szediati
|
|
« Hozzászólás #570 Dátum: 2013. Március 24. - 14:57:58 » |
|
nem az egész rendszert csak egy fékcső cserekor mint ami nálam is volt azt az egy részt nem sok idő. igen nálam is az idén muszáj lesz lecserélni az egész fékolajat mert már balesetveszélyesen régi (eredeti) Azt viszont szerintem szervizben fogom mert ott van speckó vákuumos berendezés azzal hamar megy. bár a hagyományos pedállal pumpálás is ugyan az csak lassabb.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebijoe
|
|
« Hozzászólás #571 Dátum: 2013. Március 24. - 15:57:16 » |
|
nem az egész rendszert csak egy fékcső cserekor mint ami nálam is volt azt az egy részt nem sok idő. igen nálam is az idén muszáj lesz lecserélni az egész fékolajat mert már balesetveszélyesen régi (eredeti) Azt viszont szerintem szervizben fogom mert ott van speckó vákuumos berendezés azzal hamar megy. bár a hagyományos pedállal pumpálás is ugyan az csak lassabb.
Na látod! Megint nem tudod, hogy a Lacettin nem vákuumos "spéci" berendezéssel kell légteleníteni, a teljes rendszer légtelenítéséhez a gyári diagnosztikai műszer kell (SCAN 100), mivel az ABS vezérlést meg kell működtetni! Ha nem így van légtelenítve akkor az ABS szivattyún rajt marad a régi elhasznált fékfolyadék! Kapitánynak is ezért tartott tovább a légtelenítés, tehát ismét bebizonyosodott, hogy miért nem barkácsoljuk otthon a féket!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2013. Március 24. - 16:00:10 írta sebijoe »
|
Naplózva
|
|
|
|
szediati
|
|
« Hozzászólás #572 Dátum: 2013. Március 24. - 16:51:33 » |
|
ja szoval az egyszerű fékolaj cserét csak márkaszervizben lehet megcsinálni egy talicska pénzért. mert scan100 csak azoknak van. akkor ha minden kocsihoz spéci kütyü kell miből él a maszek szerelő
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #573 Dátum: 2013. Március 24. - 17:26:43 » |
|
ja szoval az egyszerű fékolaj cserét csak márkaszervizben lehet megcsinálni egy talicska pénzért. mert scan100 csak azoknak van. akkor ha minden kocsihoz spéci kütyü kell miből él a maszek szerelő
a maszek szerelő ha megveszi a speckó műszereket több százezer ft ért akkor sem biztos,hogy tudja használni amit írtál vákumos légtelenítőt az a sima ABS nélküli autókhoz jó viszont ami ABS es ott csak abban az esetben tudja lecserélni teljesen a fékfolyadékot ha működtetik az ABS hidralikát épp ezért vannak olyan szerelők akik a márkaszervizekben dolgoztak és ráálltak annak a tipusnak a javítására amit ismernek és ehhez megvették a gyári műszert többszázezer ft-ért! Nálam is sokszor előfordul,hogy Daewoo/Chevrolet több típusával megkeres más szerelő mivel az általános diagnosztikai műszerrel rendelkezik és nem kezeli a mi autóinkat/van akinek csak pár tizezer ft-os de van akinek több Milliós műszerparkja van!/És még egy dolog miből él a maszek szerelő abból,hogy képezi magát és a műszerparkját fejleszti!
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
szediati
|
|
« Hozzászólás #574 Dátum: 2013. Március 24. - 18:06:37 » |
|
Mindegy megkérdezem a nálunk lévő bosch szervízt. A régi autómat is javították már és nekik tényleg több milliós gépparkjuk van és megfordul náluk nap mint nap több tíz milliós autó is. És azokat is javítják sikerrel. Ha azokkal tud kommunikálni a diag műszerük meg tudnak rajta mindent javitani akkor nem hiszem hogy a "mezei" lacettivel gondjuk lenne. Majd kiderül.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #575 Dátum: 2013. Március 25. - 09:14:18 » |
|
Mindegy megkérdezem a nálunk lévő bosch szervízt. A régi autómat is javították már és nekik tényleg több milliós gépparkjuk van és megfordul náluk nap mint nap több tíz milliós autó is. És azokat is javítják sikerrel. Ha azokkal tud kommunikálni a diag műszerük meg tudnak rajta mindent javitani akkor nem hiszem hogy a "mezei" lacettivel gondjuk lenne. Majd kiderül.
Pont a mezei autók mint a lacetti nem kezelik általában mert a koreai/japán modellek nem erősségei a BOSCHnak
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
cucogany
|
|
« Hozzászólás #576 Dátum: 2013. Március 25. - 12:29:48 » |
|
a teljes rendszer légtelenítéséhez a gyári diagnosztikai műszer kell (SCAN 100), mivel az ABS vezérlést meg kell működtetni! Ha nem így van légtelenítve akkor az ABS szivattyún rajt marad a régi elhasznált fékfolyadék! Szóval ezek szerint engem a Chevrolet Gyulai-nál átvertek? A 60 ezres szerviznél fékolajat is cseréltettem, de műszer nélkül csinálták ketten. Az egyik nyomkodta a pedált, a másik engedte kifelé a munkahengereknél az olajat. Az új olajat rátöltötték a régire. Még csodálkoztam is, hogy honnan tudják, hogy a régi olaj már kiment a csőből, de gondoltam, ők a szakemberek, biztos így kell csinálni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szediati
|
|
« Hozzászólás #577 Dátum: 2013. Március 25. - 13:15:08 » |
|
Hát szerintem 100 szervízből egyben ha becsületesen műszerrel csinálják ahogy elő van írva. főleg a maszek szerelők. ők is úgy csinálják ahogy neked csinálták.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #578 Dátum: 2013. Március 25. - 13:22:08 » |
|
Hát szerintem 100 szervízből egyben ha becsületesen műszerrel csinálják ahogy elő van írva. főleg a maszek szerelők. ők is úgy csinálják ahogy neked csinálták.
Volt tavaly egy visszahívás a "szakszervizekben", ahol olajcserét végeztek a féken és fékolaj tartály kupakot cserét a hitelesség kedvéért (sárgára). Ott sem igazán került elő a Scan 100...
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
szediati
|
|
« Hozzászólás #579 Dátum: 2013. Március 25. - 13:33:11 » |
|
Erről beszéltem. A "szak" műhelyben ugyan ezt csinálják meg az egyik pumpál a másik engedi ki az olajat. Ezt itthon is meg lehet csinálni és még a 10 ezres melódíjat sem kell kicsókolni rá. Ha meg szóvá tenném hol a scan az abs miatt elküldenének a náthába. Erröl ennyit
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Levi75
Teljes tag
Nem elérhető
SW Elite ACC 2,0d
|
|
« Hozzászólás #580 Dátum: 2013. Március 25. - 15:52:14 » |
|
Nyíregyházán a Csősznél műszerrel csinálták és minden kocsira rászánták az időt, ami kellett a rendes cseréhez és vizsgálathoz. Utána egy ideig jobb is volt a fékem, de azóta sajnos megint olyan, mint új korában. Mármint olyan gyengécske.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebijoe
|
|
« Hozzászólás #581 Dátum: 2013. Március 25. - 17:15:33 » |
|
Erről beszéltem. A "szak" műhelyben ugyan ezt csinálják meg az egyik pumpál a másik engedi ki az olajat. Ezt itthon is meg lehet csinálni és még a 10 ezres melódíjat sem kell kicsókolni rá. Ha meg szóvá tenném hol a scan az abs miatt elküldenének a náthába. Erröl ennyit
Sajnos nem ez szakszerű eljárás, van ahol így végzik el, viszont nem szabad általánosítani!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szediati
|
|
« Hozzászólás #582 Dátum: 2013. Március 25. - 17:38:08 » |
|
hát sajnos volt nem egy szervízhez szerencsém már és ezért is szoktam rá arra hogy amit csak lehet megoldok itthon mert az legalább biztos ki is van cserélve a horror rezsi árakról nem is beszélve.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebijoe
|
|
« Hozzászólás #583 Dátum: 2013. Március 25. - 19:13:35 » |
|
hát sajnos volt nem egy szervízhez szerencsém már és ezért is szoktam rá arra hogy amit csak lehet megoldok itthon mert az legalább biztos ki is van cserélve a horror rezsi árakról nem is beszélve.
Rólunk meg úgy alkottál véleményt, hogy 1pillantásnyit is ismernéd a munkánk! A fiamnak /sebike/ meg van otthon a gyári diag /SCAN 100/ műszer és mindig azzal légtelenítünk, a javításhoz meg a műszer használatáért nincs felszámolva külön díj! A talikon meg díjtalanul van hibakód kiolvasás és törlés! A diagnosztika neked is fel lett ajánlva egyeztetve is lett amikor BP-n járt sebike te pedig arra sem vetted a fáradságot, hogy lemondjad!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gabka
Teljes tag
Nem elérhető
2.0TCDI SW
|
|
« Hozzászólás #584 Dátum: 2013. Március 25. - 22:04:41 » |
|
Ezt az egy szervízt én is ismerem. Sebikénél van. ;)Mind a kettő autómat ő javítja.(ez nem reklám volt!)Nem vagyok egyszerű eset,de nála ez nem akadály.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|