Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #285 Dátum: 2008. Október 31. - 22:45:43 » |
|
Elég érdekesen alakulnak az árak a tavalyihoz képest! Most 6800Ft a negyedéves díjam a Genertelnél, ugyan itt jövőre 13300Ft. Majdnem a duplája. Én az enyémre találtam éves díjban 68E-set is
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #286 Dátum: 2008. Október 31. - 22:55:56 » |
|
Hogy csináljátok ezeket a 20 ezer Ft-nál olcsóbb kötelezőket? Nekem B10-zel a legolcsóbb a Magyar Posta Biztosító Zrt. 27 531 Ft Számít a kor, a lakhely, a jogsi megszerzésének éve, meg egyéb más tényező, valamint hogy ki mennyi kedvezményt ad. Én az Unionnál vagyok több mint 4 éve, és jövőre ad 15% kedvezményt. Az Alianz meg 81,1%-ot... 16éve van jogsim, nem vagyok már 20éves sem, viszont Pesten lakom. Allianz 76,1% kedvezménnyel 36 000 Ft/év
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #287 Dátum: 2008. November 01. - 07:45:50 » |
|
Elég érdekesen alakulnak az árak a tavalyihoz képest! Most 6800Ft a negyedéves díjam a Genertelnél, ugyan itt jövőre 13300Ft. Majdnem a duplája. Én az enyémre találtam éves díjban 68E-set is Nekem a Genertel ajánlata 140e Ft/év.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #288 Dátum: 2008. November 01. - 10:30:28 » |
|
Nem tudom, mennyit változik a díj jövőre, de remélem nem fog nagyon drágulni! Jelenleg Allianzos vagyok (pár vagy 10 éve) és 3300-at fizetek negyedévre a lacsira.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #289 Dátum: 2008. November 01. - 14:50:24 » |
|
Arra gondoltam, mi van, ha a cascot is érdemes újrakötni bizonyos időközönként? Hiszen már nem új az autó, nem ér annyit, mint a kötéskor. Megnéztem a netes kalkulátort...hát jelentősen kevesebb jött ki. Hívom is hétfőn az üzletkötőmet!
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #290 Dátum: 2008. November 01. - 15:17:40 » |
|
Arra gondoltam, mi van, ha a cascot is érdemes újrakötni bizonyos időközönként? Hiszen már nem új az autó, nem ér annyit, mint a kötéskor. Megnéztem a netes kalkulátort...hát jelentősen kevesebb jött ki. Hívom is hétfőn az üzletkötőmet!
Cascot csak biztosítási fordulónap előtt minimum 30 nappal lehet felmondani, legalábbis én így tudom. Egyébként én is néztem, mi lenne ha újrakötném, de nem számottevő a különbség.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #291 Dátum: 2008. November 01. - 15:32:57 » |
|
Cápa, ezzel vigyázz! Használt autóra nehéz Cascót kötni!
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #292 Dátum: 2008. November 01. - 17:42:40 » |
|
Én is gondolkodom a váltásban mind a casco mind a kgfb terén.Pillanatnyilag úgy néz ki,hogy cascónál havi1800-at spórolok nagyobb szolgáltatás mellett(Generáliról v. Genertelre), a kötelezőnél pedig havi 800-at lehetne megtakarítani(Uniqáról v. Wabard) Mondjuk utóbbin még gondolkodom mert erről az új biztosítóról még nem hallottam semmit.A cascó váltás pedig nem lehet gond mert valóban ahogy emlitettétek évfordulóval lehetne megszüntetni,de a másik módja a díjnemfizetés miatti megszüntetés amivel a biztosító kénytelen egyetérteni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #293 Dátum: 2008. November 01. - 17:56:15 » |
|
Cascot csak biztosítási fordulónap előtt minimum 30 nappal lehet felmondani, legalábbis én így tudom. Egyébként én is néztem, mi lenne ha újrakötném, de nem számottevő a különbség. Ez komoly? De hát ugyanott kötném.... Jelentős lenne, mert a mostani 8200 helyett 5000 körül.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
CDX
Teljes tag
Nem elérhető
Nubira III 1.8 CDX
|
|
« Hozzászólás #294 Dátum: 2008. November 01. - 18:39:40 » |
|
Cascot csak biztosítási fordulónap előtt minimum 30 nappal lehet felmondani, legalábbis én így tudom. Egyébként én is néztem, mi lenne ha újrakötném, de nem számottevő a különbség. Ez komoly? De hát ugyanott kötném.... Jelentős lenne, mert a mostani 8200 helyett 5000 körül. Casco szerződés, ha díjnemfizetés miatt szünik meg, elveszíted a casco bonusodat. Ha nem vetted igénybe a szolgáltatást, akkor ugyanúgy mint a kötelezőnél, bónusbesorolásod évenként emelkedik és az éves cascodíjadból %-os arányban visszatérítést kapsz. Ez évforduló után harminc nappal esedékes. Évfordulóra felmondott szerződés esetén, kérni kell a casco bonus igazolást, és ennek bemutatásával, és a bónus beszámitásával kell új szerződést kötni. A visszatérítés az éves díj 50%-a is lehet, ez a max.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
R*R
|
|
« Hozzászólás #295 Dátum: 2008. November 01. - 19:38:24 » |
|
Nem tudom, mennyit változik a díj jövőre, de remélem nem fog nagyon drágulni! Jelenleg Allianzos vagyok (pár vagy 10 éve) és 3300-at fizetek negyedévre a lacsira. Újrakötöttem a sajátnál, és így nem kell reménykedni...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #296 Dátum: 2008. November 01. - 21:05:23 » |
|
Cápa, ezzel vigyázz! Használt autóra nehéz Cascót kötni! Ez si igaz. Egyrészt szemlézik az autót és minden kis sérülést figyelembe vesznek. Egyedül a Genertel írta ki nekem, hogy nem szemleköteles az autóm.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #297 Dátum: 2008. November 02. - 15:43:03 » |
|
Én bitangosan nem értek valamit: Mindkét linken megnéztem a jövő évi kötelezemre vonatkozó számítást. A Bonus visszasorolást egyik biztosító sem díjazza, érthető. Viszont a jelenlegi biztosítmnál jövőre fizetendő 5-6 ezer forinttal eltér attól, amit a kalkulátor kiszámolt! Felfelé is, lefelé is...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #298 Dátum: 2008. November 02. - 15:45:48 » |
|
A másik: megkötöm, lemondják, beszerzik ígérik a portálon. De mikor kapom meg az első csekket? Mert ha csak januárban, akkor hogyan használom az autót biztosítás nélkül? Mert az egyik portál azt ígéri, hogy a biztosító januárban megküldi a csekket, stb... A másik lefagy, amikor rákérdezek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #299 Dátum: 2008. November 02. - 16:00:15 » |
|
Ha meg felmegyek a honlapjukra és az azonos adatokkal kérem a biztosítás kiszámolását, akkor negyedévente 4100 Ft-val kevesebb jön ki, amit fizetnem kellene! Mi van, ha hűséges vagyok emelnek?!!!!! Egyébként nekem az Allianz magasan jobb tarifákat ígér... Van is helyben irodájuk, azt hiszem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|