Lacetti klub fórum
2024. Július 01. - 12:36:36 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:
 
   Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 27   Le
 
Szerző Téma: Alkatrészek (gyári/utángyártott)  (Megtekintve 103880 alkalommal)
sebijoe
Ezredes
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1118



WWW
« Hozzászólás #195 Dátum: 2009. Május 18. - 11:39:33 »

OFF:
Ezért páran lehet nem fogtok szeretni:

Komolyan nem értem, hogy amikor többmilliós autókról beszélünk, miért kell 1-2-3 ezer forintokon spórolni és kockáztatni. Tessék tudomásul venni, hogy az autózás pénzbe kerül! Az autót nem csak megvenni kell, de néha sajnos költeni is kell rá (és most nem állambácsi szponzorálására gondolok, hanem az autó műszaki igényeire).

Azt meg külön nem értem, hogy "racing" tanksapka matricára, kék ledekre, fóliára, spoilerekre meg egyéb hasznos dolgokra (amiktől a Lacetti egyébként egyátalán nem lesz sem sportautó sem luxuslimuzin) nem kár a sok tízezerért, aztán a legalapvetőbb dolgokon (gumiabroncs, fék, olaj, futómű, stb.) meg megy a sprórolás.

Bocs, ha valakinek belegázoltam a lelki világába!
ON:

Ebben teljesen egyetértek veled, mi ( a fiam és én ) hajtjuk az autóinkat de megadunk mindent az autóinknak olaj, gumi stb.., ezek mellett sportosítjuk is a járgányainkat. A tanksapka matrica meg a ledek nem a mi stílusunk.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Május 18. - 15:13:34 írta sebijoe » Naplózva

cápaFeri
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5924


cettim


WWW
« Hozzászólás #196 Dátum: 2009. Május 18. - 12:35:18 »

Ismét csak egyet tudok érteni Pittikével... Kacsint Mosolyog
Naplózva

  "Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
95LE
Kábelbarát
Ezredes
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1120


Lacetti 1,4 Elite HB


« Hozzászólás #197 Dátum: 2009. Május 19. - 06:10:00 »

Hát azért szerintem a motorolaj nem ugyanaz, mint egy pamutzokni... (ÉS NEM AZÉRT MONDOM, MERT OLAJAT ÁRULUNK!!!)

A pamutzokniból ha nem válik be a kínai gagyi legfeljebb eldobod, mert szétszakad, aztán veszel másikat. Ha motorolajból használsz gagyit meg lehet a kocsidat dobhatod ki. Meghát ha kiderül, hogy nem volt megfelelő és szétment a motor mit csinálsz? Kihez fordulsz? Pereskedsz évekig a Te pénzeden, aztán vagy elérsz valamit vagy nem. Eközben fizeted az autódat ami áll valahol szétbombázva: fizetheted a részletét, a biztosítását, gépjárműadóját, stb. és jársz BKV-vel.

Többször kifejtettem már, egy-két betűt rányomtatni egy flakon címkéjére nem nagy kunszt, aztán állapítsd meg, hogy tényleg teljesíti-e az olaj. Vagy tényleg az az olaj van-e a flakonban, amellyel elvégezték az adott motortesztet, stb.

Duplán gyanús az az olaj, ami a hipermarketekben is olcsó, éppen ott ahol az ismert olajokat (pl. Castrol Magnatec, Valvoline Durablend (Topgard)) is háromszoros áron adják. Valószínűleg a VIP Car-t is háromszoros áron adják, így kerül 7000,- Ft-ba a 10 liter. És ennek éri az egyharmadát.

A T....-ráadásul a legnagyobb rabló a hipermarketek közül, nem is vesz ott olajat senki, így általában minden flakont ott dobálnak évekig mire megveszed, és olyan állapotban is van (mármint a kanna).

Az említett egyet fizet kettőt kap akciót is feltehetően azért találták ki, hogy tűnjön már el a francba az a sok sz.r a polcokról, ne kelljen már még öt évig raktározni. Te meg ezt öntöd egy korszerű, új, 3-4 millás autóba...
Mint mondtam meggyőződésem szerint cselekedtem, mert én sem kívánom kukába dobni a motort.Lehet,hogy felindulásból írtál és azért nem tűnt fel, hogy nem Kínait és márkást írtam, hanem azonos anyagminőségű zokniról írtam (azért az ember egészsége a legfontosabb, nem tenném a technika elé mert láttam rossz minőségű cipőtől szétrohadt gombásodott gyereklábat) és az olaj más áruházban is kapható valamint a gyártási idő 2009.II.hó. Ha nem hiszünk a feliratoknak akkor pedig megint megette a fene, mert akkor akár mi a bizonyíték arra, hogy egyáltalán azt a márkát vetted ami benne van. Említetted, hogy másak a forrásaid hiszen árulod is az olajat,de valljuk meg őszintén a flakon formáját és márkajelzését nem lehet hamisítani? Nemrég, úgy emlékszem talán a Bosch gyertyák lettek így lekoppintva és talán csak a vonalkódon csúsztak meg.( a minőségen kívül) Mégis a hozzászólásokat inkább jóindulatú intelemnek veszem és ha mégis én tévedek elsőként fogom megírni és megkövetlek benneteket.
Naplózva
Pittike
Vén róka
****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 602



WWW
« Hozzászólás #198 Dátum: 2009. Május 19. - 09:32:48 »

Ok értettem, hogy ugyanazt a zoknit írtad márkajelzés nélkül. Ilyen is van, tudom. Mielőtt az autóiparba csöppentem volna a számítástechnikával foglalkoztam, ott is voltak ilyen dolgok. Csing-csung-csang csinált egy laptopot, kiállította a tajvani Csang-Zu kiállításon. Jött a Sony, Dell, IBM, HP, stb. embere, azt mondta: Ez tetszik, kérünk belőle 1 milliót Sony márkanévvel. Ez jónak tűnik, rendelünk belőle 500 ezret HP márkajelzéssel. Stb. Aztán ha a szerződés engedte még Csing-Csung-Csang is piacra dobta a saját neve alatt ugyanazt. A Sony 500 ezer, a HP 350 ezer, a Csing-Csung-Csang meg 200 ezer Ft-ba került, és persze tök ugyanaz volt. Ilyen van minden területen most is, olajba is.

Castrol olaj sem csak Castrol néven kapható a boltokban, vannak olyan szerződések, amelyek alapján az ő olajukat töltik más kisebb márkák flakonjaiba. Ajánlották is nekünk, hogy áruljuk mi is, nevezzük mondjuk "Pitti-Oil"-nak. Csak nem kértünk belőle, egyrészt mert nem volt olcsóbb mint az azonos teljesítményű "Castrol" olaj, másrészt meg mert ki tudja mi van benne.

Nem volt olcsóbb, valszeg mert a Castrol is akarta a maga hasznát az olajért, meg a másik cég is a semmiért, meg új flakont, cimkét, nevet, stb. kellett csináltatni.

Itt jön a képbe az általad említett olaj, bár nem kifejezetten ez ellen a márka ellen beszélek, hanem úgy általában a noname olajok ellen. Gondolj bele, 7000,-Ft 10 liter 5W-40 -es szintetikus olajért. A ugye nettó 5833 Ft, ennyit adsz ki magáért az olajért, mert az ÁFA megy állambácsinak. Ebben az 5800,-Ft -ban benne van a T**** haszna, a gyártó haszna, az előállítási költség, raktározási és szállítási költség, termékdíj, a flakon és matrica előállítási ára és még sok más. Mindezt úgy, hogy közben a T**** és a gyártó is adót, vámot, járulékot, munkabért és annak járulékait, stb. fizet. Tovább részletezni asszem nincs értelme, mindenki képzelje hozzá a többit.

Most akkor gondold át, mennyi lehet ebből az 5833,- Ft/10l-ből az olaj előállítási költsége. Kb. 1000,-Ft/10 liter? Még lehet túl is becsültem. Szerinted ennyi pénzért milyen minőséget lehet előállítani?
Naplózva

Pittike
Pittike
Vén róka
****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 602



WWW
« Hozzászólás #199 Dátum: 2009. Május 19. - 09:57:40 »

Itt jön a T. gépjármű tulajdonos a képbe, aki megvesz egy Lacettit (vagy bármi mást) mondjuk 3-4 millióért. Fizet havi 30-60 ezer Ft-ot a részletre, 10 ezret kgfb/Casco-ra, 5-50 ezret üzemanyagra, évi 25 ezret súlyadóra, évi 4 ezret zöldkártyára, 7 ezret vizsgára, a teljesség igénye nélkül. A sufni tuning dolgokat szándékosan nem említem. Kb. évi egymillió, csak így hasra. (De ez csak egy átlag, nyílván lehet, hogy Te ennél jóval kevesebből kijösz)

Ehhez jön évi 7-10 ezer Ft egy normális olajért, vagy mundjuk 15-20 ezer, ha mondjuk két szerviz esedékes egy évben. Számoljuk az utóbbival és 20 ezerrel.

Te most a 20 ezer helyett költöttél 10 ezret olajra, vagyis az autód évi (átlag!) 1 milliós fenntartása mellett spóroltál évi 10 ezer Ft-ot. Az ugyebár 1%-os, komolynak nem éppen nevezhető megtakarítás.

Tegyük fel, hogy az autót nem 1-2 évig tervezed megtartani.

Ezért az 1% spórolásért bevállaltad a következőket: (csak így hasra)

 - az a motor, ami jó olajjal elfutott volna 300 ezret motorgenerálig, neked mondjuk 150 ezer után lesz generálos a motorkopás foka miatt
 - a hidrotőkék még ennyit sem fognak bírni, 100 ezer alatt szétkopnak, csere
 - esetleg az igénytelen olaj nem védi annyira, (ne adj' Isten) károsítja a szimmeringeket és tömítéseket, a motorból előbb kezd majd szivárogni az olaj, ami környezetszennyezést és költséges javítást eredményez
 - az olcsó olaj nem tartja annyira tisztán a motorodat, a lerakódások rontják a motor hatásfokát, megnövekszik az üzemanyag fogyasztásod, ami pénz és környezetszennyezés
 - adott esetben: jönnek a váratlan és ismeretletlen hibák, bosszúságok, a szervizbe rohangálás (idő, pénz, bosszúság)
 - ha elromlik az autó: járhatsz gyalog, miközben fizeted tovább az autó fenntartását, járkálhatsz pereskedni évekig, fizetheted az ügyvédet, aztán úgy sem érsz el semmit, nem tudod bizonyítani az igazadat, vagy a gyártó azóta már hatszor csődbe ment, eltűnt

Nem folytatom...
Naplózva

Pittike
Pittike
Vén róka
****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 602



WWW
« Hozzászólás #200 Dátum: 2009. Május 19. - 10:07:49 »

De félre ne érts nem meggyőzni akarlak, pláne megsérteni nem, csak leírtam, hogy én miként látom ezt a dolgot.
Naplózva

Pittike
95LE
Kábelbarát
Ezredes
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1120


Lacetti 1,4 Elite HB


« Hozzászólás #201 Dátum: 2009. Május 20. - 05:02:06 »

De félre ne érts nem meggyőzni akarlak, pláne megsérteni nem, csak leírtam, hogy én miként látom ezt a dolgot.
Köszönöm szépen.
Naplózva
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3405



« Hozzászólás #202 Dátum: 2009. Május 21. - 13:32:54 »

De félre ne érts nem meggyőzni akarlak, pláne megsérteni nem, csak leírtam, hogy én miként látom ezt a dolgot.
Köszönöm szépen.
Már egy picit kezdtem aggódni, hogy túlzásba fogjátok vinni a vélemények ütköztetését.
De ezt nagyon szépen zártátok le.
Bár csak így működne ez mindenütt.
Nagy gratuláció Nektek.
Naplózva
cápaFeri
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5924


cettim


WWW
« Hozzászólás #203 Dátum: 2009. Május 21. - 13:45:10 »

De félre ne érts nem meggyőzni akarlak, pláne megsérteni nem, csak leírtam, hogy én miként látom ezt a dolgot.
Köszönöm szépen.
Már egy picit kezdtem aggódni, hogy túlzásba fogjátok vinni a vélemények ütköztetését.
De ezt nagyon szépen zártátok le.
Bár csak így működne ez mindenütt.
Nagy gratuláció Nektek.

Én sem bánom, hogy ilyen formában munkanélküli vagyok!  Kacsint Vigyorog
Naplózva

  "Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
95LE
Kábelbarát
Ezredes
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1120


Lacetti 1,4 Elite HB


« Hozzászólás #204 Dátum: 2009. Május 22. - 06:50:34 »

De félre ne érts nem meggyőzni akarlak, pláne megsérteni nem, csak leírtam, hogy én miként látom ezt a dolgot.
Köszönöm szépen.
Már egy picit kezdtem aggódni, hogy túlzásba fogjátok vinni a vélemények ütköztetését.
De ezt nagyon szépen zártátok le.
Bár csak így működne ez mindenütt.
Nagy gratuláció Nektek.

Szerintem a fórum-é az érdem és az viszi előre a tudást, az ismeret bővítést, ha viták vagy inkább nézetkülönbségek ilyen formában zajlanak. Nem feltétlen a másikra kell ráerőltetni a meggyőződésünket, hanem inkább megosztani és akkor nem is lehet gond.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Május 22. - 06:53:49 írta 95LE » Naplózva
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5352


2005 SW Elite+ 1.6 LPG


WWW
« Hozzászólás #205 Dátum: 2009. Augusztus 25. - 18:30:20 »

Meg érdeklődtem, mennyibe kerül egy hátsó kipufogódob a lacsira. Utángyártott nincs, legalább is én nem találtam.
Így csak gyári van 80.000Ft-ért.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 25. - 19:24:31 írta Jani » Naplózva


LPG
cápaFeri
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5924


cettim


WWW
« Hozzászólás #206 Dátum: 2009. Augusztus 25. - 19:27:27 »

Meg érdeklődtem, mennyibe kerül egy hátsó kipufogódob a lacsira. Utángyártott nincs, legalább is én nem találtam.
Így csak gyári van 80.000Ft-ért.
Annyiért két full saválló sportdobot csinál a Zeus a kívánt hanggal!  Vigyorog
Naplózva

  "Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5352


2005 SW Elite+ 1.6 LPG


WWW
« Hozzászólás #207 Dátum: 2009. Augusztus 25. - 19:39:17 »

Meg érdeklődtem, mennyibe kerül egy hátsó kipufogódob a lacsira. Utángyártott nincs, legalább is én nem találtam.
Így csak gyári van 80.000Ft-ért.
Annyiért két full saválló sportdobot csinál a Zeus a kívánt hanggal!  Vigyorog
Én is erre gondoltam. Vigyorog
Naplózva


LPG
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7264


LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)


« Hozzászólás #208 Dátum: 2009. Augusztus 26. - 11:36:13 »

Meg érdeklődtem, mennyibe kerül egy hátsó kipufogódob a lacsira. Utángyártott nincs, legalább is én nem találtam.
Így csak gyári van 80.000Ft-ért.
Tudok jó kipufogóst, ha kell, szólj!
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5352


2005 SW Elite+ 1.6 LPG


WWW
« Hozzászólás #209 Dátum: 2009. Augusztus 26. - 12:10:56 »

Meg érdeklődtem, mennyibe kerül egy hátsó kipufogódob a lacsira. Utángyártott nincs, legalább is én nem találtam.
Így csak gyári van 80.000Ft-ért.
Tudok jó kipufogóst, ha kell, szólj!
Még nem kell. Kopp, kopp, kopp. Kacsint
Naplózva


LPG
Oldalak: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 27   Fel
 
 
Ugrás:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!