Lacetti klub fórum
2025. Január 20. - 14:03:35 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Szavazás
Kérdés: Megjöttek az új KGFB díjjak! Váltasz biztosítót?  (Szavazás lezárva: 2013. November 30. - 17:52:09)
Igen, váltok. - 5 (29.4%)
Igen, újrakötöm a régit. - 3 (17.6%)
Nem, elégedett vagyok a jelenlegivel. - 5 (29.4%)
Még nem tudom. - 4 (23.5%)
Összes szavazó: 17

Oldalak: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 54   Le

Szerző Téma: Kötelező Biztosítás, Cascó  (Megtekintve 141416 alkalommal)
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

SW 1,6 elite+

« Hozzászólás #525 Dátum: 2010. November 07. - 08:30:18 »

Váltottam, átmentem a Groupamahoz.
Én innen menekülök most hanyatt-homlok.Dupla annyit akarnak kérni mint a legolcsóbbnál.Elüldözik ezek még a b10-ket is.
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

Malibu (Lacetti sedan 1.6 16V Platinum+Radar+LPG)

« Hozzászólás #526 Dátum: 2010. November 07. - 11:43:02 »

Váltottam, átmentem a Groupamahoz.
Én innen menekülök most hanyatt-homlok.Dupla annyit akarnak kérni mint a legolcsóbbnál.Elüldözik ezek még a b10-ket is.
Én meg tavaly az Allianztól mentem el így, mert ők is majdnem dupláját kérték az Uniqa díjának.
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #527 Dátum: 2010. November 07. - 13:30:36 »

Én meg semmire nem tudok váltani idén, mert nem vagyok otthon. Az internetes ügyintézéssel meg már kétszer befürödtem.  Zavart
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
kamikaze
Kábelbarát
Ezredes

1.4 16v LPG

« Hozzászólás #528 Dátum: 2010. November 07. - 14:38:31 »

Elhagytam a KÖBÉt 2 év után mert van olcsóbb nem kevesebbel (20.000.-/év)most a K&H a favorit.
És hát pénzből élünk mi is.
Amúgy semmi bajom nem volt a KÖBÉvel a csekkek időbe jöttek mindig.
Naplózva

06.20.545.63.82 <br />\"Egyetlen dolog, amit egy jó tanáccsal tehetünk az, hogy továbbadjuk.<br />Oscar Wilde\"
gatsy
Vén róka

Gat$y

« Hozzászólás #529 Dátum: 2010. November 08. - 09:24:16 »

Én meg semmire nem tudok váltani idén, mert nem vagyok otthon. Az internetes ügyintézéssel meg már kétszer befürödtem.  Zavart
Nekem 2szer jól működött teljesen az internetes megoldás. A Netrisk mindent időben elintézett. Írtak-telefonáltak, ha kellett valami, minden rendben ment.
Naplózva
hawer
Ezredes

Lacetti 1.6 sedan Elite lpg.

« Hozzászólás #530 Dátum: 2010. November 08. - 09:31:15 »

Nekem 2szer jól működött teljesen az internetes megoldás. A Netrisk mindent időben elintézett. Írtak-telefonáltak, ha kellett valami, minden rendben ment.
Igen a Netrisk nekem is bevált évek óta.
Naplózva

A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
95LE
Kábelbarát
Ezredes

Lacetti 1,4 Elite HB

« Hozzászólás #531 Dátum: 2010. November 08. - 11:41:54 »

Elhagytam a KÖBÉt 2 év után mert van olcsóbb nem kevesebbel (20.000.-/év)most a K&H a favorit.
És hát pénzből élünk mi is.
Amúgy semmi bajom nem volt a KÖBÉvel a csekkek időbe jöttek mindig.
Vigyorog
Azokkal nem is szokott hiba lenni.
Naplózva
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #532 Dátum: 2010. November 08. - 13:24:52 »

Igen a Netrisk nekem is bevált évek óta.
Én 2005 óta használom a Netrisket, minden évben biztosítót váltottam (ha már nem díjazzák a régi ügyfeleket ), sőt a Lacsira is rajtuk keresztül kötöttem kötelezőt és cascot is, semmi probléma nem volt soha. 2008 óta már minden családtagom rajtuk keresztül intézi a biztosításokat, sőt nagyon sok munkatársam is.
Naplózva
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #533 Dátum: 2010. November 09. - 18:29:50 »

Ma megjött a jövő évi kötelezőm díja. 13.560,-/év, úgyhogy maradok a seggemen. (Eddig 14.040,- volt)
Ha esetleg ritkább díjfizetést választok, akkor ez még lehet olcsóbb. Kacsint
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #534 Dátum: 2010. November 16. - 12:03:53 »

Még a hónap elején kiszámíttattam a díjlehetőségeimet a NetRisk-en.
A jelenlegi biztosítómra azt írták, hogy 39.000 Ft az éves díj ha maradok, és ugyan itt ,~30.000 ha újra kötöm. Na akkor újra kötöm.
El is indítottam.

Erre pár nappal ezelőtt megjön a régi/új biztosítótól a levél, hogy mennyi lesz a következő évi díjam (nyilván még nem ment át a rendszeren a váltás papírja, mert a "régi" biztosítás évfordulós levele). Mi áll benne? Ha nem "váltok" akkor pont ugyan annyi lenne a díjam, mint a váltással.

Hát ezért érdemes volt a papírt kitölteni.

Két kérdés azért fölmerül bennem:
- honnan vette a Netrisk a nem valós adatot?
- a biztosító miért nem a váltási időszak előtt (de legalább is az elején) küldi a tájékoztatóját?

Tanulság: ha halogatod a dolgot lemaradsz/lecsúszol a lehetőségről. Ha gyorsan döntesz, később rájössz, hogy kapkodtál.
Most akkor mi is a követendő eljárás? He
Naplózva
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #535 Dátum: 2010. November 16. - 14:03:21 »

Még a hónap elején kiszámíttattam a díjlehetőségeimet a NetRisk-en.
A jelenlegi biztosítómra azt írták, hogy 39.000 Ft az éves díj ha maradok, és ugyan itt ,~30.000 ha újra kötöm. Na akkor újra kötöm.
El is indítottam.

Erre pár nappal ezelőtt megjön a régi/új biztosítótól a levél, hogy mennyi lesz a következő évi díjam (nyilván még nem ment át a rendszeren a váltás papírja, mert a "régi" biztosítás évfordulós levele). Mi áll benne? Ha nem "váltok" akkor pont ugyan annyi lenne a díjam, mint a váltással.

Hát ezért érdemes volt a papírt kitölteni.

Két kérdés azért fölmerül bennem:
- honnan vette a Netrisk a nem valós adatot?
- a biztosító miért nem a váltási időszak előtt (de legalább is az elején) küldi a tájékoztatóját?

Tanulság: ha halogatod a dolgot lemaradsz/lecsúszol a lehetőségről. Ha gyorsan döntesz, később rájössz, hogy kapkodtál.
Most akkor mi is a követendő eljárás? He
Minden biztosítónak október 31-ig meg kell határozni a jövő évi díjait. Lehet, hogy a biztosítód időközben módosított valamit, ami nem szabályos, ha jól emlékszem ilyen miatt már bűntettek meg biztosítót. Nekem a Netrisk jó adatokat adott meg. Persze az is lehet, hogy idéntől a meglévő ügyfeleknek is meg kell adni az összes kedvezményt, ami az új belépőket megilleti, ez a Netrisk rendszerében úgy jelent meg, hogy újrakötés, de valójában nem kell újrakötnöd és úgy is az az ár vonatkozik rád. Pl nekem a Netrisk szerint az Uniqa-nál 26e lett volna az éves díjam, újrakötéssel 20600. Az említett szabály szerint erről az összegről is kaptam tegnap értesítést az Uniqa-tól, igaz én váltottam, mert a Groupama olcsóbb.
Naplózva
Krisz
Ezredes

1.4 16v STAR AC HB

« Hozzászólás #536 Dátum: 2010. November 17. - 07:24:19 »

Nekem a Wabard-nál voltak gondok.Történt ugyanis multév utolsó negyedévében bementem befizetni a csekket és kértem legyen benne a jövő év első negyed éve is.Ok mondta az intéző hozzám vágott egy 36EFt(2 negyed év ára)  csekket én meg feladtam és nem is néztem meddig érvényes.Csak az igazoltató rendőr aki meg is büntetett mert nem volt biztositásom a csekken szereplő dátum szerint2009,12,31.(2010 03.-ban).Na dühösen irány a wabard hozzák helyre amit elbattak,de nem szerepelt sehol az ez évi első negyedévem.Nem akartak semmivel foglalkozni nem érdekelte őket mert mondán későn adtam föl igy büntető kamatot számoltak ami sehogy sem egyezett ujra kiszámolva a csekken szereplő összeggel,én meg leorditottam a fejüket nem ide illő szavakkal(Még az asszony is hallotta kint a kocsiban milyen balhét csaptam,a biztonsági őr meg csak pislogott,de igy járt jól.).És mondtam nem vagyok hajlandó innentől velük foglalkozni biztositás ügyileg ezért felmondom.Ho-ho ha lehetne!Nem bontottak szerződést!Év végéig itt kell lennem.Na én meg megmutettam nekik bontanak.Bevittem pár nap mulva egy adásvételi szerződést amibe eladtam az autót igy a biztositás megszünéséről rögtön a kezemben volt a papir,és pár napra rá egy vissza adásvételivel másik biztositónál meg lett kötve.Előadtam a történetet hogy az autót visszahozták az eladás után,én pedig visszavettem mert ténleg gond volt az autóval amiről én sem tudtam stb.És szeretnék biztositást kötni rá.Na meg is oldották!Méghogy csak évente lehet váltani!? Vigyorog Most igaz még A0-ba vagyok a malőr miatt,de 27EFt az éves viszont ott 42EFt-volt azt hiszem.
Naplózva

06 70/22 11 222
95LE
Kábelbarát
Ezredes

Lacetti 1,4 Elite HB

« Hozzászólás #537 Dátum: 2010. November 17. - 09:11:02 »

Nekem a Wabard-nál voltak gondok.Történt ugyanis multév utolsó negyedévében bementem befizetni a csekket és kértem legyen benne a jövő év első negyed éve is.Ok mondta az intéző hozzám vágott egy 36EFt(2 negyed év ára)  csekket én meg feladtam és nem is néztem meddig érvényes.Csak az igazoltató rendőr aki meg is büntetett mert nem volt biztositásom a csekken szereplő dátum szerint2009,12,31.(2010 03.-ban).Na dühösen irány a wabard hozzák helyre amit elbattak,de nem szerepelt sehol az ez évi első negyedévem.Nem akartak semmivel foglalkozni nem érdekelte őket mert mondán későn adtam föl igy büntető kamatot számoltak ami sehogy sem egyezett ujra kiszámolva a csekken szereplő összeggel,én meg leorditottam a fejüket nem ide illő szavakkal(Még az asszony is hallotta kint a kocsiban milyen balhét csaptam,a biztonsági őr meg csak pislogott,de igy járt jól.).És mondtam nem vagyok hajlandó innentől velük foglalkozni biztositás ügyileg ezért felmondom.Ho-ho ha lehetne!Nem bontottak szerződést!Év végéig itt kell lennem.Na én meg megmutettam nekik bontanak.Bevittem pár nap mulva egy adásvételi szerződést amibe eladtam az autót igy a biztositás megszünéséről rögtön a kezemben volt a papir,és pár napra rá egy vissza adásvételivel másik biztositónál meg lett kötve.Előadtam a történetet hogy az autót visszahozták az eladás után,én pedig visszavettem mert ténleg gond volt az autóval amiről én sem tudtam stb.És szeretnék biztositást kötni rá.Na meg is oldották!Méghogy csak évente lehet váltani!? Vigyorog Most igaz még A0-ba vagyok a malőr miatt,de 27EFt az éves viszont ott 42EFt-volt azt hiszem.
Ez az átkötés csúcs! Nem is csúcs, megacsúcs Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Azt azonban nem értem, hogy a váltással buktad a bónuszodat, vagy más miatt?
Naplózva
Krisz
Ezredes

1.4 16v STAR AC HB

« Hozzászólás #538 Dátum: 2010. November 17. - 09:32:33 »

Ez az átkötés csúcs! Nem is csúcs, megacsúcs Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Azt azonban nem értem, hogy a váltással buktad a bónuszodat, vagy más miatt?
Mivel késve adtam föl visszadobott a0-ba kitolásból+elvett minden kedvezményt a wabard+kért a gyerek anyakönyviét is kérte, mert nem hitte el hogy van...Magyarázott valamit de nem értettem olyan mérges voltam.Azt hitték megszivatnak,csak a fagyi visszanyalt
Naplózva

06 70/22 11 222
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #539 Dátum: 2010. November 17. - 17:17:13 »

Na szóval, ma spóroltam 60 ezer forintot magamnak. Befizettem a kötelezőt e a jövő évre kedvezménnyel, plusz újra kötöttem a cascot, és nyúl ide, nyúl oda, mert még bonust is buktam a dög miatt, a kettő trükkel jött ki a spórolásom eredménye, büszke vagyok magamra. Remélem ti is! Kacsint Vigyorog (Union Biztosító)
Beszélgettem a biztosítókról. Nem ajánlott a KÖBE, az Astra (román érdekeltség!?!), a Wabarg, csak a régi multis biztosítók. Azokon belül kinek milyen a legjobb, azt válassza.
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
Oldalak: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 54   Fel

Ugrás: