sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2520 Dátum: 2013. április 21. - 10:16:46 » |
|
Mentem reggel egy 30km -es kört. Nem tudom hogy placebo hatás e, de most hogy kitakarítottam a gyergyapipákat, a gyertyákat, az érintkezőket, mintha sokkal lágyabban menne a kocsi. Amúgy a tömítés úgy néz ki jó lett Viszont egyre nem jöttem rá. Összerakás után maradt egy pici csonk.... Arra nem emlékszem, hogy lett volna rákötve valami... Nagy képNekem van rákötve, a kartergáz visszavezető, a légszűrőház mögé megy. Így neked most a motortérbe. Nem placebó hatás, nekem is jobb most, hogy új a fedél és nem úsznak a gyertyák az olajban. 30 km nem elég. Majd később jössz rá, ha szivárog az olaj. Remélem a csavaroknál lévő o gyűrűket is cserélted. Ha nem.... Lett cserélve Esetleg nem tudnál egy képet mellékelni? A service manual sem azt mutatja, mint amilyen állapot nálam van Ott azt mutatja, hogy az a cső, ami a folytószelep felől jön, az megy rá, de nálam az ott van bal oldalt és sokkal vastagabb. Teljes képzavar az a kis csonk nem"játszik" oda nem megy semmi
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
Tomy61
|
|
« Hozzászólás #2521 Dátum: 2013. április 21. - 10:16:51 » |
|
Mentem reggel egy 30km -es kört. Nem tudom hogy placebo hatás e, de most hogy kitakarítottam a gyergyapipákat, a gyertyákat, az érintkezőket, mintha sokkal lágyabban menne a kocsi. Amúgy a tömítés úgy néz ki jó lett Viszont egyre nem jöttem rá. Összerakás után maradt egy pici csonk.... Arra nem emlékszem, hogy lett volna rákötve valami... Nagy képNekem van rákötve, a kartergáz visszavezető, a légszűrőház mögé megy. Így neked most a motortérbe. Nem placebó hatás, nekem is jobb most, hogy új a fedél és nem úsznak a gyertyák az olajban. 30 km nem elég. Majd később jössz rá, ha szivárog az olaj. Remélem a csavaroknál lévő o gyűrűket is cserélted. Ha nem.... Lett cserélve Esetleg nem tudnál egy képet mellékelni? A service manual sem azt mutatja, mint amilyen állapot nálam van Ott azt mutatja, hogy az a cső, ami a folytószelep felől jön, az megy rá, de nálam az ott van bal oldalt és sokkal vastagabb. Teljes képzavar Nézzed meg, hogy egyáltalán van e lyuk a vékony csöcsön. Dugjál rá egy csövet és fújjál bele. Szerintem csak egy "vakcsöcs". A te autódon osztott kartergáz cső van, a vastag ágazik ketté, ott van a vékony cső bekötve a fojtószelepházba. Ez az alapjárati elvezetés.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #2522 Dátum: 2013. április 21. - 10:26:52 » |
|
Mentem reggel egy 30km -es kört. Nem tudom hogy placebo hatás e, de most hogy kitakarítottam a gyergyapipákat, a gyertyákat, az érintkezőket, mintha sokkal lágyabban menne a kocsi. Amúgy a tömítés úgy néz ki jó lett Viszont egyre nem jöttem rá. Összerakás után maradt egy pici csonk.... Arra nem emlékszem, hogy lett volna rákötve valami... Nagy képNekem van rákötve, a kartergáz visszavezető, a légszűrőház mögé megy. Így neked most a motortérbe. Nem placebó hatás, nekem is jobb most, hogy új a fedél és nem úsznak a gyertyák az olajban. 30 km nem elég. Majd később jössz rá, ha szivárog az olaj. Remélem a csavaroknál lévő o gyűrűket is cserélted. Ha nem.... Lett cserélve Esetleg nem tudnál egy képet mellékelni? A service manual sem azt mutatja, mint amilyen állapot nálam van Ott azt mutatja, hogy az a cső, ami a folytószelep felől jön, az megy rá, de nálam az ott van bal oldalt és sokkal vastagabb. Teljes képzavar Nézzed meg, hogy egyáltalán van e lyuk a vékony csöcsön. Dugjál rá egy csövet és fújjál bele. Szerintem csak egy "vakcsöcs". A te autódon osztott kartergáz cső van, a vastag ágazik ketté, ott van a vékony cső bekötve a fojtószelepházba. Ez az alapjárati elvezetés. Kösz, jó ötlet!
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
guszesz
|
|
« Hozzászólás #2523 Dátum: 2013. április 21. - 11:24:42 » |
|
Nekem sincs rádugva semmi és nem is átjárható a kivezetés. Ahogy Tomy61 fogalmaz ez tényleg egy "vakcsöcs".
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #2524 Dátum: 2013. április 21. - 12:23:28 » |
|
Én most nem állok neki motorburkolatot bontani, de szerintem nekem nem így van.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #2525 Dátum: 2013. április 23. - 15:45:09 » |
|
Cartársak! Megoldódott a bezáródott motorháztető kinyitása. Eljött LadLac barátom, erősen megszugerálta, majd mormogott valami új-indián imát, kettőt csettintett, majd benyúlt az utastérbe, meghúzta a nyitófület, és lássatok csodát, felpattant a tető, amit már napok óta többünknek nem sikerült, de neki igen. Köszönet érte. Ja, és, ha már minitaliztunk, mindjárt pollenszűrőt cserélt, megkente a kormánynál a megfelelő helyet, a nyikorgást megelőzendő művelettel, még nem ért véget a tali munka része, mert a sport légszűrőket kimostuk, nem ártott már, de még meg kell várni a teljes száradást, majd jön az olajozás. Addig persze betettük a rendes szűrőt. A lényeg, hogy végre újból nyugodtan alhatok, nem idegesít semmi sem az autóval. Újra, és újra köszönöm kedves LadLac szomszéd. Mert mi sokszor minitalizunk, hol mosunk, hol szerelünk, hol buszozunk együtt, "mert ugye mi jó barátok vagyunk"...(by LGT)
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #2526 Dátum: 2013. április 23. - 18:13:19 » |
|
Cartársak! Megoldódott a bezáródott motorháztető kinyitása. Eljött LadLac barátom, erősen megszugerálta, majd mormogott valami új-indián imát, kettőt csettintett, majd benyúlt az utastérbe, meghúzta a nyitófület, és lássatok csodát, felpattant a tető, amit már napok óta többünknek nem sikerült, de neki igen. Köszönet érte. Ja, és, ha már minitaliztunk, mindjárt pollenszűrőt cserélt, megkente a kormánynál a megfelelő helyet, a nyikorgást megelőzendő művelettel, még nem ért véget a tali munka része, mert a sport légszűrőket kimostuk, nem ártott már, de még meg kell várni a teljes száradást, majd jön az olajozás. Addig persze betettük a rendes szűrőt. A lényeg, hogy végre újból nyugodtan alhatok, nem idegesít semmi sem az autóval. Újra, és újra köszönöm kedves LadLac szomszéd. Mert mi sokszor minitalizunk, hol mosunk, hol szerelünk, hol buszozunk együtt, "mert ugye mi jó barátok vagyunk"...(by LGT)
Bizony, bizony Gida Barát!!!
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #2527 Dátum: 2013. április 23. - 21:12:37 » |
|
Hát Gidy...tudtam, hogy szenilis vagy, de ennyire, hogy még a motornyitó fület se találd meg az utastérben! Én meg azon törtem a fejem, mi lehet elromolva a gépedben! Erre kiderül, hogy semmi, csak nem húztad meg a motornyitó kart! Ehjjjj Lesznek még itt gondok!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2013. április 23. - 21:38:44 írta cápaFeri »
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #2528 Dátum: 2013. április 23. - 21:38:43 » |
|
Hát Gidy...tudtam, hogy szenilis vagy, de ennyire, hogy még a motornyitó fület se találd meg az utastérben! Én meg azon törtem a fejem, mi lehet elromolva a gépedben! Erre kiderül, hogy semmi, csak nem húztad meg a motornyitó kart! Ehjjjj Ráfázol még erre Cápa. Mész majd a levesbe.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
fwolfy
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2529 Dátum: 2013. Május 01. - 11:41:42 » |
|
Sziasztok!
A velemenyeteket szeretnem kerni. Az autom hidegben kopog elöl (1,6 benzines, 2005 Lacetti). Ez eddig ritkan jelentkezett es gyorsan megszünt, de tegnap mär sokkal hangosabb volt es tovabb tartott. En a hidrotökere tippelek. Mi a velemenyetek?
Kerdesem: ha valoban az, akkor milyen gondot okozhat? Sajnos 1-2 honapon belül nem tudok haza menni vele, itt nem ismerek megbizhato szerelöt. Azaz kb 7-10e km-t ki kell meg birnia.
Köszi: Cs
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebijoe
|
|
« Hozzászólás #2530 Dátum: 2013. Május 01. - 12:37:28 » |
|
Sziasztok!
A velemenyeteket szeretnem kerni. Az autom hidegben kopog elöl (1,6 benzines, 2005 Lacetti). Ez eddig ritkan jelentkezett es gyorsan megszünt, de tegnap mär sokkal hangosabb volt es tovabb tartott. En a hidrotökere tippelek. Mi a velemenyetek?
Kerdesem: ha valoban az, akkor milyen gondot okozhat? Sajnos 1-2 honapon belül nem tudok haza menni vele, itt nem ismerek megbizhato szerelöt. Azaz kb 7-10e km-t ki kell meg birnia.
Mi most próbaképpen az egyik ügyfelünk autójában tesztelünk egy hydrotőke tisztító adalékot, az eredményről tájékoztatjuk a fórumozó cartársakat!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
fwolfy
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2531 Dátum: 2013. Május 01. - 13:29:01 » |
|
Sziasztok!
Mi most próbaképpen az egyik ügyfelünk autójában tesztelünk egy hydrotőke tisztító adalékot, az eredményről tájékoztatjuk a fórumozó cartársakat! Köszi a välaszt, de mit okozhat, ha teljesen tönkre megy a hidrotöke?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2532 Dátum: 2013. Május 01. - 14:57:21 » |
|
Sziasztok!
Mi most próbaképpen az egyik ügyfelünk autójában tesztelünk egy hydrotőke tisztító adalékot, az eredményről tájékoztatjuk a fórumozó cartársakat! Köszi a välaszt, de mit okozhat, ha teljesen tönkre megy a hidrotöke? rossz minőségű olaj, nem megfelelő csereperiódus
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
fwolfy
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2533 Dátum: 2013. Május 01. - 15:21:13 » |
|
Sziasztok!
Mi most próbaképpen az egyik ügyfelünk autójában tesztelünk egy hydrotőke tisztító adalékot, az eredményről tájékoztatjuk a fórumozó cartársakat! Köszi a välaszt, de mit okozhat, ha teljesen tönkre megy a hidrotöke? rossz minőségű olaj, nem megfelelő csereperiódus Csereperiodus 12-20e. Olaj..na azt nem tudom, mert szerelö csinalta. Talan molly vagy vmi ilyesmi. Mi lehet a rövidtavu következmenye.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #2534 Dátum: 2013. Május 01. - 22:48:36 » |
|
12-20 ezer az szép, akkor nem csoda. jó sokat forog a motor az olajsárban. én 7-8 ezrenként cserélem...
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
|