cucogany
|
 |
« Hozzászólás #1065 Dátum: 2016. Január 30. - 14:37:01 » |
|
Sziasztok,
Hova tudnék fordulni? Rákos Mihály autóvillamossági szerelő 1172 Budapest, Gőzös u. 30 Tel.: 30 3134372 Javasolt az időpont kérése, mert rengeteg munkája van.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Döme
|
 |
« Hozzászólás #1066 Dátum: 2016. Február 01. - 09:59:16 » |
|
Sziasztok,
Hova tudnék fordulni? Rákos Mihály autóvillamossági szerelő 1172 Budapest, Gőzös u. 30 Tel.: 30 3134372 Javasolt az időpont kérése, mert rengeteg munkája van. Egy tízesért meggyógyítja. Lehet, hogy még meg is várható.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
 |
« Hozzászólás #1067 Dátum: 2016. Február 01. - 10:12:55 » |
|
Szerintem ez az a híres szaki, akit Chevroberto is ajánl. Öcsémnek bérlete van hozzá 
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
Takarító
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #1068 Dátum: 2016. Március 15. - 07:05:10 » |
|
Kérdés? Automata klímánál tapasztaltátok már hogy a belső hőmérséklet 27 fok beállítotnál kellemes valóban 22-23 fok nyáron? Télen a beállított 23 foknál kellemes... Újkorától fogva... Ez nagyon idegesít!
|
|
|
Naplózva
|
üdv Takarító
|
|
|
Levi75
Teljes tag

Nem elérhető
SW Elite ACC 2,0d
|
 |
« Hozzászólás #1069 Dátum: 2016. Március 15. - 12:24:33 » |
|
Kérdés? Automata klímánál tapasztaltátok már hogy a belső hőmérséklet 27 fok beállítotnál kellemes valóban 22-23 fok nyáron? Télen a beállított 23 foknál kellemes... Újkorától fogva... Ez nagyon idegesít!
Nekem a hőfok potméternél van kis kontakt hiba, meg fűtés üzemmódnál a 22-24 fok beállítottnál ha feljebb veszem, akár 26-27-ig, akkor sem érzem annyival melegebbnek az utasteret. Lehet, hogy a belső hőfok érzékelője rossz helyen van gyárilag (a kormányoszlop és a középkonzol között) és ott nem az utastér valós hőmérsékletét érzékeli. A klíma üzemmódnál nem tűnt fel nagy eltérés, bár nem szoktam sokkal hidegebbre állítani, mint a külső hőmérséklet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Krupcheck
|
 |
« Hozzászólás #1070 Dátum: 2016. Március 15. - 16:18:36 » |
|
Nekem a digit klíma sosincs automata üzemmódban (mert buta, mint a főd), így ha arra vonatkozik a kérdés, akkor passz, de manuális üzemmódban is állandóan vándorol a kellemes hőmérséklet kijelző szerinti értéke. Azonos körülmények közt nagyjából azonosan hűt/fát, de pl. nagyobb fordulatú használat során egyre feljebb kell tolni a hőmérsékletet, hogy fűtsön is. Pl. városban, télen mondjuk 23 fokon jól vagyok, tartós 100 mellett meg szép lassan fel kell 26-27 fokra tekerni).
Szóval a kijelzett értékkel régóta nem foglalkozok, beállítom kb. 2-es fokozatba és ablak-lábra (utálom, ha rám fúj), aztán tekergetem ízlés szerint a hőt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Levi75
Teljes tag

Nem elérhető
SW Elite ACC 2,0d
|
 |
« Hozzászólás #1071 Dátum: 2016. Március 15. - 19:06:39 » |
|
Nekem a digit klíma sosincs automata üzemmódban (mert buta, mint a főd), így ha arra vonatkozik a kérdés, akkor passz, de manuális üzemmódban is állandóan vándorol a kellemes hőmérséklet kijelző szerinti értéke. Azonos körülmények közt nagyjából azonosan hűt/fát, de pl. nagyobb fordulatú használat során egyre feljebb kell tolni a hőmérsékletet, hogy fűtsön is. Pl. városban, télen mondjuk 23 fokon jól vagyok, tartós 100 mellett meg szép lassan fel kell 26-27 fokra tekerni).
Szóval a kijelzett értékkel régóta nem foglalkozok, beállítom kb. 2-es fokozatba és ablak-lábra (utálom, ha rám fúj), aztán tekergetem ízlés szerint a hőt.
Akkor ezek szerint ez ilyen, mert Én is csak manuálisban használom és ugyan így működik.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #1072 Dátum: 2016. Március 16. - 15:44:39 » |
|
Akkor ezek szerint ez ilyen, mert Én is csak manuálisban használom és ugyan így működik. Off technikán hasonló jelenség, középkonzol és kormány között van a szenzor, és mndig melegebbre fűt, mint amire be van állítva automata módban. Pedig az egy osztállyal feljebbi autó, mint a Lacetti.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Levi75
Teljes tag

Nem elérhető
SW Elite ACC 2,0d
|
 |
« Hozzászólás #1073 Dátum: 2016. Március 16. - 21:48:02 » |
|
Akkor ezek szerint ez ilyen, mert Én is csak manuálisban használom és ugyan így működik. Off technikán hasonló jelenség, középkonzol és kormány között van a szenzor, és mndig melegebbre fűt, mint amire be van állítva automata módban. Pedig az egy osztállyal feljebbi autó, mint a Lacetti. Hogyhogy??? Létezik valami a Lacetti fölött?? 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
 |
« Hozzászólás #1074 Dátum: 2016. Március 17. - 06:52:02 » |
|
Akkor ezek szerint ez ilyen, mert Én is csak manuálisban használom és ugyan így működik. Off technikán hasonló jelenség, középkonzol és kormány között van a szenzor, és mndig melegebbre fűt, mint amire be van állítva automata módban. Pedig az egy osztállyal feljebbi autó, mint a Lacetti. Hogyhogy??? Létezik valami a Lacetti fölött??  !!! Ilyenről Én sem hallottam még eddig!!!! 
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #1075 Dátum: 2016. Március 17. - 07:06:54 » |
|
Én viszont szinte mindig auto üzemmódban használom, télen-nyáron 24-25 fokra állítva. Szerintem egyébként nem olyan buta az automatika. Tudja, hogy meleg láb-hideg fej az ideális állapot. Ez csak akkor tűnt fel, amikor 25 fokra volt állítva a szélvédőre és a lábra és éreztem a beáramló forró levegőt, majd mikor átkapcsoltam a testre, akkor fokozatosan hűvösebb levegőt kezdett fújni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #1076 Dátum: 2016. Március 17. - 20:02:18 » |
|
Akkor ezek szerint ez ilyen, mert Én is csak manuálisban használom és ugyan így működik. Off technikán hasonló jelenség, középkonzol és kormány között van a szenzor, és mndig melegebbre fűt, mint amire be van állítva automata módban. Pedig az egy osztállyal feljebbi autó, mint a Lacetti. Hogyhogy??? Létezik valami a Lacetti fölött??  !!! Ilyenről Én sem hallottam még eddig!!!!  Sajnos.... 
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
whiteg
|
 |
« Hozzászólás #1077 Dátum: 2016. április 23. - 15:10:34 » |
|
Honnét tudhatom, hogy működik a klima?  Ma, menet közben ventill kettes fokozatában bekapcsoltam a manuális klimát. Kéz érzetre ugy tünt, hogy jegeseb levegő jön be, mint a bekapcsolás elött. Aztán ugy 30km megtétele útán kiváncsiságból kikapcsoltam a klima gombot és meglepödve tapasztaltam, hogy a bejövő levegő hőmérséklete nem változot. Na, gondoltam ez érdekes, most vagy eddig sem hütöt, vagy a kikapcsolás útán is hűt? Aztán megint bekapcsoltam, éreztem a motoron egy pillanatnyi torpanást, de a levegő hömérséklete maradt ugyanaz a kéznek hüvős. Kellene külömbséget éreznem? Mennyire fúj hideget a Lacetti klima? Vagy ma pont nem volt szerencsém és a külső, klima nélküli levegő hömérséklete pont megegyezet a klima által elöálitottal és ezért nem éreztem közötte külömbséget?
|
|
|
Naplózva
|
Lacetti 1.6 HB 2006
|
|
|
ladlac
|
 |
« Hozzászólás #1078 Dátum: 2016. április 23. - 15:56:22 » |
|
Honnét tudhatom, hogy működik a klima?  Ma, menet közben ventill kettes fokozatában bekapcsoltam a manuális klimát. Kéz érzetre ugy tünt, hogy jegeseb levegő jön be, mint a bekapcsolás elött. Aztán ugy 30km megtétele útán kiváncsiságból kikapcsoltam a klima gombot és meglepödve tapasztaltam, hogy a bejövő levegő hőmérséklete nem változot. Na, gondoltam ez érdekes, most vagy eddig sem hütöt, vagy a kikapcsolás útán is hűt? Aztán megint bekapcsoltam, éreztem a motoron egy pillanatnyi torpanást, de a levegő hömérséklete maradt ugyanaz a kéznek hüvős. Kellene külömbséget éreznem? Mennyire fúj hideget a Lacetti klima? Vagy ma pont nem volt szerencsém és a külső, klima nélküli levegő hömérséklete pont megegyezet a klima által elöálitottal és ezért nem éreztem közötte külömbséget? A klíma 6-8 C fokos levegőt fúj be. Az érezhető, nem is csak kicsit hidegnek. Ha nem változott, akkor valami gond lehet vele.
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
whiteg
|
 |
« Hozzászólás #1079 Dátum: 2016. április 23. - 17:26:21 » |
|
Honnét tudhatom, hogy működik a klima?  Ma, menet közben ventill kettes fokozatában bekapcsoltam a manuális klimát. Kéz érzetre ugy tünt, hogy jegeseb levegő jön be, mint a bekapcsolás elött. Aztán ugy 30km megtétele útán kiváncsiságból kikapcsoltam a klima gombot és meglepödve tapasztaltam, hogy a bejövő levegő hőmérséklete nem változot. Na, gondoltam ez érdekes, most vagy eddig sem hütöt, vagy a kikapcsolás útán is hűt? Aztán megint bekapcsoltam, éreztem a motoron egy pillanatnyi torpanást, de a levegő hömérséklete maradt ugyanaz a kéznek hüvős. Kellene külömbséget éreznem? Mennyire fúj hideget a Lacetti klima? Vagy ma pont nem volt szerencsém és a külső, klima nélküli levegő hömérséklete pont megegyezet a klima által elöálitottal és ezért nem éreztem közötte külömbséget? A klíma 6-8 C fokos levegőt fúj be. Az érezhető, nem is csak kicsit hidegnek. Ha nem változott, akkor valami gond lehet vele. Amikor bekapcsolom érzek külömbséget, de amikor ki, akkor nem.
|
|
|
Naplózva
|
Lacetti 1.6 HB 2006
|
|
|
|