cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
 |
« Hozzászólás #45 Dátum: 2007. Október 15. - 15:01:16 » |
|
Szóval. Én egy Clarion SRH206 200W-os hangszórópárt raktam be, aminek a számlás ára 7900Ft. Vettem hozzá négy műanyag bigyót, ami arra szolgál, hogy vagdosás nélkül rátudjak kötni az eredeti kábelre. Nem tudom mi a rendes neve  Szval erenként 1 kell belőle, azaz a 2 ajtóra összesen 4. Így összesen 8100Ft volt. A szereléshez kell egy csillagcsavarhúzó, egy kisebb méretű lapos csavarhúzó, egy éles szike és egy műgyanta ragasztó. Valamint egy jó adag önbizalom  A műtét elött nyissuk ki az ajtót, nyomjuk le a gombot, tekerjülk le az ablakot. Ezután a leszedéséhez egyszerűen le kell pattintani az ablak sarkában a fekete műanyagot, majd a kapaszkodó aljából a csavart kiszedni, valamint az ajtó aljánál lévő másik két csavart is. Ezután elég könnyen kilehet pattintani kézzel a kapaszkodót, és lehúzni róla az ablakemelő csatlakozóját (akinek tekerős, az vegye le a tekerőt) A macera a kilics keretével van...elég nehéz kipattintani, nekem sikerűlt is eltörni 2 pöcköt, de igazából ha 1-1 eltörik, az nem számít. Majd alulról két irányba elindulva, kilehet pattintani a kárpitot, majd felfelé húzva leemelni. Aztán már csak a bekötés van hátra. A barna vezeték a "+" a zöld a "-" A hangfalat meg a műgyantával egyszerűen beragasztottam. Ajtónként 15-20 perc az egész művelet.  Asszem valami interferencia van...Ha hivatalosan vesszük, akkor az első ajtókban lévő 1 pár mély és 1 pár magas már négy hangszórónak számít. Erre jön még a hátsó ajtókban lévő 1 pár közép-mély, így már hat hangszóró. Én spec arra gondoltam, hogy a nyolc hangszóróra bővítés azt jelentené, hogy a hátsó ajtókba kerülne még felülre 1 pár csipogó. Ennek beszerelésére gondoltam vezetékeléssel, hangváltókkal stb. együtt.:-) No de te úgy látom mást csináltál, mert azok nem 200W-osak, max 2W!
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
 |
« Hozzászólás #46 Dátum: 2007. Október 15. - 15:13:46 » |
|
Asszem valami interferencia van...Ha hivatalosan vesszük, akkor az első ajtókban lévő 1 pár mély és 1 pár magas már négy hangszórónak számít. Erre jön még a hátsó ajtókban lévő 1 pár közép-mély, így már hat hangszóró. Én spec arra gondoltam, hogy a nyolc hangszóróra bővítés azt jelentené, hogy a hátsó ajtókba kerülne még felülre 1 pár csipogó. Ennek beszerelésére gondoltam vezetékeléssel, hangváltókkal stb. együtt.:-) No de te úgy látom mást csináltál, mert azok nem 200W-osak, max 2W!
Remélem, hogy rosszúl gondolod http://www.clarion.com/hu/hu/products/2007/audio/speaker/SRH206/hu-hu-product-pf_1172367081295.html
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál  Lacetti:  Toyota: 
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
 |
« Hozzászólás #47 Dátum: 2007. Október 15. - 16:02:57 » |
|
Asszem valami interferencia van...Ha hivatalosan vesszük, akkor az első ajtókban lévő 1 pár mély és 1 pár magas már négy hangszórónak számít. Erre jön még a hátsó ajtókban lévő 1 pár közép-mély, így már hat hangszóró. Én spec arra gondoltam, hogy a nyolc hangszóróra bővítés azt jelentené, hogy a hátsó ajtókba kerülne még felülre 1 pár csipogó. Ennek beszerelésére gondoltam vezetékeléssel, hangváltókkal stb. együtt.:-) No de te úgy látom mást csináltál, mert azok nem 200W-osak, max 2W!
Remélem, hogy rosszúl gondolod http://www.clarion.com/hu/hu/products/2007/audio/speaker/SRH206/hu-hu-product-pf_1172367081295.htmlGyakorlatilag én mint maci a málnásban...kb azon gondolkodom, hogy is nem találtam rá előbb ezekre a szép nagy málnaszemekre! Sicc! Látom képről, hogy ugyanarról beszélünk, de mintha ennek a bemeneti maximuma lenne 200W. Ezek tulajdonképpen csak a magas hangot adják, mint az első ajtókban lévők, nem?
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #48 Dátum: 2007. Október 15. - 17:42:55 » |
|
Remélem, hogy rosszúl gondolod http://www.clarion.com/hu/hu/products/2007/audio/speaker/SRH206/hu-hu-product-pf_1172367081295.htmlGyakorlatilag én mint maci a málnásban...kb azon gondolkodom, hogy is nem találtam rá előbb ezekre a szép nagy málnaszemekre! Sicc! Látom képről, hogy ugyanarról beszélünk, de mintha ennek a bemeneti maximuma lenne 200W. Ezek tulajdonképpen csak a magas hangot adják, mint az első ajtókban lévők, nem? Így igaz  De most nem nagyon értem, hogy mire szeretnél kilyukadni  Alapból elől van két normál, és két csipogó, valamint hátul 2 normál hangszóró. Hogy a hátul ülők ne csak mély hangokat halljanak, ezért raktam be ezt a két csipogót a kilincs mellé...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
 |
« Hozzászólás #49 Dátum: 2007. Október 15. - 19:37:36 » |
|
Remélem, hogy rosszúl gondolod http://www.clarion.com/hu/hu/products/2007/audio/speaker/SRH206/hu-hu-product-pf_1172367081295.htmlGyakorlatilag én mint maci a málnásban...kb azon gondolkodom, hogy is nem találtam rá előbb ezekre a szép nagy málnaszemekre! Sicc! Látom képről, hogy ugyanarról beszélünk, de mintha ennek a bemeneti maximuma lenne 200W. Ezek tulajdonképpen csak a magas hangot adják, mint az első ajtókban lévők, nem? Így igaz  De most nem nagyon értem, hogy mire szeretnél kilyukadni  Alapból elől van két normál, és két csipogó, valamint hátul 2 normál hangszóró. Hogy a hátul ülők ne csak mély hangokat halljanak, ezért raktam be ezt a két csipogót a kilincs mellé... Igen! Pontosan ez lenne nekem is a cél. Csak figyelmetlen voltam + megkavart a 200 Watt és a "jól szól" kifejezés.:-) Bocsi! Ezek szerint tényleg tartalmazta a frekiváltókat is az ár, mert azt nem említed, hogy külön kötözgetted volna. Asszem ha meglesz a sportdob, utána ez következik. Köszi az infót!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2007. Október 15. - 19:40:47 írta cápaFeri »
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #50 Dátum: 2007. Október 15. - 19:42:07 » |
|
Igen! Pontosan ez lenne nekem is a cél. Csak figyelmetlen voltam + megkavart a 200 Watt és a "jól szól" kifejezés.:-) Bocsi!
Na, akkor minden tisztázódott  Megéri ez a kis "bővítés". Amúgy köv hónapban jön a fejegység, és talán egy aktív erősítő is 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
BeZe1974
|
 |
« Hozzászólás #51 Dátum: 2007. Október 29. - 11:27:28 » |
|
Kérdés: Nállatok is kihallatszik a fejolvasó egység hangja? Ahogy olvassa a lemezt hallani ha olyan tipusú zenét nyomatok.
|
|
|
Naplózva
|
"De sagittis Hungarorum libera nos, Domine!"
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #52 Dátum: 2007. Október 29. - 12:49:53 » |
|
Kérdés: Nállatok is kihallatszik a fejolvasó egység hangja? Ahogy olvassa a lemezt hallani ha olyan tipusú zenét nyomatok.
Attó függ. Nekem 5 lemezes váltó van (már nem sokáig  ) Na annak akkor van hangja, ha cserélgeti a lemezeket.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
BeZe1974
|
 |
« Hozzászólás #53 Dátum: 2007. Október 29. - 12:51:33 » |
|
Én a gyári Blaupunkt 1 darabos fajtájáról beszélek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #54 Dátum: 2007. Október 29. - 18:20:37 » |
|
Én a gyári Blaupunkt 1 darabos fajtájáról beszélek.
Nekem is gyári Blau, de a CD váltogatáson kívűl nem vettem észre semmi hangot...mondjuk nem is hallgatom olyan halkan  Próbálj meg egy CD tisztítót betenni, ha az sem segít, akkor szervíz...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
BeZe1974
|
 |
« Hozzászólás #55 Dátum: 2007. Október 29. - 22:17:47 » |
|
Minden cd-nek van hangja amikor olvas de nekem ez kicsit hangosnak tünik.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gatsy
|
 |
« Hozzászólás #56 Dátum: 2007. November 01. - 20:33:15 » |
|
Szevasztok!
Ma elkezdett bohóckodni a gépben a fejegység. Villog, kikapcsol magától, ha megnyomom az előlapot kikapcsol az lcd és a gombok világítása, de közben szól tovább.
Van valakinek illensmi tapasztalata? Mit lehet vele kezdeni? Vagy kuka és kérjek karácsonyra másikat a Jézuskától?
Gatsy
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
 |
« Hozzászólás #57 Dátum: 2007. November 01. - 20:43:12 » |
|
Gatsy! Ne! Ez tipushiba, de orvosolható. Gariban javítják, és utána tökéletes lesz! Én is kétségbe estem, de megnyugtattak a szervizben, hogy sokkal volt ez gond, de javítás után még senkinek nem jött újra elő a hiba. A gond az, hogy kiszerelik, majd elküldik a Blau-szervizbe, majd kb. egy hét múlva szól a szerviz, hogy lehet menni érte, és akkor visszaszerelik. Addig pedig fütyürészés a kocsiban. Csere csak akkor ál, ha nem tudják orvosolni a hibát, de mivel ez sorozatban volt gond, így már tudják javítani. Más fejegység beépítése azért nem nyerő, mert a kormányról nem lehet többet kapcsolgatni, ha ilyened van. Valaki már utánanézet, hogy más tipusnál mibe kerülne az átalakítás, hát úgy 70ezerre emlékszem. /Athee volt?!/ Üdv: LadiGidy a megnyugtató
|
|
|
Naplózva
|
 Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #58 Dátum: 2007. November 01. - 21:04:56 » |
|
Én már körbe néztem, mert Audiovox fejegységre szeretném csrélni a jelenlegit. Ehhez a típushoz 22000 Ft az adapter, hogy a kormányról vezérlés megmaradjon. Sztem kb ugyanennyi lehet más típusoknál is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gatsy
|
 |
« Hozzászólás #59 Dátum: 2007. November 02. - 08:35:45 » |
|
Morgen! Nem kormányról vezérlős a dolog, nekem "csak" az alapjutott.  A cserén korábban is gondolkoztam már, de ha javítják gariba, akkor egyelőre nem aktualizálom az erre beállított pénzügyi programot!:) Üdv, Gatsy
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|