athee
Adminisztrátor
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1.4 Star HB
|
|
« Hozzászólás #105 Dátum: 2008. Január 06. - 10:56:26 » |
|
Ma kapott haverom egy levelet, miszerint a régi biztosítója nem fogadja el a felmondást, mert nem érkezett be hozzájuk novemberben, ugyan fel lett adva ajánlva. Náluk nem a feladás számít, hanem a beérkezés. Erröl tud valaki valamit? Szerintem ez baromság, nehogy már a postán múljon a dolog... Tévedek? Ma kaptam értesítést: "Ezúton értesítjük, hogy a ... rendszámú gépjárművére portálunkon kezdeményezett kötelező biztosítási ajánlata 2007 decemberében továbbításra került a(z) .... Zrt. hoz(hez), ahol jelenleg az ajánlatok feldolgozása folyamatban van. Jelezzük továbbá, hogy jelenlegi biztosítójától beszerezzük az Ön kártörténeti (bonus-malus) igazolását illetve az erre vonatkozó adatokat és továbbítjuk az Ön által 2008-ra választott .... Zrt. hoz(hez), így ezzel Önnek további teendője nincs. Miután a biztosító a szerződésen érvényesíti az Önt megillető bonus fokozatot azután előreláthatóan a második időszaki csekk már az Önt megillető bonus fokozatban kerül kiküldésre." Megkérdezhetem, hogy melyik alkusz céggel váltottál?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kripic
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1.6 SW Elite (Powered by sütiszörny...)
|
|
« Hozzászólás #106 Dátum: 2008. Január 06. - 16:11:30 » |
|
Ma kapott haverom egy levelet, miszerint a régi biztosítója nem fogadja el a felmondást, mert nem érkezett be hozzájuk novemberben, ugyan fel lett adva ajánlva. Náluk nem a feladás számít, hanem a beérkezés. Erröl tud valaki valamit? Szerintem ez baromság, nehogy már a postán múljon a dolog... Tévedek? Sajna - szerintem - azon múlik, hogy MIKOR ÉRKEZETT MEG! (pl. egy határozat elleni fellebbezésre biztosított 15 nap is akkortól számít, amikor a fellebbezésre jogosult MEGKAPTA a határozatot. Épp ezért ezeket tértivevényesen küldik ki...) Az ajánlott küldeményről nehéz bebizonyítani, hogy mikor került kézbesítésre, de nem nem lehetetlen..., próbáljátok meg a postán. Már csak azért is, mert nagy valószínűséggel a biztosító így akar minden lehetőségbe belekapaszkodni, hogy több ügyfele maradjon...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #107 Dátum: 2008. Január 06. - 16:50:13 » |
|
Végeredményről is beszámolok: Allianz Hungária - Baja-1971-B10-7300ról 5700ra 2008 évben.
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #108 Dátum: 2008. Január 06. - 16:56:42 » |
|
Valóban a beérkezés számít, de, ha nem az utolsó nap lett feladva, hanem napokkal azelött, akkor a posta a húnyó, mert biztos van a szabályzatukban, vagy a törvényben valami meghatározás, hogy egy ajánlott levél hány napon belül kézbesítendő. Itt már viszont bizonyítani kell, hogy több nappal a lejárati idő elött lett feladva, ami nem gond, hiszen az ajánlócédulán dátumos pecsét van. Amúgy meg a biztosító hivatalból rosszhiszemű, magyarul pofátlan! Melyik volt? Az autóklubot kéne megkérdezni, hogy mi a teendő ilyenkor? Persze hangsúlyozom, ha valóban időben lett feladva! Sok szerencsét, és türelmet! Estleg: méltányosság? Nálunk?
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
R*R
|
|
« Hozzászólás #109 Dátum: 2008. Január 22. - 17:20:57 » |
|
Van-e tapasztalata valakinek, hogyan működött az alkusz (és melyik alkusz) árgaranciája váltásnál?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
R*R
|
|
« Hozzászólás #110 Dátum: 2008. Január 23. - 17:56:20 » |
|
Érdekes! Legalábbis nekem. Tegnap betérvén az "új biztihez" személyesen, hogy is állunk (?) kérdéssel. Régi szerződés felbontva, új szerződés él, be lehet fizetni... Kérdés: A0? Válasz: nem B10. Megtörtént. Ma kézhez kapom a csekket A0-ról, tehát élő szerződés és megállapított B10 mellett minden szívfájdalom nélkül csak fizessen az ügyfél A0-t. Lehet másnak is érdemes útbaejteni a választott biztosítót. A történetnek nincs vége, mert az új B10 az alkusz árgaranciája ellenére kicsit "megdrágulódott". Az alkusznak ezesetben a különbözetet át kell(ene) vállania- folyamatban van, majd beszámolok. Már most látszik, év végén újra váltani kell, mert az átvállalás nyilván csak 1 évre szól.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #111 Dátum: 2008. Január 23. - 20:47:06 » |
|
Egy sikeres ügymenet biztosítóváltásnál: megkapod a régitől a jövő évi díjszabást, internet alkuszon bepötyögöd az adatokat, kijön, hogy milyen sorrendet ad ki olcsótól felfelé drágáig, majd szépen felmondod, lehetőleg személyesen két aláirt, dátumozott példányban, az egyik a tied persze, majd az alkusz ajánlotta biztosítóval megkötöd személyesen az új szerződést, még akkor is ha régi, és az új biztosító egy, és ugyanaz! A bonus igazolást a biztosítóknak kell egymás között elintézniők, de nem árt, ha felmondásnál is kapunk rögtön. Én így váltottam szerződést a saját biztosítomnál, hogy olcsóbb legyen, és tudtommal LadLac Róka-társam is. Amúgy még nem jött be az új céghez a régitől a bonus igazolás, addig A0-t fizettetnek, amit később jóváirnak! Sok sikert a továbbiakban!
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
peti74
|
|
« Hozzászólás #112 Dátum: 2008. Január 23. - 20:54:58 » |
|
Nekem meg 2 biztosításom is van! A Netrisk már novemberben visszajelzett, hogy felbontotta az OTP Garanciával, és megkötötte az Aegonnal. Le is tölthettem az igazolást, hogy érvényes szerződésem van az Aegonnal! Erre most jött ugyanaz a Garanciától! Pénz még egyiknek sem kellett! Most mi van? Nem mondta fel a Netrisk?
|
|
|
Naplózva
|
...mindig ott ér véget az utam ahol bor van, zene, és nő(Tunyogi)
|
|
|
athee
Adminisztrátor
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1.4 Star HB
|
|
« Hozzászólás #113 Dátum: 2008. Január 23. - 20:58:07 » |
|
Nekem meg 2 biztosításom is van! A Netrisk már novemberben visszajelzett, hogy felbontotta az OTP Garanciával, és megkötötte az Aegonnal. Le is tölthettem az igazolást, hogy érvényes szerződésem van az Aegonnal! Erre most jött ugyanaz a Garanciától! Pénz még egyiknek sem kellett! Most mi van? Nem mondta fel a Netrisk?
Lehet, hogy felmondta, csak bekavartak maguknak. Az Aegonak, meg kell a pénz, csak besokaltak. Én is velük kötöttem az ideit, és még semmi nem jött, de a honlapjukon van egy közlemény. http://www.aegon.hu/gepjarmu_biztositasok/gfb_sajtokozlemeny.htmlA Garanciát pedig szerintem hívd fel, hogy most mivan.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #114 Dátum: 2008. Január 23. - 21:02:40 » |
|
Peti! A Garancia velem is eljátszotta ezt a trükköt. Ők januárban küldték ki, amit novemberben kellett volna, hogy válthassak, de nem tudtak átverni, elé mentem a dolgoknak, lásd a személyes kétpéldányos dolgot. Odáig mentek, hogy mível nem fizettem, ezért B10-ről visszaminősítettek A0-ra, sőt megfenyegettek, hogy jelentik a rendőrségnek, hogy nincs érvényes biztosításom, ami persze már volt, máshol. Állj a sarkadra, nehogy orcádra zuhanj! Elárulom, hogy annyira felbosszantottak, hogy a vezérüknek irtam egy kemény levelet, amire azután egy titkárnő laposkúszásban telefonon elnézést kért.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
peti74
|
|
« Hozzászólás #115 Dátum: 2008. Január 23. - 21:12:06 » |
|
Peti! A Garancia velem is eljátszotta ezt a trükköt. Ők januárban küldték ki, amit novemberben kellett volna, hogy válthassak, de nem tudtak átverni, elé mentem a dolgoknak, lásd a személyes kétpéldányos dolgot. Odáig mentek, hogy mível nem fizettem, ezért B10-ről visszaminősítettek A0-ra, sőt megfenyegettek, hogy jelentik a rendőrségnek, hogy nincs érvényes biztosításom, ami persze már volt, máshol. Állj a sarkadra, nehogy orcádra zuhanj! Elárulom, hogy annyira felbosszantottak, hogy a vezérüknek irtam egy kemény levelet, amire azután egy titkárnő laposkúszásban telefonon elnézést kért.
Köszi, nem hagyom magam, holnap bemegyek! Hogy ezek milyen rámenősek? Kétszer akarnak díjat vonni, + nem engedik el a kuncsaftot!
|
|
|
Naplózva
|
...mindig ott ér véget az utam ahol bor van, zene, és nő(Tunyogi)
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #116 Dátum: 2008. Január 23. - 21:16:17 » |
|
Hát ez az Óriás Barátom, látom vágod! Vond össze a szemöldököd, és nézz rájuk elszántan! Majd számolj be, mire mentél a pofátlanokkal! Sok sikert!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #117 Dátum: 2008. Január 24. - 08:13:40 » |
|
Haverral is ez a cirkusz megy. Megirta a Garancia, hogy nem tekintik felmondottnak a kötelezőjét és él tovább idén is. A TIR-nél meg megvan kötva az új. Viszont csak ide /TIR/ van befizetve a díj. Mivel a régi kocsi nincs eladva még, ezért igyis-úgyis A0. Most majd dijnemfizetés miatt megszünik a régi, az új meg fizetve van, érvényes.
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #118 Dátum: 2008. Január 24. - 09:16:46 » |
|
Figyelem! De, ha díjfizetés elmulasztása miatt szünik meg a biztosítás, akkor visszaminősítik A0-ba! Ezért tisztázni kell a biztosító trükkjét, mert az új kocsinál sem fogják megadni a bónust! Ez nem vicc! Oda kell figyelni! Most már központilag is szerepelnek a biztosítások. Egyébként míg a régi kocsi nincs eladva, addig valóban az újra nem vihető át a bónus, de, ha régit lemondta, és kapott bónus- igazolást, akkor lehet az újra kötni bónusost, és a régire A0-át? Melyik a drágább? Eladás után, viszont rögtön érvénybe léphető a bónus! (Ezért fontos tisztázni a "nemfizetést"!). Uff! Én szóltam!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #119 Dátum: 2008. Január 24. - 09:21:40 » |
|
Figyelem! De, ha díjfizetés elmulasztása miatt szünik meg a biztosítás, akkor visszaminősítik A0-ba! Ezért tisztázni kell a biztosító trükkjét, mert az új kocsinál sem fogják megadni a bónust! Ez nem vicc! Oda kell figyelni! Most már központilag is szerepelnek a biztosítások. Egyébként míg a régi kocsi nincs eladva, addig valóban az újra nem vihető át a bónus, de, ha régit lemondta, és kapott bónus- igazolást, akkor lehet az újra kötni bónusost, és a régire A0-át? Melyik a drágább? Eladás után, viszont rögtön érvénybe léphető a bónus! (Ezért fontos tisztázni a "nemfizetést"!). Uff! Én szóltam!
Na szóval... Az új autó van A0-ba és ezzel megy a cirkusz. Innen nincs hova visszaminősíteni. Ha a régi elmegy, akkor lesz átiratva annak a bonusza. Vagy ezt akkor sem irják át?
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
|