom fizet nekem és nem a karokozóé.
Így aki nagyon spórolni akar és sumák céget választ az saját magát szívatná.
Most hiába választ valaki egy nagy biztosítót sok pénzért, ha a károkozó biztosítója nem fizet.
Sokan jártak így a máv biztósítóval, hogy nem fizette ki az okozott kárt és még a mai napig is pereskednek és rajtuk hajtják be az okozott kárt holott ők rendesen fizették kötelezőt, sőt én olyat is halottam, hogy mikor megtörtént az ütkőzés a vétlen fél megtudta, hogy az okozónak a mávnál van kötelezője majdhogynem meg is verte a helyszínen.
Ezeket én is tudom, de ez akkor sem normális így!

Nem nem normális mégis nekünk kell erre is figyelni mi fizettünk a végén ha gond van. Kacsint Mosolyog
Naplózva

A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #572 Dátum: 2010. November 21. - 16:16:10 »

Oké!

Asszony kitöltötte a Netriskes dolgot, viszont nekem ki kell nyomtatnom és vissza faxolnom az alkuszi izét.

Viszont itt nincsen fax! Akkor hogyan küldjem vissza? Levélben már piszok késő lenne...
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #573 Dátum: 2010. November 21. - 16:36:40 »

Oké!

Asszony kitöltötte a Netriskes dolgot, viszont nekem ki kell nyomtatnom és vissza faxolnom az alkuszi izét.

Viszont itt nincsen fax! Akkor hogyan küldjem vissza? Levélben már piszok késő lenne...
Kitöltötte, elküldte, mindent intéz a Netrisk, vagy nem?  A többiek is így intézték, és olvashatod- megoldódott a csere, gond nélkül.
Akkor pedig, ha ez nem menne (?), akkor írjon a mostaninak egy felmondást két példányban a Te nevedben, aláírásoddal (!), vigye be személyesen, vetesse át egy ügyintézővel, és az egyik aláírt példánnyal otthon várjon meg Téged, és majd, ha haza érkezel végre, kötsz egy újat valamelyik jobb biztosítónál. Ne görcsölj már annyira, árt a szépségednek!

Más: mindenki maga választ, de jó lenne, ha felelősséggel tenné. 1-2 ezrest megspórolva könnyen bajba kerülhet a vétlen ellenfél, és persze saját maga is. Tavaly ilyen volt a MÁV-os eset, vétkesnek ártatlannak komoly zűröket okozott a mai napig is. Ja, és arra is gondoljatok, hogy van olyan eset is, amikor felesben állapítják meg a felelősséget.
Szóval szerintem kerülendők: KÖBE, Astra, Waberer, és csak biztos hátterű céggel kössetek biztosítást! Szerintem.

Janinak elvben sok igaza van, csak ne feledjétek, ez Magyarország, itt semmi sem úgy működik mint kellene!
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
CDX
Teljes tag

Nubira III 1.8 CDX

« Hozzászólás #574 Dátum: 2010. November 21. - 17:31:40 »

Ha tudnátok, hogy a többi közlekedőnek VAN e, és ha IGEN, melyik Biztosítónál van a kötelezője, valószinű körültekintőbben vezetnétek.
Többet néznétek  hátra a megfelelő követési távolság és egyébb forgalmi viszonyok figyelése céljából.
A 70-80-as években a Biztosító öntapadós matricákat adott,melyet az autó tulajok nagy előszeretettel nyalták fel az autóikra, ezáltal lehetett tudni, hogy ÁB-s vagy Hungáriás az illető. Talán most kötelezővé kellene tenni ,hogy előre és a kocsi hátuljára is ki legyen téve. Vigyorog
Szerintem, rossz az a szemlélet, hogy engem nem érdekel a másikkal mi lessz ha okozok neki kárt, csak az én kötelezőm legyen a legolcsóbb.
Olvassátok el a Biztosítási feltételt is, és lehet hogy amit te olcsónak gondolsz, kár esetén sokba is fájhat neked is. KÁRMEGOSZTÁS, ugyanis
vannak olyan Biztosítók, akik kár esetén ezt a módszert alkalmazzák. A Biztosítási egyesület alapszabályzatát is érdemes elolvasni, mielőtt
náluk kötöd a kötelezőt, ugyanis tagdíjat kell fizetni, és ezáltal tagja leszel az Egyesületnek, és anyagi felelősség is jár a tagsággal, nem csak az "olcsó" Biztosítási díj.
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #575 Dátum: 2010. November 21. - 17:34:16 »

Oké!

Kitöltötte, elküldte, mindent intéz a Netrisk, vagy nem?  A többiek is így intézték, és olvashatod- megoldódott a csere, gond nélkül.
Akkor pedig, ha ez nem menne (?), akkor írjon a mostaninak egy felmondást két példányban a Te nevedben, aláírásoddal (!), vigye be személyesen, vetesse át egy ügyintézővel, és az egyik aláírt példánnyal otthon várjon meg Téged, és majd, ha haza érkezel végre, kötsz egy újat valamelyik jobb biztosítónál. Ne görcsölj már annyira, árt a szépségednek!

Más: mindenki maga választ, de jó lenne, ha felelősséggel tenné. 1-2 ezrest megspórolva könnyen bajba kerülhet a vétlen ellenfél, és persze saját maga is. Tavaly ilyen volt a MÁV-os eset, vétkesnek ártatlannak komoly zűröket okozott a mai napig is. Ja, és arra is gondoljatok, hogy van olyan eset is, amikor felesben állapítják meg a felelősséget.
Szóval szerintem kerülendők: KÖBE, Astra, Waberer, és csak biztos hátterű céggel kössetek biztosítást! Szerintem.

Janinak elvben sok igaza van, csak ne feledjétek, ez Magyarország, itt semmi sem úgy működik mint kellene!
Mindent intézzen a Netrisk, csak ugye kissé komplikált visszajuttatni hozzájuk a megbízást, mert fax nincs, az online oldaluk meg blokkolva van.
Azért  megoldjuk. Szerintetek az aláírásokat összehasonlítják, vagy erre nincs idejük?

Amúgy a jelenlegi biztosítómnál, ha ujrakötöm, akkor 19.700 (!)  forinttal lenne kevesebb a biztosítás. Máshol még sokkal olcsóbb és azok is "nagy" biztosítók (Allianz, K&H, Aegon) ezeken kívűl semmilyen biztosító ajánlatát nem néztem.
A választás végül Aegon lett, ahol 33.000 forinttal lesz kevesebb az éves díjam, mint amit a Generalinak kellene jövőre fizetnem.
Naplózva

joshka123
Kábelbarát
Bejáratós
**

« Hozzászólás #576 Dátum: 2010. November 21. - 18:02:42 »

Ha nem banki meghatalmazáshoz kell, akkor nem olyan fontos, hogy kis eltérés van az aláírásban.
Banki lehívás helyett lehet utalást választani, ahova nem kell aláírás. Vagy csekket. Az otthoni példányodon látni, hogy miképp írtad alá tavaly, vagy 2-3 éve.
Ilyen apróságokon nem érdemes 20-30 ezret bukni.
Naplózva
georgbob
Teljes tag

« Hozzászólás #577 Dátum: 2010. November 21. - 18:07:50 »

Most őszintén. Nekem nem ér meg -1000 Ft-ot az Astra, ha az uniqa-nál 10300 fizetek évente. A cascom pedig specko, mert az önrészem csak 30.000 Ft.
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #578 Dátum: 2010. November 21. - 19:49:42 »

Én azért voltam a Generali ügyfele 1995 óta, mert úgy véltem, ha valakinek kárt okozok, akkor az ne szívjon még jobban miatta.

A választásnál a kisebb biztosítók szóba sem jöttek. Egyébként a Generali nagyon benézte a jövő évi díjait. (Coyright CDX).
Naplózva

diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

Malibu (Lacetti sedan 1.6 16V Platinum+Radar+LPG)

« Hozzászólás #579 Dátum: 2010. November 21. - 20:44:08 »

Azért akkor sem minden fenékig tejfel, ha nagy biztosítónál lévő ügyfél megy neked. 2003-ban az Allianz kukacoskodott egy 17ezer (!!!) forintos kárral és csak 14ezret volt hajlandó fizetni. A barátom most javítatta meg a Kalosát, amit egy vörösvári zöldséges tolt meg hátulról és a K&H, mivel a lökhárítón már voltak karcok(!!!), nem engedélyezte az új lökhárító fényezését.
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #580 Dátum: 2010. November 22. - 09:23:45 »

Az éjszaka megjött a Netrisktől a befogadó üzenet, ezek szerint a kötelező váltásom sínen van?
Naplózva

hawer
Ezredes

Lacetti 1.6 sedan Elite lpg.

« Hozzászólás #581 Dátum: 2010. November 22. - 09:51:04 »

Az éjszaka megjött a Netrisktől a befogadó üzenet, ezek szerint a kötelező váltásom sínen van?
Igen sőt majd küldenek emilt, hogy hol tart a váltás éppen, legalábis nekem mindig küldenek infót.
Naplózva

A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
gatsy
Vén róka

Gat$y

« Hozzászólás #582 Dátum: 2010. November 22. - 09:57:39 »

Oké!

Mindent intézzen a Netrisk, csak ugye kissé komplikált visszajuttatni hozzájuk a megbízást, mert fax nincs, az online oldaluk meg blokkolva van.
Azért  megoldjuk. Szerintetek az aláírásokat összehasonlítják, vagy erre nincs idejük?

Amúgy a jelenlegi biztosítómnál, ha ujrakötöm, akkor 19.700 (!)  forinttal lenne kevesebb a biztosítás. Máshol még sokkal olcsóbb és azok is "nagy" biztosítók (Allianz, K&H, Aegon) ezeken kívűl semmilyen biztosító ajánlatát nem néztem.
A választás végül Aegon lett, ahol 33.000 forinttal lesz kevesebb az éves díjam, mint amit a Generalinak kellene jövőre fizetnem.
Ha bejelentkezel a Netrsik oldalára az azonosítóddal, akkor van online faxküldési lehetőség ingyen, bérmentve!
Naplózva
gatsy
Vén róka

Gat$y

« Hozzászólás #583 Dátum: 2010. November 22. - 10:01:31 »

A végeredményem a biztosítóváltogatásban: kocsi megy a K&H-hoz, amivel évi 8000ft-ot spórolok (a kutya egy havi kajája Mosolyog ), a robogó meg marad a K&Hnál.

Egyetlen szívás, hogy a robogó után nem jár hűség kedvezmény, csak gépkocsi után, de így is jobb sokkal (persze az is sokat számít a tavalyihoz képest, hogy idén végre A00 vagyok Vigyorog )
Naplózva
Krisz
Ezredes

1.4 16v STAR AC HB

« Hozzászólás #584 Dátum: 2010. November 25. - 21:27:19 »

Rohadjon meg a Generali!

Most mondta a nejem, hogy 59.000 forintra emelték a kötelezőmet! És nem tudok semmit tenni ellene, mert a norvég szolgáltató blokkolja a Netrisk oldalát!

Hurrá!
Cb!holnap megkérdek egy ismerőst hátha huncutba megtudják oldani! Vigyorog Többit Pü-ben ha van megoldás.
Naplózva

06 70/22 11 222
Oldalak: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 54   Fel

Ugrás: