Ez egy hülye! Uszítsuk egymásnak az embereket!
A cikk elején a MÁVosokat szidja a végén már a rendszert.
A cikk végével egyet is értek.
Nem uszításként mondom, de én a cikk írójával értek egyett.
Értem én a Te (és a többi, olcsó kötelzőt választó) érveidet. De ez nem jelenti azt, hogy megértem.
Én abból indulok ki, hogy ha már kárt okozok másnak (én is B10-ben vagyok, már évek óta, ez azonban nem véd meg semmitől), akkor legalább ne büntessem még a kötelezőmmel is.
Mindannyian tudjuk, hogy egy ilyen biztosítási történetből még vétlenül sem könnyű jól kijönni (ki az akinek mondjuk magfizették az ügyintézésre fordított idejét? Az is a Te károd!).
Hát még ezekkel az egyesületekkel.
Mikor engem megtört egy KöBe-s, és a helyszínelő meglátta a biztosító nevét, hát mindent mondott nekem, csak bíztatást nem.
Volt nálunk olyan srác, akinek már fél éve húzódott a kárrendezés a KöBe-vel.
Gondolj bele egy kicsit.
A mai kocsiknál már nem ritka a fél/1 milliós kár. Nekünk (és még egy pár embernek) a kocsi munkaeszköz, és bizony általában nincs ennyi a fiókban otthon.
A szervíz nem vállalja az ilyen autók javítását, csak ha ügyfél fizet, és majd ő rendezi a biztosítóval a dolgot.
Felveszel ennyi kölcsönt horror kamatra (amit utána senki nem térít meg)?
Nem dolgozol fél évig (vagy tovább), amíg a kocsid elkészül??
Akár hogy nézem, ebbe a történetbe tönkremehet egy ember, a családjával együtt.
Szóval én inkább fizetek többet.
Persze ettől amikor engem törnek, még nem lesz jobb (de igen, lásd a második cikkben írtakat).
Viszont legalább én nem hozok olyan helyzetbe másokat, amilyenbe nem szeretnék kerülni.
Szerintem ez a felelős gondolkodás.