ufokiki
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1935 Dátum: 2010. November 23. - 08:52:59 » |
|
ma reggeli tapasztalatom szintén a rángás-remegés volt...1x...az utca végén fékezéskor, a kezem alatt a váltón éreztem a remegést. Ez is erre utalhatott? de a lámpa tegnap reggel óta nem jelzett.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #1936 Dátum: 2010. November 23. - 08:57:36 » |
|
ma reggeli tapasztalatom szintén a rángás-remegés volt...1x...az utca végén fékezéskor, a kezem alatt a váltón éreztem a remegést. Ez is erre utalhatott? de a lámpa tegnap reggel óta nem jelzett.
Én mindenképpen egy hibakód kiolvasással kezdeném, ha kivillant a lámpa akkor a hibakódott nagy valószínűség szerint eltárolta. Ha megvan a kód akkor lehet továbblépni.
|
|
|
Naplózva
|
A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #1937 Dátum: 2010. November 25. - 12:14:49 » |
|
Egy ideje hallom (lehet véletlen, de mintha a téli gumik felrakása óta), hogy némelyik jobbra kanyarodásomnál halk kotyogást hallok, de elég ritkán. Tegnap voltam is szervizben átnézetni a gépet. Ott nem látszott semmi hiba, illetve próbaúton sem volt hang. Volt valakinek ilyen jellegű esete lacettinél?
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
ufokiki
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1938 Dátum: 2010. November 25. - 19:14:20 » |
|
Nos, kiolvasták a hibakódot: P0300 (különböző hengerek felismert gyújtáskimaradása) A szerelő most beletölt valami würt benzin tisztítót, mert elvileg rossz kúton tankoltam, és erre érzékeny a gép... remélem megszűnik a dolog ezután...nagyon remélem...9000 km-van eddig a gépbe.Nem igazán akarok sokat költeni, mert komolyabb gondra nem is akarok gondolni...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #1939 Dátum: 2010. November 25. - 19:21:32 » |
|
Nos, kiolvasták a hibakódot: P0300 (különböző hengerek felismert gyújtáskimaradása) A szerelő most beletölt valami würt benzin tisztítót, mert elvileg rossz kúton tankoltam, és erre érzékeny a gép... remélem megszűnik a dolog ezután...nagyon remélem...9000 km-van eddig a gépbe.Nem igazán akarok sokat költeni, mert komolyabb gondra nem is akarok gondolni...
http://www.lacettiklub.hu/forum/index.php?topic=233.0Olvass bele ebbe a topikba itt találsz a p300-ra tanácsokat észrevételeket.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #1940 Dátum: 2010. November 25. - 19:26:06 » |
|
Nem szeleptisztító az az adalék amit beletölt a szerelő az kellene neki.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ufokiki
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1941 Dátum: 2010. November 25. - 20:01:49 » |
|
ja de azt hiszem az volt...de majd reggel megnézem, mert kikell kukáznom, oda dobta bele...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #1942 Dátum: 2010. November 27. - 19:30:54 » |
|
http://www.lacettiklub.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=69&Itemid=68
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #1943 Dátum: 2010. November 27. - 19:36:50 » |
|
Egy ideje hallom (lehet véletlen, de mintha a téli gumik felrakása óta), hogy némelyik jobbra kanyarodásomnál halk kotyogást hallok, de elég ritkán. Tegnap voltam is szervizben átnézetni a gépet. Ott nem látszott semmi hiba, illetve próbaúton sem volt hang. Volt valakinek ilyen jellegű esete lacettinél?
Új (más) gumi, jobb tapadás: előhozza a hibákat. Nem véletlen, hogy gumi csere után jön elő. Nekem a torony szilent hibáját hozta elő/erősítette fel. Nálad is lehet ez a hiba (olyasmi hangot ad). Ezt azért a szervizben is érezni kellene. Lehet akár féltengely csukló, kerék agy csapágy is. Nehéz ebben így tanácsot adni. De lehet, hogy csak vállas a féktárcsa (vagy a féknyereg vezetői kopottak - ez pl. gyakori hiba) és a kanyarodás közbeni feszülésnél a tárcsa és a betét adja ezt a hangot. Keresgessetek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebijoe
|
|
« Hozzászólás #1944 Dátum: 2010. November 28. - 04:46:55 » |
|
Új (más) gumi, jobb tapadás: előhozza a hibákat. Nem véletlen, hogy gumi csere után jön elő. Nekem a torony szilent hibáját hozta elő/erősítette fel. Nálad is lehet ez a hiba (olyasmi hangot ad). Ezt azért a szervizben is érezni kellene. Lehet akár féltengely csukló, kerék agy csapágy is. Nehéz ebben így tanácsot adni. De lehet, hogy csak vállas a féktárcsa (vagy a féknyereg vezetői kopottak - ez pl. gyakori hiba) és a kanyarodás közbeni feszülésnél a tárcsa és a betét adja ezt a hangot. Keresgessetek. Az olajos csillapítású motortartó bak is szokott kopogó hangot adni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #1945 Dátum: 2010. November 29. - 14:38:11 » |
|
Új (más) gumi, jobb tapadás: előhozza a hibákat. Nem véletlen, hogy gumi csere után jön elő. Nekem a torony szilent hibáját hozta elő/erősítette fel. Nálad is lehet ez a hiba (olyasmi hangot ad). Ezt azért a szervizben is érezni kellene. Lehet akár féltengely csukló, kerék agy csapágy is. Nehéz ebben így tanácsot adni. De lehet, hogy csak vállas a féktárcsa (vagy a féknyereg vezetői kopottak - ez pl. gyakori hiba) és a kanyarodás közbeni feszülésnél a tárcsa és a betét adja ezt a hangot. Keresgessetek. Az olajos csillapítású motortartó bak is szokott kopogó hangot adni. köszi nektek
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #1946 Dátum: 2010. December 08. - 21:18:54 » |
|
Egy jótanács annak, aki még nem tette volna meg: szilikonspray-vel és egy darab szivaccsal vagy ronggyal érdemes átkenni az ajtó-kédergumikat, mert jön a viharos szél és a hó meg a fagy. Az autó melegétől a megolvadt lé mindenhova beveszi magát, befújj a a havat a szél és a következő reggelen indulásnál úgy kell betörni a kocsiba. Ezt a feszegetést néha nem élik túl a kédergumik és sokba kerül a pótlásuk!
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
ufokiki
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1947 Dátum: 2010. December 09. - 07:04:00 » |
|
szia, szóval az összes ajtógumi tömítést kenjem át? Más: kérdésem lenne: tegnap cserélték le a gumijaimat, és a gumis szólt, hogy nincs semelyik kerék felfogatásnál tehermentesítő gyűrű, de nem tudott felszerelni, mert neki kisebb volt, hol lehet azt kapni, vagy egyáltalán kell az? ő azt mosndta feltétlenül kell.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #1948 Dátum: 2010. December 09. - 11:37:53 » |
|
szia, szóval az összes ajtógumi tömítést kenjem át? Más: kérdésem lenne: tegnap cserélték le a gumijaimat, és a gumis szólt, hogy nincs semelyik kerék felfogatásnál tehermentesítő gyűrű, de nem tudott felszerelni, mert neki kisebb volt, hol lehet azt kapni, vagy egyáltalán kell az? ő azt mosndta feltétlenül kell.
Igen, kend át, jót teszel vele. Ha gyári acél a feltett felni nem kell gyűrű, ha alu, vagy nem gyári méret, akkor kell.
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #1949 Dátum: 2010. December 09. - 12:00:23 » |
|
Pl itt: http://www.automax.hu/tehermentesito_gyuru/De ha beütöd a google-be akkor kiad többet is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|