Nos...most jött meg az aktiváló emil.
A kezdőlapra be is tudtam menni vele, működik minden, de a fórumra már nem engedett onnan tovább, ezt a hibaüzenetet kaptam harmadik próbálkozásra:
"Jelszó emlékeztető
A jelszavad nem tudod visszaszerezni, de beállíthatsz egy újat az e-mail címedre küldött levélben található linkre kattintva. Lehetőséged van új jelszó beállítására a titkos kérdésed megválaszolásával is."
Nos most itt tartok.
Mindezt azért teszem, mert végig akartam próbálni, mi történik, ha egy laikus kedvet kap hozzánk és próbál regizni.
Másik oka ténykedésemnek, hogy lépésről lépésre át akartam venni a dolgot, hogy ne beszéljek butaságot másnak. Az illető segítséget kért az indexen, aminek adása nem is a Te feladatod. Azért próbálok neki én segíteni.
Gmail-em van, minden más emilt megkapok pár percen belül még úgy is, hogy át van irányítva a szolgáltatóméra és onnét tölti le a gépem outlook-kal.
Más téma: az avatarképem jópár hete nálam sem látszik. Nem az első eset, már nem is figyelek fel rá. Melóhelyemen látszik, pedig ott is IE7 van. Azóta, hogy utoljára látszott, a gépemen nem volt változás, viszont utána frissítettél a fórum-motoron. Másokét látom, szerintem mások is látják az enyémet. (Én meg nézem élőben minden nap a cettit, úgyhogy ebből a szempontból nem zavar
)
Mostanában ez is egyre gyakoribb a menüben mászkálásnál.:
"Connection Problems
Sorry, SMF was unable to connect to the database. This may be caused by the server being busy. Please try again later. "
Végezetül. Nem piszkálni akarlak ezekkel a hülyeségekkel, csupán lendíteni akarok a dolgokon, hogy minden flottul működjön. Segíteni próbálok, Neked éppen van elég dolgod a problémák megoldásával. Legalább ezt a terhet szeretném átvenni Tőled valamennyire. Ne Neked kelljen mindenkinek elmagyarázni, hogyan regizhet, léphet be, stb.
Üdv!
Magyarázat:
Amikor új jelszót kértél a
weblapon, akkor a rendszer készített is egy újat neked, amivel a weblapra tudsz belépni.
A fórumos jelszót ez nem érinti!!!
A fórumra az eredetileg megadott jelszóval tudsz belépni!
Ahhoz, hogy újra ugyan azt a jelszót használhasd mind a két helyen a weblapon, az adataim módosítását kell használnod.
Amennyiben ezek után a fórumos adatlapodon megváltoztatod a jelszavadat, akkor ismételten külön jelszó lesz mind a két helyen.
A weblapos jelszó generáló modult nem módosítottam (őszintén szólva nem is gondoltam rá, hogy ilyen helyzet előfordulhat), ezért az nem avatkozik bele a fórumos jelszóba.
Elismerem, hogy egy felhasználónak lehetetlen ezt a kapcsolódási rendszert átlátni (ebből legalább sejtheted, hogy milyen egyszerű belenyúlni, új funkciókat leprogramozni egy ilyen pókháló szerűen kapcsolódó rendszerbe
).
Ezért vannak megadva az elérhetőségeim.
Sajnos arra nem futja az időmből, hogy egy tökéletes, egyedileg ránk szabott rendszert faragjak.
Muszáj néha dolgoznom is
.
Ezt a jelszó emlékeztetős dolgot azért felveszem a listára.
Amikor hiba van, jelezzétek. Időpont, böngésző megjelölésével. Ha van egyéb lényegesnek tűnő info is, akkor azt is (pl. otthon látszik, de a melóhelyemen nem).
Fontos, hogy ilyenkor ne töltsetek rá a képre amíg nem jeleztem vissza!
Ebben az esetben már nem biztos, hogy utána tudok bogarászni a történetnek.
És könnyen elképzelhető, hogy csak hetek múlva lesz rá időm.
Ez sem olyan gond, ami miatt leállna a fórum, és sajnos nem ez a főállásom. Meg a családi program is elég sűrű.
És nem két perc egy ilyen (vagy bármilyen másik) problémát felderíteni.
Kérlek, hogy ezt mindig vegyétek figyelembe.
A hiba üzenet meg magáért beszél: a szerver (adatbázis) elfoglalt (magyarán túlterhelt), próbáld meg később.
Egyszer-egyszer felbukkan nálam is, szerencsére nem túl gyakran.
Általában ha ráfrissítesz az oldalra, akkor másodikra már gond nélkül behozza azt.