Lacetti klub fórum
2024. December 12. - 06:03:12 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12   Le

Szerző Téma: Libegő motorháztető  (Megtekintve 76386 alkalommal)
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #120 Dátum: 2008. Augusztus 04. - 19:46:29 »

és tényleg nem libeg a tető tovább mert én tettem bele igaz csak egy és nem két sorba csövet ,de nekem tovább libeg sajnos.
Ezt nem a libegés miatt csináltam, hanem azért, hogy ne koszolódjon annyira a motor.
A libegéshez beljebb kell csavarni a zárszerkezet rugós tengelyét és akkor nem fog lebegni. Nálam bevált!
Naplózva

LPG
ladlac
Adminisztrátor
Törzstag

SW RedRock Radarral

« Hozzászólás #121 Dátum: 2008. Augusztus 05. - 07:17:22 »

és tényleg nem libeg a tető tovább mert én tettem bele igaz csak egy és nem két sorba csövet ,de nekem tovább libeg sajnos.
Ezt nem a libegés miatt csináltam, hanem azért, hogy ne koszolódjon annyira a motor.
A libegéshez beljebb kell csavarni a zárszerkezet rugós tengelyét és akkor nem fog lebegni. Nálam bevált!
Következő talin Gidy Cartárssal vállalunk lebegés megszüntetést. Veszprémben is volt rá lehetőség...  Vigyorog
Naplózva

Ne száguldj   gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
kripic
Kábelbarát
Ezredes

Lacetti 1.6 SW Elite (Powered by sütiszörny...)

« Hozzászólás #122 Dátum: 2008. Augusztus 08. - 14:13:42 »

Következő talin Gidy Cartárssal vállalunk lebegés megszüntetést. Veszprémben is volt rá lehetőség...  Vigyorog
Kérem szépen, árulás esete forog fenn!
Én is azt hittem, hogy a zárszerkezet erőteljes állítása véglegesen megoldja a problémát. HÁT NEM, hogy a franc essen belé
A germánoknál, sietős hazafelémenetben - igaz szembeszélben (ez fontos lehet!!!) - bizony-bizony újra libegett.
Messze nem olyan ijesztően, mint korábban - nem volt olyan érzésem, hogy mindjárt a képembe csapódik a tető -, de a széle bizony szemmel láthatóan mozgott. (A kamera meg persze elásva hátul a csomagok közé.... )
Ettől még vígan ment 150-160-nal, 5 személlyel, dugig pakolva... Vigyorog, de esetleg valakinek lehetne valami frankó további ötlete...
Naplózva
fankyboy
Friss hús
*

« Hozzászólás #123 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 21:19:19 »

szerintem is a szembeszél sokat számít én sem vettem észre nem volt feltűnő a lebegés,de mikor fúj a szél és autópálya 140-el hát az necces.felénk meg ugye a szél az rendszeres.
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #124 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 21:29:50 »

Hangsúlyozom, hogy én három dolgot követtem el, hogy jó legyen a motortető. Gumicsíkok, hogy ne koszolódjon, és ne kapjon alá a menetszél, állítottam a rögzítőcsavaron, szóval lejjebb vettem, persze hozzáállítottam a határoló gumibakokat a két szélén, és a burkolatot is merevítettem, és kitömtem. Ja, ez már négy dolog. Viszont jó lett! Mindenről volt már beszámoló, sőt kép is. Sok szerencsét!
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #125 Dátum: 2008. Augusztus 14. - 14:26:45 »

Na jó csak vicceltem! Kacsint

Gyári Lacetti motortér tömítés!
Csak nem itt van az eredeti helye, hanem a motortér másik végén.
Az a patentos, amit le kell szedni ha az ablaktörlő motorhoz hozzá akarsz férni.
Krisztiánnál 1700Ft.
Ezt én is beírom a naptáramba. Nem sok pénz érte.
Kösz.
Naplózva
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #126 Dátum: 2008. Augusztus 14. - 14:28:03 »

Kérem szépen, árulás esete forog fenn!
Én is azt hittem, hogy a zárszerkezet erőteljes állítása véglegesen megoldja a problémát. HÁT NEM, hogy a franc essen belé
A germánoknál, sietős hazafelémenetben - igaz szembeszélben (ez fontos lehet!!!) - bizony-bizony újra libegett.
Messze nem olyan ijesztően, mint korábban - nem volt olyan érzésem, hogy mindjárt a képembe csapódik a tető -, de a széle bizony szemmel láthatóan mozgott. (A kamera meg persze elásva hátul a csomagok közé.... )
Ettől még vígan ment 150-160-nal, 5 személlyel, dugig pakolva... Vigyorog, de esetleg valakinek lehetne valami frankó további ötlete...

Ne vacakolj vele - hegeszd le!  Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Naplózva
lacettibb
Friss hús
*

sw 2.0 dízel Platinum

« Hozzászólás #127 Dátum: 2008. Szeptember 25. - 07:37:14 »

A héten volt időm (nyaraltam Mosolyog) és megcsináltam a tömítést a motortérbe.

Megkérdezhetem, hogy hogyan rögzítetted a gumit? Én is szeretném ha tiszta lenne a motortér, és be akok előre szerelni egy olyan motorház tömítőt, mint ami már hátul gyárilag benne van.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Szeptember 25. - 07:40:21 írta lacettibb » Naplózva

Ne dobd a használt zoknid kifordítva a szennyestartóba!
sebijoe
Vendég
« Hozzászólás #128 Dátum: 2008. Szeptember 25. - 08:56:58 »

Megkérdezhetem, hogy hogyan rögzítetted a gumit? Én is szeretném ha tiszta lenne a motortér, és be akok előre szerelni egy olyan motorház tömítőt, mint ami már hátul gyárilag benne van.

Mi vittük a Veszprémi talira neki, a márkacsaládban az egyik régebbi tipusnál (Nexia) gyárilag van benne elöl tömítés.
Naplózva
lacettibb
Friss hús
*

sw 2.0 dízel Platinum

« Hozzászólás #129 Dátum: 2008. Szeptember 25. - 10:25:44 »

Mi vittük a Veszprémi talira neki, a márkacsaládban az egyik régebbi tipusnál (Nexia) gyárilag van benne elöl tömítés.
A gumi rögzítési módja érdekelne engem:
Jani  írt róla és föltett egy képet is. http://lacetti-klub.extra.hu/forum/index.php?action=dlattach;topic=33.0;attach=1600;image
Az érdekelne, hogy csavarral történt a rögzítés, vagy adtak a gumihoz eredeti patentokat, és kellett e fúrógéppel kifúrni valamit?
« Utoljára szerkesztve: 2008. Szeptember 25. - 10:29:05 írta lacettibb » Naplózva

sebijoe
Vendég
« Hozzászólás #130 Dátum: 2008. Szeptember 25. - 11:30:09 »

A gumi rögzítési módja érdekelne engem:
Jani  írt róla és föltett egy képet is. http://lacetti-klub.extra.hu/forum/index.php?action=dlattach;topic=33.0;attach=1600;image
Az érdekelne, hogy csavarral történt a rögzítés, vagy adtak a gumihoz eredeti patentokat, és kellett e fúrógéppel kifúrni valamit?

Patentetekkel együtt kapta szerintem azzal is rakta fel!
Naplózva
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #131 Dátum: 2008. Szeptember 25. - 11:44:08 »

Kellet fúrni is, de nem muszáj.
A piros jelölésnél kivágtam a tömítést egy késsel és ráhúztam a lámpa műanyag fülére.
A zöldnél a gyárilag ott lévő csavarral rögzítettem.
A sárgánál meg fúrtam egy-egy lyukat és a tömítéshez járó patenttal rögzítettem.
Naplózva

LPG
lacettibb
Friss hús
*

sw 2.0 dízel Platinum

« Hozzászólás #132 Dátum: 2008. Szeptember 25. - 18:17:16 »

Kellet fúrni is, de nem muszáj.
A piros jelölésnél kivágtam a tömítést egy késsel és ráhúztam a lámpa műanyag fülére.
A zöldnél a gyárilag ott lévő csavarral rögzítettem.
A sárgánál meg fúrtam egy-egy lyukat és a tömítéshez járó patenttal rögzítettem.
Így már érthető miért is áll úgy a képen mintha gyárilag lenne elhelyezve az a gumi. Mérnöki pontossággal írtad le a rögzítést. Kösz! Ma voltam olajat cseréltetni a szervízben, és meg is rendeltem a hozzá való gumit 1840Ft. Ha megjön, akkor én is fölrakom. A motorteremen látszanak az esős időben bejutott mocskos víz és a motor saját oldott koszának a hosszirányú szél által elmasztolt csíkjai.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Szeptember 25. - 18:21:40 írta lacettibb » Naplózva

Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #133 Dátum: 2008. Szeptember 25. - 19:54:09 »

Azt elfelejtettem mondani, hogy a motorháztetőn van két gumi ütköző (távtartó).
Azokat kiszedtem, mert pont odakerül a tömítés.

Van 1db eladó gyári új tömítésem 1500Ft-ért.
Naplózva

LPG
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*

SW 1,6 elite+

« Hozzászólás #134 Dátum: 2008. Szeptember 26. - 18:07:20 »

Azt elfelejtettem mondani, hogy a motorháztetőn van két gumi ütköző (távtartó).
Azokat kiszedtem, mert pont odakerül a tömítés.

Van 1db eladó gyári új tömítésem 1500Ft-ért.
Jani engem érdekel ha még megvan.A következő talira hozd el.Köszi
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
Oldalak: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12   Fel

Ugrás: