sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #465 Dátum: 2012. Július 08. - 09:34:51 » |
|
Az egyik kedves fórumtársnak most cseréltem elsőféket/csütörtök/ hátsó hétfőn lesz biztonsági megfontolásból ! TRW/így legalább egyforma típus a betét és a tárcsa/ mellett döntöttünk mivel meg kell fogni a Diesel kombit használati tapasztalatait talán megosztja velünk.
Na,ez én lennék...Most a csere òta 3800km került bele.Azért szörnyű,hogy 45ezer km-et bírtak ki.A betétek elemeire hullottak,a tárcsák meg hullámosra koptak.A csere előtt egy héttel voltunk kirándulni a Grossglockneren,hegyek fel-le,szerpentinek.Már akkor éreztem,hogy baj van.Még jó,hogy nem ott estek szét a betétek.Javaslom minden dieselesnek a fékek komoly átnézését,nem csak szemrevételezéssel hanem szétszedéssel.De a benzineseknek sem ártana (dieselt csak azért emeltem ki,mert nagyobb a teljesítmény amit valamivel fogni kell).Amúgy óriási a különbség,mert most már meg tudok állni ha kell! Az biztos, hogy a kombi dieselnek nagyon kevés ez a gyári fék. (Mondjuk itt a környékemen a Tokaji hegy a legnagyobb kihívás a féknek .) Az mit jelent, hogy szétestek a betétek? Mit kell nézni rajta? Nekem még vastag a betét, de a tárcsát eszi rendesen, mert már kicsit vállas (46e km van benne). Nálam egy furcsaság van, hogy a jobb első tárcsa külső oldalának nagyobb a válla, meg barázdásan kopott. Ez mitől lehet? levált a vasról a ferrodol nem teljesen de nem hiányzott sok kb.50 cm ről elengedtem és leesés után már 2db ban volt,én azért tartom fontosnak a megfelelő fékalkatrészeket mert az nem játék és fék és fék közt óriási a különbség!
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #466 Dátum: 2012. Július 08. - 09:35:53 » |
|
Az egyik kedves fórumtársnak most cseréltem elsőféket/csütörtök/ hátsó hétfőn lesz biztonsági megfontolásból ! TRW/így legalább egyforma típus a betét és a tárcsa/ mellett döntöttünk mivel meg kell fogni a Diesel kombit használati tapasztalatait talán megosztja velünk.
Na,ez én lennék...Most a csere òta 3800km került bele.Azért szörnyű,hogy 45ezer km-et bírtak ki.A betétek elemeire hullottak,a tárcsák meg hullámosra koptak.A csere előtt egy héttel voltunk kirándulni a Grossglockneren,hegyek fel-le,szerpentinek.Már akkor éreztem,hogy baj van.Még jó,hogy nem ott estek szét a betétek.Javaslom minden dieselesnek a fékek komoly átnézését,nem csak szemrevételezéssel hanem szétszedéssel.De a benzineseknek sem ártana (dieselt csak azért emeltem ki,mert nagyobb a teljesítmény amit valamivel fogni kell).Amúgy óriási a különbség,mert most már meg tudok állni ha kell! akkor ha jól értem elégedett vagy a változással
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #467 Dátum: 2012. Július 08. - 12:50:24 » |
|
Az mit jelent, hogy szétestek a betétek?
kettéválnak....mint nekem is anno a hátsók
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
gabka
Teljes tag
Nem elérhető
2.0TCDI SW
|
|
« Hozzászólás #468 Dátum: 2012. Július 08. - 15:56:05 » |
|
Na,ez én lennék...Most a csere òta 3800km került bele.Azért szörnyű,hogy 45ezer km-et bírtak ki.A betétek elemeire hullottak,a tárcsák meg hullámosra koptak.A csere előtt egy héttel voltunk kirándulni a Grossglockneren,hegyek fel-le,szerpentinek.Már akkor éreztem,hogy baj van.Még jó,hogy nem ott estek szét a betétek.Javaslom minden dieselesnek a fékek komoly átnézését,nem csak szemrevételezéssel hanem szétszedéssel.De a benzineseknek sem ártana (dieselt csak azért emeltem ki,mert nagyobb a teljesítmény amit valamivel fogni kell).Amúgy óriási a különbség,mert most már meg tudok állni ha kell! akkor ha jól értem elégedett vagy a változással Ha csak azt írom,hogy tökéletes....Ezzel mindent elárultam!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kulimász
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #469 Dátum: 2012. Július 16. - 07:31:56 » |
|
Sziasztok! Beragad a bal hátsó féknyergem, főleg melegebb időben. Szervizben megjáratták már a munkahengert, 2 hétig jó volt, de most megint ragad. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e külön munkahengert cserélni, vagy kompletten kell az egész nyerget? Kb. mekkorra összegből jön ki egy csere és kit javasoltok e célra? Gombostól nemrég ment el a bizodalmam, őket inkább ne. Köszi előre is. K.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #470 Dátum: 2012. Július 16. - 07:59:14 » |
|
Sziasztok! Beragad a bal hátsó féknyergem, főleg melegebb időben. Szervizben megjáratták már a munkahengert, 2 hétig jó volt, de most megint ragad. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e külön munkahengert cserélni, vagy kompletten kell az egész nyerget? Kb. mekkorra összegből jön ki egy csere és kit javasoltok e célra? Gombostól nemrég ment el a bizodalmam, őket inkább ne. Köszi előre is. K. cserélj fékcsövet+fel lehet újítani a munkahengert a fékcső+felújítókészlet megáll 7000ft ból
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
Kulimász
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #471 Dátum: 2012. Július 16. - 10:43:03 » |
|
Köszi sebike, akkor első lépésben ez lesz. Egyébként a fékcső milyen módon okozhatja a munkahenger beragadását?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #472 Dátum: 2012. Július 16. - 16:53:16 » |
|
Köszi sebike, akkor első lépésben ez lesz. Egyébként a fékcső milyen módon okozhatja a munkahenger beragadását? Lemállik a belső része a gumicsőnek és nem engedi visszaáramolni a fékolajat.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Kulimász
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #473 Dátum: 2012. Július 17. - 09:05:12 » |
|
Köszi sebike, akkor első lépésben ez lesz. Egyébként a fékcső milyen módon okozhatja a munkahenger beragadását? Lemállik a belső része a gumicsőnek és nem engedi visszaáramolni a fékolajat. Hoppá, erre aztán nem gondoltam volna.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebijoe
|
|
« Hozzászólás #474 Dátum: 2012. Július 17. - 12:25:56 » |
|
Köszi sebike, akkor első lépésben ez lesz. Egyébként a fékcső milyen módon okozhatja a munkahenger beragadását? Lemállik a belső része a gumicsőnek és nem engedi visszaáramolni a fékolajat. Hoppá, erre aztán nem gondoltam volna. Sajnos a 2007-előtti autóknál gyakran előforduló típushiba.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
guszesz
|
|
« Hozzászólás #475 Dátum: 2012. Július 17. - 16:04:50 » |
|
Köszi sebike, akkor első lépésben ez lesz. Egyébként a fékcső milyen módon okozhatja a munkahenger beragadását? Lemállik a belső része a gumicsőnek és nem engedi visszaáramolni a fékolajat. Hoppá, erre aztán nem gondoltam volna. Sajnos a 2007-előtti autóknál gyakran előforduló típushiba. A fékcső csere sem garancia ,hogy megoldódik a probléma. Legalábbis ez saját tapasztalat. Sajnos nekem a csőcsere után is visszatért a hiba. Ha munkahenger felújító készletet veszel lehetőleg kerüld az Autofren márkát nekem az nem vált be.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kubu87
|
|
« Hozzászólás #476 Dátum: 2012. Július 17. - 19:29:33 » |
|
Sziasztok! Beragad a bal hátsó féknyergem, főleg melegebb időben. Szervizben megjáratták már a munkahengert, 2 hétig jó volt, de most megint ragad. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e külön munkahengert cserélni, vagy kompletten kell az egész nyerget? Kb. mekkorra összegből jön ki egy csere és kit javasoltok e célra? Gombostól nemrég ment el a bizodalmam, őket inkább ne. Köszi előre is. K. Érdekes! Nekem is a bal hátsó ragadt és ragad be, míg a jobb oldalival eddig (kopp-kopp-kopp) nem volt semmi baj. Olvastam fentebb, hogy 2007 előtti vasaknál ez típushiba, de csak a bal oldalinál gond, vagy akad olyan kocsi is ahol a jobb hátsó munkahenger ragad? Csak azért kérdezem, mert nemsokára fékfelújításon fog átesni a kocsim és szeretném tudni, hogy bajmegelőzés céljából érdemes-e a jobb oldalt is cserélni/felújítani? Csőcsere után mennyire tartós a javítás? (A hátsó henger szoruláson túl az első nyergek is iszonyatosan zörögnek és olykor csiszolják a tárcsákat, menet közben pedig olykor-olykor úgy sikítanak kb. mint egy villamos ami egy váltón hajt át...) Továbbá privátban szeretnék kérni pár hozzáértő szerelőt (elérhetőséggel) Budapest 10., 14., 18., 19., 20., 21., 22. kerületek területén, ahova nyugodt szívvel beadhatom a kocsit, az se volna gond, ha emellett még olcsón is dolgozna! Előre is köszönöm!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
guszesz
|
|
« Hozzászólás #477 Dátum: 2012. Július 17. - 19:49:35 » |
|
Sziasztok! Beragad a bal hátsó féknyergem, főleg melegebb időben. Szervizben megjáratták már a munkahengert, 2 hétig jó volt, de most megint ragad. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e külön munkahengert cserélni, vagy kompletten kell az egész nyerget? Kb. mekkorra összegből jön ki egy csere és kit javasoltok e célra? Gombostól nemrég ment el a bizodalmam, őket inkább ne. Köszi előre is. K. Érdekes! Nekem is a bal hátsó ragadt és ragad be, míg a jobb oldalival eddig (kopp-kopp-kopp) nem volt semmi baj. Olvastam fentebb, hogy 2007 előtti vasaknál ez típushiba, de csak a bal oldalinál gond, vagy akad olyan kocsi is ahol a jobb hátsó munkahenger ragad? Csak azért kérdezem, mert nemsokára fékfelújításon fog átesni a kocsim és szeretném tudni, hogy bajmegelőzés céljából érdemes-e a jobb oldalt is cserélni/felújítani? Csőcsere után mennyire tartós a javítás? (A hátsó henger szoruláson túl az első nyergek is iszonyatosan zörögnek és olykor csiszolják a tárcsákat, menet közben pedig olykor-olykor úgy sikítanak kb. mint egy villamos ami egy váltón hajt át...) Továbbá privátban szeretnék kérni pár hozzáértő szerelőt (elérhetőséggel) Budapest 10., 14., 18., 19., 20., 21., 22. kerületek területén, ahova nyugodt szívvel beadhatom a kocsit, az se volna gond, ha emellett még olcsón is dolgozna! Előre is köszönöm! Sajnos nekem a jobb oldalon is jelentkezett a beragadás. Az a munkahenger is átesett a felújításon.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kubu87
|
|
« Hozzászólás #478 Dátum: 2012. Július 17. - 20:15:52 » |
|
Sziasztok! Beragad a bal hátsó féknyergem, főleg melegebb időben. Szervizben megjáratták már a munkahengert, 2 hétig jó volt, de most megint ragad. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e külön munkahengert cserélni, vagy kompletten kell az egész nyerget? Kb. mekkorra összegből jön ki egy csere és kit javasoltok e célra? Gombostól nemrég ment el a bizodalmam, őket inkább ne. Köszi előre is. K. Érdekes! Nekem is a bal hátsó ragadt és ragad be, míg a jobb oldalival eddig (kopp-kopp-kopp) nem volt semmi baj. Olvastam fentebb, hogy 2007 előtti vasaknál ez típushiba, de csak a bal oldalinál gond, vagy akad olyan kocsi is ahol a jobb hátsó munkahenger ragad? Csak azért kérdezem, mert nemsokára fékfelújításon fog átesni a kocsim és szeretném tudni, hogy bajmegelőzés céljából érdemes-e a jobb oldalt is cserélni/felújítani? Csőcsere után mennyire tartós a javítás? (A hátsó henger szoruláson túl az első nyergek is iszonyatosan zörögnek és olykor csiszolják a tárcsákat, menet közben pedig olykor-olykor úgy sikítanak kb. mint egy villamos ami egy váltón hajt át...) Továbbá privátban szeretnék kérni pár hozzáértő szerelőt (elérhetőséggel) Budapest 10., 14., 18., 19., 20., 21., 22. kerületek területén, ahova nyugodt szívvel beadhatom a kocsit, az se volna gond, ha emellett még olcsón is dolgozna! Előre is köszönöm! Sajnos nekem a jobb oldalon is jelentkezett a beragadás. Az a munkahenger is átesett a felújításon. Értem, köszi az infót, akkor az is meg lesz bütyköltetve!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gabka
Teljes tag
Nem elérhető
2.0TCDI SW
|
|
« Hozzászólás #479 Dátum: 2012. Július 18. - 06:17:33 » |
|
Sziasztok! Beragad a bal hátsó féknyergem, főleg melegebb időben. Szervizben megjáratták már a munkahengert, 2 hétig jó volt, de most megint ragad. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e külön munkahengert cserélni, vagy kompletten kell az egész nyerget? Kb. mekkorra összegből jön ki egy csere és kit javasoltok e célra? Gombostól nemrég ment el a bizodalmam, őket inkább ne. Köszi előre is. K. Érdekes! Nekem is a bal hátsó ragadt és ragad be, míg a jobb oldalival eddig (kopp-kopp-kopp) nem volt semmi baj. Olvastam fentebb, hogy 2007 előtti vasaknál ez típushiba, de csak a bal oldalinál gond, vagy akad olyan kocsi is ahol a jobb hátsó munkahenger ragad? Csak azért kérdezem, mert nemsokára fékfelújításon fog átesni a kocsim és szeretném tudni, hogy bajmegelőzés céljából érdemes-e a jobb oldalt is cserélni/felújítani? Csőcsere után mennyire tartós a javítás? (A hátsó henger szoruláson túl az első nyergek is iszonyatosan zörögnek és olykor csiszolják a tárcsákat, menet közben pedig olykor-olykor úgy sikítanak kb. mint egy villamos ami egy váltón hajt át...) Továbbá privátban szeretnék kérni pár hozzáértő szerelőt (elérhetőséggel) Budapest 10., 14., 18., 19., 20., 21., 22. kerületek területén, ahova nyugodt szívvel beadhatom a kocsit, az se volna gond, ha emellett még olcsón is dolgozna! Előre is köszönöm Sajnos nekem a jobb oldalon is jelentkezett a beragadás. Az a munkahenger is átesett a felújításon. Értem, köszi az infót, akkor az is meg lesz bütyköltetve! Ha már az egyik oldalt megcsináltatod akkor a másikat se hagy ki a felújításból.Ha fogat mosol a jobb oldalt sem hagyod ki,nem így van?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|