Lacetti klub fórum
2024. December 12. - 18:01:17 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 51 52 [53] 54 55 ... 63   Le

Szerző Téma: Fék ,ABS, TC  (Megtekintve 290988 alkalommal)
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag
Nem elérhető Nem elérhető

Malibu (Lacetti sedan 1.6 16V Platinum+Radar+LPG)

« Hozzászólás #780 Dátum: 2014. December 14. - 14:51:08 »

Nekem most (2 hónapja) lett megcsinálva mindkét hátsó fékem (csak a jobb hátsó szorult), alkatrészek Sebikétől (két oldali felújítókészlet, fékcsövek és fékbetét). Egy helyi szerelő csinálta, a munkadíj fékolajcserével együtt 16 ezer volt.
Naplózva
WERES
Kábelbarát
Törzstag
*

R+

« Hozzászólás #781 Dátum: 2014. December 15. - 20:58:35 »

http://ebcbrakes.hu/auto-modellek/ebc-brakes-auto-chevrolet/ebc-brakes-auto-chevrolet-lacetti-16-2005-2008.html

Ilyen EBC betétet használt már valaki?
Naplózva

Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #782 Dátum: 2014. December 15. - 22:01:39 »

Unokaöcsémnek Clio RS-ben ilyen van, dicséri.
« Utoljára szerkesztve: 2014. December 16. - 16:49:15 írta Jani » Naplózva

LPG
WERES
Kábelbarát
Törzstag
*

R+

« Hozzászólás #783 Dátum: 2014. December 16. - 12:08:07 »

Gondolom neki a sportos van, a drágább.
Naplózva

Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #784 Dátum: 2014. December 16. - 16:53:24 »

Normál van neki. Féktárcsával együtt cserélte az is ebc.
Naplózva

LPG
szikszair73
Friss hús
*

« Hozzászólás #785 Dátum: 2014. December 23. - 19:45:05 »

Sziasztok!
Jobb hátsó beszorult, 50km alatt fémig ette a ferodolt. Fém a fémen súrlódott, úgy értem haza. Szétkaptam, a dugattyút csak kalapáccsal sikerült mozgatni. Csere pofák mind a két oldalt, most jó, nem szorul. Kézzel nem lehet visszatolni a dugattyút vagy gond van vele?
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #786 Dátum: 2014. December 23. - 20:03:53 »

Sziasztok!
Jobb hátsó beszorult, 50km alatt fémig ette a ferodolt. Fém a fémen súrlódott, úgy értem haza. Szétkaptam, a dugattyút csak kalapáccsal sikerült mozgatni. Csere pofák mind a két oldalt, most jó, nem szorul. Kézzel nem lehet visszatolni a dugattyút vagy gond van vele?

betéteket cseréltél nem pofát,a dugyattyú mennyire van megrozsdásodva?? cserélni kellene a dugattyút + a porvédőket de ezt már többször leírtam pár hozzászólással előrébb  is ,kézzel vissza kellene tudnod nyomni
Naplózva

70/4334431
szikszair73
Friss hús
*

« Hozzászólás #787 Dátum: 2014. December 28. - 14:14:37 »

Igen, betéteket cseréltem. Most kb 200 km óta frankón működik. Nem rozsdás semmi, a gumi is ép. Állítólag, ha kézzel visszatolható, kuka. Vagy szerszám vagy kalapács kell hozzá. Szervízben szerszámmal csinálják, nekem nincs le kellett szerelni mindent, légtelenítés utána. Ha már szétkaptam a kéziféket is takarítás, csiszolás.
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #788 Dátum: 2014. December 28. - 18:26:57 »

Igen, betéteket cseréltem. Most kb 200 km óta frankón működik. Nem rozsdás semmi, a gumi is ép. Állítólag, ha kézzel visszatolható, kuka. Vagy szerszám vagy kalapács kell hozzá. Szervízben szerszámmal csinálják, nekem nincs le kellett szerelni mindent, légtelenítés utána. Ha már szétkaptam a kéziféket is takarítás, csiszolás.

össze vissza beszélsz,mihez kell szerszám vagy kalapács?
A fékmunkahenger visszanyomásához nem kell semmi max 1 csavarhúzó!
Mit kaptál szét??
Naplózva

70/4334431
szikszair73
Friss hús
*

« Hozzászólás #789 Dátum: 2014. December 29. - 14:46:14 »

Leszedtem a komplett kengyelt, fékcső leköt, pofák ki. A munkahengeren keresztbe fadarab, vissza kellett ütögetni, hogy az új pofák beférjenek. Most hosszabb /100km/ után ma vettem észre, hogy a jobb hátsónál a felni langyos, a másik három hideg. Megemeltem, nem szorul, könnyen forog.
Nem húzna vissza? Menet közben nem érezni semmit, kisebb emelkedőn gurul, lámpánál sík úton megálltam könnyen megmozdul a kocsi.
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #790 Dátum: 2014. December 29. - 16:33:28 »

Leszedtem a komplett kengyelt, fékcső leköt, pofák ki. A munkahengeren keresztbe fadarab, vissza kellett ütögetni, hogy az új pofák beférjenek. Most hosszabb /100km/ után ma vettem észre, hogy a jobb hátsónál a felni langyos, a másik három hideg. Megemeltem, nem szorul, könnyen forog.
Nem húzna vissza? Menet közben nem érezni semmit, kisebb emelkedőn gurul, lámpánál sík úton megálltam könnyen megmozdul a kocsi.

itt elköveted a hibát kapásból mert a dugattyúd be van rohadva  és azért melegszik mert kicsit szorul,de ezt már 1szer leírtam neked DUGATTYÚT KELL CSERÉLNI!
Amúgy nem pofa hanem betét van tárcsafék esetén....
Naplózva

70/4334431
szikszair73
Friss hús
*

« Hozzászólás #791 Dátum: 2014. December 29. - 18:06:10 »

A békebeli sokat szidott szocializmosban lada, moszkvics, skoda és társain tanultam. Pofa, betét,........kicsit mást jelentett, bennem ez ragadt meg, elnézést. A lényeg legyen jó a fék, 2 gyerek hátul, asszony mellettem. Az elnevezést nem veszem szigorúan.
A dugattyút is érdemes párban? Mivel a bal hátsó is nehezen ment vissza, mint írtam egyes szerelők szerint ha könnyen visszamegy Kidobható.
2005 gyártású, 2006 áprilisban lett forgalomba helyezve. 4 ajtós, 1,4 sedan. Családi autó, a 300m-re lévő bolttól, Olaszországig mindent bejártunk vele.
Szelepcsere megvolt, a kötelező szervizek is, 65000km van benne de ez az első komoly hiba/az alsó szivargyújtóban nincs nafta kivételével/
Sokat olvasom az oldalt, kormánymű egyéb hibák én nem tapasztaltam semmi ilyet. Nem zenél, nincs kontakthiba, teszi a dolgát nap mint nap.
Naplózva
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

Malibu (Lacetti sedan 1.6 16V Platinum+Radar+LPG)

« Hozzászólás #792 Dátum: 2014. December 29. - 19:01:57 »

Szerintem érdemes a fékcsövet is cserélni. Nálam legalábbis a jobb hátsó teljesen kuka volt, egy helyen fel volt duzzadva, gondolom eltömődött. Pedig 2008-as évjáratú, szintén 65ezer km futással.
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #793 Dátum: 2014. December 29. - 19:45:02 »

A békebeli sokat szidott szocializmosban lada, moszkvics, skoda és társain tanultam. Pofa, betét,........kicsit mást jelentett, bennem ez ragadt meg, elnézést. A lényeg legyen jó a fék, 2 gyerek hátul, asszony mellettem. Az elnevezést nem veszem szigorúan.
A dugattyút is érdemes párban? Mivel a bal hátsó is nehezen ment vissza, mint írtam egyes szerelők szerint ha könnyen visszamegy Kidobható.
2005 gyártású, 2006 áprilisban lett forgalomba helyezve. 4 ajtós, 1,4 sedan. Családi autó, a 300m-re lévő bolttól, Olaszországig mindent bejártunk vele.
Szelepcsere megvolt, a kötelező szervizek is, 65000km van benne de ez az első komoly hiba/az alsó szivargyújtóban nincs nafta kivételével/
Sokat olvasom az oldalt, kormánymű egyéb hibák én nem tapasztaltam semmi ilyet. Nem zenél, nincs kontakthiba, teszi a dolgát nap mint nap.

Kicsit fogalomzavarban szenvedsz a fékpofa csak dobfék esetén van a fékbetét tárcsafék esetén van.
A tapasztalat azt mutatja,hogy célszerű párban cserélni,és ajánlott a fékcsövek cseréje is.
Évjárat futásteljesítmény nem befolyásoló tényező sőt még a fékolajcsere gyakorisága sem.
Naplózva

70/4334431
szikszair73
Friss hús
*

« Hozzászólás #794 Dátum: 2014. December 30. - 09:03:44 »

Jó. Fékbetét. A fékcső nincs megduzzadva. Mindenesetre cserélem a fékolajjal együtt.Keresek egy helyet ahol van emelő és a hőmérséklet is 0 fölötti.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 51 52 [53] 54 55 ... 63   Fel

Ugrás: