captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #2130 Dátum: 2011. Május 30. - 09:05:51 » |
|
Sziasztok! Lacetti Sedanom van, s azt vettem észre, reggel indulásnál az üzemzavar jelző lámpa villog majd égve marad, de kb. fél órás közlekedés után újra indítva nincs semmi kijelzés. Kell-e vajon hibakódot olvastatni - s egyébként ezt minden szerelőnél lehet vagy csak szakszervizben? Az utóbbi időben csak keveset közlekedtem vele, akkor is csak városban, de 3-as fokozatban.
Gyertya, gyertyakábel. Nézd meg.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #2131 Dátum: 2011. Május 30. - 09:06:35 » |
|
Legközelebb először végigolvasom, utána írok választ.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
friss
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2132 Dátum: 2011. Május 30. - 18:41:25 » |
|
Indítás után rögtön indulás (hiszen reggel kb. 7-8 fok van), nincs egyenetlen, dadogós járás, 10-20 m után villogás, rövid idő után állandó sárga állapot. Az esedékes gyújtógyertya cseréig még kb. 30.000.-km van hátra. Ma, hogy melegebb volt, na és talán vártam pár másodpercet egyáltalán nem tapasztaltam - hurrá, a kérdés csak az, mivel időnként előáll a helyzet, a nem megfelelő kezelésnek vagy valaminek az előjele-e.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #2133 Dátum: 2011. Május 30. - 19:19:20 » |
|
Indítás után rögtön indulás (hiszen reggel kb. 7-8 fok van), nincs egyenetlen, dadogós járás, 10-20 m után villogás, rövid idő után állandó sárga állapot. Az esedékes gyújtógyertya cseréig még kb. 30.000.-km van hátra. Ma, hogy melegebb volt, na és talán vártam pár másodpercet egyáltalán nem tapasztaltam - hurrá, a kérdés csak az, mivel időnként előáll a helyzet, a nem megfelelő kezelésnek vagy valaminek az előjele-e.
Lehet, hogy nem belevaló a gyertya, áthúz a kábel. Én ezzel kezdenék.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #2134 Dátum: 2011. Június 02. - 14:55:33 » |
|
Az nem igazán jó, ha indítás után rögtön el is indulsz. A Lacsi (legalább is az enyém) szörnyen nem szereti ezt. Erőtlen, fulladozós (ellentétben más, általam ismert autókkal). 10-15 mp melegítés nem a világ. Utána óvatos elindulás. Meghálálja. Ezzel együtt nekem ilyen hideg indítós esetben sem volt ilyen problémám. Érdemes lenne a gyertyakábeleket megmozgatni (lehúzni, és rendesen(!) visszadugni őket).
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #2135 Dátum: 2011. Június 03. - 18:51:03 » |
|
Mostanában, ha elindulok, akkor a bal első keréktől rendszertelenül fémes kattanást hallok, mintha valami valamihez érne. De nem mindig. Próbáltam különböző kerékállásnál, de teljesen rapszodikus, hogy kanyarodás közben, vagy egyenesen haladva jön elő. 1 hete volt gumi csere, és futómű állítás. Azóta utánahúztam a csavaroknak is, de nem az a gond. Ötlet esetleg, hogy mit nézzek meg?
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #2136 Dátum: 2011. Június 03. - 18:53:30 » |
|
Mostanában, ha elindulok, akkor a bal első keréktől rendszertelenül fémes kattanást hallok, mintha valami valamihez érne. De nem mindig. Próbáltam különböző kerékállásnál, de teljesen rapszodikus, hogy kanyarodás közben, vagy egyenesen haladva jön elő. 1 hete volt gumi csere, és futómű állítás. Azóta utánahúztam a csavaroknak is, de nem az a gond. Ötlet esetleg, hogy mit nézzek meg?
Fékbetétek rendben vannak nem kopott el?
|
|
|
Naplózva
|
A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2137 Dátum: 2011. Június 03. - 19:35:47 » |
|
Fékbetétek rendben vannak nem kopott el? Tavaly vizsgázott, akkor még jó volt.... Sokat nem mentem azóta...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #2138 Dátum: 2011. Június 03. - 19:52:54 » |
|
Fékbetétek rendben vannak nem kopott el? Tavaly vizsgázott, akkor még jó volt.... Sokat nem mentem azóta... Nekem egyszer a féktárcsa és a mögötte lévő lemez közé egy kavics szorult valahogy, ahogy a tárcsa forgott a kő kilazult és akkor adott ilyen fémes hangot, nagyon bosszantot mire rájöttem a dologra. Az volt a legrosszabb, hogy nem mindíg csinálta.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2011. Június 03. - 19:54:26 írta hawer »
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2139 Dátum: 2011. Június 03. - 20:29:21 » |
|
Fékbetétek rendben vannak nem kopott el? Tavaly vizsgázott, akkor még jó volt.... Sokat nem mentem azóta... Nekem egyszer a féktárcsa és a mögötte lévő lemez közé egy kavics szorult valahogy, ahogy a tárcsa forgott a kő kilazult és akkor adott ilyen fémes hangot, nagyon bosszantot mire rájöttem a dologra. Az volt a legrosszabb, hogy nem mindíg csinálta. Na, holnap lekapom, meglesem, hátha okosabb leszek. Köszi
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #2140 Dátum: 2011. Június 04. - 13:40:46 » |
|
Fékbetétek rendben vannak nem kopott el? Tavaly vizsgázott, akkor még jó volt.... Sokat nem mentem azóta... Nekem egyszer a féktárcsa és a mögötte lévő lemez közé egy kavics szorult valahogy, ahogy a tárcsa forgott a kő kilazult és akkor adott ilyen fémes hangot, nagyon bosszantot mire rájöttem a dologra. Az volt a legrosszabb, hogy nem mindíg csinálta. Na, holnap lekapom, meglesem, hátha okosabb leszek. Köszi Fékbetét kopásjelző szokott ilyen hangot adni. Pláne akkor, ha a tárcsa már elég vállas. Elég hülyén van megcsinálva. A betétnek még a negyede megvan amikor már jön a hang. A kopásjelző pöcköt hajlítsd el vagy törd le. Csak aztán ne feledkezz meg a betétek ellenőrzéséről!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2141 Dátum: 2011. Június 04. - 19:59:29 » |
|
Fékbetétek rendben vannak nem kopott el? Tavaly vizsgázott, akkor még jó volt.... Sokat nem mentem azóta... Nekem egyszer a féktárcsa és a mögötte lévő lemez közé egy kavics szorult valahogy, ahogy a tárcsa forgott a kő kilazult és akkor adott ilyen fémes hangot, nagyon bosszantot mire rájöttem a dologra. Az volt a legrosszabb, hogy nem mindíg csinálta. Na, holnap lekapom, meglesem, hátha okosabb leszek. Köszi Fékbetét kopásjelző szokott ilyen hangot adni. Pláne akkor, ha a tárcsa már elég vállas. Elég hülyén van megcsinálva. A betétnek még a negyede megvan amikor már jön a hang. A kopásjelző pöcköt hajlítsd el vagy törd le. Csak aztán ne feledkezz meg a betétek ellenőrzéséről! Ha a fék, akkor tényleg hülye megoldás... Inkább nyikorogna fékezéskor, de így meg a frász jön rám, hogy elindulok valahova, és kattog az első kerék menet közben... Amúgy is nyár végére volt betervezve a nagyszerviz, akkor lehet előbbre hozom. Köszi a tanácsokat!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #2142 Dátum: 2011. Június 04. - 22:20:13 » |
|
Fékbetétek rendben vannak nem kopott el? Tavaly vizsgázott, akkor még jó volt.... Sokat nem mentem azóta... Nekem egyszer a féktárcsa és a mögötte lévő lemez közé egy kavics szorult valahogy, ahogy a tárcsa forgott a kő kilazult és akkor adott ilyen fémes hangot, nagyon bosszantot mire rájöttem a dologra. Az volt a legrosszabb, hogy nem mindíg csinálta. Na, holnap lekapom, meglesem, hátha okosabb leszek. Köszi Fékbetét kopásjelző szokott ilyen hangot adni. Pláne akkor, ha a tárcsa már elég vállas. Elég hülyén van megcsinálva. A betétnek még a negyede megvan amikor már jön a hang. A kopásjelző pöcköt hajlítsd el vagy törd le. Csak aztán ne feledkezz meg a betétek ellenőrzéséről! Igen én is erre gondoltam, ezért kérdeztem én is a betétek állapota felöl.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2143 Dátum: 2011. Június 05. - 07:41:33 » |
|
Fékbetétek rendben vannak nem kopott el? Tavaly vizsgázott, akkor még jó volt.... Sokat nem mentem azóta... Nekem egyszer a féktárcsa és a mögötte lévő lemez közé egy kavics szorult valahogy, ahogy a tárcsa forgott a kő kilazult és akkor adott ilyen fémes hangot, nagyon bosszantot mire rájöttem a dologra. Az volt a legrosszabb, hogy nem mindíg csinálta. Na, holnap lekapom, meglesem, hátha okosabb leszek. Köszi Fékbetét kopásjelző szokott ilyen hangot adni. Pláne akkor, ha a tárcsa már elég vállas. Elég hülyén van megcsinálva. A betétnek még a negyede megvan amikor már jön a hang. A kopásjelző pöcköt hajlítsd el vagy törd le. Csak aztán ne feledkezz meg a betétek ellenőrzéséről! Igen én is erre gondoltam, ezért kérdeztem én is a betétek állapota felöl. Igen, így mindenképpen hamarabb megejtem a szervizt. Ha fékbetétek cserélve vannak, akkor a tárcsát is cserélni kell, vagy elég csak szabályozni?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #2144 Dátum: 2011. Június 05. - 10:06:19 » |
|
Fékbetétek rendben vannak nem kopott el? Tavaly vizsgázott, akkor még jó volt.... Sokat nem mentem azóta... Nekem egyszer a féktárcsa és a mögötte lévő lemez közé egy kavics szorult valahogy, ahogy a tárcsa forgott a kő kilazult és akkor adott ilyen fémes hangot, nagyon bosszantot mire rájöttem a dologra. Az volt a legrosszabb, hogy nem mindíg csinálta. Na, holnap lekapom, meglesem, hátha okosabb leszek. Köszi Fékbetét kopásjelző szokott ilyen hangot adni. Pláne akkor, ha a tárcsa már elég vállas. Elég hülyén van megcsinálva. A betétnek még a negyede megvan amikor már jön a hang. A kopásjelző pöcköt hajlítsd el vagy törd le. Csak aztán ne feledkezz meg a betétek ellenőrzéséről! Igen én is erre gondoltam, ezért kérdeztem én is a betétek állapota felöl. Igen, így mindenképpen hamarabb megejtem a szervizt. Ha fékbetétek cserélve vannak, akkor a tárcsát is cserélni kell, vagy elég csak szabályozni? Ez a tárcsa állapotától függ.Ha el van vékonyodva csere.2 betétgarnitúrát kibír 1 szabályzással.
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
|