kripic
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1.6 SW Elite (Powered by sütiszörny...)
|
|
« Hozzászólás #90 Dátum: 2008. április 23. - 07:48:04 » |
|
szia! most akkor minden oké a motorháztetőddel.mert én ma vettem észre először igaz siettem és 160 körül már olyan érzésem volt felcsapódik.
Nem néztem azóta, de most lejjebb van kb.0,5-1cmrel. Vagyis ennyivel kisebb a rés a hűtőrács és a motorháztető között. Én épp eleget szívtam ezzel a dologgal, több szervizben kértem tanácsot, hímeztek, meg hámoztak, meg hümmögtek, meg mindenféle gyógyírt ajánlottak, meg majd a GM központilag megoldja (ja, hogyne... ), de végül is ez segített, amit Jani is tett: Keményen beljebb kell tekerni a rugós leszorító szárát (bátran, akár 1-1,5 cm-rel is!!!), és a probléma a múlté. (Azért az oldalsó - a karosszériában lévő, állítható! - gumibakokra figyelni, ezt azért illik utánaállítani, ha szükséges: lecsukott állapotban a tető (sarka) ne álljon ki, de ne is lehessen kézzel lenyomni.)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #91 Dátum: 2008. Június 28. - 08:01:27 » |
|
Igaz nem libegés de mégiscsak a motorháztetőről van szó. Azt találtam ki, hogy elmegyek suzuki bontóba és veszek ilyen tömítést, aztán valahogy felrakom a motorháztetőre. Remélem sikerül és akkor kevésbé fog koszolódni a motortér.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #92 Dátum: 2008. Június 28. - 10:29:07 » |
|
Hali! Ezt én már megoldottam, de sajnos képet még nem csináltam róla. Majd a másik Lad-ot megkérem, hogy fotózza le, és tegye fel a fórumra. Addig is szövegben: Klimás szigetelő csővel oldottam meg a dolgot úgy, hogy a hűtőmaszk csavarjait használtam fel erre, és azóta patyolat a motor, akármilyen trutyis is az idő, meg az út. Tudom ajánlani, nekem nagyon bevált. és pofon egyszerű volt felszerelni, még nekem is, hát még ezermestereknek. Kép lesz majd!
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
fankyboy
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #93 Dátum: 2008. Június 28. - 21:16:37 » |
|
légyszi a képet minél hamarabb mert sokat megyek autópályán és amióta itt olvastam azóta nézem és idegesít.köszi
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #94 Dátum: 2008. Június 29. - 14:07:47 » |
|
légyszi a képet minél hamarabb mert sokat megyek autópályán és amióta itt olvastam azóta nézem és idegesít.köszi
Most mi érdekel? A libegés eltüntetése, vagy a koszolódás megelőzése? Mindkettőre van már jó megoldásunk! Amúgy, hol laksz, mert, ha mocsokfalvi vagy, akkor meg is tudom mutatni a megoldást. Ha messze vagy, akkor a Főszerelő, Főfényképező Modi Ezredes Úr, aki majd segít nekem a fénképekkel, és a fórumra is ő teszi majd fel, mert én még mindig PC-béna vagyok, mint tudhatjátok.
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #95 Dátum: 2008. Június 29. - 15:37:54 » |
|
A lebegésre Kipric által javasolt megoldás a nyerő. Nemrég leszereltem azt a rugós menetes szárat a mocitetőről, mert nem mertem beljebb tekerni. Féltem kijön a másik oldalon, de ettől nem kell félni, mert kétszer olyan hosszú csavar is elférne. vis****akás után még beljebb tekertem mint eddig, most kb. 4-5 menet látszik csak ki. Az eredmény szemmel látható, a rés 1cm-ről 3-4mm-re csökkent.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #96 Dátum: 2008. Június 29. - 17:38:06 » |
|
Jani! Mivel lazítottad meg a nagy anyát? Nekem nem sikerült eddig, pedig küszködtem becsülettel, de fel kellett adnom időlegesen. Amúgy, köszi megkaptuk a cuccokat Werestől.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #97 Dátum: 2008. Június 29. - 20:16:39 » |
|
Jani! Mivel lazítottad meg a nagy anyát? Nekem nem sikerült eddig, pedig küszködtem becsülettel, de fel kellett adnom időlegesen. Amúgy, köszi megkaptuk a cuccokat Werestől.
A WD-40 + francia kulcs együttesen meghozza az eredményt. Amúgy, szívesen a cuccokat.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #98 Dátum: 2008. Június 29. - 20:49:54 » |
|
Most mi érdekel? A libegés eltüntetése, vagy a koszolódás megelőzése? Mindkettőre van már jó megoldásunk! Amúgy, hol laksz, mert, ha mocsokfalvi vagy, akkor meg is tudom mutatni a megoldást. Ha messze vagy, akkor a Főszerelő, Főfényképező Modi Ezredes Úr, aki majd segít nekem a fénképekkel, és a fórumra is ő teszi majd fel, mert én még mindig PC-béna vagyok, mint tudhatjátok. Azért Gidy apu pc-bénasága gyanítom hasonló Peti74 autójának lustaságához! Amennyit panaszkodik rá!
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #99 Dátum: 2008. Június 30. - 11:44:05 » |
|
Jelentem: Sprayvel befújva, meglazítva, beállítva, megcsinálva a motortérfedő! Köszi Jani az ötletet, utána simán lehetett csavarozni. Majd még LadLac megnézi, hogy megfelelő-e, mert ő a legigényesebb cartárs.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
fankyboy
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #100 Dátum: 2008. Június 30. - 18:58:26 » |
|
szia !arra a gumicsöves megoldásra lennék kiváncsi.amugy sopron.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #101 Dátum: 2008. Június 30. - 19:05:49 » |
|
szia !arra a gumicsöves megoldásra lennék kiváncsi.amugy sopron.
Oké, hamarosan felteszem, némi segítséggel. Nagyon jó lett, patyolat marad a motor bármilyen ocsmány időben. Ráadásul nem kell semmit fúrni, faragni, mert a csavarok is adva vannak hozzá gyárilag, azokat használtam fel. Még egy kis türelmet kérek. Sopron nagyon szép város, de ahhoz sajnos messze van, hogy megnézhesd a megoldásom egy minitali keretében.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #102 Dátum: 2008. Július 01. - 06:55:31 » |
|
Jelentem: Sprayvel befújva, meglazítva, beállítva, megcsinálva a motortérfedő! Köszi Jani az ötletet, utána simán lehetett csavarozni. Majd még LadLac megnézi, hogy megfelelő-e, mert ő a legigényesebb cartárs. ...dehogy igényes, inkább precíz, amennyire lehet...
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #103 Dátum: 2008. Július 03. - 18:37:49 » |
|
Ma elkészült, és felkerül ide fényképpel a motorháztető "csöves" megoldása LadLac jóvoltából. Mindamellett beállítottuk a tető hézagát egy új szuper módszerrel, amit én találtam ki. Ha van rá igény, akkor Veszprémben bárkiét pillanatok alatt beállítjuk jó precízen, szomjúság oltása ellenében esetleg. De tényleg, szívesen!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
mostnemtom
|
|
« Hozzászólás #104 Dátum: 2008. Július 03. - 19:09:21 » |
|
Neekem nem libeg a tető, pedig egyszer libbenhetne ,hogy be tudjam tenni a hiperszuper kapcsolómat.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet mindig ünnepnap!!!
|
|
|
|