sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2505 Dátum: 2013. április 20. - 10:04:01 » |
|
Neki álltam a szelepfedél tömítés cserének. Mivel még picit meleg a motor, csak ismerkedés szinten nézegetem. Lehúztam a gyertyapipát és nem lettem boldog... olyan 4-5 cm-es részen olajos. A gyertyakulcsot is hallottam, ahogy "szottyant" az olajban nem itattad ki az olajat???
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #2506 Dátum: 2013. április 20. - 11:20:48 » |
|
Neki álltam a szelepfedél tömítés cserének. Mivel még picit meleg a motor, csak ismerkedés szinten nézegetem. Lehúztam a gyertyapipát és nem lettem boldog... olyan 4-5 cm-es részen olajos. A gyertyakulcsot is hallottam, ahogy "szottyant" az olajban nem itattad ki az olajat??? Még nem szedtem szét, csak a pipát vettem ki kíváncsiságból. Majd ebéd után... Akkor kiittatom, kitörölgetem, aztán leszedem. Valamelyik okos szervizes, meg úgy meghúzta a motoburkolat csavarját, hogy kitörte menettel együtt a szelepfedélből
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2013. április 20. - 11:38:59 írta Giovanni »
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #2507 Dátum: 2013. április 20. - 14:41:03 » |
|
Neki álltam a szelepfedél tömítés cserének. Mivel még picit meleg a motor, csak ismerkedés szinten nézegetem. Lehúztam a gyertyapipát és nem lettem boldog... olyan 4-5 cm-es részen olajos. A gyertyakulcsot is hallottam, ahogy "szottyant" az olajban nem itattad ki az olajat??? Még nem szedtem szét, csak a pipát vettem ki kíváncsiságból. Majd ebéd után... Akkor kiittatom, kitörölgetem, aztán leszedem. Valamelyik okos szervizes, meg úgy meghúzta a motoburkolat csavarját, hogy kitörte menettel együtt a szelepfedélből Az amúgy is gyenge pont, mert nekem a csavar az anyával együtt jött ki, győztem visszatekerni!
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2508 Dátum: 2013. április 20. - 15:59:32 » |
|
Neki álltam a szelepfedél tömítés cserének. Mivel még picit meleg a motor, csak ismerkedés szinten nézegetem. Lehúztam a gyertyapipát és nem lettem boldog... olyan 4-5 cm-es részen olajos. A gyertyakulcsot is hallottam, ahogy "szottyant" az olajban nem itattad ki az olajat??? Még nem szedtem szét, csak a pipát vettem ki kíváncsiságból. Majd ebéd után... Akkor kiittatom, kitörölgetem, aztán leszedem. Valamelyik okos szervizes, meg úgy meghúzta a motoburkolat csavarját, hogy kitörte menettel együtt a szelepfedélből Az amúgy is gyenge pont, mert nekem a csavar az anyával együtt jött ki, győztem visszatekerni! Felül nekem is az egyik, de ez az alsó részénél van. Gondolom úgy meg húzta, hogy eltörött... Na mindegy. Amúgy túl vagyok a tömítés cserén
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #2509 Dátum: 2013. április 20. - 19:27:33 » |
|
Neki álltam a szelepfedél tömítés cserének. Mivel még picit meleg a motor, csak ismerkedés szinten nézegetem. Lehúztam a gyertyapipát és nem lettem boldog... olyan 4-5 cm-es részen olajos. A gyertyakulcsot is hallottam, ahogy "szottyant" az olajban Te Gio! Nekem most cserélődött az a tömítés. Elnézve hogyan kell csinálni, nem vállalnám be a saját autómon se.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2510 Dátum: 2013. április 20. - 19:32:32 » |
|
Neki álltam a szelepfedél tömítés cserének. Mivel még picit meleg a motor, csak ismerkedés szinten nézegetem. Lehúztam a gyertyapipát és nem lettem boldog... olyan 4-5 cm-es részen olajos. A gyertyakulcsot is hallottam, ahogy "szottyant" az olajban Te Gio! Nekem most cserélődött az a tömítés. Elnézve hogyan kell csinálni, nem vállalnám be a saját autómon se. Régen csináltam Samarámon, de azért ez másabb volt Holnap kiderül, hogy jó is lett e
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #2511 Dátum: 2013. április 20. - 19:35:36 » |
|
Neki álltam a szelepfedél tömítés cserének. Mivel még picit meleg a motor, csak ismerkedés szinten nézegetem. Lehúztam a gyertyapipát és nem lettem boldog... olyan 4-5 cm-es részen olajos. A gyertyakulcsot is hallottam, ahogy "szottyant" az olajban Te Gio! Nekem most cserélődött az a tömítés. Elnézve hogyan kell csinálni, nem vállalnám be a saját autómon se. Régen csináltam Samarámon, de azért ez másabb volt Holnap kiderül, hogy jó is lett e Mondom, ott álltam a gép mellett, nem egyszerű mutatvány, bár annak látszik. Ha nincs benne a csuklódban a csavarok meghúzásának nyomatéka, akkor cinkes.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tomy61
|
|
« Hozzászólás #2512 Dátum: 2013. április 20. - 20:38:10 » |
|
Neki álltam a szelepfedél tömítés cserének. Mivel még picit meleg a motor, csak ismerkedés szinten nézegetem. Lehúztam a gyertyapipát és nem lettem boldog... olyan 4-5 cm-es részen olajos. A gyertyakulcsot is hallottam, ahogy "szottyant" az olajban Te Gio! Nekem most cserélődött az a tömítés. Elnézve hogyan kell csinálni, nem vállalnám be a saját autómon se. Régen csináltam Samarámon, de azért ez másabb volt Holnap kiderül, hogy jó is lett e Mondom, ott álltam a gép mellett, nem egyszerű mutatvány, bár annak látszik. Ha nincs benne a csuklódban a csavarok meghúzásának nyomatéka, akkor cinkes. Túlmisztifikálod a dolgot!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #2513 Dátum: 2013. április 20. - 20:54:25 » |
|
Bajban vagyok! Eddig semmi előjele nem volt, mindig normálisan nyílt a motor tető, de ma szerettem volna az ablakmosót feltölteni, és nem volt hajlandó felnyílni. Próbálgattam, de nem hagyta magát. Nem akartam eltörni a nyitóját, szóval kárt nem tettem benne szerencsére. Várom az okosok segítségét ez ügyben. A jópofák kíméljenek, tudom lennének jobbnál jobb ötleteik, de most csak a roncsolás mentes felnyitás érdekelne, főleg olyan megoldást szeretnék, amit még én is meg tudok tenni.
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Tomy61
|
|
« Hozzászólás #2514 Dátum: 2013. április 20. - 20:58:27 » |
|
Bajban vagyok! Eddig semmi előjele nem volt, mindig normálisan nyílt a motor tető, de ma szerettem volna az ablakmosót feltölteni, és nem volt hajlandó felnyílni. Próbálgattam, de nem hagyta magát. Nem akartam eltörni a nyitóját, szóval kárt nem tettem benne szerencsére. Várom az okosok segítségét ez ügyben. A jópofák kíméljenek, tudom lennének jobbnál jobb ötleteik, de most csak a roncsolás mentes felnyitás érdekelne, főleg olyan megoldást szeretnék, amit még én is meg tudok tenni.
Két emberes a megoldás. Az egyik nyomja lefele a gépháztető elejét, a másik ilyenkor húzza meg a kart. Ez lehet egy megoldás például. Ha felnyílt, alaposan be kell fújni kenőanyaggal a zárat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #2515 Dátum: 2013. április 20. - 20:58:45 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #2516 Dátum: 2013. április 20. - 21:46:52 » |
|
Te ma megint bevetted a genyatablettát.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2517 Dátum: 2013. április 21. - 08:17:49 » |
|
Mentem reggel egy 30km -es kört. Nem tudom hogy placebo hatás e, de most hogy kitakarítottam a gyergyapipákat, a gyertyákat, az érintkezőket, mintha sokkal lágyabban menne a kocsi. Amúgy a tömítés úgy néz ki jó lett Viszont egyre nem jöttem rá. Összerakás után maradt egy pici csonk.... Arra nem emlékszem, hogy lett volna rákötve valami... Nagy kép
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #2518 Dátum: 2013. április 21. - 09:34:36 » |
|
Mentem reggel egy 30km -es kört. Nem tudom hogy placebo hatás e, de most hogy kitakarítottam a gyergyapipákat, a gyertyákat, az érintkezőket, mintha sokkal lágyabban menne a kocsi. Amúgy a tömítés úgy néz ki jó lett Viszont egyre nem jöttem rá. Összerakás után maradt egy pici csonk.... Arra nem emlékszem, hogy lett volna rákötve valami... Nagy képNekem van rákötve, a kartergáz visszavezető, a légszűrőház mögé megy. Így neked most a motortérbe. Nem placebó hatás, nekem is jobb most, hogy új a fedél és nem úsznak a gyertyák az olajban. 30 km nem elég. Majd később jössz rá, ha szivárog az olaj. Remélem a csavaroknál lévő o gyűrűket is cserélted. Ha nem....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2519 Dátum: 2013. április 21. - 09:38:13 » |
|
Mentem reggel egy 30km -es kört. Nem tudom hogy placebo hatás e, de most hogy kitakarítottam a gyergyapipákat, a gyertyákat, az érintkezőket, mintha sokkal lágyabban menne a kocsi. Amúgy a tömítés úgy néz ki jó lett Viszont egyre nem jöttem rá. Összerakás után maradt egy pici csonk.... Arra nem emlékszem, hogy lett volna rákötve valami... Nagy képNekem van rákötve, a kartergáz visszavezető, a légszűrőház mögé megy. Így neked most a motortérbe. Nem placebó hatás, nekem is jobb most, hogy új a fedél és nem úsznak a gyertyák az olajban. 30 km nem elég. Majd később jössz rá, ha szivárog az olaj. Remélem a csavaroknál lévő o gyűrűket is cserélted. Ha nem.... Lett cserélve Esetleg nem tudnál egy képet mellékelni? A service manual sem azt mutatja, mint amilyen állapot nálam van Ott azt mutatja, hogy az a cső, ami a folytószelep felől jön, az megy rá, de nálam az ott van bal oldalt és sokkal vastagabb. Teljes képzavar
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2013. április 21. - 09:57:12 írta Giovanni »
|
Naplózva
|
|
|
|
|