bzs198
Teljes tag
Nem elérhető
1.4 SE (full gyári) csak nagy zene:)
|
|
« Hozzászólás #735 Dátum: 2010. Október 07. - 19:27:19 » |
|
Utántölteni sima levegővel.. Nem kell emiatt gázzal tökölni! De nekem eddig szinte sosem kellett töltenem..2-3 havonta ellenőrzöm a nyomást mióta nitrogénezek! És amikor kellett az pl. 2,1 b-ról 2,2 -re töltöttem! Úgyhogy minima a nyomás ingadozás tényleg! Nem beszélve arról, hogy mivel jobban tartja a gumid a nyomást ,így stabilabb a vas útfekvése is! Ennyit megér nekem , pláne télen!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
bzs198
Teljes tag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #736 Dátum: 2010. Október 08. - 13:19:09 » |
|
Na találtam gumist... A határ úton (23-as szám), Hegedűs gumi, akik felszerelik a téli gumikat nekem, plusz nitrogénnel töltik-->8000 Ft cakli-pakli! 1500/db a gumiszerelés 500/db a nitrogénes gumitöltés Mivel ott veszem át a téli gumikat amiket rendeltem nekem pont jó... Hátha vkinek, aki közel lakik tudtam újat mondani elfogadható áron.. Sziasztok!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #737 Dátum: 2010. Október 08. - 13:58:08 » |
|
Ebben az órában cserétettem le a februárban vásárolt gumikat. (sebijoe ) Összköltség 5000Ft, megvolt 1óra alatt.
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #738 Dátum: 2010. Október 08. - 15:42:54 » |
|
meatloafnak és akik nem ismerik a nitrogénnel való feltöltés előnyeit:
A gumiabroncsok felfújására általánosan alkalmazott levegő 21 % oxigént, valamint 78 % nitrogént tartalmaz. A levegő gázai a köpenyen (teljesen sértetlen köpenyen is) átdiffundálnak, megszöknek. Ez a folyamat az oxigén esetén sokszorosan gyorsabb, mint a nitrogén esetén. Igy a nitrogénnel töltött gumi hosszabb ideig képes a beállított nyomást megtartani. A gumiba bediffundáló oxigén kémiai reakcióba lép a gumi anyagával, ami a gumi rugalmasságának csökkenéséhez vezet. Ez megnöveli a kopást, s csökkenti a gumi élettartamát. A sűrített levegő minden esetben jelentős mennyiségű vízgőzt tartalmaz. Meleg, párás nyári napokon a víz mennyisége kondenzációhoz is vezethet. A köpenyen belüli térben a (különösen, ha a gumi felmelegedett) korrózió léphet fel. Ezzel szemben a nitrogén gáz száraz (emiatt használják pl. érzékeny elektronikai eszközök tárolására is) s nitrogén töltés esetén korrózió nem léphet fel. Mivel a guminyomás-ingadozás nitrogéntöltés esetén sokkal kisebb, ezért a gépjárművek üzemanyag-fogyasztásában is megtakarítás jelentkezik (a csökkent guminyomás falja az üzemanyagot…).
Nekem bevált.. Magyarul: -Jobban tartja a nyomást. -Defektnél is tovább bírja, mert lassaban szökik ki a gáz (kivéve mega defekt:) ) -Üzemanyagot takarít meg -Ritkábban kell ellenőrizni a nyomást -A mínuszokban is jobban tartja a nyomást.
Úgyhogy ajánlott...
Köszi a részletes választ.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #739 Dátum: 2010. Október 08. - 16:14:46 » |
|
meatloafnak és akik nem ismerik a nitrogénnel való feltöltés előnyeit:
A gumiabroncsok felfújására általánosan alkalmazott levegő 21 % oxigént, valamint 78 % nitrogént tartalmaz. A levegő gázai a köpenyen (teljesen sértetlen köpenyen is) átdiffundálnak, megszöknek. Ez a folyamat az oxigén esetén sokszorosan gyorsabb, mint a nitrogén esetén. Igy a nitrogénnel töltött gumi hosszabb ideig képes a beállított nyomást megtartani. A gumiba bediffundáló oxigén kémiai reakcióba lép a gumi anyagával, ami a gumi rugalmasságának csökkenéséhez vezet. Ez megnöveli a kopást, s csökkenti a gumi élettartamát. A sűrített levegő minden esetben jelentős mennyiségű vízgőzt tartalmaz. Meleg, párás nyári napokon a víz mennyisége kondenzációhoz is vezethet. A köpenyen belüli térben a (különösen, ha a gumi felmelegedett) korrózió léphet fel. Ezzel szemben a nitrogén gáz száraz (emiatt használják pl. érzékeny elektronikai eszközök tárolására is) s nitrogén töltés esetén korrózió nem léphet fel. Mivel a guminyomás-ingadozás nitrogéntöltés esetén sokkal kisebb, ezért a gépjárművek üzemanyag-fogyasztásában is megtakarítás jelentkezik (a csökkent guminyomás falja az üzemanyagot…).
Nekem bevált.. Magyarul: -Jobban tartja a nyomást. -Defektnél is tovább bírja, mert lassaban szökik ki a gáz (kivéve mega defekt:) ) -Üzemanyagot takarít meg -Ritkábban kell ellenőrizni a nyomást -A mínuszokban is jobban tartja a nyomást.
Úgyhogy ajánlott...
Hát..ezekből nekem a légnyomás a fontos, azt meg tartja így simán is...tavasszal felfújom a nyáriakat téli pihentetés után, ősszel meg leengedem. Közben csak akkor változtatok, ha sok személy vagy súlyos csomag utazik. Mindig meg szokott lenni benne a megfelelő nyomás. Amire a gumit megeszi a levegő, addigra pont le is fut, cserélni kell. Rugalmasságot a levételkor való alapos mosás utáni szilikonos kezeléssel biztosítom arra a pár évre. A kondenzvíz az alufelnit nem bántja, de a lemezfelnik felületén is van annyi festék, hogy bárcsak az autó tartana addig amire azok megrozsdásodnak! Ettől függetlenül elhiszem, hogy valakinek megéri, mindenkinek van valami heppje...nekem más. Én pl nem szerettem a kiálló szelepeket mert ronda volt és könnyen mókás kedvű egyének áldozatává teheti az embert, akik leeregetéssel múlatják az időt buliból hazafelé......ezért kapott rejtett szelepet.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
bzs198
Teljes tag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #740 Dátum: 2010. Október 08. - 16:20:10 » |
|
cápaferi! A rejtett szeleppel mondasz vmit.. Nekem feszt lelopkodják Csepelen, amikor a bnőmnél vagyok.. De még a 20Ft-os fekete gumit is, csak tudnám mi a f***t kezd vele az a gyökér? Úgyhogy utánanézek ennek a rejtett szelepnek, hogy mi merre hány méter..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #741 Dátum: 2010. Október 08. - 16:25:06 » |
|
cápaferi! A rejtett szeleppel mondasz vmit.. Nekem feszt lelopkodják Csepelen, amikor a bnőmnél vagyok.. De még a 20Ft-os fekete gumit is, csak tudnám mi a f***t kezd vele az a gyökér? Úgyhogy utánanézek ennek a rejtett szelepnek, hogy mi merre hány méter.. Keresd Sebijoe-t, nekem is ő szerezte jobb áron, mint a boltban!
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Zoltán
|
|
« Hozzászólás #742 Dátum: 2010. Október 08. - 16:28:02 » |
|
Ez a rejtett szelep dolog tényleg jó lehet, de ez a gázos fújás nekem kicsit fura eddig minden autómnál csak ősz elején kellett utána fújatni, évben egyszer, mert lehült időben természetes módon csökken a nyomás. Persze ettől még lehet hasznos.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sean
|
|
« Hozzászólás #743 Dátum: 2010. Október 09. - 18:51:22 » |
|
Tudom most épp nem aktuális,de a birtokomba került 4 db 195/55 Kumho nyári gumi!kb 5mm a mélységük!ha valakit érdekel irjon!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
bzs198
Teljes tag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #744 Dátum: 2010. Október 10. - 16:00:35 » |
|
Cápaferi! Köszi a rejtett szelepekhez a tanácsot és Sebijoe ajánlását! Keresni fogom! csao
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebijoe
|
|
« Hozzászólás #745 Dátum: 2010. Október 10. - 17:31:00 » |
|
Cápaferi! Köszi a rejtett szelepekhez a tanácsot és Sebijoe ajánlását! Keresni fogom! csao Pillanatnyilag nincs forrásom rá, amint lesz jelentkezem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
bzs198
Teljes tag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #746 Dátum: 2010. Október 11. - 05:54:28 » |
|
Ok. Rendben. Köszi
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #747 Dátum: 2010. Október 17. - 18:06:26 » |
|
Minyibe kerülhet egy mankókerék gumival együtt?
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #748 Dátum: 2010. Október 17. - 18:21:29 » |
|
Szerintem LadLac szívesen cserélne Veled 1:1-ben! Ha érdekel a téma, hívd fel! Ő szeretne teljes pótkereket- tudom.
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #749 Dátum: 2010. Október 17. - 18:29:47 » |
|
Szerintem LadLac szívesen cserélne Veled 1:1-ben! Ha érdekel a téma, hívd fel! Ő szeretne teljes pótkereket- tudom. Nem akarok megválni a rendes pótkerekemtől. Lehet szükségem lesz még arra a felnire. Viszont láttam 4000Ft-ért mankókereket. Nem tudom megéri-e?
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
|