Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #2190 Dátum: 2011. Szeptember 15. - 19:34:19 » |
|
Az előbb haza felé rám hozta a frászt a Lacsi. Indulás után 200 méterrel éppen kettesbe váltok, nyomom a gázt, és nem megy. Mintha elzárták volna a csapokat. Még régen a Samarám csinált ilyet, mikor szemetes volt a benzin, és eltömődött a szűrő. Félre álltam, a motor járt, nem fulladt le. Pörgettem, semmi. Leállítottam, újra indítottam, pörgettem, semmi. Majd elindultam haza, jött, mint a doxa. Amúgy semmi hibajelzés nem jött elő. Viszont tegnap betankoltam ebből a csoda adalékolt kagylós cuccból... Lehet hogy az csinált valamit? Ötlet?
Nem lehet,hogy az adalékos cucc felkeverte a taknyot a tankban? Én is erre gyanakodtam. Viszont ma reggel már 50 métert nem tudtam menni vele. Elmegy az ereje, úgy hogy vissza döcögtem. Viszont azt nem tudom, hogy normális e, hogy a folytószelepháztól ciccegő hangot hallok. Okosok segítsetek, így még a szervizig sem tudok elmenni A jelek alapján valószínű, hogy ismét a folytószelepház hibásodott meg. Na most nem írom le amit gondolok... Próbálkozzak tisztítással? Ha igen milyen spray-el? Ill mennyi egy ilyen fojtószelepház? Szerintem a spray csak felületi megoldás. Az alapos tisztításhoz le kell szedni és úgy kitisztítani. Egyetértek, és a tisztítás után scan 100-al beállítani. Hát jah. Holnapra vettem ki szabit, úgy hogy igyekszem elkolbászolni a szervizig, aztán meglátjuk... Hibajelzést amúgy nem láttam.
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2191 Dátum: 2011. Szeptember 16. - 10:28:43 » |
|
Reggel elindultam, hogy szerviz. Előtte itt az utcában gondoltam megjáratom a kocsit. 1-ben húzom óvatosan, picit darabos volt, ketesben szintén. Utca végén megfordultam (kb 100m) jövök visszafelé, semmi. Kimentem főútra, semmi. Közben felmelegedett a motor, szép egyenletesen húz minden fokozatban semmi rángatás. Hmm... Megvártam míg lehül. Most próbáltam ugyanígy. 1-ben nem volt érezhető igazán semmi. 2-ben ismét picit darabos volt. Kimentem főútra. Nem tudtam eldönteni hogy 3-ban húz e rendesen, de miután ismét üzem meleg lett, nem éreztem semmi rendkívülit. Álló helyzetben hallgatva a motort, cicergő hangot hallok onnan, ahol a kis cső leágazik a légszűrőtől a motor felé egy T elágazáshoz, ahonnan megy a motor felé, ill a fojtó szelep felé. Ez normális? Check lámpa nincs.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2192 Dátum: 2011. Szeptember 19. - 17:53:19 » |
|
Próbálgattam hétvégén a kocsit. Minden egyes indításnál egyre kevésbé volt érezhető a torpanás. Mára elmúlt. De a kérdés megmaradt hogy mitől lehetett... Valszeg az új adalékolt kagylós benzin.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
tattoo
|
|
« Hozzászólás #2193 Dátum: 2011. Október 03. - 09:37:56 » |
|
Koszos a benzin....amit befecskendez...
|
|
|
Naplózva
|
120-al fullra pakolva normál tempoval 6.8L/100----Padlóig nyomva-széttaposva 9L/100
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2194 Dátum: 2011. Október 03. - 11:01:23 » |
|
Koszos a benzin....amit befecskendez...
Aha, és ez az új, adalékolt kagylós
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
tattoo
|
|
« Hozzászólás #2195 Dátum: 2011. Október 03. - 11:07:04 » |
|
nem hazudtak amikor a spórolásról írtak...ha áll az autó akkor spórolsz csak igazán
|
|
|
Naplózva
|
120-al fullra pakolva normál tempoval 6.8L/100----Padlóig nyomva-széttaposva 9L/100
|
|
|
tgorbe
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2196 Dátum: 2011. November 03. - 22:15:50 » |
|
Üdv Mindenkinek! Kis segítség kellene az alábbi hibaok értelmezésében és megoldásában: Ma este vettem észre, hogy a "fékrendszer figyelmeztető lámpa" a kézifék visszajelző is ez (azzal OK) és a "töltésrendszer figyelmeztető lámpa" egyidejűleg világít, villog, elalszik. Ezt 2500 fordulat fölött kezdi, mikor is el kezd világítani mindkettő, majd magasabb fordulaton picit villognak, 2500 alatt semmi világítás-villogás. Kerestem a kézikönyvben , de ilyen együttes világításról nincs benne szó. Gyanakodtam folyadék szintre, de minden OK. Van esetleg most itt valakinek ötlete mi a manó lehet ez? A kocsiban 90000 km van éppen....... A segítséget előre is köszönöm! GT
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2011. November 04. - 07:18:18 írta tgorbe »
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #2197 Dátum: 2011. November 03. - 22:31:07 » |
|
Üdv Mindenkinek! Kis segítség kellene az alábbi hibaok értelmezésében és megoldásában: Ma este vettem észre, hogy a "fékrendszer figyelmeztető lámpa" és a "töltésrendszer figyelmeztető lámpa" egyidejűleg világít, villog, elalszik. Ezt 2500 fordulat fölött kezdi, mikor is el kezd világítani mindkettő, majd magasabb fordulaton picit villognak, 2500 alatt semmi világítás-villogás. Kerestem a kézikönyvben , de ilyen együttes világításról nincs benne szó. Gyanakodtam folyadék szintre, de minden OK. Van esetleg most itt valakinek ötlete mi a manó lehet ez? A kocsiban 90000 km van éppen....... A segítséget előre is köszönöm! GT A fékrendszer figyelmeztető lámpa az a kézifék visszajelző lenne?
|
|
|
Naplózva
|
A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #2198 Dátum: 2011. November 03. - 22:31:44 » |
|
Üdv Mindenkinek! Kis segítség kellene az alábbi hibaok értelmezésében és megoldásában: Ma este vettem észre, hogy a "fékrendszer figyelmeztető lámpa" és a "töltésrendszer figyelmeztető lámpa" egyidejűleg világít, villog, elalszik. Ezt 2500 fordulat fölött kezdi, mikor is el kezd világítani mindkettő, majd magasabb fordulaton picit villognak, 2500 alatt semmi világítás-villogás. Kerestem a kézikönyvben , de ilyen együttes világításról nincs benne szó. Gyanakodtam folyadék szintre, de minden OK. Van esetleg most itt valakinek ötlete mi a manó lehet ez? A kocsiban 90000 km van éppen....... A segítséget előre is köszönöm! GT A fékrendszer figyelmeztető lámpa az a kézifék visszajelző lenne? Vagy az abs lámpa?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
tgorbe
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2199 Dátum: 2011. November 04. - 07:11:37 » |
|
Üdv Mindenkinek! Kis segítség kellene az alábbi hibaok értelmezésében és megoldásában: Ma este vettem észre, hogy a "fékrendszer figyelmeztető lámpa" (igen a kézifék is ez, de azzal OK) és a "töltésrendszer figyelmeztető lámpa" egyidejűleg világít, villog, elalszik. Ezt 2500 fordulat fölött kezdi, mikor is el kezd világítani mindkettő, majd magasabb fordulaton picit villognak, 2500 alatt semmi világítás-villogás. Kerestem a kézikönyvben , de ilyen együttes világításról nincs benne szó. Gyanakodtam folyadék szintre, de minden OK. Van esetleg most itt valakinek ötlete mi a manó lehet ez? A kocsiban 90000 km van éppen....... A segítséget előre is köszönöm! GT A fékrendszer figyelmeztető lámpa az a kézifék visszajelző lenne? Vagy az abs lámpa?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2011. November 04. - 07:19:17 írta tgorbe »
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #2200 Dátum: 2011. November 04. - 12:45:08 » |
|
Üdv Mindenkinek! Kis segítség kellene az alábbi hibaok értelmezésében és megoldásában: Ma este vettem észre, hogy a "fékrendszer figyelmeztető lámpa" (igen a kézifék is ez, de azzal OK) és a "töltésrendszer figyelmeztető lámpa" egyidejűleg világít, villog, elalszik. Ezt 2500 fordulat fölött kezdi, mikor is el kezd világítani mindkettő, majd magasabb fordulaton picit villognak, 2500 alatt semmi világítás-villogás. Kerestem a kézikönyvben , de ilyen együttes világításról nincs benne szó. Gyanakodtam folyadék szintre, de minden OK. Van esetleg most itt valakinek ötlete mi a manó lehet ez? A kocsiban 90000 km van éppen....... A segítséget előre is köszönöm! GT A fékrendszer figyelmeztető lámpa az a kézifék visszajelző lenne? Vagy az abs lámpa? Lehet valamilyen zárlat csinálhatja, ha 5 ajtósod van akkor a műszerfal mögötti csatlakozó szokott szétégni, vagy a hátsó ablakmosó csöve törik el az ajtónál és eláztatja a csatlakozót vízzel.Ez az utóbbi igaz a kombikra is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2201 Dátum: 2011. November 04. - 12:55:44 » |
|
Üdv Mindenkinek! Kis segítség kellene az alábbi hibaok értelmezésében és megoldásában: Ma este vettem észre, hogy a "fékrendszer figyelmeztető lámpa" a kézifék visszajelző is ez (azzal OK) és a "töltésrendszer figyelmeztető lámpa" egyidejűleg világít, villog, elalszik. Ezt 2500 fordulat fölött kezdi, mikor is el kezd világítani mindkettő, majd magasabb fordulaton picit villognak, 2500 alatt semmi világítás-villogás. Kerestem a kézikönyvben , de ilyen együttes világításról nincs benne szó. Gyanakodtam folyadék szintre, de minden OK. Van esetleg most itt valakinek ötlete mi a manó lehet ez? A kocsiban 90000 km van éppen....... A segítséget előre is köszönöm! GT töltésproblémád van
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #2202 Dátum: 2011. November 05. - 18:16:20 » |
|
Ez konkrét tapasztalat Sebike? Mert az OK, hogy a töltésjelző ezt csinálja, ha pl. elkopott a szénkefe (90.000-nél? ), de hogyan jön ide a fék visszajelző?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
tgorbe
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2203 Dátum: 2011. November 05. - 18:44:44 » |
|
Ez konkrét tapasztalat Sebike? Mert az OK, hogy a töltésjelző ezt csinálja, ha pl. elkopott a szénkefe (90.000-nél? ), de hogyan jön ide a fék visszajelző?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2204 Dátum: 2011. November 05. - 20:12:55 » |
|
Ez konkrét tapasztalat Sebike? Mert az OK, hogy a töltésjelző ezt csinálja, ha pl. elkopott a szénkefe (90.000-nél? ), de hogyan jön ide a fék visszajelző? ha nincs töltés akkor az is világít és igen tapasztalat
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
|