diablo77
|
|
« Hozzászólás #780 Dátum: 2014. December 14. - 14:51:08 » |
|
Nekem most (2 hónapja) lett megcsinálva mindkét hátsó fékem (csak a jobb hátsó szorult), alkatrészek Sebikétől (két oldali felújítókészlet, fékcsövek és fékbetét). Egy helyi szerelő csinálta, a munkadíj fékolajcserével együtt 16 ezer volt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #781 Dátum: 2014. December 15. - 20:58:35 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #782 Dátum: 2014. December 15. - 22:01:39 » |
|
Unokaöcsémnek Clio RS-ben ilyen van, dicséri.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2014. December 16. - 16:49:15 írta Jani »
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #783 Dátum: 2014. December 16. - 12:08:07 » |
|
Gondolom neki a sportos van, a drágább.
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #784 Dátum: 2014. December 16. - 16:53:24 » |
|
Normál van neki. Féktárcsával együtt cserélte az is ebc.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
szikszair73
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #785 Dátum: 2014. December 23. - 19:45:05 » |
|
Sziasztok! Jobb hátsó beszorult, 50km alatt fémig ette a ferodolt. Fém a fémen súrlódott, úgy értem haza. Szétkaptam, a dugattyút csak kalapáccsal sikerült mozgatni. Csere pofák mind a két oldalt, most jó, nem szorul. Kézzel nem lehet visszatolni a dugattyút vagy gond van vele?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #786 Dátum: 2014. December 23. - 20:03:53 » |
|
Sziasztok! Jobb hátsó beszorult, 50km alatt fémig ette a ferodolt. Fém a fémen súrlódott, úgy értem haza. Szétkaptam, a dugattyút csak kalapáccsal sikerült mozgatni. Csere pofák mind a két oldalt, most jó, nem szorul. Kézzel nem lehet visszatolni a dugattyút vagy gond van vele?
betéteket cseréltél nem pofát,a dugyattyú mennyire van megrozsdásodva?? cserélni kellene a dugattyút + a porvédőket de ezt már többször leírtam pár hozzászólással előrébb is ,kézzel vissza kellene tudnod nyomni
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
szikszair73
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #787 Dátum: 2014. December 28. - 14:14:37 » |
|
Igen, betéteket cseréltem. Most kb 200 km óta frankón működik. Nem rozsdás semmi, a gumi is ép. Állítólag, ha kézzel visszatolható, kuka. Vagy szerszám vagy kalapács kell hozzá. Szervízben szerszámmal csinálják, nekem nincs le kellett szerelni mindent, légtelenítés utána. Ha már szétkaptam a kéziféket is takarítás, csiszolás.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #788 Dátum: 2014. December 28. - 18:26:57 » |
|
Igen, betéteket cseréltem. Most kb 200 km óta frankón működik. Nem rozsdás semmi, a gumi is ép. Állítólag, ha kézzel visszatolható, kuka. Vagy szerszám vagy kalapács kell hozzá. Szervízben szerszámmal csinálják, nekem nincs le kellett szerelni mindent, légtelenítés utána. Ha már szétkaptam a kéziféket is takarítás, csiszolás.
össze vissza beszélsz,mihez kell szerszám vagy kalapács? A fékmunkahenger visszanyomásához nem kell semmi max 1 csavarhúzó! Mit kaptál szét??
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
szikszair73
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #789 Dátum: 2014. December 29. - 14:46:14 » |
|
Leszedtem a komplett kengyelt, fékcső leköt, pofák ki. A munkahengeren keresztbe fadarab, vissza kellett ütögetni, hogy az új pofák beférjenek. Most hosszabb /100km/ után ma vettem észre, hogy a jobb hátsónál a felni langyos, a másik három hideg. Megemeltem, nem szorul, könnyen forog. Nem húzna vissza? Menet közben nem érezni semmit, kisebb emelkedőn gurul, lámpánál sík úton megálltam könnyen megmozdul a kocsi.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #790 Dátum: 2014. December 29. - 16:33:28 » |
|
Leszedtem a komplett kengyelt, fékcső leköt, pofák ki. A munkahengeren keresztbe fadarab, vissza kellett ütögetni, hogy az új pofák beférjenek. Most hosszabb /100km/ után ma vettem észre, hogy a jobb hátsónál a felni langyos, a másik három hideg. Megemeltem, nem szorul, könnyen forog. Nem húzna vissza? Menet közben nem érezni semmit, kisebb emelkedőn gurul, lámpánál sík úton megálltam könnyen megmozdul a kocsi.
itt elköveted a hibát kapásból mert a dugattyúd be van rohadva és azért melegszik mert kicsit szorul,de ezt már 1szer leírtam neked DUGATTYÚT KELL CSERÉLNI! Amúgy nem pofa hanem betét van tárcsafék esetén....
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
szikszair73
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #791 Dátum: 2014. December 29. - 18:06:10 » |
|
A békebeli sokat szidott szocializmosban lada, moszkvics, skoda és társain tanultam. Pofa, betét,........kicsit mást jelentett, bennem ez ragadt meg, elnézést. A lényeg legyen jó a fék, 2 gyerek hátul, asszony mellettem. Az elnevezést nem veszem szigorúan. A dugattyút is érdemes párban? Mivel a bal hátsó is nehezen ment vissza, mint írtam egyes szerelők szerint ha könnyen visszamegy Kidobható. 2005 gyártású, 2006 áprilisban lett forgalomba helyezve. 4 ajtós, 1,4 sedan. Családi autó, a 300m-re lévő bolttól, Olaszországig mindent bejártunk vele. Szelepcsere megvolt, a kötelező szervizek is, 65000km van benne de ez az első komoly hiba/az alsó szivargyújtóban nincs nafta kivételével/ Sokat olvasom az oldalt, kormánymű egyéb hibák én nem tapasztaltam semmi ilyet. Nem zenél, nincs kontakthiba, teszi a dolgát nap mint nap.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #792 Dátum: 2014. December 29. - 19:01:57 » |
|
Szerintem érdemes a fékcsövet is cserélni. Nálam legalábbis a jobb hátsó teljesen kuka volt, egy helyen fel volt duzzadva, gondolom eltömődött. Pedig 2008-as évjáratú, szintén 65ezer km futással.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #793 Dátum: 2014. December 29. - 19:45:02 » |
|
A békebeli sokat szidott szocializmosban lada, moszkvics, skoda és társain tanultam. Pofa, betét,........kicsit mást jelentett, bennem ez ragadt meg, elnézést. A lényeg legyen jó a fék, 2 gyerek hátul, asszony mellettem. Az elnevezést nem veszem szigorúan. A dugattyút is érdemes párban? Mivel a bal hátsó is nehezen ment vissza, mint írtam egyes szerelők szerint ha könnyen visszamegy Kidobható. 2005 gyártású, 2006 áprilisban lett forgalomba helyezve. 4 ajtós, 1,4 sedan. Családi autó, a 300m-re lévő bolttól, Olaszországig mindent bejártunk vele. Szelepcsere megvolt, a kötelező szervizek is, 65000km van benne de ez az első komoly hiba/az alsó szivargyújtóban nincs nafta kivételével/ Sokat olvasom az oldalt, kormánymű egyéb hibák én nem tapasztaltam semmi ilyet. Nem zenél, nincs kontakthiba, teszi a dolgát nap mint nap.
Kicsit fogalomzavarban szenvedsz a fékpofa csak dobfék esetén van a fékbetét tárcsafék esetén van. A tapasztalat azt mutatja,hogy célszerű párban cserélni,és ajánlott a fékcsövek cseréje is. Évjárat futásteljesítmény nem befolyásoló tényező sőt még a fékolajcsere gyakorisága sem.
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
szikszair73
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #794 Dátum: 2014. December 30. - 09:03:44 » |
|
Jó. Fékbetét. A fékcső nincs megduzzadva. Mindenesetre cserélem a fékolajjal együtt.Keresek egy helyet ahol van emelő és a hőmérséklet is 0 fölötti.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|