Lacetti klub fórum
2025. Január 20. - 23:38:34 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Szavazás
Kérdés: Megjöttek az új KGFB díjjak! Váltasz biztosítót?  (Szavazás lezárva: 2013. November 30. - 17:52:09)
Igen, váltok. - 5 (29.4%)
Igen, újrakötöm a régit. - 3 (17.6%)
Nem, elégedett vagyok a jelenlegivel. - 5 (29.4%)
Még nem tudom. - 4 (23.5%)
Összes szavazó: 17

Oldalak: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 54   Le

Szerző Téma: Kötelező Biztosítás, Cascó  (Megtekintve 141551 alkalommal)
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #435 Dátum: 2009. November 11. - 20:53:55 »

Én még elutazás elött újrakötöttem a Generalinál.
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

Malibu (Lacetti sedan 1.6 16V Platinum+Radar+LPG)

« Hozzászólás #436 Dátum: 2009. November 11. - 21:12:13 »

Én ma kötöttem át az Uniqahoz.
Naplózva
Yanee
Teljes tag

SW 1,6 Elite

« Hozzászólás #437 Dátum: 2009. November 12. - 07:56:36 »

Hali!
Mint alább írtam én a postánál dolgozom és - többek között - biztosításokkal is foglalkozom. Tapasztalatom, hogy akik a neten kalkuláltak korábban és az után beszélgetünk és kalkulálunk a postán, azoknak egy-két eset kivételével sikerül olcsóbb, sokszor negyedéves fizetési ütemben is többezer forintal olcsóbb díjat számolni!!!
Ennek oka, hogy a kedvezményekre jogosító feltételeket nem nézik meg, nem értelmezik rendesen - bár egyik-másik netes alkusznál nincs is korrektül megfogalmazva... (esetleges kiskapus, de jogos lehetőségekről nem is beszélve...)
Ezt én a posta tarifálásában tapasztaltam. Nem kizárt, hogy esetleg más biztosítónál is lehet még ilyesmit találni...

Aki úgy gondolja, annak szívesen számolok postásat.
Privát üziben keress meg alapadatokkal és még ha kell kérdezek...
Üdv.
« Utoljára szerkesztve: 2009. November 12. - 08:07:49 írta Yanee » Naplózva
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*

SW 1,6 elite+

« Hozzászólás #438 Dátum: 2009. November 12. - 13:22:50 »

Hali!
Mint alább írtam én a postánál dolgozom és - többek között - biztosításokkal is foglalkozom. Tapasztalatom, hogy akik a neten kalkuláltak korábban és az után beszélgetünk és kalkulálunk a postán, azoknak egy-két eset kivételével sikerül olcsóbb, sokszor negyedéves fizetési ütemben is többezer forintal olcsóbb díjat számolni!!!
Ennek oka, hogy a kedvezményekre jogosító feltételeket nem nézik meg, nem értelmezik rendesen - bár egyik-másik netes alkusznál nincs is korrektül megfogalmazva... (esetleges kiskapus, de jogos lehetőségekről nem is beszélve...)
Ezt én a posta tarifálásában tapasztaltam. Nem kizárt, hogy esetleg más biztosítónál is lehet még ilyesmit találni...

Üdv.
Lehet hogy néhány ezer ft-os kedvezmény el lehet nézni,de azért kiváncsi volnék,hogy az OFF tecnikámra(tgk) milyen kedvezményt lehetne találni,hogy a posta 588.000 ft-os ajánlata egy szintre jöjjön az AIM 90.000 ftos ajánlatával. He
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

Malibu (Lacetti sedan 1.6 16V Platinum+Radar+LPG)

« Hozzászólás #439 Dátum: 2009. November 12. - 14:08:15 »

Hali!

Üdv.
Köszi a lehetőséget. Nem általánosítani akarok, de nekem sajnos 2 bónuszfokozatom bánta a postás kitérőmet. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy rosszabb lenne, mint a többi. Mosolyog
Naplózva
95LE
Kábelbarát
Ezredes

Lacetti 1,4 Elite HB

« Hozzászólás #440 Dátum: 2009. November 12. - 15:08:35 »

Sajnos én is sok rosszat hallottam a posta biztosítóról, így akkor sem mennék oda, ha az lenne a legolcsóbb. Bocsi, de sajnos így van. Én most az Uniqánál kötöm újra a nejemmel együtt.
Naplózva
Yanee
Teljes tag

SW 1,6 Elite

« Hozzászólás #441 Dátum: 2009. November 12. - 15:26:40 »

Hali!

Üdv.
Lehet hogy néhány ezer ft-os kedvezmény el lehet nézni,de azért kiváncsi volnék,hogy az OFF tecnikámra(tgk) milyen kedvezményt lehetne találni,hogy a posta 588.000 ft-os ajánlata egy szintre jöjjön az AIM 90.000 ftos ajánlatával. He

Semmilyet. A tgk kgfb 2 tonna felett egyszerűen nem tartozik a célcsoportba. Ha van kár, akkor az sokszor nagy összegű, ezért olyan tarifát adnak ki, ami nem idecsalja az ügyfelet, hanem inkább elijeszti... (lásd origós összehasonlítós cikk: aegonnál 20 éves budapesti férfi 1,6-os astra = 703 848 forint éves díj - nem ütöttem el, valóban hétszázhárom ezer...)
« Utoljára szerkesztve: 2009. November 12. - 16:00:32 írta Yanee » Naplózva
Yanee
Teljes tag

SW 1,6 Elite

« Hozzászólás #442 Dátum: 2009. November 12. - 15:41:29 »

Hali!

Üdv.
Köszi a lehetőséget. Nem általánosítani akarok, de nekem sajnos 2 bónuszfokozatom bánta a postás kitérőmet. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy rosszabb lenne, mint a többi. Mosolyog

Sajnálom. Valahol, valami nemodafigyelés lehetett... Viszont álltalában lehet az ilyen problémákat orvosolni. Bónusz elveszés a kártörténeti igazolás hiánya, miatt fordulhat álltalában elő - és ez nam csak postabiztosítónál...
Másik tipikus esetre példa: Egyik haverom bukott 3 bónuszt, mert nagyon kicsúszott a negyedéves díj befizetésének határidejéből, és felmondta a kötelezőjét a biztosító díjnemfizetés miatt. Külföldön volt, anyjának nem mondta, hogy fizesse be... Jött felszólitó, de nem foglalkoztak vele, mert úgyis külföldön van, a kocsi meg a garázsban... Ilyenkor már ismeretség sem segít.
Naplózva
Yanee
Teljes tag

SW 1,6 Elite

« Hozzászólás #443 Dátum: 2009. November 12. - 15:54:50 »

Sajnos én is sok rosszat hallottam a posta biztosítóról, így akkor sem mennék oda, ha az lenne a legolcsóbb. Bocsi, de sajnos így van. Én most az Uniqánál kötöm újra a nejemmel együtt.

Szia!
Én itt nem mondanék véleményt, inkább idéznék a zindex témába vágó fórumáról:

"Phnx válasz | megnéz  2009.11.05 10:07:39 © (4732)
A Postáról tapasztalatok? Mert úgy döntöttem, hogy a KÖBE-t elvetem, nem akarok megint egyesületi izét, de a Posta esetleg szóba jöhet... ha korrektek. Nem akarok egy esetleges károkozás esetén másoknak sem macerát... Ha én okozok kárt valakiben."

"AZS válasz | megnéz  2009.11.05 10:09:29 © (4734)
kárügyekben semmivel se rosszabb, mint a többi, az adminisztrációjuk meg az egyik legkorrektebb (nyilván nem 100 %-os, de más biztosítóké sem az).
Előzmény: Phnx (4732)"

Annyit még hozzáfűznék, hogy az AZS niken a biztosításponthu egyik embere irogat...

Naplózva
CDX
Teljes tag

Nubira III 1.8 CDX

« Hozzászólás #444 Dátum: 2009. November 12. - 18:51:45 »

Szia!
Én itt nem mondanék véleményt, inkább idéznék a zindex témába vágó fórumáról:

"Phnx válasz | megnéz  2009.11.05 10:07:39 © (4732)
A Postáról tapasztalatok? Mert úgy döntöttem, hogy a KÖBE-t elvetem, nem akarok megint egyesületi izét, de a Posta esetleg szóba jöhet... ha korrektek. Nem akarok egy esetleges károkozás esetén másoknak sem macerát... Ha én okozok kárt valakiben."

"AZS válasz | megnéz  2009.11.05 10:09:29 © (4734)
kárügyekben semmivel se rosszabb, mint a többi, az adminisztrációjuk meg az egyik legkorrektebb (nyilván nem 100 %-os, de más biztosítóké sem az).
Előzmény: Phnx (4732)"

Annyit még hozzáfűznék, hogy az AZS niken a biztosításponthu egyik embere irogat...

A kárbejelentéssel kapcsolatos dolgokban is tudsz segíteni azoknak, akik a postán kötik meg a Kötelező biztosítást?
Kérdezem mindazoktól akik a Netrisken ill.hasontó közvetítőkön keresztül kötik a kötelezőjüket, hogy kihez fordulnak segítségért ha baj van?
Talán az alkusz céget hívja fel,vagy a Biztosítónál ahová köti van ismerőse? És mit mond az ismerős üzletkötőnek, bocsi de amikor a szerződést kötöttem elfelejtettem hogy vagy? Miért segítene ebben az esetben, hiszen nem Ő kötötte a szerződést?
Naplózva
Yanee
Teljes tag

SW 1,6 Elite

« Hozzászólás #445 Dátum: 2009. November 12. - 20:40:51 »

A kárbejelentéssel kapcsolatos dolgokban is tudsz segíteni azoknak, akik a postán kötik meg a Kötelező biztosítást?
Kérdezem mindazoktól akik a Netrisken ill.hasontó közvetítőkön keresztül kötik a kötelezőjüket, hogy kihez fordulnak segítségért ha baj van?
Talán az alkusz céget hívja fel,vagy a Biztosítónál ahová köti van ismerőse? És mit mond az ismerős üzletkötőnek, bocsi de amikor a szerződést kötöttem elfelejtettem hogy vagy? Miért segítene ebben az esetben, hiszen nem Ő kötötte a szerződést?

A kötelező felelősség biztosítás a másoknak okozott károkat téríti meg, azaz ha én összetörök valakit - vagy a rend őrei ezt állapítják meg - akkor az ellenfelem fogja megkeresni az én általam fizetett biztosítás alapján az én biztosítómat.  Alapesetben én, mint károkozó, annyival veszek részt az ügymenetben, hogy aláírtam a "kéksárgát", illetve majd ha az ellenfél kártérítése megtörtént a biztosító levele alapján eldöntöm, hogy kifizetem-e egyösszegben a biztosítómat, vagy bukok két bónuszt. (Ezért vannak sokan azon az állásponton, hogy én fizessek minnél kevesebbet, az ellenfél meg intézze magának ahogy akarja és tudja...)
Csak akkor kell saját biztosítót keresnem, ha én vagyok a vétlen és az ellenfél is ott biztosította magát.
Egy kivétel van: Aki az Alianznál köt. Nekik van olyan szolgáltatásuk, hogy rendeznek mindent az ellenfél biztosítójával... Ennek azaz ára, hogy általában nem az ő díjuk a legolcsóbb... Azt nem akarom mondani, hogy drágák, mert nem mindenkire igaz - köbcenti, életkor, lakóhely, stb. függő.

A kárbejelentés általában nem személyhez kötődik. Amit én szoktam javasolni (és javasoltatni a kollégákkal) hogy, először telefonálás, majd az ügyfélszolgálaton, vagy ajánlott levélben írásban megerősítés és kármegszakértő várása.

Mondom még egyszer: ÁLTALÁBAN.
Naplózva
CDX
Teljes tag

Nubira III 1.8 CDX

« Hozzászólás #446 Dátum: 2009. November 13. - 08:40:48 »

A kötelező felelősség biztosítás a másoknak okozott károkat téríti meg, azaz ha én összetörök valakit - vagy a rend őrei ezt állapítják meg - akkor az ellenfelem fogja megkeresni az én általam fizetett biztosítás alapján az én biztosítómat.  Alapesetben én, mint károkozó, annyival veszek részt az ügymenetben, hogy aláírtam a "kéksárgát", illetve majd ha az ellenfél kártérítése megtörtént a biztosító levele alapján eldöntöm, hogy kifizetem-e egyösszegben a biztosítómat, vagy bukok két bónuszt. (Ezért vannak sokan azon az állásponton, hogy én fizessek minnél kevesebbet, az ellenfél meg intézze magának ahogy akarja és tudja...)
Csak akkor kell saját biztosítót keresnem, ha én vagyok a vétlen és az ellenfél is ott biztosította magát.
Egy kivétel van: Aki az Alianznál köt. Nekik van olyan szolgáltatásuk, hogy rendeznek mindent az ellenfél biztosítójával... Ennek azaz ára, hogy általában nem az ő díjuk a legolcsóbb... Azt nem akarom mondani, hogy drágák, mert nem mindenkire igaz - köbcenti, életkor, lakóhely, stb. függő.

A kárbejelentés általában nem személyhez kötődik. Amit én szoktam javasolni (és javasoltatni a kollégákkal) hogy, először telefonálás, majd az ügyfélszolgálaton, vagy ajánlott levélben írásban megerősítés és kármegszakértő várása.

Mondom még egyszer: ÁLTALÁBAN.

Azt a kárrendezési formát, amit az Allianz-Hungária IS végez kárrendezéskor, azt több Biztosító  megállapodásának köszönhetően végzik
egymás között. Abban az esetben, amikor a karambol személyi sérüléssel nem jár, és nem hívnak rendőrt a károkozó megállapításához, akkor
kell okosan kitölteni a kárbejelentőlapot, hiszen ennek alapján állapítják meg a károkozó személyét. Tehát a helyszinrajz ,és természetesen
a károkozás tényének elismerése fontos. Ha nem ismeri el a károkozást, abban az esetben a helyszinrajz a döntő.
Van némi tapasztalatom a Biztosítási szakmában, ezidáig 16.év. Kacsint
Naplózva
Döme
Ezredes

Daewoo Nubira 1.6 SX Sedan designed by pininfarina

« Hozzászólás #447 Dátum: 2009. November 13. - 10:41:33 »

Tök jó, látom bekerült az általam kért opció, de nem tudok rá szavazni. Lehet, hogy már nyomtam egy másikat anno? Át lehet engem oda tenni?
Naplózva
athee
Adminisztrátor
Ezredes

Lacetti 1.4 Star HB

« Hozzászólás #448 Dátum: 2009. November 13. - 10:44:19 »

Tök jó, látom bekerült az általam kért opció, de nem tudok rá szavazni. Lehet, hogy már nyomtam egy másikat anno? Át lehet engem oda tenni?

Persze. Ott van, hogy "Szavazat eltávolítása". Katt rá, és szavazz újra.  Kacsint
Naplózva
Döme
Ezredes

Daewoo Nubira 1.6 SX Sedan designed by pininfarina

« Hozzászólás #449 Dátum: 2009. November 13. - 11:45:50 »

Persze. Ott van, hogy "Szavazat eltávolítása". Katt rá, és szavazz újra.  Kacsint

Köszi, sikerült!

(Azt hittem, hogy a szavazat eltávolítása = a szavazás eltávolításával, vagyis a fenti mezőt láthatatlanná teszem.)
Naplózva
Oldalak: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 54   Fel

Ugrás: