Lacetti klub fórum
2024. December 12. - 11:31:44 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 63   Le

Szerző Téma: Fék ,ABS, TC  (Megtekintve 290760 alkalommal)
baroti
Vén róka
Nem elérhető Nem elérhető

Lacetti HB 1.8 16V CDX Platinum / GPL

« Hozzászólás #120 Dátum: 2010. Január 19. - 14:50:34 »

Megtörtént az elenörzés, de nem találtam semmi emlitésre meltó hibát (hál-istennek), lehetséges hogy egy kövecske vagy bármi bekerülhetett a fékbetét mellé és azt nem engedte fellazulni egy bizonyos időn át. Lebontottam a fekrendszert, a betétek jók kb. 8-9mm, de viszont a tárcsának már van némi pereme.
Ezt nem tartom túl valószínűnek.
min. a munkahengert meg kell tisztítani, és a fékbetétet+féknyerget átnézni+tisztítani.
Kavics miatt nem szorul meg.
::)Ez történt ma délelőt ső szinte ebben a sorrendben is, minden tökéletes, tehát marad a tanácstalanság hogy mi okozhatta He

És persze  :'(bejött amit nem igazán vártam, ma megint megszorult, sőt a legrosszabkór, időre kelett volna beérni feleségemnek Sepsiszentgyörgyre valami analizisekre és felúton ismét beszorult a jobbelőfékem. Nem is mertem tovabb menni, hivtam az unokaöcsémet hogy hozzon egy autot és az enyémet vigye vissza óvatosan. Útközben felengedett és hazáig nem is volt semmi gond, állítása szerint, igaz nem is használta a féket.
Még délelőtt hazaértem és rögtön nekiláttam a munkának, végigcsináltam az egész müveletet ahogy én tudtam és kiegészitve azzal amit Stocz is tanácsolt. nem látszik a munkahengeren még karcolás sem, vajmi kevés szenyeződés, mit le is tudtam törülni könyedén, be olajoztam vékonyan, az többi alkatrész is megtisztitva, vissza minden a helyére és proba út.
Párszáz méter néhány erőteljesebb fékezés és már nen lehet tapizni a féktárcsát, nagyon felforósodott rövid idő alatt. Most már abszolut tanácstalan vagyok, holnap kérek előjegyzest valamelyik szervízben. Legalabb tudjak egy dolgot biztosabbra.   
Erre most már nagyon kíváncsi vagyok.
A dugattyú tisztításánál kinyomtad eléggé?
Az amit írtál - erős fékezés után szorul meg - bennem még mindíg azt erősíti meg, hogy vmi kosz/szorulás okozza a dolgot.
Amit Sebi írt az is egy érdekes lehetőség, még akkor is, ha eddig csak hátsó féknél találkoztak ilyennel.
Sajnos ilyen esetben a szerviz is csak a találgatós módszerrel fog tudni javítani (valószínűleg).
Csere-próba, csere-próba.
Mindenképpen írd majd meg a fejleményeket.

Hat sajnos csak a jovohetre tudnak beszurni, igy marad az hogy holnap meleget csinalok a garazsban es ujbol nekifogok. Gondoltam hogy kiveszem egesszen a munkahengert(ugyanis elozoleg is kinyomattam addig mig nem latszott a szemering rajta), levalasztom a gumicsorol is mindent megprobalok egesszen vissza a fekpompaig. Meg esetleg vane valami otlet valakinek?
Naplózva

baroti
Vén róka

« Hozzászólás #121 Dátum: 2010. Január 21. - 10:15:13 »

Na a tegnap meg egyeszer probalkoztam a szerelonel hogy legalabb legyen egy megallapitas. Delkorul beszurt engem is marmint az autot, de szerinte meg kellene probalni egy rend uj fekpofaval, ugy hogy ez nem nagy felfedezes. Mar delutan megrendeltem de csak ma fogadtak a rendelest es holnapra erkezik meg a futar a ROAD HOUSE markaju betetekkel. Majd ha be lessz szerelve akkor beszamolok.
Naplózva

baroti
Vén róka

« Hozzászólás #122 Dátum: 2010. Január 21. - 11:29:42 »

Na a tegnap meg egyeszer probalkoztam a szerelonel hogy legalabb legyen egy megallapitas. Delkorul beszurt engem is marmint az autot, de szerinte meg kellene probalni egy rend uj fekpofaval, ugy hogy ez nem nagy felfedezes. Mar delutan megrendeltem de csak ma fogadtak a rendelest es holnapra erkezik meg a futar a ROAD HOUSE markaju betetekkel. Majd ha be lessz szerelve akkor beszamolok.
Ugyanis a gyerek azt alitsa hogy kb felrefeszul a dugatyu attol hogy a betetek nem szabajosan vannak kopva es hogy van nemi jatek a nyeregvezeto kis dugatyuknal He ezt kellene korigalja az uj fekbetet mert azzal nem jon ki annyira sem a munkahenger sem a vezeto
Naplózva

kamikaze
Kábelbarát
Ezredes

1.4 16v LPG

« Hozzászólás #123 Dátum: 2010. Január 21. - 19:38:19 »

Kérdésem a következö az ABS kitud kapcsolni? Mert a héten elkezdet világitani a lámpálya (20 percig) ez idö allat az ABS nem müködöt. Zavart
És ma megint kikapcsolt de mért csak hóba? Nagyobb fékezés után kikapcsol,le állítom  a motort, újra indítom a motort és müködik újra nem értem
Naplózva

06.20.545.63.82 <br />\"Egyetlen dolog, amit egy jó tanáccsal tehetünk az, hogy továbbadjuk.<br />Oscar Wilde\"
sebijoe
Ezredes

« Hozzászólás #124 Dátum: 2010. Január 21. - 19:43:44 »

Kérdésem a következö az ABS kitud kapcsolni? Mert a héten elkezdet világitani a lámpálya (20 percig) ez idö allat az ABS nem müködöt. Zavart
És ma megint kikapcsolt de mért csak hóba? Nagyobb fékezés után kikapcsol,le állítom  a motort, újra indítom a motort és müködik újra nem értem

Az elmúlt napokban sedannal közlekedtünk de nekünk nem volt ilyen problémánk hóban sem,
Naplózva

sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #125 Dátum: 2010. Január 21. - 21:38:32 »

Talán el kéne vinni hibakód olvasásra és lehet hogy kiderülne,hogy valamelyik jeladó néha nem ad jelet!!!
Naplózva

70/4334431
kamikaze
Kábelbarát
Ezredes

1.4 16v LPG

« Hozzászólás #126 Dátum: 2010. Január 21. - 21:42:25 »

Talán el kéne vinni hibakód olvasásra és lehet hogy kiderülne,hogy valamelyik jeladó néha nem ad jelet!!!
Köszi az lesz Mosolyog
Naplózva

06.20.545.63.82 <br />\"Egyetlen dolog, amit egy jó tanáccsal tehetünk az, hogy továbbadjuk.<br />Oscar Wilde\"
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

Malibu (Lacetti sedan 1.6 16V Platinum+Radar+LPG)

« Hozzászólás #127 Dátum: 2010. Január 23. - 15:12:28 »

Off autón (a nővérem Corsa D-jén) ma szintén bejelzett az ABS lámpicsku. Tavaly májusban már javították gariban (visszahívás), de most megint előjött a dolog.
Naplózva
baroti
Vén róka

« Hozzászólás #128 Dátum: 2010. Január 26. - 17:27:06 »

Fekbetetek kicserelve, meg a szombaton csak ezidaig nem akartam elhamarkodott bejelentest tenni arrol hogy ugy nezki mar nem blokkol a jobelsom. Igaz meg nem voltam hosszabb utra de minden kiszalasnal tapogatom a tarcsat es nem sut meg a kezem. Majd csutortokon Brassoba kell mennem es az az ut eldonti hogy bevalt vagy nem
Naplózva

diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #129 Dátum: 2010. Január 30. - 22:30:14 »

Végre hazaértem. Kicsit örültem a hónak abból a szempontból, hogy letesztelhettem picit az elektronikákat. A kipörgésgátló érdekesen dolgozott, direkt nagy gázt adva el kezdett működni, viszont ha fokozatosan adtam gázt, éreztem hogy picit megpördül a kerék, de mégsem avatkozott be. Az ABS-t is teszteltem kicsit, bal kerekek vizes aszfalton, jobb kerekek letaposott havon, padlófék, egy picit megcsúszott, de simán megálltam. Persze olyan helyen csináltam, ahol nem lehetett belőle baj.
Naplózva
Giovanni
Törzstag
*

Kékvillám :)

« Hozzászólás #130 Dátum: 2010. Január 30. - 22:40:10 »

Végre hazaértem. Kicsit örültem a hónak abból a szempontból, hogy letesztelhettem picit az elektronikákat. A kipörgésgátló érdekesen dolgozott, direkt nagy gázt adva el kezdett működni, viszont ha fokozatosan adtam gázt, éreztem hogy picit megpördül a kerék, de mégsem avatkozott be. Az ABS-t is teszteltem kicsit, bal kerekek vizes aszfalton, jobb kerekek letaposott havon, padlófék, egy picit megcsúszott, de simán megálltam. Persze olyan helyen csináltam, ahol nem lehetett belőle baj.
Na ezt a kipörgésgátlós dolgoz picit részletezd Mosolyog Ha nagy gázzal indultál, akkor nem pörgött ki? Nekem olyan, mintha bent sem lenne. Csak látom, hogy villog a műszerfalon, aztán ennyi. Hatását nem érzem.
Viszont az is igaz, hogy 2 napja úgy parkoltam, hogy a jobb oldali kerekek tükör jégen, és indulásnál észre sem vettem, csak mikor a jobb oldal száraz részre ért.
Naplózva

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Mosolyog
Lacetti:
Toyota:
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #131 Dátum: 2010. Január 30. - 22:54:28 »

Na ezt a kipörgésgátlós dolgoz picit részletezd Mosolyog Ha nagy gázzal indultál, akkor nem pörgött ki? Nekem olyan, mintha bent sem lenne. Csak látom, hogy villog a műszerfalon, aztán ennyi. Hatását nem érzem.
Viszont az is igaz, hogy 2 napja úgy parkoltam, hogy a jobb oldali kerekek tükör jégen, és indulásnál észre sem vettem, csak mikor a jobb oldal száraz részre ért.
Simán kuplungot felengedve pici gázzal indultam, majd mikor már mentem kb 10-15 km/h-val adtam egy bő gázt. Mivel korábban már én is azt tapasztaltam, mintha ott se lenne (csak villog a jelzés a műszerfalon), ezért megkértem egy barátomat figyelje a kereket, mi történik. Az ő elmondása szerint a kipörgő kerék fékeződött illetve lehúzott ablaknál én is úgy hallottam, hogy a kipörgő kerék hangja eltűnt.
Naplózva
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #132 Dátum: 2010. Január 30. - 22:57:19 »

Egyébként a Lacsi kipörgésgátlója milyen elven működik?
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #133 Dátum: 2010. Január 30. - 23:11:29 »

Mindegyik kipörgésgátló a kereket fékezi van olyan ami a motorteljesítményt is elveszi
Naplózva

70/4334431
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #134 Dátum: 2010. Január 30. - 23:13:08 »

Mindegyik kipörgésgátló a kereket fékezi van olyan ami a motorteljesítményt is elveszi
Pont erre voltam kiváncsi, mármint, hogy a Lacsié teljesítményt is vesz-e el vagy sem. De ezek szerint "csak" fékezi a kerekeket.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 63   Fel

Ugrás: