mostnemtom
|
|
« Hozzászólás #435 Dátum: 2008. Március 21. - 20:44:35 » |
|
Srácok! Volna 1 kérdésem. Úgy tudom, hogy az első ködlámpa csak a helyzetjelzővel v. a tompítottal működhet együtt, nekem viszont a refivel is megy. Másnak is így működik?
Igen!Valóban régebben volt ilyen szabályozás, hogy csak a tompítottal együtt éghet, de ez már megváltozott.Sőt most már indokolt esetben a tompítottat is kiválthatod vele.Ja,hogy mi az indokolt?A sofőrre van bízva!
|
|
|
Naplózva
|
Az élet mindig ünnepnap!!!
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #436 Dátum: 2008. Március 21. - 21:25:43 » |
|
Srácok! Volna 1 kérdésem. Úgy tudom, hogy az első ködlámpa csak a helyzetjelzővel v. a tompítottal működhet együtt, nekem viszont a refivel is megy. Másnak is így működik?
Igen!Valóban régebben volt ilyen szabályozás, hogy csak a tompítottal együtt éghet, de ez már megváltozott.Sőt most már indokolt esetben a tompítottat is kiválthatod vele.Ja,hogy mi az indokolt?A sofőrre van bízva! Erröl az "indokolt eset"röl még nem hallottam. Kifejtenéd majd bövebben valamikor?
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
mostnemtom
|
|
« Hozzászólás #437 Dátum: 2008. Március 21. - 21:33:18 » |
|
Igen!Valóban régebben volt ilyen szabályozás, hogy csak a tompítottal együtt éghet, de ez már megváltozott.Sőt most már indokolt esetben a tompítottat is kiválthatod vele.Ja,hogy mi az indokolt?A sofőrre van bízva! Erröl az "indokolt eset"röl még nem hallottam. Kifejtenéd majd bövebben valamikor? Egy profi rendőr kollégámat szoktam ezekről a dolgokról kifaggatni.Az indokolt eset bármi lehet.A gépjármű vezető a biztonságos továbbhaladáshoz szükségesnek érzi a ködlámpa használatát akkor bekapcsolhatja.Sajnos sokan ezzel vissza is élnek és ha kell hanem használják!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #438 Dátum: 2008. Március 23. - 10:25:15 » |
|
Igen!Valóban régebben volt ilyen szabályozás, hogy csak a tompítottal együtt éghet, de ez már megváltozott.Sőt most már indokolt esetben a tompítottat is kiválthatod vele.Ja,hogy mi az indokolt?A sofőrre van bízva! Erröl az "indokolt eset"röl még nem hallottam. Kifejtenéd majd bövebben valamikor? Egy profi rendőr kollégámat szoktam ezekről a dolgokról kifaggatni.Az indokolt eset bármi lehet.A gépjármű vezető a biztonságos továbbhaladáshoz szükségesnek érzi a ködlámpa használatát akkor bekapcsolhatja.Sajnos sokan ezzel vissza is élnek és ha kell hanem használják! Ez mikortól van így? Pontos jogszabály szövege/fellelhetősége is érdekelne. Választ ne ide, hanem a KRESZ topicba lszíves. Oda való!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jopek
|
|
« Hozzászólás #439 Dátum: 2008. Március 24. - 08:43:38 » |
|
Ez mikortól van így? Pontos jogszabály szövege/fellelhetősége is érdekelne. Választ ne ide, hanem a KRESZ topicba lszíves. Oda való! Az ezek után született 4 hozzászólást áthelyeztem a kért helyre.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #440 Dátum: 2008. Március 25. - 19:44:29 » |
|
Hétvégén először nyitottam fel a motorháztetőt és feltűnt egy szabad csatlakozó a kiegyenlítőtartály előtt. Az mi? Ami még feltűnt hogy nincs benne motortérkapcsoló vagy mi, ami a Kalosomban volt és jelezte ha nyitva van a motorháztető távirányitós becsukáskor. Mondjuk ez a csomitartónál is működött. A Lacettiben ezek miért nincsenek benne? A Kalosom nem volt csúcsfelszereltségű.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2008. Március 25. - 19:49:34 írta diablo77 »
|
Naplózva
|
|
|
|
Jopek
|
|
« Hozzászólás #441 Dátum: 2008. Március 25. - 19:49:54 » |
|
Hétvégén először nyitottam fel a motorháztetőt és feltűnt egy szabad csatlakozó a kiegyenlítőtartály előtt. Az mi?
Ez a "lengőcsati" engem is érdekelne.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #442 Dátum: 2008. Március 25. - 19:53:01 » |
|
Hétvégén először nyitottam fel a motorháztetőt és feltűnt egy szabad csatlakozó a kiegyenlítőtartály előtt. Az mi? Ami még feltűnt hogy nincs benne motortérkapcsoló vagy mi, ami a Kalosomban volt és jelezte ha nyitva van a motorháztető távirányitós becsukáskor. Mondjuk ez a csomitartónál is működött. A Lacettiben ezek miért nincsenek benne? A Kalosom nem volt csúcsfelszereltségű.
Ha egy fotóval megtámogatnád... A motortérbe a hiányzó kapcsolót MI Epica kapcsolóval pótoljuk
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
athee
Adminisztrátor
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1.4 Star HB
|
|
« Hozzászólás #443 Dátum: 2008. Március 25. - 19:54:42 » |
|
Ha egy fotóval megtámogatnád... A motortérbe a hiányzó kapcsolót MI Epica kapcsolóval pótoljuk Ők arra gondolnak, amit én is kérdeztem tőled, amikor a kapcsolót kötötted be! Tényleg, jut eszembe! A csavarokat mindenki nézze át, ha nem akar esetleg elhagyni, mondjuk egy kiegyenlítőtartályt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
mostnemtom
|
|
« Hozzászólás #444 Dátum: 2008. Március 25. - 22:31:18 » |
|
Ha egy fotóval megtámogatnád... A motortérbe a hiányzó kapcsolót MI Epica kapcsolóval pótoljuk Ők arra gondolnak, amit én is kérdeztem tőled, amikor a kapcsolót kötötted be! Tényleg, jut eszembe! A csavarokat mindenki nézze át, ha nem akar esetleg elhagyni, mondjuk egy kiegyenlítőtartályt. Nekem csak a motorral együtt eshet ki bármi.Egy csavar kb két hét alatt talál ki az alján!Kicsit zsufi a szentem!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2008. Március 26. - 14:25:19 írta mostnemtom »
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #445 Dátum: 2008. Március 27. - 19:54:00 » |
|
Igen!Valóban régebben volt ilyen szabályozás, hogy csak a tompítottal együtt éghet, de ez már megváltozott.Sőt most már indokolt esetben a tompítottat is kiválthatod vele.Ja,hogy mi az indokolt?A sofőrre van bízva! Erröl az "indokolt eset"röl még nem hallottam. Kifejtenéd majd bövebben valamikor? Egy profi rendőr kollégámat szoktam ezekről a dolgokról kifaggatni.Az indokolt eset bármi lehet.A gépjármű vezető a biztonságos továbbhaladáshoz szükségesnek érzi a ködlámpa használatát akkor bekapcsolhatja.Sajnos sokan ezzel vissza is élnek és ha kell hanem használják! Tegnap napsütésben délután fél 4-kor egy Lacettis márkatársunk városban helyzetjelzővel és ködlámpával követett. Ezt azért kiváncsi lennék hogy magyarázná ki. Pláne hogy utána minimum 70-el elhúzott mellettem szintén még lakott területen. (KYR-2**)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jopek
|
|
« Hozzászólás #446 Dátum: 2008. Március 27. - 20:07:53 » |
|
Tegnap napsütésben délután fél 4-kor egy Lacettis márkatársunk városban helyzetjelzővel és ködlámpával követett. Ezt azért kiváncsi lennék hogy magyarázná ki. Pláne hogy utána minimum 70-el elhúzott mellettem szintén még lakott területen. (KYR-2**)
Diablo ezt jobb lett volna az Így közlekedünkbe írnod. Oda való szerintem
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #447 Dátum: 2008. Március 27. - 20:10:42 » |
|
Tegnap napsütésben délután fél 4-kor egy Lacettis márkatársunk városban helyzetjelzővel és ködlámpával követett. Ezt azért kiváncsi lennék hogy magyarázná ki. Pláne hogy utána minimum 70-el elhúzott mellettem szintén még lakott területen. (KYR-2**)
Diablo ezt jobb lett volna az Így közlekedünkbe írnod. Oda való szerintem Bocsi igazad van, csak későn vettem észre, hogy van ilyen, és volt itt is szó a ködlámpáról.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #448 Dátum: 2008. április 06. - 21:15:18 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #449 Dátum: 2008. április 06. - 21:53:28 » |
|
Már nem emlékszem, mert régen szedtem szét, de valahonnan onnan megy egy cső az EGR-hez. Nem ez az véletlenűl, és le van dugózva?
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
|