diablo77
|
|
« Hozzászólás #495 Dátum: 2009. December 18. - 18:27:03 » |
|
Nos már majdnem jó, most már "csak" annyi a probléma, hogy a felnik középátmérője 59 mm, így most még keresnem kell esztergályost, aki csinál hozzá közdarabot. Ha ezt előre tudtam volna, hogy ennyi gond lesz a 14-es felnikkel, akkor inkább rendeltem volna hozzá kereskedésből gyári 15-ösöket... A gyári lemezfelni darabja 15-18ezer Ft. Nem egy olcsó dolog. Hála a ritka lyukosztásnak.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lokführer
Friss hús
Nem elérhető
1.6 WTCC
|
|
« Hozzászólás #496 Dátum: 2009. December 18. - 18:54:01 » |
|
Nos már majdnem jó, most már "csak" annyi a probléma, hogy a felnik középátmérője 59 mm, így most még keresnem kell esztergályost, aki csinál hozzá közdarabot. Ha ezt előre tudtam volna, hogy ennyi gond lesz a 14-es felnikkel, akkor inkább rendeltem volna hozzá kereskedésből gyári 15-ösöket... A gyári lemezfelni darabja 15-18ezer Ft. Nem egy olcsó dolog. Hála a ritka lyukosztásnak. Felhívtam itt Győrben az egyik Chevrolet kereskedést, 14 ezret mondtak rá. Na mindegy, talán majd jövőre...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #497 Dátum: 2009. December 18. - 19:10:36 » |
|
Nos már majdnem jó, most már "csak" annyi a probléma, hogy a felnik középátmérője 59 mm, így most még keresnem kell esztergályost, aki csinál hozzá közdarabot. Ha ezt előre tudtam volna, hogy ennyi gond lesz a 14-es felnikkel, akkor inkább rendeltem volna hozzá kereskedésből gyári 15-ösöket... A gyári lemezfelni darabja 15-18ezer Ft. Nem egy olcsó dolog. Hála a ritka lyukosztásnak. Felhívtam itt Győrben az egyik Chevrolet kereskedést, 14 ezret mondtak rá. Na mindegy, talán majd jövőre... Az egy jó ár. Én inkább vettem használtakat, 4db került 20ezerbe.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lokführer
Friss hús
Nem elérhető
1.6 WTCC
|
|
« Hozzászólás #498 Dátum: 2009. December 18. - 20:01:05 » |
|
Nos már majdnem jó, most már "csak" annyi a probléma, hogy a felnik középátmérője 59 mm, így most még keresnem kell esztergályost, aki csinál hozzá közdarabot. Ha ezt előre tudtam volna, hogy ennyi gond lesz a 14-es felnikkel, akkor inkább rendeltem volna hozzá kereskedésből gyári 15-ösöket... A gyári lemezfelni darabja 15-18ezer Ft. Nem egy olcsó dolog. Hála a ritka lyukosztásnak. Felhívtam itt Győrben az egyik Chevrolet kereskedést, 14 ezret mondtak rá. Na mindegy, talán majd jövőre... Az egy jó ár. Én inkább vettem használtakat, 4db került 20ezerbe. Nekem 16-ba van a 4 lemezfelni eddig, plusz most még a közdarab amibe kerül.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #499 Dátum: 2009. December 18. - 20:17:53 » |
|
Sziasztok!
14"-os lemezfelnit keresek Lacettihez. Sajnos csak ez a méret passzol, ugyanis a téli gumik már megvannak hozzá, csak az előzőleg vásárolt lemezfelniknek nem volt jó az osztóköre (100-as).
Szia! Nem biztos, hogy ez jó ötlet. A kisebb felni nem fog beleérni a féknyeregbe? Ha netán még el is fér a tárcsák hűtése biztos rosszabb lesz. Ha nem jön össze, akkor természetesen marad a 15-ös felni vásárlás, hozzá való gumikkal. :S Fel lehet rá rakni a 14"-t, Koreában forgalmazták ekkorával, a Tacumának olyan a gyári felnije. Köszönöm, akkor ezek szerint van még remény. A középátmérőnek muszály 56,5-nek lennie, vagy valamennyi eltérés megengedett? Ha sokáig szeretnéd használni a futóművet meg a felnit is, akkor nem ajánlott az eltérés. ha nagyobb akkor szűkítőgyűrűt tudsz bele tetetni, ha kisebb, akkor úgy sem megy fel. Szerintem ha talál 56-ost, akkor az a 0.5 mm könnyen megoldható. Nos már majdnem jó, most már "csak" annyi a probléma, hogy a felnik középátmérője 59 mm, így most még keresnem kell esztergályost, aki csinál hozzá közdarabot. Ha ezt előre tudtam volna, hogy ennyi gond lesz a 14-es felnikkel, akkor inkább rendeltem volna hozzá kereskedésből gyári 15-ösöket... Fenét! Menjél be egy gumishoz, ahol felnit is árulnak. Nekem a Borbet aluhoz 400 ft/db volt a szűkítő, gyári. Ami benne volt, esztergált az ütött. Ha Pesti vagy, még címet is mondok.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #500 Dátum: 2009. December 18. - 20:34:24 » |
|
Nos már majdnem jó, most már "csak" annyi a probléma, hogy a felnik középátmérője 59 mm, így most még keresnem kell esztergályost, aki csinál hozzá közdarabot. Ha ezt előre tudtam volna, hogy ennyi gond lesz a 14-es felnikkel, akkor inkább rendeltem volna hozzá kereskedésből gyári 15-ösöket... A gyári lemezfelni darabja 15-18ezer Ft. Nem egy olcsó dolog. Hála a ritka lyukosztásnak. Felhívtam itt Győrben az egyik Chevrolet kereskedést, 14 ezret mondtak rá. Na mindegy, talán majd jövőre... Az egy jó ár. Én inkább vettem használtakat, 4db került 20ezerbe. Nekem 16-ba van a 4 lemezfelni eddig, plusz most még a közdarab amibe kerül. De a tied 14-es, én 15-öst vettem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Dani
Teljes tag
Nem elérhető
Lacetti 1.4 Elite WTCC HB + Chip tuning
|
|
« Hozzászólás #501 Dátum: 2009. December 19. - 12:59:47 » |
|
Nézelődtem egy kicsit téligumi+ felni téren és találtam olcsóbbakat is, mint az általam említett 60e ft-os. Nem sok az egy kicsit? Tényleg megért ennyit? oké, hogy garnitúra, de külön is találtam acél felnit, pár ezer ft-os áron, illetve szerelve is találtam téligumi szettet, jóval olcsóbban. Igaz nem feltétlen Lacettire, csak általánosságban nézelődtem. Vagy ebben van valami buktató? Ezekhez a gumi témákhoz nem értek annyira, ezért kérdezek ennyi hülyeséget Nem akarok befürödni
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #502 Dátum: 2009. December 19. - 13:23:23 » |
|
A lacettire való felni elég ritka, ezért kerül ennyibe. Ha az opelé is jó lenne, a feléből megúsznád.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
sebijoe
|
|
« Hozzászólás #503 Dátum: 2009. December 19. - 13:24:53 » |
|
Nézelődtem egy kicsit téligumi+ felni téren és találtam olcsóbbakat is, mint az általam említett 60e ft-os. Nem sok az egy kicsit? Tényleg megért ennyit? oké, hogy garnitúra, de külön is találtam acél felnit, pár ezer ft-os áron, illetve szerelve is találtam téligumi szettet, jóval olcsóbban. Igaz nem feltétlen Lacettire, csak általánosságban nézelődtem. Vagy ebben van valami buktató? Ezekhez a gumi témákhoz nem értek annyira, ezért kérdezek ennyi hülyeséget Nem akarok befürödni Csak úgy általában nem érdemes keresgélni neked a fontosabb méretre kell figyelni: 1. 4x114,3 osztókör 2. 56,5 tehermentesítő furat 3. 15"-s vagy min 14"-s felni méret. ezek a legfontosabbak.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #504 Dátum: 2009. December 19. - 14:33:55 » |
|
Ezért szúrtam be neked azokat a linkeket, mert egyébként, ahogy Jani is írta, a 15-ös acélfelni darabja kb 15-18ezer forint újonnan, használtan pedig elég ritka. Ha vaterán vagy teszveszen találsz, akkor is általában féláron adják. Gumiban szerintem keress 185/60 R15 méretűt, mert olcsóbb mint a 195/55 R15.
A 60ezer meg nem sok a felni+gumi esetén, én tavaly 50ezerért jutottam hozzá.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. December 19. - 14:35:48 írta diablo77 »
|
Naplózva
|
|
|
|
Dani
Teljes tag
Nem elérhető
Lacetti 1.4 Elite WTCC HB + Chip tuning
|
|
« Hozzászólás #505 Dátum: 2009. December 19. - 18:38:18 » |
|
Érdekes, ebben az időben meg viszonylag jól működik a gumi. Csúszik, csúszik, de nem annyira. Nem csúszik ki, nem pörög, nyilván nem 90-el emgyek, de ilyen időben senki, alacsony sebességnél pedig teljesen jó ez a gumi. Nagyon fura. Kicsit elbizonytalanodtam, hogy érdemes-e kiadni most 60e-et egy szettért... Ettől nem hiszem, hogy lesz durvább idő és most teljesen jó volt a gumi. A fene sem érti ezt, egyszer jó, egyszer meg nem passz...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
BeseSasa
Teljes tag
Nem elérhető
Lacetti 1.4 Star HB Green Dragon
|
|
« Hozzászólás #506 Dátum: 2009. December 19. - 19:04:12 » |
|
igen Dani most jó mert valószínű a bordázata olyan a guminak hogy megkapaszkodik a friss hóba viszont mikor még nem volt hó de viszont hideg igen akkor a téligumira jellemző "plusz" azaz hogy nem "fagymeg" tehát felpuhul a gumi nem tudja a 4évszakos! azért csak óvatosana télivel és a négyévszakossal is!!! de ha nincs most 60ezred téligumira akkor ajánlom hogy vegyél hasznltat olyan gumistól akibven azért meg is bízól! én is ezt tettem! nem 60e-ért hanem 20ért! egy szezont kibírnak simán jövőre meg spórolok és újat veszek...
|
|
|
Naplózva
|
Ne szidd a bacilusokat: sok emberben csak ők képviselik a kultúrát
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát