Lacetti klub fórum
2025. Január 19. - 22:44:28 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Szavazás
Kérdés: Megjöttek az új KGFB díjjak! Váltasz biztosítót?  (Szavazás lezárva: 2013. November 30. - 17:52:09)
Igen, váltok. - 5 (29.4%)
Igen, újrakötöm a régit. - 3 (17.6%)
Nem, elégedett vagyok a jelenlegivel. - 5 (29.4%)
Még nem tudom. - 4 (23.5%)
Összes szavazó: 17

Oldalak: 1 ... 40 41 [42] 43 44 ... 54   Le

Szerző Téma: Kötelező Biztosítás, Cascó  (Megtekintve 141246 alkalommal)
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #615 Dátum: 2011. Június 17. - 20:38:01 »

http://www.autoblog.hu/hirek/matol_uj_rendelet_szabalyozza_a_bonusmalus_besorolast.html?hk=1
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
95LE
Kábelbarát
Ezredes

Lacetti 1,4 Elite HB

« Hozzászólás #616 Dátum: 2011. Június 18. - 23:08:56 »

Ez a szavazás elég negatív hangvételű, mert azt a lehetőséget fel sem ajánlja hogy maradtam mert elégedett vagyok. Kérem orvosolni!
Naplózva
athee
Adminisztrátor
Ezredes

Lacetti 1.4 Star HB

« Hozzászólás #617 Dátum: 2011. Június 19. - 07:51:20 »

Ez a szavazás elég negatív hangvételű, mert azt a lehetőséget fel sem ajánlja hogy maradtam mert elégedett vagyok. Kérem orvosolni!

Jogos, javítva.
Naplózva
Yanee
Teljes tag

SW 1,6 Elite

« Hozzászólás #618 Dátum: 2011. Június 27. - 08:50:46 »

"KGFB változások
Bonus-malus rendszert érintő változások:
2011. június 15-én hatályba lépő 21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet több pontban is módosította a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésekhez tartozó bonus-malus rendszer szabályait. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfőbb változásokat.

Központi kártörténeti nyilvántartás
A biztosító társaságok a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések adatait, így a bonus-malus besorolást is a Központi kártörténeti nyilvántartás (továbbiakban KKNYR) segítségével egyeztetik le, ezzel is segítve a pontos adatszolgáltatást, a visszaélések elkerülését.

A KKNYR rendszer bevezetésével a biztosítók nem egymással, hanem a központi nyilvántartó rendszerrel cserélnek adatot.
Bonus-malus fokozat megállapítása szerződéskötéskor
Korábban a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések megkötésénél a bonus-malus fokozatot a kártörténeti igazolás alapján kellett megállapítani azokban a járműkategóriákban, ahol létezik besorolás. Egyedül az évfordulóra történő biztosító váltás esetén volt lehetőség arra, hogy igazolás hiányában a Szerződő által bemondott bonus-malus fokozatban kössük meg a szerződést. Az új rendelet alapján a szerződés megkötésénél az Ügyfél által nyilatkozott bonus-malus fokozatot kell figyelembe venni, függetlenül attól, hogy évközi vagy évfordulós szerződésről van szó. A fokozat meglétét a postahelyeken nem kell ellenőrizni, hiszen nincs is lehetőség az Ügyfél által bemondott adatok ellenőrzésére, mivel a papír alapú kártörténeti igazolások a továbbiakban nem lesznek elfogadhatóak.
Az átmeneti időszakban természetesen még csatolják az ajánlatokhoz a Kártörténeti igazolásokat is, ez segíteni fogja a bonus-malus besorolás beállítását (pl.: ha olvashatatlanul vagy rosszul töltötték ki az ajánlatot), de a KKNYR rendszert fogjuk alapul venni.

Megszűnik a papír alapú „kártörténeti igazolás”
A rendelet értelmében megszűnik a papír alapú kártörténeti igazolás és a biztosítók kizárólag a KKNYR rendszer adatai alapján ellenőrizhetik, és állíthatják be a KGFB szerződések bonus-malus fokozatát. Amennyiben a KKNYR rendszerhez lejelentett adatok nem megfelelőek, a Szerződőnek a javítást az előző biztosítójánál kell kérnie. A papír alapú kártörténeti igazolás a bonus-malus fokozat igazolására a továbbiakban nem fogadható el. A szerződésen rögzített bonus-malus besorolást kizárólag a KKNYR rendszer üzenetének megérkezését követően tudja a biztosító majd módosítani.

A00 fokozatba történő visszasorolás
Amennyiben a KKNYR rendszeren keresztül a biztosítási időszak kezdetétől számított 75 napon belül nem sikerül beszerezni a bonus-malus besoroláshoz szükséges adatokat, a rendelet értelmében a szerződést A00 fokozatba kell visszasorolni. A bonus-malus fokozat korrekciójára 75 nap után is van lehetőség, amennyiben az ehhez szükséges adatok megérkeznek a KKNYR rendszerből.

M04 fokozatba történő visszasorolás
M04 fokozatba kizárólag abban az esetben sorolható vissza a szerződés, ha a Szerződő a kedvezőbb besorolás érdekében közöl valótlan adatokat a gépjármű, illetve a szerződés adataira vonatkozóan.

Díjnemfizetés miatt megszűnő szerződésekre vonatkozó szabályok
Díjnemfizetéssel megszűnt szerződés esetén továbbra sem veszik el a bonus-malus besorolás, de a megszerzett bonus–malus fokozat más gépjárműre nem vihető át. Ennek megfelelően, ha a szerződés díjnemfizetéssel megszűnik, és ezután a gépjárművet értékesítik, a megszerzett fokozat elveszik."
Naplózva
athee
Adminisztrátor
Ezredes

Lacetti 1.4 Star HB

« Hozzászólás #619 Dátum: 2011. Október 31. - 09:18:30 »

Megjöttek a 2012-es KGFB díjjak! a biztositás.hu oldalon már ki is számíthatóak a díjjak!

A szavazást mi is újraindítottuk. Tessék szavazni!  Mosolyog
Naplózva
Komis
Ezredes

« Hozzászólás #620 Dátum: 2011. Október 31. - 10:28:04 »

Megjöttek a 2012-es KGFB díjjak! a biztositás.hu oldalon már ki is számíthatóak a díjjak!

K&H biztosítóról tud valaki valamit mondani?
Naplózva

MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*

SW 1,6 elite+

« Hozzászólás #621 Dátum: 2011. Október 31. - 17:28:05 »

Mit akarsz hallani róluk?Ugyanúgy nyelik befele a pénzt,mint bármely másik biztosító.Az idén ők voltak a legolcsóbbak nekem a tgk-ra,jövőre meg a wabard.Én lelépek onnan.
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
Komis
Ezredes

« Hozzászólás #622 Dátum: 2011. Október 31. - 19:24:58 »

Mit akarsz hallani róluk?Ugyanúgy nyelik befele a pénzt,mint bármely másik biztosító.Az idén ők voltak a legolcsóbbak nekem a tgk-ra,jövőre meg a wabard.Én lelépek onnan.
Esetleg kárrendezési lehetőségek, kárbecslő hány nap után érhető el, stb.... Egyszóval tapasztalat.
Naplózva

MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #623 Dátum: 2011. November 01. - 09:36:35 »

Megnéztem a netrisken a díjakat, hát vannak érdekességek.
A legolcsóbb a Köbe 12 810 Ft/év, a legdrágább CIG 230 856 Ft/év
Ha maradok (Posta) jövőre ezer forinttal több lesz az éves díjam. Újrakötésnél csökken 4000Ft-ot. 
De nem kötöm újra átmegyek máshova(K&H), akkor 8000Ft-tal lesz kevesebb. Vigyorog
Naplózva

LPG
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #624 Dátum: 2011. November 01. - 10:01:53 »

Én tegnap este próbáltam a netrisket, még nem voltak fent az új adatok....

Ma nem hiszem, hogy lesz időm, majd kórház után. Akkor viszont rengeteg. 
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #625 Dátum: 2011. November 01. - 10:26:41 »

Nem kell elkapkodni. Én is csak megnéztem, majd 2-3 hét múlva kötöm meg az újat. Hátha addig kitalálnak még valamit.
Naplózva

LPG
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

Malibu (Lacetti sedan 1.6 16V Platinum+Radar+LPG)

« Hozzászólás #626 Dátum: 2011. November 01. - 10:28:05 »

Nem kell elkapkodni. Én is csak megnéztem, majd 2-3 hét múlva kötöm meg az újat. Hátha addig kitalálnak még valamit.
Én úgy néz ki újrakötöm, de várok vele én is 1-2 hetet, hátha változik valami.
Naplózva
hawer
Ezredes

Lacetti 1.6 sedan Elite lpg.

« Hozzászólás #627 Dátum: 2011. November 01. - 11:03:46 »

Nekem a Postabiztosítónál a legolcsóbb 12120 ft.- az éves díj idén fél évre fizettem ennyit.
Ha valakit számolja a Postabiztosítónál az összes kedvezményt jelölje be a nejem megoldja. Kacsint Vigyorog
« Utoljára szerkesztve: 2011. November 01. - 11:05:36 írta hawer » Naplózva

A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #628 Dátum: 2011. November 01. - 20:15:47 »

Nekem a Postabiztosítónál a legolcsóbb 12120 ft.- az éves díj idén fél évre fizettem ennyit.
Ha valakit számolja a Postabiztosítónál az összes kedvezményt jelölje be a nejem megoldja. Kacsint Vigyorog
Nekem nincs különbség.
Csak Facebook kedvezménnyel 18110Ft
Összes kedvezménnyel 18110Ft
Naplózva

LPG
hawer
Ezredes

Lacetti 1.6 sedan Elite lpg.

« Hozzászólás #629 Dátum: 2011. November 01. - 21:05:05 »

Nekem nincs különbség.
Csak Facebook kedvezménnyel 18110Ft
Összes kedvezménnyel 18110Ft
Én jövőre b5-ben leszek így dobott 12120-at egy évre.
Naplózva

A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
Oldalak: 1 ... 40 41 [42] 43 44 ... 54   Fel

Ugrás: