diablo77
|
|
« Hozzászólás #240 Dátum: 2008. Június 08. - 20:21:24 » |
|
Nemrég olvastam, hogy bár voltak gondok a biztosító egyesületekkel, a KÖBE sikeresen tudott javítani a felmerült problémákon és ma már semmivel sem rosszabb mint a többi. Egyébként tőlünk nyugatabbra sokkal jobban elterjedt a biztosító egyesületes forma mint nálunk. Nem tudom most melyik országot említették, ahol a biztosítások 70%-a ilyen egyesületeknél van. Én egyszer okoztam egy kisebb kárt, amikor még a POSTA-nál voltam. Bár sokan szidták a biztosítót, hogy nem szeret fizetni, mégis 3 héten belül utalták a pénzt a károsultnak. Szerintem ez nem rossz. Míg amikor nekem jött egy Allianzos (ami ugye talán a legdrágább biztosító), 3 hónap alatt tudták kifezetni a 17e Ft-os kárt, úgy hogy még a fába is belekötöttek, és azt próbálták bebizonyítani, hogy az a sérülés nem is akkor keletkezett. Pedig a vétkes elismerte. Úgyhogy én maradok az olcsó biztosításnál.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #241 Dátum: 2008. Június 08. - 21:10:18 » |
|
Én Stocz véleményével vagyok összhangban. Eleve nem engednék meg ilyen biztosítókat. Talán most ezek ellenőrzése is szigorúbb lesz a MÁV után. Amit esetleg még hozzátennék a dologhoz. Amíg nagy az autó értéke, érdemes Casco-t kötni. Tudom, hogy nem olcsó, de egy kisebb koccanás is nagyobb kár tud lenni, mint az éves díj. Akinek meg munkaeszköze, annak különösen ajánlott lenne! Nekem volt már esetem, külföldön. 1 éves autóm volt, amire a 13. havi cascót is befizettem, pedig csak 12 hó volt a kötelező a hitel miatt. Relatív nagy biztosítónál voltam, mégis kereken 2 évbe telt, míg a nemzetközi biztosítón keresztül lezárták az ügyet. Persze addig kocsi sem lett volna, ha nincs casco.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2008. Június 08. - 21:15:48 írta cápaFeri »
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #242 Dátum: 2008. Június 08. - 21:21:06 » |
|
Én Stocz véleményével vagyok összhangban. Eleve nem engednék meg ilyen biztosítókat. Talán most ezek ellenőrzése is szigorúbb lesz a MÁV után. Amit esetleg még hozzátennék a dologhoz. Amíg nagy az autó értéke, érdemes Casco-t kötni. Tudom, hogy nem olcsó, de egy kisebb koccanás is nagyobb kár tud lenni, mint az éves díj. Akinek meg munkaeszköze, annak különösen ajánlott lenne! Nekem volt már esetem, külföldön. 1 éves autóm volt, amire a 13. havi cascót is befizettem, pedig csak 12 hó volt a kötelező a hitel miatt. Relatív nagy biztosítónál voltam, mégis kereken 2 évbe telt, míg a nemzetközi biztosítón keresztül lezárták az ügyet. Persze addig kocsi sem lett volna, ha nincs casco.
Ha baj van egy biztosítóval, akkor a felügyeleti szerv intézkedjen, azért vannak. Tudtommal a mávot már 1 éve folyamatosan felügyeli a PSZÁF. Ha meg olyan **** a máv és a többi olcsó akkor miért nem intézkedtek (tudom ez Magyarország, nem is csodálkozom)! Egyszer azt hiszem a Juszt műsorában mondták, hogy nem a máv és a köbe kapja a legtöbb panaszt, azt nem mondták melyik az.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #243 Dátum: 2008. Június 08. - 21:29:59 » |
|
Amíg ilyen magas árakkal dolgoznak a nagyok én is az olcsóbbakat fogom választani. Kiszámoltam most az Allianznál 51ezer lenne B/10-be a kötelezőm. Ha leköltözni Cápához Keszthelyre és csak A/0 lenne akkor 49ezer, B/10 meg 28ezer. Nem hinném, hogy nagyobb kockázhatott jelentek a B/10-zel mint egy új vidéki belépő!
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #244 Dátum: 2008. Június 08. - 21:38:12 » |
|
Amíg ilyen magas árakkal dolgoznak a nagyok én is az olcsóbbakat fogom választani. Kiszámoltam most az Allianznál 51ezer lenne B/10-be a kötelezőm. Ha leköltözni Cápához Keszthelyre és csak A/0 lenne akkor 49ezer, B/10 meg 28ezer. Nem hinném, hogy nagyobb kockázhatott jelentek a B/10-zel mint egy új vidéki belépő! Nem értem. Nekem -igaz B10, de- csak 12000/év. Biztos jól számoltál?
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #245 Dátum: 2008. Június 08. - 21:44:24 » |
|
Amíg ilyen magas árakkal dolgoznak a nagyok én is az olcsóbbakat fogom választani. Kiszámoltam most az Allianznál 51ezer lenne B/10-be a kötelezőm. Ha leköltözni Cápához Keszthelyre és csak A/0 lenne akkor 49ezer, B/10 meg 28ezer. Nem hinném, hogy nagyobb kockázhatott jelentek a B/10-zel mint egy új vidéki belépő! Nem értem. Nekem -igaz B10, de- csak 12000/év. Biztos jól számoltál? Biztos, igaz nekem nincs T-com, közalk. meg akármilyen kedvezményem. 12000Ft/év , van keszthelyen nyomda, oda költözök és csinálhatunk minitalikat.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #246 Dátum: 2008. Június 08. - 22:18:39 » |
|
Amíg ilyen magas árakkal dolgoznak a nagyok én is az olcsóbbakat fogom választani. Kiszámoltam most az Allianznál 51ezer lenne B/10-be a kötelezőm. Ha leköltözni Cápához Keszthelyre és csak A/0 lenne akkor 49ezer, B/10 meg 28ezer. Nem hinném, hogy nagyobb kockázhatott jelentek a B/10-zel mint egy új vidéki belépő! Nem értem. Nekem -igaz B10, de- csak 12000/év. Biztos jól számoltál? Biztos, igaz nekem nincs T-com, közalk. meg akármilyen kedvezményem. 12000Ft/év , van keszthelyen nyomda, oda költözök és csinálhatunk minitalikat. Casco-m is ott van és utalom. Asszem ennyi a kedvezmény. Se nem közalk, se más. Amúgy a többiben benne vagyok, úgyis csak én vagyok egy szál magam innen! Ráadásul amilyen jól elbeszélgettünk a múltkor...gyere! Mi ezüstösek tartsunk össze!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #247 Dátum: 2008. Június 09. - 04:16:04 » |
|
Ez a 12000Ft fele az én biztosításomnak, ezek szerint nem is irreálisan olcsó a MÁV mint azt sokan mondják!
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #248 Dátum: 2008. Június 10. - 07:26:56 » |
|
Neked mikor fizettek? Nekem ~ 3 hét alatt, de szakemberrel mentem oda (kárrendezési irodája van. Nem olcsó a munkája, de még így is megéri). Gondolj bele egy kicsit. A mai kocsiknál már nem ritka a fél/1 milliós kár. Az ár erősen függ attól, hogy akarsz fizetni. Saját zsebből X-forint, kötelezőre XX-forint! Ez nem érdekes? Hát gondolom, ha nem lesz minden 1 Ft-ból 0,6 az adó, akkor majd nem lesznek ekkora különbségek . A kettőt lehet kombinálni is . Kp-s kárrendezést kérsz, és javíttatsz tetszés szerint. [quote ]Milyen másik cikk? Attól, hogy többet fizetsz még kerülhetsz ilyen helyzetbe. Engem megtörtek okt.-be és csak márc. kaptam pénzt. Pedig nagy cég volt nem egyesület. A másik cikk, ami pár hozzászólással később volt becsatolva azt írta, hogy a nagy biztosítók azzal tesznek alá az ilyen kicsiknek, hogy saját maguk veszik fel a hozzájuk tartozó embereknek a kárát, és utána ők érvényesítik a kicsik felé az igényt. Magyarán, hiába KöBe-s, MÁV-os az elkövető, én nem oda megyek kárrendezésre, hanem ahoz a biztosítóhoz, ahová én fizetek. Ők rendezik felém a kárt, és a másik biztosítóval ők huzakodnak. Azt nem mondtam, hogy a nagyok barátságosak, szeretnek fizetni, stb. De még így is sokkal könnyebb velük kijönni, mint a kicsikkel. Egyik sem egy szeretetszolgálat. Hungáriával (akkor még így hívták őket) is volt nem egy gusztustalan ügyem. De ők legalább fizetnek, ha keveset is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #249 Dátum: 2008. Június 10. - 19:19:42 » |
|
Gondolj bele egy kicsit. A mai kocsiknál már nem ritka a fél/1 milliós kár. Az ár erősen függ attól, hogy akarsz fizetni. Saját zsebből X-forint, kötelezőre XX-forint! Ez nem érdekes? Hát gondolom, ha nem lesz minden 1 Ft-ból 0,6 az adó, akkor majd nem lesznek ekkora különbségek . A kettőt lehet kombinálni is . Kp-s kárrendezést kérsz, és javíttatsz tetszés szerint. Milyen másik cikk? Attól, hogy többet fizetsz még kerülhetsz ilyen helyzetbe. Engem megtörtek okt.-be és csak márc. kaptam pénzt. Pedig nagy cég volt nem egyesület. A másik cikk, ami pár hozzászólással később volt becsatolva azt írta, hogy a nagy biztosítók azzal tesznek alá az ilyen kicsiknek, hogy saját maguk veszik fel a hozzájuk tartozó embereknek a kárát, és utána ők érvényesítik a kicsik felé az igényt. Magyarán, hiába KöBe-s, MÁV-os az elkövető, én nem oda megyek kárrendezésre, hanem ahoz a biztosítóhoz, ahová én fizetek. Ők rendezik felém a kárt, és a másik biztosítóval ők huzakodnak. Azt nem mondtam, hogy a nagyok barátságosak, szeretnek fizetni, stb. De még így is sokkal könnyebb velük kijönni, mint a kicsikkel. Egyik sem egy szeretetszolgálat. Hungáriával (akkor még így hívták őket) is volt nem egy gusztustalan ügyem. De ők legalább fizetnek, ha keveset is. A saját zsebet úgy gondoltam, hogy én fizetek és számlára. De ha megmondod, hogy kötelezőre csináltatod akkor mindjárt a min.duplája lesz a számlán, mert a biztosító úgyis kifizeti. Amit a másik cikk ír, azt meg szerintem nem lehet törvényesen csinálni (ez a saját véleményem). Ahhoz szerződést kellene kötniük egymással vagy legalább közös kárszakértőt alkalmazni akiben mind a kettő megbízik. Tegyük fel te vagy a kár okozó biztosítója. Hozzák neked a számlát, fizess 1milliot ezért meg ezért. Szerintem te sem fizetnél! Nem láttad a sérülést és nem tudtad felmérni a kárt és mivel a biztosítók szeretnek nyereségesek lenni ezért jó vastagon fogott a ceruza az összeg kiszámításánál. Remélem abban egyetértünk, hogy a kötelező biztosításnak bárhol is kötöd ugyan azt kell nyújtania. Azt hiszem erre van törvény vagy jogszabály vagy mit tudom én hogy mi! Akkor meg természetes, hogy mindenki(legalábbis akinek számit a pénz) az olcsóbbat köti, ha már kötelező!
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #250 Dátum: 2008. Július 19. - 17:12:08 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #251 Dátum: 2008. Július 19. - 18:02:21 » |
|
Na igen. "Olcsó és finom" az olcsó megvolt, most jöhet a finom.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #252 Dátum: 2008. Július 19. - 20:46:49 » |
|
Ennek nagyon kárörvendő szaga van! Nem az olcsóság miatt van baj a MÁVval, hanem azért, mert ellopták a pénzt! Ha visszaolvasol láthatnád, Cápa Allianzos és 12000/év. Én MÁV 24000/év. Na melyik az olcsó?!
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #253 Dátum: 2008. Július 19. - 20:59:28 » |
|
Ennek nagyon kárörvendő szaga van! Nem az olcsóság miatt van baj a MÁVval, hanem azért, mert ellopták a pénzt! Ha visszaolvasol láthatnád, Cápa Allianzos és 12000/év. Én MÁV 24000/év. Na melyik az olcsó?! Mer' cápa már öreg és vidéki!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #254 Dátum: 2008. Július 21. - 08:36:52 » |
|
Ennek nagyon kárörvendő szaga van! Nem az olcsóság miatt van baj a MÁVval, hanem azért, mert ellopták a pénzt! Ha visszaolvasol láthatnád, Cápa Allianzos és 12000/év. Én MÁV 24000/év. Na melyik az olcsó?! Nem a kárörvendésről van szó és nem is arról, hogy MÁV vagy sem olcsó vagy sem hanem arról, hogy egyesületi biztosító így más szabályok vonatkoznak rá, ezért tudták lenyúlni a pénzt. Én annó akit tudtam lebeszéltem róla és sajnos a huhogásom most bejött.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|