georgbob
|
|
« Hozzászólás #90 Dátum: 2007. November 28. - 21:32:04 » |
|
A TXT softec 5-40-est 7400-ért is megkapod pl. a motorolaj.hu-n!!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
vigjanos
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #91 Dátum: 2007. November 29. - 08:07:11 » |
|
Evil azért használjuk legtöben az 5W-40-es olajat mert ez -40-töl +40 fok ig használható ebből az intervalumból szerintem bármelyk vezető márkát használhatod lényeges külömség nincs közötük.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #92 Dátum: 2007. November 29. - 17:33:23 » |
|
Evil azért használjuk legtöben az 5W-40-es olajat mert ez -40-töl +40 fok ig használható ebből az intervalumból szerintem bármelyk vezető márkát használhatod lényeges külömség nincs közötük.
Azért az 5w...a pontosság kedvéért..... "csak" -30 °C-ig megy!
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
vigjanos
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #93 Dátum: 2007. November 29. - 20:43:49 » |
|
Azért az 5w...a pontosság kedvéért..... "csak" -30 °C-ig megy! Ezt egy Mobil 1-es katalogusban olvastam de lehet hogy csak a saját olajukra vonatkozik.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #96 Dátum: 2007. December 01. - 15:55:24 » |
|
Akkor mégsem olyan **** 10W-40-em!!!
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #98 Dátum: 2007. December 02. - 20:16:10 » |
|
Mert? Miért nem? [/quote]Nem megsérteni akartalak, csak ez egy sokadik körbejárása a dolgoknak és ismét egy újabb szemléletét láthattuk az olaj választásnak, aztán pedig úgyis mindenki a saját meggyőződése szerint fog dönteni. Lásd szavazás. Ja és aki maga vásárolja az olajat a géphez meg lesz róla győződve, hogy a legjobbat választotta.Talán a szavazáson is lehetne módosítani, hogy a felhasznált olajakról alkotunk véleményt, akár teljesítmény v. és ár-érték arány szerint.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Frankieboy
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #99 Dátum: 2007. December 02. - 22:05:22 » |
|
PROLONG, PROLONG, PROLONG!!! 45 ezer km-nél tartok, 30 ezernél töltöttük bele a PROLONG-ot a szervíz jóváhagyásával, de ezután is használni fogom, mert ezzel egy álom, ahogy gyorsul ez az 1.6-os Hidegben is maximális kenést biztosít már indításkor, és utókezelésnél elég csak az 50%-ot beletölteni, mint korábban! Euro 3-as motor van benne, városban néha nekem is megtorpant már, de aztán rendszerint mindig elmúlik (talán csak a városi dugókat nem szereti), én általában hosszabb távokon használom és ezzel húz mint az állat!!! Motorikusan nem volt még probléma, kopp-kopp-kopp, de az adalékot igényli a kicsike, sőt utána nagyon meghálálja, sosem hagyott még cserben, és mindig pöcre indul Ebben az évben most megyek másodszor 15 ezres szervízben, szóval eléggé megy is, és tök igénytelen, csak teszi a dolgát, kiszolgál, jobb mint egy NŐ!!! De a mostani szervízen már nem bízom a szervízesre a betöltést, nehogy lenyúlja az adalékot... Belső motor mosás, olajfeltöltés, otthon 2 dl olaj kiszívás, majd PROLONG helyére be Aztán jöjjön aminek jönnie kell...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gatsy
|
|
« Hozzászólás #100 Dátum: 2007. December 03. - 10:30:47 » |
|
Mert? Miért nem? Nem megsérteni akartalak, csak ez egy sokadik körbejárása a dolgoknak és ismét egy újabb szemléletét láthattuk az olaj választásnak, aztán pedig úgyis mindenki a saját meggyőződése szerint fog dönteni. Lásd szavazás. Ja és aki maga vásárolja az olajat a géphez meg lesz róla győződve, hogy a legjobbat választotta.Talán a szavazáson is lehetne módosítani, hogy a felhasznált olajakról alkotunk véleményt, akár teljesítmény v. és ár-érték arány szerint. [/quote] Nem sértődtem meg, csak nem értettem a reakciót. A link, szerintem, eléggé tárgyilagosan írja le az olajok tulajdonságait, és segít értelmezni a feltüntetett értékeket (aminek az értelemzését, legalábbis nekünk, anno a jogsi megszerzésekor, műszakira meg kellett tanulnunk, csak elfelejtődött ). Természetesen ettől függetlenül, abban igazad van, hogy mindenkinek az lesz a legjobb, amit ő kiválaszt!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
R*R
|
|
« Hozzászólás #101 Dátum: 2007. December 04. - 17:22:12 » |
|
PROLONG, PROLONG, PROLONG!!! 45 ezer km-nél tartok, 30 ezernél töltöttük bele a PROLONG-ot a szervíz jóváhagyásával, de ezután is használni fogom, mert ezzel egy álom, ahogy gyorsul ez az 1.6-os Hidegben is maximális kenést biztosít már indításkor, és utókezelésnél elég csak az 50%-ot beletölteni, mint korábban! Euro 3-as motor van benne, városban néha nekem is megtorpant már, de aztán rendszerint mindig elmúlik (talán csak a városi dugókat nem szereti), én általában hosszabb távokon használom és ezzel húz mint az állat!!! Motorikusan nem volt még probléma, kopp-kopp-kopp, de az adalékot igényli a kicsike, sőt utána nagyon meghálálja, sosem hagyott még cserben, és mindig pöcre indul Ebben az évben most megyek másodszor 15 ezres szervízben, szóval eléggé megy is, és tök igénytelen, csak teszi a dolgát, kiszolgál, jobb mint egy NŐ!!! De a mostani szervízen már nem bízom a szervízesre a betöltést, nehogy lenyúlja az adalékot... Belső motor mosás, olajfeltöltés, otthon 2 dl olaj kiszívás, majd PROLONG helyére be Aztán jöjjön aminek jönnie kell... Köszi privát mail-t, tapasztalat hiányában a saját véleményem nincs, de T. Olajdoki gondolatait is érdemes megfontolni! http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/070427a/http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/071025d/
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #102 Dátum: 2007. December 05. - 18:28:38 » |
|
Bár nem kenőanyag, de mindenkinek ajánlom a SONAX autóápolóit. Bár még csak a viaszos pasztát és a nyári szélvédőmosó koncentrátumot használtam, de azok kitünőek voltak.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szgabor
Vendég
|
|
« Hozzászólás #103 Dátum: 2007. December 10. - 13:21:01 » |
|
Na, hogy legyen egy másik vélemény is. Én VALVOLINE olajakat használtam eddig és nekem bavált! A Lacettinél még nem jött el az idő, de tuti hogy abba is azt öntök. Ablakmosó folyadék az mindíg Berner. A téli 1L kb. 500 HUF és -19 ig tuti, nem fagy rá az üvegre mikor ráspricceled és szétkeneted az ablktörlővel. A nyári meg 300 HUF kb.40ml koncentrátum, 2liter vízbe kell önteni és még a 150-es bogarat is oldja. Ja meg kíváló a madár**** oldó képessége!!!! Ajánlom mindenkinek!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kola1234
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #104 Dátum: 2008. Január 01. - 19:18:29 » |
|
Ha már lett nyitva ilyen topic...
Benya mindig sima 95-ös, ha lehet ÖMV, mert abból egy literrel kevesebbet eszik. De tényleg! Persze nem mindegyik ÖMV kút jött be. A mendemondák szerint ahol ezt a kedvező fogyasztást megfigyeltem, az nem vállalkozónak kiadott szerződéses kút. Hmmm... Motorolajból Castrol Performance A1 5W30 A1/B1 API SL (ILSAC GF-III) ami könyve szerint, olajdoki szerint, olajforgalmazó szerint is az előírás.
YESSSSS. Én , igaz Nubira2 1.6 16V be, 145000kmnél. Benzin: OMW95(ebből tényleg kevesebbet eszik), motot: csakis Castrol 5W40( 145ezernél sem eszi, pedig kapja az ívet rendesen), váltóolaj: Q8 75W90fullsynt.,motorolaj adalék: sohasemmit nem tennékbele.,üza adalék: winys,stp piros,spuri. Meghálálta az NGK Iridium gyertyákat az új Bosch kábelekkel.Sokkal finomabban jár. nekem a teszkó/jet benyából sokat szeret enni, ésmindegy ,ho gy 95 vagy 98. Shellt nem szereti.OMW carrera sem hozott jobb eredményt. olajból a Valvoline 10W40 után a Q8 F1 5w40 et beletöltve átlag 7deci amivel kevesebbet evett. castrollal van a legjobb hangja, shell olajtól,q8 olajtól hangos a motor. 45000km a nubival, 3év alatt ennyi tapasztalat. )
|
|
|
Naplózva
|
Daewoo Nubira II. 1.6 16V SX ABS AC JVC - CRUNC - SPECTRON - BLAUPUNKT
|
|
|
|