whiteg
|
|
« Hozzászólás #270 Dátum: 2016. Május 14. - 15:49:16 » |
|
A bosch az fosch, nálam egy évet bírtak csak ki kb. az alap szériásak. Utána nem volt bizalmam a drágábbakhoz sem (fentebbi hsz-ek szerint azok pedig jók), így Valeo-kra váltottam. Ezek elég jók, bár ilyen ködösre törölés ennél is előfordul így egy év után, de a menetszél szét is oszlatja rögtön.
Valószínűleg a csere lesz a megoldás nálad is. Nem egy ökör ára, ki kell dobni a viharba, ha baj van vele.
Cserélem, ez nem kérdés, csak még nem tudom mire. Bosch Aero Echo került fel, mert csak a vezető oldalit cseréltem. A jobb oldali, ami valami korábbi Bosch lapát tipus még rendben töröl és az echo felfogatásának a kialakitása hasonlit leginkáb a régiéhez. Másrészt meg lusta is voltam és abból választottam, ami a legközelebbi autósboltban volt, mint kinálat
|
|
|
Naplózva
|
Lacetti 1.6 HB 2006
|
|
|
whiteg
|
|
« Hozzászólás #271 Dátum: 2016. Május 17. - 14:25:13 » |
|
A bosch az fosch, nálam egy évet bírtak csak ki kb. az alap szériásak. Utána nem volt bizalmam a drágábbakhoz sem (fentebbi hsz-ek szerint azok pedig jók), így Valeo-kra váltottam. Ezek elég jók, bár ilyen ködösre törölés ennél is előfordul így egy év után, de a menetszél szét is oszlatja rögtön.
Valószínűleg a csere lesz a megoldás nálad is. Nem egy ökör ára, ki kell dobni a viharba, ha baj van vele.
Cserélem, ez nem kérdés, csak még nem tudom mire. Bosch Aero Echo került fel, mert csak a vezető oldalit cseréltem. A jobb oldali, ami valami korábbi Bosch lapát tipus még rendben töröl és az echo felfogatásának a kialakitása hasonlit leginkáb a régiéhez. Másrészt meg lusta is voltam és abból választottam, ami a legközelebbi autósboltban volt, mint kinálat Tapasztalatom, hogy tisztán töröl a Bosch Aero Echo változat, de hangos amikor also helyzetéből indul el, olyan mintha szárazon indulna meg, pedig nem. Ez miatt nem tetszik és legközeleb mást fogok választani. A zaja, nem tudom miből adódhat, a másiknak semmi hangja nem volt.
|
|
|
Naplózva
|
Lacetti 1.6 HB 2006
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #272 Dátum: 2016. Május 17. - 17:06:41 » |
|
Cserélem, ez nem kérdés, csak még nem tudom mire. Bosch Aero Echo került fel, mert csak a vezető oldalit cseréltem. A jobb oldali, ami valami korábbi Bosch lapát tipus még rendben töröl és az echo felfogatásának a kialakitása hasonlit leginkáb a régiéhez. Másrészt meg lusta is voltam és abból választottam, ami a legközelebbi autósboltban volt, mint kinálat Tapasztalatom, hogy tisztán töröl a Bosch Aero Echo változat, de hangos amikor also helyzetéből indul el, olyan mintha szárazon indulna meg, pedig nem. Ez miatt nem tetszik és legközeleb mást fogok választani. A zaja, nem tudom miből adódhat, a másiknak semmi hangja nem volt. abból adódik,hogy sz@r a gumi amit felhasználtak benne
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #273 Dátum: 2016. Május 17. - 17:56:00 » |
|
Ez az AeroEco változat miben különbözik az AeroTwin ablaktörlőktől?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
whiteg
|
|
« Hozzászólás #274 Dátum: 2016. Május 17. - 18:02:27 » |
|
Ez az AeroEco változat miben különbözik az AeroTwin ablaktörlőktől?
Passz, keres róla képeket, hátha látsz valamit, de ha a gumi anyagában van külömbség, akkor azt nem látjuk meg. Ahogy én nézegettem, az Echo egész szerkezete nem olyan merev.
|
|
|
Naplózva
|
Lacetti 1.6 HB 2006
|
|
|
whiteg
|
|
« Hozzászólás #275 Dátum: 2017. Január 09. - 18:58:33 » |
|
Bő 7 hónapja vásárolt Bosch AeroEcho lecseréltem sima hagyományos Bosch Echo-ra. Még anno a Lanoson is megállapítottam, hogy jobban teljesit a hagyományos felépítésű ablaktörlő az Aero- verzióknál, és most ez igazolódott a Lacetti-n használva is. Azért maradt a Bosch, mert ép ez volt méretben, amúgy nem vagyok Bosch rajongó.
|
|
|
Naplózva
|
Lacetti 1.6 HB 2006
|
|
|
Krupcheck
|
|
« Hozzászólás #276 Dátum: 2017. Január 10. - 08:44:31 » |
|
Azért maradt a Bosch, mert ép ez volt méretben, amúgy nem vagyok Bosch rajongó.
Nem vagyok különösebben kényes az ablak tisztaságára (mármint lemosom rendszeresen, kívül-belül, de pár szem esőnél még nem szoktam törölni), viszont ha a szembefényben becsillognak a csíkok, arra nagyon. De még egy éven túl egy lapátot sem sikerült használnom. 4 év alatt volt egy amivel vettem (passz), aztán volt alap Bosch (fosch...), noname keretnélküli, aztán jó drága Valeo, balf@szság miatt megint Valeo (összeakasztottam a kettőt mikor letakartam nyáron az ablakot, aztán jól elgörbült egyik, mikor bekapcsoltam), most bemérgeltem magam, és vettem egy pár Tesco-st. 400 Ft/db. Így frissen tökéletesen töröl. Nem vagyok az egyszerhasználatos dolgok pártolója, de ezt most ha kell, fél év múlva kidobom. És még úgyis olcsóbbra fog kijönni, mint a Valeok.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #277 Dátum: 2017. Január 10. - 09:11:07 » |
|
Én viszont évekig használtam Bosch AeroTwin ablaktörlőt megelégedéssel. Most is az van, gyanítom az olcsó Boschhoz képest ez minőségibb anyagból készül és jól használható. Igaz több mint 8 ezer a pár a Lacettihez méretezve.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #278 Dátum: 2017. Január 10. - 13:13:33 » |
|
Én meg megismerkedtem az SWF márkával, ami tulajdonképpen Valeo. Nagyon jó minőség, tudja azt, amit a Bosch és fele annyiba kerül.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #279 Dátum: 2017. Január 11. - 17:42:54 » |
|
Én meg megismerkedtem az SWF márkával, ami tulajdonképpen Valeo. Nagyon jó minőség, tudja azt, amit a Bosch és fele annyiba kerül.
SWF régebben jobb volt amióta a valeo átvette az nem használt neki...
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
whiteg
|
|
« Hozzászólás #280 Dátum: 2017. Január 13. - 15:30:49 » |
|
A vezető oldalit kart meg kelet hajlítanom / csavarnom, mert balra elhúzáskor szépen törölt, de le-visszahúzáskor elkente és a szakadó hóesésben nem láttam semmit. Most végre jó. Ezt az elmaszatolást már a korábbi aero lapátoknál is tapasztalatam, amit nem tudtam mire vélni és míve esőben ennyire nem kente el nem hajlitgattam meg.
|
|
|
Naplózva
|
Lacetti 1.6 HB 2006
|
|
|
zsozsi
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #281 Dátum: 2020. December 21. - 16:56:06 » |
|
s-l400.jpg Üdv! A kombi hátsó ablakán cseréltem lapátot, de felül vagy 10 cm-t nem töröl. Egy korábbi hozzászólásban olvastam csak a gyári lapát jó. Erről lenne infótok, cikkszám, stb., vagy elég bemondani az autósboltban? Köszi a segítséget!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #282 Dátum: 2020. December 23. - 22:15:57 » |
|
s-l400.jpg Üdv! A kombi hátsó ablakán cseréltem lapátot, de felül vagy 10 cm-t nem töröl. Egy korábbi hozzászólásban olvastam csak a gyári lapát jó. Erről lenne infótok, cikkszám, stb., vagy elég bemondani az autósboltban? Köszi a segítséget! [/quote Elég a gumit cserélni, nem kell új lapátot venni. Nekem bevált, már többször is, és más autóknál is.
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #283 Dátum: 2021. Január 16. - 07:49:02 » |
|
Voltam autósboltban, de furán néztek rám, mert csak gumit nem tartanak. Szerintük már majdnem minden autón lapáttal együtt lehet csak cserélni. Ki honnan szerez gumicsíkot? Biztos macerásabb némelyik autón kicserélni csak a gumit, de nem hiszem, hogy lehetetlen.
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #284 Dátum: 2021. Január 16. - 08:34:09 » |
|
Szerintem Homasitában kapsz. Pár éve láttam ott mindenféle színben.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
|