Lacetti klub fórum
2025. Január 22. - 07:48:54 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Szavazás
Kérdés: Megjöttek az új KGFB díjjak! Váltasz biztosítót?  (Szavazás lezárva: 2013. November 30. - 17:52:09)
Igen, váltok. - 5 (29.4%)
Igen, újrakötöm a régit. - 3 (17.6%)
Nem, elégedett vagyok a jelenlegivel. - 5 (29.4%)
Még nem tudom. - 4 (23.5%)
Összes szavazó: 17

Oldalak: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 54   Le

Szerző Téma: Kötelező Biztosítás, Cascó  (Megtekintve 141807 alkalommal)
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

SW 1,6 elite+

« Hozzászólás #225 Dátum: 2008. április 16. - 18:28:33 »

Láttatok már olyan autót aminek a hátulján ez áll:"Vigyázat az én kötelezőm a MÁV-nál van!!".Az ilyenekkel udvariasak legyetek! Vigyorog
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #226 Dátum: 2008. április 16. - 18:43:07 »

Láttatok már olyan autót aminek a hátulján ez áll:"Vigyázat az én kötelezőm a MÁV-nál van!!".Az ilyenekkel udvariasak legyetek! Vigyorog
Gondolom ez nekem szólt.  Vigyorog
Nekem nincs ilyen matricám, de nem rossz ötlet, mert így legalább nem jönnek közel hozzám.
Egyébként én B10-zel (4 éve az van) már bizonyítottam, nem kell tőlem félni. Vigyázok én magamra meg az autómra. Kacsint
Naplózva

LPG
athee
Adminisztrátor
Ezredes

Lacetti 1.4 Star HB

« Hozzászólás #227 Dátum: 2008. április 17. - 07:41:05 »

Nekem a Mávtól semmiféle levél nem jött, hogy mi van velük.
Ellenben az alkusz cég már 5db emailt küldött a kialakult helyzetről és az aktuális hírekről.

Az van, hogyha akarod, akkor most felmondhatod a biztosítást, és bármelyik biztosítónak fogadnia kell. (mivel nem a te hibádból kerül felmondásra a kötelező)
Naplózva
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #228 Dátum: 2008. április 17. - 11:09:36 »

Nekem a Mávtól semmiféle levél nem jött, hogy mi van velük.
Ellenben az alkusz cég már 5db emailt küldött a kialakult helyzetről és az aktuális hírekről.

Az van, hogyha akarod, akkor most felmondhatod a biztosítást, és bármelyik biztosítónak fogadnia kell. (mivel nem a te hibádból kerül felmondásra a kötelező)
Nem akarom felmondani. Most az van, hogy a  Mávnak át kell adnia valamelyik másik biztosítónak a szerződéseit.
Amelyik majd átveszi, az a díjat dec.31-ig nem módosíthatja, tehát marad a mostani 5400Ft/ negyedév.
Kiszámoltam és a legolcsóbb a  tesco lenne 9500Ft/negyedév. Szóval nem éri meg máshová mennem, majd esetleg év végén.
Naplózva

LPG
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

Malibu (Lacetti sedan 1.6 16V Platinum+Radar+LPG)

« Hozzászólás #229 Dátum: 2008. Május 07. - 20:05:20 »

http://totalcar.hu/magazin/velemeny/kgfbmav/
Naplózva
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #230 Dátum: 2008. Május 07. - 20:13:41 »

Ez egy hülye! Uszítsuk egymásnak az embereket!
A cikk elején a  MÁVosokat szidja a végén már a rendszert.
A cikk végével egyet is értek.
Naplózva

LPG
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

Malibu (Lacetti sedan 1.6 16V Platinum+Radar+LPG)

« Hozzászólás #231 Dátum: 2008. Május 07. - 20:45:15 »

Én is csak amiatt tettem be. Az egész biztosítási rendszer illetve a biztosítók hozzáállása a lázító szerintem: "Ennek ellenére még ma is van olyan cég, amelynek a vezetője rendszeresen elmondja: "minden kár csalás".
Naplózva
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #232 Dátum: 2008. Május 07. - 20:50:52 »

Én is csak amiatt tettem be. Az egész biztosítási rendszer illetve a biztosítók hozzáállása a lázító szerintem: "Ennek ellenére még ma is van olyan cég, amelynek a vezetője rendszeresen elmondja: "minden kár csalás".
A múltkor a Juszt műsorában bent volt egy szerviz vezetője és ö mondta, hogy az elszámolható  óradíjak (ha jól emlékszem)5000Ft-12000Ft között vannak.
Nekik már az 5000Ft-os is megéri, de ha 12000ft-ot is kifizet a biztosító, akkor miért ne kérjenek annyit!
Naplózva

LPG
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #233 Dátum: 2008. Május 20. - 11:37:26 »

Nem a mával van a baj, hanem a rendszerrel.
http://www.fn.hu/hetilap/szerk/20080415/mav_biztosito_bukasa/ (azért a mávnál sincs minden rendben) Kacsint
Naplózva

LPG
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #234 Dátum: 2008. Június 07. - 01:01:35 »

Most találtam és elégé elgondolkodtató írás!
Naplózva

LPG
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #235 Dátum: 2008. Június 08. - 15:18:57 »

Nem uszításként mondom, de én a cikk írójával értek egyett.
Értem én a Te (és a többi, olcsó kötelzőt választó) érveidet. De ez nem jelenti azt, hogy megértem.
Én abból indulok ki, hogy ha már kárt okozok másnak (én is B10-ben vagyok, már évek óta, ez azonban nem véd meg semmitől), akkor legalább ne büntessem még a kötelezőmmel is.
Mindannyian tudjuk, hogy egy ilyen biztosítási történetből még vétlenül sem könnyű jól kijönni (ki az akinek mondjuk magfizették az ügyintézésre fordított idejét? Az is a Te károd!).
Hát még ezekkel az egyesületekkel.
Mikor engem megtört egy KöBe-s, és a helyszínelő meglátta a biztosító nevét, hát mindent mondott nekem, csak bíztatást nem.
Volt nálunk olyan srác, akinek már fél éve húzódott a kárrendezés a KöBe-vel.

Gondolj bele egy kicsit.
A mai kocsiknál már nem ritka a fél/1 milliós kár. Nekünk (és még egy pár embernek) a kocsi munkaeszköz, és bizony általában nincs ennyi a fiókban otthon.
A szervíz nem vállalja az ilyen autók javítását, csak ha ügyfél fizet, és majd ő rendezi a biztosítóval a dolgot.
Felveszel ennyi kölcsönt horror kamatra (amit utána senki nem térít meg)?
Nem dolgozol fél évig (vagy tovább), amíg a kocsid elkészül??
Akár hogy nézem, ebbe a történetbe tönkremehet egy ember, a családjával együtt.

Szóval én inkább fizetek többet.
Persze ettől amikor engem törnek, még nem lesz jobb (de igen, lásd a második cikkben írtakat).
Viszont legalább én nem hozok olyan helyzetbe másokat, amilyenbe nem szeretnék kerülni.
Szerintem ez a felelős gondolkodás.
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #236 Dátum: 2008. Június 08. - 15:52:41 »

Tudod Stocz,Te egy rendes ember vagy, aki tartja magát ahhoz a régi igazsághoz, hogy amit magadnak nem kívánsz, másnak se kívánd! Csak sajnos egyre kevesebb az olyan ember, aki nemcsak a saját hasznával törődik, hanem figyelembe veszi más érdekeit is. Elromlott világban élünk- sajnos. Kiölték az emberekből kölcsönös megbecsülést, a szolidaritást, főleg az erkölcsöt, és minden emberi jótulajdonságot. Persze tisztelet a kevés kivételnek, akiket ráadásul még hülyének is nézik, ahelyett, hogy példaképül állítanák mindenki elé. Ez a korunk megbocsáthatatlan bűne, amire komoly büntetésünk lesz, mert ez nem mehet így sokáig!
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #237 Dátum: 2008. Június 08. - 17:06:23 »

Mikor engem megtört egy KöBe-s, és a helyszínelő meglátta a biztosító nevét, hát mindent mondott nekem, csak bíztatást nem.
Volt nálunk olyan srác, akinek már fél éve húzódott a kárrendezés a KöBe-vel.
Neked mikor fizettek?

Gondolj bele egy kicsit.
A mai kocsiknál már nem ritka a fél/1 milliós kár.
Az ár erősen függ attól, hogy akarsz fizetni. Saját zsebből  X-forint, kötelezőre  XX-forint! Ez nem érdekes? He

Szóval én inkább fizetek többet.
Persze ettől amikor engem törnek, még nem lesz jobb (de igen, lásd a második cikkben írtakat).
Viszont legalább én nem hozok olyan helyzetbe másokat, amilyenbe nem szeretnék kerülni.
Szerintem ez a felelős gondolkodás.
Milyen másik cikk? Attól, hogy többet fizetsz még kerülhetsz ilyen helyzetbe. Engem megtörtek okt.-be és csak márc. kaptam pénzt. Pedig nagy cég volt nem egyesület.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Június 08. - 17:11:20 írta Jani » Naplózva

LPG
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*

SW 1,6 elite+

« Hozzászólás #238 Dátum: 2008. Június 08. - 17:25:53 »

Új biztosítás 2008 - Díjak összehasonlítása Segítség >> 

Biztosító   Értékelés  Negyedéves díj  Éves díj   
TIR   29.125 Ft 116.500 Ft     
K&H   36.792 Ft 147.168 Ft     
KÖBE   51.423 Ft 205.692 Ft     
Garancia   58.419 Ft 233.676 Ft     
Allianz   62.280 Ft 249.120 Ft     
Genertel   69.962 Ft 279.848 Ft     
Generali   73.644 Ft 294.576 Ft     
UNIQA   81.834 Ft 327.337 Ft     
Aegon   90.387 Ft 361.548 Ft     
Union   95.550 Ft 382.200 Ft     
Groupama   105.000 Ft 420.000 Ft     
Signal   105.000 Ft 420.000 Ft     
Posta   302.110 Ft 1.208.438 Ft     

Az én munkaeszközmnek a kötelező biztosításának a táblázata.Stocz te itt sem a legolcsóbbat választanád?Mert én azt választottam és teszek rá hogy hogy fizetnek másnak ha kárt okozok(nem szoktam ,a max bónuszban vagyok!).Az első és az utolsó ajánlat között 10-szeres a különbség!!!!
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #239 Dátum: 2008. Június 08. - 19:02:24 »

Ez érdekes, de megfigyelhető az is, hogy a Posta Biztosítót leszámítva "csak" háromszoros a díj, ami szintén sok, de a Posta nyílvánvalóan nem akar ebbe beszállni irreális díjával, ide csak elvetemült elmebeteg mazohisták jöhetnének szóba. A drágábbak is a személykocsikra vannak beállva- gondolom. A camion, autóbusz már más fogalom. Az ottani árak az igazán érdekesek számunkra, mert mi itt elsősorban Lacetti tulajok vagyunk. Kacsint
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
Oldalak: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 54   Fel

Ugrás: