Hát hol is kezdjem....
Reggel 3/4 9-kor találkoztunk Petiékkel Keszthelyen esőre álló, szeles, hűvös, autófűtéses időben meleg ruhákkal csomagtérben. Javasoltam, hagyjuk a 71-est, mert sok a lakott terület, nagy a forgalom, menjünk inkább más felé, ami gps szerint nem is hoszabb út. Ezúton kérek elnézést Petiéktől az "Ismerd meg hazádat" féle kitérőért, a macskakőért és a sok bolyongásért. Talán jobban jártunk volna a 71-esen...
Már Badacsony után kivirított a nap, hamar le kellett venni a fűtést, később anniyra jó idő lett, hogy már szellőztetni, mitöbb klímázni is kellett.
10 óra előtt pár perccel érkeztünk a Tecsó parkolóba, szinte a többiekkel egy időben, csupán Bélára vártunk pár percet. Beszélgettünk egy keveset, megköszöntöttük az éppen ma szülinapos Janit, aztán átmentünk Tihanyba. MNT helyismeretének köszönhetően leparkoltunk egy nemfizetősben, aztán megnéztük az apátságot, a gyönyörű kilátást (akárhányszor megyek Tihanyba, nem tudok betellni vele), majd evett a társaság egy fagyit. Tamás megvendégelte a gyerekeket pár gombócra, aztán néhányan voltak olyan türelmesek és megvárták, amíg a gondos, alapos, nagyon körültekintően megtervezett mozdulatokkal, kellő adminisztrációt nem kihagyva mintegy 10 perc múltával megkapták a felnőttek is a pár gombócot. (Innen üzenem a személyzetnek, hogy ilyen kiszolgálással a gyönyörű kilátást nélkülözve egy gombóccal nem adnának el...)
A parkolóba a kocsihoz visszatérve fedeztük fel, hogy az 50 fokos kocsiban kissé megolvadt gyermekemnek a "túlélőzsákba" rejtett tábla csokija. Kb olyan folyós lett, mintha kakaóital lett volna, így ment be a kesztyűtartóba.
Innen átmentünk Balatonudvariba, ahol egyéni módon faragott sírkő-szíveket néztünk meg, majd következett Vászoly. Hát az a nyugalom, az a csend, a természet közvetlensége....gyönyörű hely! Sajnálom, hogy nem jött össze a min. két napos tali, mert szívesen eltöltöttem volna legalább egy éjszakát abban a rohanó világtól elzárt kis faluban!
Ittunk a forrásból, békákat, birkákat néztünk, majd lassan visszasétáltunk a kocsikhoz.
Visszamentünk B.füredre és a kultúrközpontban ebédeltünk egy jót. Kifejezetten ízletes volt a menü az árához mérten, kellemes meglepetés volt!
Kaja után 4 autóval lementünk a partra. Én mint állítólag a "Balaton fővárosában" élő ember....hát kérem jól megnézhetnék városatyáink, hogyan kell kinéznie egy szép parti sétánynak!!! Ettünk egy nagyon finom fagyit is. Ha nem lett volna még egyéb betervezett program, szívesen elidőztem volna még vagy egy órát!
Ezután meglátogattuk a tűzoltókat és hogy-hogysem éppen kivonulást is láthattunk. Ez még nem volt gyanús, de amikor később a mentőállomásról is kiment két autó esethez...na akkor kezdett gyanús lenni a dolog, miszerint Tamás a mi kedvünkért dönthetett ki egy fát, okozott baleseteket, hogy legyen a tűzoltóknak is és kollegáinak is munkája és akció, amikor ott vagyunk!
Mind a tűzoltóknál, mind a mentőállomáson kiváló program volt kicsit bepillantani a munkájukba és ami a legfontosabb: nemcsak felnőtteknek, de a gyerkőcöknek is hatalmas élményt szerzett a rögtönzött bemutatókkal, idegenvezetéssel a mi Tamásunk. Bár többször említette nap közben, hogy csak egy törött heli van a bázison, de végül mégis majdnem elmaradt még annak a megtekintése is. Kár lett volna! A tavalyi működőképes darab után legalább ez is akkora élmény volt...lehetett nyomkodni, tekergetni a gombokat. Hatalmas élmény volt a gyerkőcöknek, a végén már csak hang után mentem, mint a tűzoltóknál....ahol zörgés volt, ott szerelt a fiam!
Hamar este 7 óra lett és Tamásnak kezdődött a meló, így elköszöntünk, nyolcra itthon is voltunk.
Hazafelé többször hallottam a hátsó ülés felől az amúgy nem túl közlékeny fiam hangját..."apa ez nagyon jó volt, ez a tali!!" Márpedig ha az én elkényeztett fiam ilyet mond....
Szóval nagyon sok élmény volt, nagyon hamar elment ez a nap. Még az autókrál sem beszélgettünk jóformán....szuper kis nap volt!!
Akár több napra is bevállalnám ezt a környéket, ezt a jó kis csapatot!
Kedves Tamás! Nagyon szépen köszönjük, hogy megszervezted, levezényelted ezt a napot! Ilyen talira bármikor vevők vagyunk, mindig el tudunk tölteni úgy egy egész napot, mintha csak pár órát lennénk. Repül az idő, sok a látnivaló, remek a társaság! Remélem legközelebb már összehozható lesz egy több napos találkozó is! Tuti lesz érdekes, változatos program, hisz ma is, amikor katasztrófahelyzet után van a vihar által B.füred ....akkor is van tűzoltókocsi. Hiába nincs helikopteretek, ill. csak egy törött van...mégis alig tudtuk a gyerkőcöket kiszedni belőle....szal. tuti a siker!!
Köszönünk mindent, képeket majd később teszek fel!