Lacetti klub fórum
2024. December 13. - 05:54:20 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Szavazás
Kérdés: Ki, melyik olajat kultiválja inkább??
5W30 - 10 (15.6%)
5W40 - 33 (51.6%)
10W30 - 1 (1.6%)
10W40 - 20 (31.3%)
Összes szavazó: 64

Oldalak: 1 ... 50 51 [52] 53 54 ... 57   Le

Szerző Téma: Kenőanyagok, üzemanyagok, adalékok LACETTI-hez  (Megtekintve 229982 alkalommal)
Guldenburg
Friss hús
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Hozzászólás #765 Dátum: 2014. Március 25. - 12:22:26 »

Üdv Urak !

Az aktuális olajcsere időpontjához közelítve (újabb 10e km) látókörömbe került a MANNOL olaj, ami elméletileg német olaj, és tesztgyőztes (viszkoztásban állítólag lenyomta a Castrolt is). Árban harmad ára Castrol Edge 5w-30 olaj áránál .

Olvastam olyan infót is hogy litván olaj, csak Németországban hozták létre a forgalmazó céget.

Van valami infótok az említett MANNOL -ról ?

Picit vacillálok, bár inkább a járt utat választom....csak kíváncsi vagyok. Kacsint
Naplózva
georgbob
Teljes tag

« Hozzászólás #766 Dátum: 2014. Március 25. - 17:19:23 »

Az mit jelent hogy lenyomja viszkozitásban?
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #767 Dátum: 2014. Március 25. - 22:05:36 »

Üdv Urak !

Az aktuális olajcsere időpontjához közelítve (újabb 10e km) látókörömbe került a MANNOL olaj, ami elméletileg német olaj, és tesztgyőztes (viszkoztásban állítólag lenyomta a Castrolt is). Árban harmad ára Castrol Edge 5w-30 olaj áránál .

Olvastam olyan infót is hogy litván olaj, csak Németországban hozták létre a forgalmazó céget.

Van valami infótok az említett MANNOL -ról ?

Picit vacillálok, bár inkább a járt utat választom....csak kíváncsi vagyok. Kacsint

van belőle direkt Daewoo specifikációjú olaj is,olajfinomítójuk Litvániában van az adalékanyagokat pedig az Infineontól veszik,ár  érték arányban nagyon jó eddig negatív visszajelzésünk nincs rá

Naplózva

70/4334431
szebi76
Friss hús
*

« Hozzászólás #768 Dátum: 2014. Március 26. - 22:42:55 »

Üdv.Tudna nekem segíteni valaki hogy Wepp 2033 szelep tissztítótt hol tudnék beszerezni..Köszönöm előre is.
Naplózva
SCHNITZER
Friss hús
*

« Hozzászólás #769 Dátum: 2014. Május 20. - 18:44:52 »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mert észrevettem, hogy a hűtőfolyadék színe barnás színű. A kiegyenlítő tartály oldalán pedig rozsdás, vízköves réteg alakult ki. A vízben olaj nincsen, úgyhogy remélhetőleg nem hengerfej probléma. A teljesítményben sem vettem észre csökkenést. A fagyállót körülbelül 2 éve cseréltem ki, rózsaszínű Glicosam fagyálló került bele, természetesen desztillált vízzel keverve 50-50%-ban. Valaki már találkozott ilyen jelenséggel, és tudna segíteni, hogy mitől alakul ki? Arra gondoltam, hogy ecettel kevert desztillált vízzel átöblítem a rendszert, mert ez állítólag kitakarítja a sok lerakódott koszt.

Köszönöm: Peti
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #770 Dátum: 2014. Május 20. - 20:19:58 »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mert észrevettem, hogy a hűtőfolyadék színe barnás színű. A kiegyenlítő tartály oldalán pedig rozsdás, vízköves réteg alakult ki. A vízben olaj nincsen, úgyhogy remélhetőleg nem hengerfej probléma. A teljesítményben sem vettem észre csökkenést. A fagyállót körülbelül 2 éve cseréltem ki, rózsaszínű Glicosam fagyálló került bele, természetesen desztillált vízzel keverve 50-50%-ban. Valaki már találkozott ilyen jelenséggel, és tudna segíteni, hogy mitől alakul ki? Arra gondoltam, hogy ecettel kevert desztillált vízzel átöblítem a rendszert, mert ez állítólag kitakarítja a sok lerakódott koszt.

Köszönöm: Peti

átfolyó vízzel most át a rendszert
Naplózva

70/4334431
SCHNITZER
Friss hús
*

« Hozzászólás #771 Dátum: 2014. Május 20. - 20:26:46 »

Oké átmosom.Egyébként mitől alakul ki?Glicosammal újratöltöm az jó?
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #772 Dátum: 2014. Május 20. - 21:53:24 »

Oké átmosom.Egyébként mitől alakul ki?Glicosammal újratöltöm az jó?

glikosam egy olcsóbb kategóriás termék de ha van a rendszerben rozsdalerakódás akkor csak a mosás segít én folyóvízzel szoktam slag a kiegyenlítőtartályba hűtő alsó csőve levesz csap kinyit motor elindít addig járat ameddig nem tiszta a víz
Naplózva

70/4334431
SCHNITZER
Friss hús
*

« Hozzászólás #773 Dátum: 2014. Május 21. - 19:13:37 »

Előfordulhat, hogy úgymond "berohad" a hűtőfolyadék, ha a kocsi nem sokat van használva és elkezd vízkövesedni a rendszer?? Hétköznaponként szinte végig áll a kocsi, csak hétvégén van használva.
Naplózva
sapeszka
Friss hús
*

« Hozzászólás #774 Dátum: 2014. Május 25. - 16:43:44 »

Sziasztok! Nem pont ebbe a témába vág, de időszerű lenne sajnos egy motortér mosás. Sokat pályázom és elég retkes a motorterem. Na nem olaj hanem por... Rengeteg... Mire figyeljek? Köszönöm
Naplózva
Jopek
Globális moderátor
Ezredes

1.4 HB Star AC+LPG

« Hozzászólás #775 Dátum: 2014. Május 25. - 21:19:17 »

Sziasztok! Nem pont ebbe a témába vág, de időszerű lenne sajnos egy motortér mosás. Sokat pályázom és elég retkes a motorterem. Na nem olaj hanem por... Rengeteg... Mire figyeljek? Köszönöm
Hát ez tényleg nem ide való! Ezt inkább itt kérdezd: http://www.lacettiklub.hu/forum/index.php?topic=204.0
Naplózva
Dani
Teljes tag

Lacetti 1.4 Elite WTCC HB + Chip tuning

« Hozzászólás #776 Dátum: 2014. Május 30. - 13:57:30 »

Sziasztok!
Én is olajcseréhez érkeztem.
Én 5W30-at használok, idáig Pittikétől tudtam olajat szerezni, nekem a Fuchs Titan GT1 -et ajánlotta,
tökéletesen bevált, sajnos tőle már nem tudok, így a kérdésem az, hogy ezen a márkám belül ACEA C2 vagy ACEA C3
minősítésű a megfelelőbb a Lacettibe? (1.4 HB)
Vagy teljesen mindegy?
Naplózva

Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #777 Dátum: 2014. Május 30. - 17:00:26 »

Szerintem teljesen mindegy.
Ez talán többet segít mint én. vagy nem Vigyorog
Naplózva

LPG
Tomy61
Vén róka

« Hozzászólás #778 Dátum: 2014. Május 30. - 21:13:32 »

Sziasztok!
Én is olajcseréhez érkeztem.
Én 5W30-at használok, idáig Pittikétől tudtam olajat szerezni, nekem a Fuchs Titan GT1 -et ajánlotta,
tökéletesen bevált, sajnos tőle már nem tudok, így a kérdésem az, hogy ezen a márkám belül ACEA C2 vagy ACEA C3
minősítésű a megfelelőbb a Lacettibe? (1.4 HB)
Vagy teljesen mindegy?
Szerintem pedig nem kell túllihegni a dolgot. Figyelembe kell venni az adott autó gyártói előírásait, teljesítményszint és viszkozitás szempontjából. Ezek alapján bármelyik "közismert" motorolaj megfelelő. Árban is jelentős szórással található megfelelő. Csak megjegyzem, hogy számos Lacettit szervizelünk, gáz-benzin üzem és taxi. Sokan már 400000 km felett járnak, komolyabb panasz és javítás nélkül. A legtöbbjük hozza az anyagot a szervizhez, hát igen széles a paletta. Az állandó variálás nem szerencsés.
Naplózva
blog
Friss hús
*

« Hozzászólás #779 Dátum: 2014. Június 05. - 13:27:31 »

azt hiszem lassan kipróbálom ezt a spuri adalékot benzinhez, eddig csak jót olvastam/hallottam róla  Kacsint
meg már régóta szemezgetek repsol motorolajjal, találtam is faja Repsol ELITE COMPETICION 5w-40-t 8 ezer körüli áron  Mosolyog

próbálta már bármelyikőtök ezt a 2 terméket?

Spuriban nincs külön benzin diesel mind2őbe jó.
JG-2 az jófajta Vigyorog

Sebike szakembertől kérdezem: a Lacettikhez ajánlott  STP szeleptisztító adalék eltűnt a magyar piacról. Egyesek szerint már nem is várható a forgalmazása. Szerinted a most kapható termékek közül, melyik típust tudod ajánlani. Egyáltalán javasolt, a szelepek kormosodása miatt az alkalmazása?
Naplózva
Oldalak: 1 ... 50 51 [52] 53 54 ... 57   Fel

Ugrás: