sebijoe
|
|
« Hozzászólás #375 Dátum: 2010. április 11. - 11:38:30 » |
|
Azért én a Magnatec A1-et illetve a 15W-40-et nem tenném bele, bár az olajajánló is utolsó helyeken hozza. Nem is értem ezeket az ajánlókat, egymásnak tök ellentétes tulajdonságokkal rendelkező kenőanyagokat egyszerre ajánlanak. A 15W40-t én sem tenném meg nem is ajánlanám, meg eddig sem ajánlottam annak aki tőlem vett olajat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
georgbob
|
|
« Hozzászólás #376 Dátum: 2010. április 11. - 12:41:41 » |
|
Az SM osztályozását értettem túlteljesítés alatt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #377 Dátum: 2010. április 11. - 18:24:36 » |
|
Azért én a Magnatec A1-et illetve a 15W-40-et nem tenném bele, bár az olajajánló is utolsó helyeken hozza. Nem is értem ezeket az ajánlókat, egymásnak tök ellentétes tulajdonságokkal rendelkező kenőanyagokat egyszerre ajánlanak. Mindenesetre az én általam használt Castrol Edge Sport 0w-40 ott van az ajánlottak listáján. Ez megnyugtató. Viccelsz? Én ajánlottam. Tudom, azért mertem megvenni Csak jó ezt a Csatrol oldalán is látni. Mondjuk a 15w-40-es olajat nem nagyon értem hogy kerülhetett oda, de sebaj.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
georgbob
|
|
« Hozzászólás #378 Dátum: 2010. április 12. - 10:56:32 » |
|
Üdv! Megnéztem a boltban a többi olajat is. Az edge 5-40-es már fullszintetikus ez kerül 10000Ft-ba, viszont a dobozán nincs API minősítés...kicseréltem erre a magnatecet, hátha télen nem dob annyi szelephibát...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #379 Dátum: 2010. április 12. - 14:15:33 » |
|
Mindenesetre az én általam használt Castrol Edge Sport 0w-40 ott van az ajánlottak listáján. Ez megnyugtató.
én is azzal tolom már 2 éve
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
georgbob
|
|
« Hozzászólás #380 Dátum: 2010. április 12. - 14:18:49 » |
|
Bocs, elírtam 5w-30 edge
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #381 Dátum: 2010. április 12. - 14:24:49 » |
|
Mindenesetre az én általam használt Castrol Edge Sport 0w-40 ott van az ajánlottak listáján. Ez megnyugtató.
én is azzal tolom már 2 éve Te voltál a másik érv arra, hogy nyugodtan beletehetem a kocsiba és semmi baja nem lesz tőle.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #382 Dátum: 2010. április 12. - 14:27:28 » |
|
én is azzal tolom már 2 éve Te voltál a másik érv arra, hogy nyugodtan beletehetem a kocsiba és semmi baja nem lesz tőle. ó, ez kedves, köszi
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #383 Dátum: 2010. április 12. - 14:44:48 » |
|
én is azzal tolom már 2 éve Te voltál a másik érv arra, hogy nyugodtan beletehetem a kocsiba és semmi baja nem lesz tőle. ó, ez kedves, köszi Szivesen, végülis te 2 év alatt többet mentél vele, mint én 3-4 év alatt fogok.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Pittike
|
|
« Hozzászólás #384 Dátum: 2010. április 13. - 18:39:10 » |
|
Bocs, elírtam 5w-30 edge
Azért nincs rajta API minősítés, mert az Edge 5W-30 leginkább a legújabb VW motorokhoz készült speciális olaj, de ettől még nem lesz baja tőle a Lacsinak sem. A Castrol általános használatra inkább az Edge 0W-30 és Edge Sport 0W-40-et szánja.
|
|
|
Naplózva
|
Pittike
|
|
|
georgbob
|
|
« Hozzászólás #385 Dátum: 2010. április 13. - 18:54:20 » |
|
Azért cseréltem ki, mert a mellékelt castrol oldalon is benne van az ajánlásban, illetve más nem volt akcióban, talán 0-60-as edge? Igazából a szelepek miatt próbálom ki, bár amióta kitavaszodott megint nem dobja a p300-at...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zoltán
|
|
« Hozzászólás #386 Dátum: 2010. április 19. - 10:47:02 » |
|
Kedves klubtagok, Barátkozom egy 1.6 sw lacettivel, eddig 10w40 es olaj volt benne, amit a szervíz beletett. Olvasom itt hogy nemigazán ez kellene bele, de szűk 7000 km e van még a 30 e-s szervízig. Szerintetek érdemes előbb lecseréltetnem az olajat, vagy már túl sokat nem számít? köszönettel Z
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebijoe
|
|
« Hozzászólás #387 Dátum: 2010. április 19. - 11:15:02 » |
|
Kedves klubtagok, Barátkozom egy 1.6 sw lacettivel, eddig 10w40 es olaj volt benne, amit a szervíz beletett. Olvasom itt hogy nemigazán ez kellene bele, de szűk 7000 km e van még a 30 e-s szervízig. Szerintetek érdemes előbb lecseréltetnem az olajat, vagy már túl sokat nem számít? köszönettel Z
Ha nem forszírozott tempóban/fordulaton használja akkor simán kibírja a következő olajcseréig, amit ajánlott bele tenni az az 5W40-s.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Pittike
|
|
« Hozzászólás #388 Dátum: 2010. április 19. - 11:28:14 » |
|
Jó lenne tudni azt is, hogy mikor volt beletéve az olaj. Én mondjuk használt autó vásárlást követően biztos lecserélném az olajat, mert kitudja mit tettek bele (valószínűleg a rendkívül jó minőségű GM 10W-40 -et :S), tényleg ki volt-e cserélve, illetve egyáltalán annyi km van-e az autóban... Az sem mindegy hogy használod az autót, ugyebár fokozott igénybevétel esetén (gyakori városi használat ill. rövid utak, poros környezet, nagy terhelés, stb.) eleve 7500 km-enként (valamint 6 havonta) cserélni kellene az olajat a gyártó szerint is. Ha sokáig szeretnél számítani rá, használj bele márkás, teljesen szintetikus, 5W-30 vagy 5W-40 motorolajat.
|
|
|
Naplózva
|
Pittike
|
|
|
Zoltán
|
|
« Hozzászólás #389 Dátum: 2010. április 19. - 13:06:12 » |
|
kösz a választ, a szervízkönyv szerint most nov.-ben, 16000 km nél volt cserélve, de szerintem azelőtt is ua. volt benne Ahogy átnéztem reális lehet a benne lévő 23 e km, motor hangja is jó, szépen gyorsul. Gondolom, ha otthon lecserélem az olajat, azt szervízben nem veszik észre, már a garancia miatt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|