Elég nagy a vita úgy látom a dízeles lacetti kenőolaja terén.
Infok szedése:
- olajdoktor - több fórum és honlap
- olajport
- castrol honlap
- pdtdi motorokkal szerelt márkákat forgalmazók
- tdci motorokkal szerelt autókat forgalmazók
- a megyében található chevrolet szalonok.
Pl egy válasz:
- Tisztelt Varga úr!
Autójának az olajcsere ciklusa 15000 km.
A Castrol kenési táblázata alapján elsődlegesen a EDGE Turbó dízel 5W-40-es olajat javasolja, ami hosszú csereperiódusú olaj.
http://www.ripca.hu/termekek?PID=32514&op=productAz új minősítései alapján azonban a Magnatec 5W-40 C3 is megfelelő.
http://www.ripca.hu/termekek?PID=32564&op=productDe te írtad, hogy még 15 ezret sem ment az autó, amibe megjegyzem az írásod szerint nem teljesen szintetikus motorolajat raktak. Ahová én vittem az autót, két kérdést raktak fel az olajjal kapcsoaltban:
- teljesen szintetikus?
- teljesíti a gyártó által előírtakat?
A dízeles lacettire vonatkozó gépkönyv és a gyártó (VM motori) honlap full szintetikus motorolajat ír elő a motorhoz. A magnatecnek két fajtája van:
CASTROL MAGNATEC 5W-40 C3:
A Castrol Magnatec egyedi részszintetikus alapolaja rendkívül erős kenőfilmet épít fel. A motor hosszú ideig megőrzi kifogástalan teljesítőképességét.
CASTROL MAGNATEC DIESEL 5W-40
A Castrol Magnatec Diesel teljesen szintetikus összetevőket tartalmazó alapolaja tartósan kifogástalan működést eredményez. A dízelmotor hosszú ideig megőrzi kifogástalan teljesítőképességét.
Az edge:
CASTROL EDGE TURBO DIESEL SAE 5W-40
A Castrol több mint 100 éve kínál különböző motorolajokat az autókhoz. Az új EDGE sorozat a Castrol mindeddig legteljesebb választékot nyújtó, legjobb tapasztalatainkat és tudásunkat ötvöző termékcsaládja, amely a legkritkusabb követelményeknek is megfelel. A Castrol EDGE motorolajok szintetikus technológiával gyártott alapolajból készülnek azoknak a megalkuvást nem ismerő autósoknak akiknek hozzánk hasonlóan mindenük az autó.
Megbízható védelmet nyújt a normál szervízciklussal használt dízelmotoroknak
Meggátolja a lerakódások kialakulását
A legjobb megoldás a turbófeltöltővel és intercoolerrel szerelt dízelmotorokhoz (a PD TDI-hez is).
A legjobb teljesítmény elérése érdekében szintetikus technológiával készül
Jóváhagyások és minősítések
API SM/CF
ACEA A3/B3, A3/B4, C3
BMW Longlife-04
Ford WSS-M2C917-A
MB-Approval 229.51
VW 502 00/ 505 00/ 505 01
Info: castrol.com
Nem értem, ha jó az olaj a fenti márkáknak, akkor neked miért nem? Castroléktól is azt a választ kaptam, hogy az edge turbo jobb, a részecske szürős, turbo dízel motorokhoz. A Lacetti dízelek pedig ilyenek: részecskeszűrős, turbo, intercooler. Hidd el, nem azon a pár száz forinton fog múlni, ami a két olaj típus közötti különbség. Inkább örülj annak, hogy van egy olyan autód, ami elég kurens motorral van szerelve és vigyázz rá. A fenti márkák tulajdonosai is csak néznek, mikor egy-egy piros lámpánál állva hagyom őket. De Te tudod.
Korábbi törzstagokat idézve:
"Mindenki azt tesz bele amit akar."
Azért én hiszek régebbi lacetti tulajdonosoknak, motorolajhoz értőknek.
Ha végig olvasod az olajjal foglalkozó fórumot, megtalálod kérdésedre a választ. Ha pedig ez sem győz meg, akkor kérdezgesd végig te is az összes olajjal foglalkozó szakikat.
Én csak segíteni akartam.