sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #660 Dátum: 2013. Szeptember 17. - 21:28:36 » |
|
Mitől van az, hogy az abs akkor is működik, ha nem nyomom a féket? Gyakorlatilag elindulás után elkezd kerregni, majd dob egy abs lámpát és abbahagyja.
valamelyik jeladó KO
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #661 Dátum: 2013. Szeptember 22. - 18:21:15 » |
|
Heti történés. Tudtam ,hogy hátsó fék felújítás következik, de nem rögtön hazaérkezés utánra terveztem. A lemerült akku révén az autó bő egy hónapig nem mozdult. Amikor elindultam vele fékpróba, nem éreztem semmit. Aztán.... Nem tudom finomabban megfogalmazni, elnézést: egy határozottabb, intenzív fékezés során elindult az autó feneke keresztbe, a XXX belémdermedt, esküszöm, csak kapaszkodtam a kormányba. Nem is folytattam utamat, hanem félreálltam kicsit megnyugodjak. Innen is köszi a Volánbusz sofőrjének, hogy nem törtem össze a Lacsit a Merci elején, nem rajtam múlt. Amikor tovább indultam volna azzal a céllal, hogy irány Dunakeszi és addig nem zárják a szervizt, amíg a fék nem jó. Igen ám, de valami hihetetlen hang jött hátulról, félreálltam. semmit nem érzékeltem, hát indulás, de iszonyat csikorgás hátulról, nem a kopásjelző, mert nem a fékpofák voltak papírvékonyra kopva, hanem a tárcsák. Na mondom, ez nem is biztos hogy fék, lehet más, ráadásul nem akar menni az autó, nem próbálkozunk a Tomyhoz vezető 35 km-el, irány a sarki szerviz . bizony a hátsó fékek voltak,a jobb oldali konkrétan beszorult, a hang, amit hallottam a tárcsa utolsó lehelete volt. Komoly károkat okoztam volna magamnak.Szóval fékcsere: Ferodor tárcsák, betétek, a fékmunkahengerek gumitömítéseinek felújítása (ez saját kérésre) és fékcsőcsere. A leszakadt gumibelső nekem is megjött, várhatott volna egy hetet. Fékcső, javító készlet a Maxabotól, nem baráti áron, de nem volt időm máshonnan rendelni, így visszakaptam az autót estére. Legközelebb komolyan veszem a szerelő tanácsát, ha azt mondja, hogy akkor is csináltassam meg a féket, ha leteszem az autót. Márciusban azt mondták, nincs a fékekben anyag már 1000 km-e sem, ne kockáztassak. Évi 300 km-t ment vele 4 hónap alatt. Emiatt, azonnalira kértem sebikétől a lambda szondát, bár Tomy szerint használhatom, ha nem zavar a sárga lámpa, meg a benzinszámla.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Jamon Serrano
|
|
« Hozzászólás #662 Dátum: 2013. Szeptember 22. - 22:06:15 » |
|
Mitől van az, hogy az abs akkor is működik, ha nem nyomom a féket? Gyakorlatilag elindulás után elkezd kerregni, majd dob egy abs lámpát és abbahagyja.
valamelyik jeladó KO Scan 100 meg tudja mondani melyik jeladó a hibás? A hátsókra rámértem és nincs szakadás, az elsőket nem tudtam ellenőrizni, mert más a bekötésük.
|
|
|
Naplózva
|
Nubira3 - 1.6 - SX - Sedan - Zavoli LPG
|
|
|
blende
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #663 Dátum: 2013. Október 01. - 08:15:22 » |
|
Sziasztok! Bal elölről a keréktől ütemes fémes surlódást hallok. A fékbetét fél éve lett cserélve, akkor nem tapasztaltam. Mi lehet ez??
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sx2004
|
|
« Hozzászólás #664 Dátum: 2013. Október 01. - 09:59:23 » |
|
Sziasztok! Bal elölről a keréktől ütemes fémes surlódást hallok. A fékbetét fél éve lett cserélve, akkor nem tapasztaltam. Mi lehet ez?? A fékbetét, a kerékcsapágy.... Ezt inkább szerviz tudná megmondani, így látatlanban a hozzá értők is csak fel tudják sorolni az ott esetleg zajt adó alkatrészeket. A fékbetétek megvannak, nincs lehullva? Indulás után néhány fékezést követően megmarad a hang? Már hűvösebbek a reggelek, és a tárcsán képződő rozsdaréteg 1-2 fékezésig jelen lehet...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jamon Serrano
|
|
« Hozzászólás #665 Dátum: 2013. Október 01. - 21:34:42 » |
|
Sziasztok! Bal elölről a keréktől ütemes fémes surlódást hallok. A fékbetét fél éve lett cserélve, akkor nem tapasztaltam. Mi lehet ez?? Az ABS-nek is fémes surlódó hangja van és a bal irányból jön. Lámpát nem dob?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
blende
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #666 Dátum: 2013. Október 02. - 14:56:44 » |
|
Lámpa már régóta van, az EGR miatt. Viszont néhány erőteljesebb fékezés után időnként elcsitul. Talán beragadt az egyik munkahenger...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #667 Dátum: 2013. Október 02. - 19:01:45 » |
|
Ma kicseréltem az első féktárcsákat és betéteket. A betétek még bírtak volna úgy 10ekm-t, de ha már tárcsát cserélek, nem rakom vissza a régi betéteket. 60e van ezekben a betétekben, valami amerikai gyártmány 4500ft volt (Várnautcai boltból). A tárcsában kb. 110-120ekm. Pontosan nem tudom, mert még az előző tulajnál cseréltek gariban valahol 30-40ekm közt. A tárcsát rögzítő csavarral volt egy kis szívás. Konkrétan meg sem mozdult, vésővel kellett kihajtani.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #668 Dátum: 2013. Október 03. - 18:30:15 » |
|
Az ilyen beszorult csvarokhoz jó az ütős csavarhúzó. Szinte csodákra képes, és nem sérül tőle a csavar feje. Mondjuk nekem sincs, de szemezek vele már egy jó ideje. Ritkán kell, de akkor nagyon.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebijoe
|
|
« Hozzászólás #669 Dátum: 2013. Október 03. - 19:21:31 » |
|
Igen az ilyen csavarokhoz van kitalálva az ütve csavarozó, a megfelelő irányban előfeszíted ráütsz és 1/4-t fordít a csavaron!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jamon Serrano
|
|
« Hozzászólás #670 Dátum: 2013. Október 25. - 23:16:56 » |
|
A kézifék karjának gombja cserélhető valahogy? Sajnos lejött a króm díszítés róla és így elég ocsmány, amellett, hogy ma el is vágtam vele az ujjam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #671 Dátum: 2013. Október 26. - 02:15:36 » |
|
A kézifék karjának gombja cserélhető valahogy? Sajnos lejött a króm díszítés róla és így elég ocsmány, amellett, hogy ma el is vágtam vele az ujjam.
karral eggyütt
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
sapeszka
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #672 Dátum: 2013. November 06. - 15:37:14 » |
|
Sziasztok! Valaki le tudná írni nekem a szervó olaj csere lépéseit? Köszönöm segítségetek!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #673 Dátum: 2013. November 06. - 20:40:58 » |
|
Sziasztok! Valaki le tudná írni nekem a szervó olaj csere lépéseit? Köszönöm segítségetek!
? miért akarod cserélni?
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
sapeszka
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #674 Dátum: 2013. November 07. - 01:46:12 » |
|
? miért akarod cserélni? Nem szép színű már úgymond....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|