Lacetti klub fórum
2025. Január 21. - 05:05:34 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Szavazás
Kérdés: Megjöttek az új KGFB díjjak! Váltasz biztosítót?  (Szavazás lezárva: 2013. November 30. - 17:52:09)
Igen, váltok. - 5 (29.4%)
Igen, újrakötöm a régit. - 3 (17.6%)
Nem, elégedett vagyok a jelenlegivel. - 5 (29.4%)
Még nem tudom. - 4 (23.5%)
Összes szavazó: 17

Oldalak: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 54   Le

Szerző Téma: Kötelező Biztosítás, Cascó  (Megtekintve 141591 alkalommal)
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #360 Dátum: 2009. Január 27. - 16:24:22 »

Ennyire becsületesek a biztosítok.

http://www.vezess.hu/hirek/giga_buntetes_kartellezo_biztositoknak/17225/
Naplózva

LPG
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*

SW 1,6 elite+

« Hozzászólás #361 Dátum: 2009. Január 27. - 16:39:52 »

Valamilyen formában ezt is mi fogjuk megfizetni.
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
peti74
Ezredes

Lacetti Sedan 1.4 Star

« Hozzászólás #362 Dátum: 2009. Február 10. - 12:15:31 »

Asszem, ebben az évben már nem lesz biztosításom.
Előrejegyzem, tavaly is Netrisken keresztül váltottam, de minden zökkenőmentesen ment.
Hát ez esetben nem!
Október utolsó napjaiban már be lehetett adni az igényeket. Megtettem. Pár napon belöl jött is a visszajelzés, hogy régi biztosítómnál(AEgon) felmondták, újnál(megint OTP Garancia) megkötés folyamatban.
Január végéig, az ideiglenes igazolás lejártáig nem aggódtam. A hónap utolsó hétvégéjét gondoltam kivárom, hogy számon kérjem Garanciáékat, úgysem autózom hétvégén.
Hát kellett, nem is keveset, 2 megyén is átszelt az utam. Közben hallom a híreket, itt is érvényesül a 0 tolerancia, 30000 pénz a köszönet az igazolás elmulasztásáért. Annak ellenére, hogy kedves törvényőreink tisztában vannak vele, sok társaság még nem postázta a szükséges dokumentumokat.
Na köszönjük! Ezzel megint bizonyítottak!
Ám a legnagyobb meglepi csak akkor ért, mikor hétfőn bementem leendő biztosítómhoz.
Ott ugyanis nyomomat nem találták a rendszerben, 2007-es adatokat csupán, mikor a Lacsi  3 hónapos koráig ügyfelük voltam.
A Netrisk nekem szépen megküldte az előzetes szerződést, bankszámlaszámmal, összeggel, minden szükséges adattal. Fizetési kötelezettségemnek már január elején eleget tettem.
Garanciánál megkérdeztem ha nem találnak, akkor ugyan milyen jogcímen, és hova fizettem?
Mert nem méltatlankodtak, hogy én miért küldtem nekik pénzt.
Szerencsémre nagyon segítőkész ügyfélszolgálati munkatárssal hozott össze a sors, és a  netbankról kinyomtatott "sikeres utalás"-ra  hagyatkozva ideiglenes igazolást adott március 31-ig. Pedig ilyet bármilyen szövegszerkesztővel lehet kreálni, nem fogadható el hivatalos igazolásként. Ha megcsíptek volna, ráadásul nem 30, hanem 100ezer, mert ugye adatbázis szerint nincs is biztosításom.
Időközben kiderült, miért történhetett ez. A fax AEgon február!!! elején postázta nekem a kártörténeti igazolást. Viszont a Netrisk sem tájékoztatott, hogy nem küldték meg nekik sem.
Most továbbítottam nekik, és reménykedem, hogy nem futok rendőri ellenőrzésbe, míg lesz szerződésem.
Mert hiába van átmeneti igazolásom, a rendőrbácsi lekérdezheti a biztosítótól, és ott aztán én nem szerepelek!
Hiába tettem eleget maximálisan kötelezettségeimnek. Nekik nem volt elég több mint 3 hónap
Maradéktalanul eleget tenni mindennek csak nekünk kell! A hivataloknak nem!!!
« Utoljára szerkesztve: 2009. Február 10. - 12:20:48 írta peti74 » Naplózva

...mindig ott ér véget az utam ahol bor van, zene, és nő(Tunyogi)
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #363 Dátum: 2009. Február 10. - 16:36:21 »

Előrejegyzem, tavaly is Netrisken keresztül váltottam, de minden zökkenőmentesen ment.
Hát ez esetben nem!
Október utolsó napjaiban már be lehetett adni az igényeket. Megtettem. Pár napon belöl jött is a visszajelzés, hogy régi biztosítómnál(AEgon) felmondták, újnál(megint OTP Garancia) megkötés folyamatban.
Január végéig, az ideiglenes igazolás lejártáig nem aggódtam. A hónap utolsó hétvégéjét gondoltam kivárom, hogy számon kérjem Garanciáékat, úgysem autózom hétvégén.
Hát kellett, nem is keveset, 2 megyén is átszelt az utam. Közben hallom a híreket, itt is érvényesül a 0 tolerancia, 30000 pénz a köszönet az igazolás elmulasztásáért. Annak ellenére, hogy kedves törvényőreink tisztában vannak vele, sok társaság még nem postázta a szükséges dokumentumokat.
Ám a legnagyobb meglepi csak akkor ért, mikor hétfőn bementem leendő biztosítómhoz.
Ott ugyanis nyomomat nem találták a rendszerben, 2007-es adatokat csupán, mikor a Lacsi  3 hónapos koráig ügyfelük voltam.
A Netrisk nekem szépen megküldte az előzetes szerződést, bankszámlaszámmal, összeggel, minden szükséges adattal. Fizetési kötelezettségemnek már január elején eleget tettem.
Garanciánál megkérdeztem ha nem találnak, akkor ugyan milyen jogcímen, és hova fizettem?
Szerencsémre nagyon segítőkész ügyfélszolgálati munkatárssal hozott össze a sors, és a  netbankról kinyomtatott "sikeres utalás"-ra  hagyatkozva ideiglenes igazolást adott március 31-ig. Pedig ilyet bármilyen szövegszerkesztővel lehet kreálni, nem fogadható el hivatalos igazolásként. Ha megcsíptek volna, ráadásul nem 30, hanem 100ezer, mert ugye adatbázis szerint nincs is biztosításom.
Időközben kiderült, miért történhetett ez. A fax AEgon február!!! elején postázta nekem a kártörténeti igazolást. Viszont a Netrisk sem tájékoztatott, hogy nem küldték meg nekik sem.
Most továbbítottam nekik, és reménykedem, hogy nem futok rendőri ellenőrzésbe, míg lesz szerződésem.
Mert hiába van átmeneti igazolásom, a rendőrbácsi lekérdezheti a biztosítótól, és ott aztán én nem szerepelek!
Hiába tettem eleget maximálisan kötelezettségeimnek. Nekik nem volt elég több mint 3 hónap

Ez ma Magyarország...sajnos!
Mostanában hasonlóan vagyok én is a szolgáltatókkal. Egyszerűen nem akarnak visszafizetni túlfizetést végszámla után, vagy hiába igazolnak vissza valamit, hónapok múlva derül ki, hogy mintha egy betü sem született volna azügyben korábban.
Most ráadásul az autóhiteles bankommal is fasírtban vagyok, mert trükkösen hallgatnak arról, hogy a zárt végű lízingem lejártakor, ha mindent időben befizettem ami a fizetési ütemezésben van, hogyan  kapom meg a törzskönyvet. Először küldtek egy lezárási ajánlatot(He??) 212 Ft-os Vigyorog frankszámítással, meg mindenféle költséggel megterhelve, hogy háromszorosa jött ki az autó árán felül kamatként, mint eredetileg szerepelt a szerződésben. Nem értik, hogy enm lezárni akarom, csupán tudni, hogy mire készüljek, ugyanis hallani olyanokat, hogy valaki kifizette a törlesztőt, aztán nem adják ki a könyvet, csak lóvéért, zsarolva....
Aztán meg olyan ködös válaszokat kapok emilben sokadszori zaklatásromra, hogy akkor kapom mega  törzskönyvet, ha "minden tartozásomat kifizettem". De azt nem írják le, hogy ez alatt mit értenek!!!!
Na mindegy, ez nem is ide tartozik, de nem tudtam hova írni, mert nem nyitottunk bankos topicot.   
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #364 Dátum: 2009. Február 11. - 06:39:23 »

Peti! Itt a Neked való cikk!  Vigyorog
http://totalcar.hu/magazin/velemeny/kgfbkampany/
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
peti74
Ezredes

Lacetti Sedan 1.4 Star

« Hozzászólás #365 Dátum: 2009. Február 11. - 12:23:24 »

Peti! Itt a Neked való cikk!  Vigyorog
http://totalcar.hu/magazin/velemeny/kgfbkampany/

Hát igen...
Ez óriási volt, mindjárt megy is 100felé a cikk.
Naplózva

...mindig ott ér véget az utam ahol bor van, zene, és nő(Tunyogi)
Giovanni
Törzstag
*

Kékvillám :)

« Hozzászólás #366 Dátum: 2009. Március 24. - 18:46:54 »

Nem pont ide tartozik, de biztosítási téma. Okulás azoknak, akik hasonló cipőben járnak. Szóval:
2004-ben kötöttem egy megtakarítási életbiztosítást (Union). Eleinte nem is volt gond, de az évek múlásával drasztikusan megemelték az éves díjat.
Tavaly már közel 200E Ft-ot kellett volna befizetnem. Mivel az egésznek nem láttam így már értelmét, kértem a visszavásárlását a kötvénynek.
Na ezt egy elég nehézkes huzavona, és sok sok telefonálgatás árán sikerült is megoldani. Ez volt tavaly októberben. Azóta éltem nyugodt kis életem.
EDDÍG!
Tegnap ugyanis rám szólt a céges könyvelő, hogy kellenének az igazolások az adójóváíráshoz. Mondom most nincs semmi, mert visszamondtam
az életbiztosításomat. Erre ő megkért, hogy adjam be a megszüntetésről szóló igazolást, és készüljek fel arra, hogy az elmúlt 2 évben igénybe vett
jóváírást+20%-ot vissza kell fizetnem álambácsinak. Na mondom faca...
Közben kis ördög nem hagyot nyugodni, telefon APEH-ba ismerősnek. Ott megtudtam pár dolgot:

1. Ők már tudnak arról, hogy megszüntettem a biztosítást, mert az UNION erről nekik megküldte a papírt.
2. Az UNION-nak január 31-ig ugyailyen igazolást kellett volna részemre küldeni!!!
3. Nem az elmúlt 2 év +20% -ot kell visszafizetni, hanem az eddíg igénybe vett összeset +20% büntetést, ráadásnak még önellenőrzést is kell csinálni!

Erről csak annyit, hogy eddíg én csináltam a bevallásom, és nem tudtam ezekről. Ebben az esetben APEH hülyére büntetett volna, hogy gatyám sem marad.
Így viszont, hogy a könyvelő szólt, "csak" 100E környékén kell befizetnem.
Kérdem én, hogy az UNION-t vajon ilyen esetben milyen felelősség terheli??? Gondolkodtam, hogy írok a PSZÁF-nek, de nem látom értelmét, sem pedig a
helyi fiókba bemenni, mert csak jobban felidegesítem magam.
Viszont aki hasonló cipőben jár, vagy felmondáson gondolkodik, akkor számoljon ezekkel a dolgokkal, és érdeklődjön utánna, mert a szerződésben ezek
sehol nincsenek feltüntetve!!!
Naplózva

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Mosolyog
Lacetti:
Toyota:
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

Malibu (Lacetti sedan 1.6 16V Platinum+Radar+LPG)

« Hozzászólás #367 Dátum: 2009. Március 24. - 18:57:00 »

Giovanni!
Ez mikortól érvényes? Illetve hány éves szerződés esetén? 4 éve én is megszüntettem egy ilyet, de nekem nem kellett fizetnem semmit.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 24. - 19:03:23 írta diablo77 » Naplózva
Giovanni
Törzstag
*

Kékvillám :)

« Hozzászólás #368 Dátum: 2009. Március 24. - 19:08:03 »

Giovanni!
Ez mikortól érvényes? Illetve hány éves szerződés esetén? 4 éve én is megszüntettem egy ilyet, de nekem nem kellett fizetnem semmit.
Azt nem tudom, de nekem ez egy elég hosszú, nyugdíjig tartó biztosítás volt. Ráadásul csak akkor számít, ha beírtad az adódba,
és kaptál vissza minden évben pénzt. Valószínűsítem, hogy ez egy frisebb rendelet alapján megy, mert az APEH is tud róla, ha felmondják,
és ezt figyelik, és büntetnek.
De majd holnap rákérdezek.
Naplózva

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Mosolyog
Lacetti:
Toyota:
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #369 Dátum: 2009. Március 24. - 19:09:10 »

Giovanni!
Azt nem tudom, de nekem ez egy elég hosszú, nyugdíjig tartó biztosítás volt. Ráadásul csak akkor számít, ha beírtad az adódba,
és kaptál vissza minden évben pénzt. Valószínűsítem, hogy ez egy frisebb rendelet alapján megy, mert az APEH is tud róla, ha felmondják,
Ez már nagyon régóta így van. Ha 10év után lett megszüntetve, akkor nem kell visszafizetni, ha ennél kevesebb ideig fizetted akkor igen.
Naplózva

LPG
Krisz
Ezredes

1.4 16v STAR AC HB

« Hozzászólás #370 Dátum: 2009. Március 24. - 19:18:28 »

Hát ez esetben nem!

Ez ma Magyarország...sajnos!
Mostanában hasonlóan vagyok én is a szolgáltatókkal. Egyszerűen nem akarnak visszafizetni túlfizetést végszámla után, vagy hiába igazolnak vissza valamit, hónapok múlva derül ki, hogy mintha egy betü sem született volna azügyben korábban.
Most ráadásul az autóhiteles bankommal is fasírtban vagyok, mert trükkösen hallgatnak arról, hogy a zárt végű lízingem lejártakor, ha mindent időben befizettem ami a fizetési ütemezésben van, hogyan  kapom meg a törzskönyvet. Először küldtek egy lezárási ajánlatot(He??) 212 Ft-os Vigyorog frankszámítással, meg mindenféle költséggel megterhelve, hogy háromszorosa jött ki az autó árán felül kamatként, mint eredetileg szerepelt a szerződésben. Nem értik, hogy enm lezárni akarom, csupán tudni, hogy mire készüljek, ugyanis hallani olyanokat, hogy valaki kifizette a törlesztőt, aztán nem adják ki a könyvet, csak lóvéért, zsarolva....
Aztán meg olyan ködös válaszokat kapok emilben sokadszori zaklatásromra, hogy akkor kapom mega  törzskönyvet, ha "minden tartozásomat kifizettem". De azt nem írják le, hogy ez alatt mit értenek!!!!
Na mindegy, ez nem is ide tartozik, de nem tudtam hova írni, mert nem nyitottunk bankos topicot.   
én is igy jártam de nekem már megjött az első negyedéves két hete milió telefonálgaiás után.
Naplózva

06 70/22 11 222
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #371 Dátum: 2009. Március 24. - 19:26:07 »

Giovanni!
Ez már nagyon régóta így van. Ha 10év után lett megszüntetve, akkor nem kell visszafizetni, ha ennél kevesebb ideig fizetted akkor igen.
5 év után szüntettem meg. A bevallásomban mindig benne volt és vissza is kaptam a pénzt mindig (nem egy nagy összeg volt).
Naplózva
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #372 Dátum: 2009. Március 24. - 19:33:38 »

Ennyi erővel nekem is adhatnátok a lóvét...én is garantálom, hogy 5 év múlva egy kanyit sem adok vissza, sőt még nektek kell fizetni a büntit!  Vigyorog
Naplózva

diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #373 Dátum: 2009. Március 24. - 19:36:14 »

Ennyi erővel nekem is adhatnátok a lóvét...én is garantálom, hogy 5 év múlva egy kanyit sem adok vissza, sőt még nektek kell fizetni a büntit!  Vigyorog
Én is azért szüntettem meg, mert fikarcnyival sem jártam jobban, mintha bankszámlán gyűjtöm a pénzt. Mondjuk nekem szerencsém volt, a befizetett pénzt kaptam vissza, "csak" a kamatokat buktam, viszont 1 hét alatt elintéződött a dolog.
Naplózva
95LE
Kábelbarát
Ezredes

Lacetti 1,4 Elite HB

« Hozzászólás #374 Dátum: 2009. Március 24. - 20:32:08 »

Giovanni!
Még annyi jó tanács ha valaki ilyen cipőben jár nem kell, feltétlenül megszüntetni a biztosítást lehet díjmentesíteni is.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 54   Fel

Ugrás: