baroti
|
|
« Hozzászólás #60 Dátum: 2009. Október 19. - 17:08:47 » |
|
Ma (szorolapozás) közben olyan ablaktörlöt látam hogy oldalanként 2db lapát volt sajna nem figyeltem meg mert sietem,olyat vajon hol kapni nekem tetszet Ne tedd! Szőrnyű ronda, elcsúfítja a gyönyörű autód. Amellett meg semmi értelme, viszont jobban lefogja a motort, és tönkre is teheti. Én ezt mondom... Nem házi barkács volt az biztos amig nem nyultam hozzá észre se vetem de halgatok az évek és a rutinra köszi apu nekem volt ilyen a Fiaton, essoben nagyon jo de a havat-jeget nem szereti. A hobol is jeget csinal mert befagy a ketto koze es addig mig ott van nem is lesz tokeletes latasi viszony miatta.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kamikaze
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
1.4 16v LPG
|
|
« Hozzászólás #61 Dátum: 2009. Október 19. - 19:09:01 » |
|
Ma (szorolapozás) közben olyan ablaktörlöt látam hogy oldalanként 2db lapát volt sajna nem figyeltem meg mert sietem,olyat vajon hol kapni nekem tetszet Ne tedd! Szőrnyű ronda, elcsúfítja a gyönyörű autód. Amellett meg semmi értelme, viszont jobban lefogja a motort, és tönkre is teheti. Én ezt mondom... Nem házi barkács volt az biztos amig nem nyultam hozzá észre se vetem de halgatok az évek és a rutinra köszi apu nekem volt ilyen a Fiaton, essoben nagyon jo de a havat-jeget nem szereti. A hobol is jeget csinal mert befagy a ketto koze es addig mig ott van nem is lesz tokeletes latasi viszony miatta. Köszi ez meggyözö érv elfogadva
|
|
|
Naplózva
|
06.20.545.63.82 <br />\"Egyetlen dolog, amit egy jó tanáccsal tehetünk az, hogy továbbadjuk.<br />Oscar Wilde\"
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #62 Dátum: 2009. Október 20. - 12:36:14 » |
|
Talán 5x áttöröltem a kocsit már. Fenntartom, hogy 3 óra intezív használattól nem kellene csíkoznia a lapátnak. Mindent megpróbáltam, lemostam a szuélvédőt, letöröltem a lapátot, nem lett jobb. Kefét meg reggel kipróbálom.
Még három hónap után sem szabad csíkozni. Persze vannak nagyon gagyi anyagok, amik már az elejétől csíkoznak. Én ezért nem spórolok az ablaktörlőkön. A régi kocsin KIZÁRÓLAG a Bosch Twin-jét használtam. A Lacsin eddig a gyári cucc+ egy garnitúra Valeo dolgozott. Ezen nem szabad takarékoskodni. Fontos az is, hogy az autó/szélvédő takarításakor a lapátokat is meg kell tisztítani. A törlő élt! Én általában egy papír zsepivel teszem ezt. Végig kell törölni a gumi élét. A beékelődött darabos kosz miatt csíkosan fog törölni, és ráadásul rongálja a lapátot és a szélvédőt is. Ha nincs is darabos kosz, akkor is rengeteg szennyező anyag rakódik le a lapát élére (nézd meg a zsepit a törlés után). Fontos ezeket eltávolítani.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #63 Dátum: 2009. Október 20. - 15:08:09 » |
|
Beírtam a gugliba angolul, az ablaktörlő lapátokat, és ez volt az első kép találat. off autós kép http://oldholden.com/ohfiles/images/Wiper%20blades.jpg
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. Október 20. - 19:28:04 írta Jani »
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #64 Dátum: 2009. Október 20. - 17:06:41 » |
|
Lehet nem bírnék az útra figyelni....
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #66 Dátum: 2009. Október 20. - 19:05:57 » |
|
Lehet nem bírnék az útra figyelni.... És különben is Off a cucc...( ülye' fansziák ) Undorító! Gusztustalan! Kikérem magamnak! Azonnal tessék kitörölni azt a gusztustalan offtopik technikát!!!!! (A csaj maradhat.)
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #67 Dátum: 2009. Október 20. - 19:27:30 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #68 Dátum: 2009. Október 20. - 19:34:12 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #69 Dátum: 2009. Október 20. - 19:35:41 » |
|
Jani! Ezt most magyarázhatod a nejemnek Bagolyon. Asszem szorulsz! Mert ÉN megismerem a más autóját, de a női agy szelektál...
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
akidobos
|
|
« Hozzászólás #70 Dátum: 2009. Október 21. - 08:39:45 » |
|
Talán 5x áttöröltem a kocsit már. Fenntartom, hogy 3 óra intezív használattól nem kellene csíkoznia a lapátnak. Mindent megpróbáltam, lemostam a szuélvédőt, letöröltem a lapátot, nem lett jobb. Kefét meg reggel kipróbálom.
Még három hónap után sem szabad csíkozni. Persze vannak nagyon gagyi anyagok, amik már az elejétől csíkoznak. Én ezért nem spórolok az ablaktörlőkön. A régi kocsin KIZÁRÓLAG a Bosch Twin-jét használtam. A Lacsin eddig a gyári cucc+ egy garnitúra Valeo dolgozott. Ezen nem szabad takarékoskodni. Fontos az is, hogy az autó/szélvédő takarításakor a lapátokat is meg kell tisztítani. A törlő élt! Én általában egy papír zsepivel teszem ezt. Végig kell törölni a gumi élét. A beékelődött darabos kosz miatt csíkosan fog törölni, és ráadásul rongálja a lapátot és a szélvédőt is. Ha nincs is darabos kosz, akkor is rengeteg szennyező anyag rakódik le a lapát élére (nézd meg a zsepit a törlés után). Fontos ezeket eltávolítani. De a gumicsíkon nincs egy bevonat,hogy finomabban csússzon,vagy esetleg víztaszító ? Mert mikor szereltem és kivettem a dobozból az újat tiszta fekete izé lett a kezem.Én grafitra tippelnék,vagy valami ilyesmi. Csak a letörlés miatt kérdem,hogy ha esettleg eltávolítjuk ezt a réteget,nem lesz-e az baj..?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. Október 21. - 08:41:33 írta akidobos »
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #71 Dátum: 2009. Október 21. - 12:51:11 » |
|
Még három hónap után sem szabad csíkozni. Persze vannak nagyon gagyi anyagok, amik már az elejétől csíkoznak. Én ezért nem spórolok az ablaktörlőkön. A régi kocsin KIZÁRÓLAG a Bosch Twin-jét használtam. A Lacsin eddig a gyári cucc+ egy garnitúra Valeo dolgozott. Ezen nem szabad takarékoskodni. Fontos az is, hogy az autó/szélvédő takarításakor a lapátokat is meg kell tisztítani. A törlő élt! Én általában egy papír zsepivel teszem ezt. Végig kell törölni a gumi élét. A beékelődött darabos kosz miatt csíkosan fog törölni, és ráadásul rongálja a lapátot és a szélvédőt is. Ha nincs is darabos kosz, akkor is rengeteg szennyező anyag rakódik le a lapát élére (nézd meg a zsepit a törlés után). Fontos ezeket eltávolítani. De a gumicsíkon nincs egy bevonat,hogy finomabban csússzon,vagy esetleg víztaszító ? Mert mikor szereltem és kivettem a dobozból az újat tiszta fekete izé lett a kezem.Én grafitra tippelnék,vagy valami ilyesmi. Csak a letörlés miatt kérdem,hogy ha esettleg eltávolítjuk ezt a réteget,nem lesz-e az baj..? Ami rajta van azt rákeni a szélvédőre. Tisztítani kell, nincs mese. Működik-e így is? 1pár ablaktörlő/~70.000 Km. Nálam, eddig. Szerinted?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
akidobos
|
|
« Hozzászólás #72 Dátum: 2009. Október 21. - 12:54:56 » |
|
öö... Szerintem is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #73 Dátum: 2009. Október 21. - 12:56:44 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #74 Dátum: 2009. Október 22. - 14:58:57 » |
|
Én minden autómosásnál letisztítom a törlők élét, de hihetetlen, hogy 6-ik húzásra is koszos lesz a szivacs.
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
|