Lacetti klub fórum
2024. Szeptember 29. - 04:28:24 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:
 
   Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Szavazás
Kérdés: Statisztikai kérdés! Milyen típusú Lacsid van?
Sedan - 45 (31.3%)
SW - 37 (25.7%)
HB - 62 (43.1%)
Összes szavazó: 143

Oldalak: 1 ... 499 500 [501] 502 503 ... 554   Le
 
Szerző Téma: Re: Törzsasztal 4  (Megtekintve 714371 alkalommal)
Tomy61
Vén róka
****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 603


« Hozzászólás #7500 Dátum: 2014. Július 23. - 16:31:05 »

Túrkeve, második fejezet. Ami nem igazán tetszett. Kezdem a thermál fürdővel, stranddal. Az újjáépített fedett fürdő mellett,egy cirka 30 négyzetméteres földes területről van szó. Vagyis nem is földes, inkább sittes-köves-agyagos. Megjelent néhány munkás ember, egy rotációs kapa kíséretében. Az egyikük -hirtelen felindulásból- nekifogott "megtalajmunkálni" az említett területet, két kollégája figyelő tekintete kíséretében. Meg kell hagyni, igen szakszerűen használták a lapátot. Igen, támaszkodtak rajta, nehogy eldőljön. Közel két órai!!! megfeszített munkával sikerült valamelyest fellazítani a talajt, jelentős zajt és porfelhőt okozva. Mi-fürdővendégek- nagyon boldogok voltunk. Gondoltuk, hogy ez is valami speciális gyógykezelés, mert a medencéből vizesen-nem is értem mitől- remek bevonatot képezett a testünkre, majd a nap jótékony hatására rá is száradt. Ellenben attól nem kellett tartani, hogy így a napon elpilledünk, mert a zaj miatt eleve lehetetlen volt. Mondjuk azt sem értettem, hogy mire volt jó ez a munka. Ebbe a talajba talán bukfencet lehet vetni, minden más értelmetlen. Egyszer csak vége lett, azt hittük, hogy kész, vége. Alaposan tévedtünk. Másnap megjelent egy figura egy Bobcat-el. Na, ezt kellett volna filmre venni! Az előző nap rendbe tett és pótolt viacolor járdán keresztül rongyolva fogást vett az előző nap fellazított területen. Azaz csak próbált volna. Fél talicskányi föld felszedése után igyekezett további anyagot a kanálba juttatni, igen csekély sikerrel. Kitartó kínlódásának a jutalma az lett, hogy profi módon hasra tette a gépet, konkrétan elásta magát. Ekkor már szakadtam a röhögéstől. És még nem volt vége! Mire kibányászta magát, a szerencsétlen gép egy defekttel hálálta meg a töketlenkedést. Ami ez után történt, nos az is megér egy misét. Kemény küzdelem árán, a kanál és jó pár állandóan elsüllyedő deszka segítségével "felbakolták" a vasat. Ezt követte a "csoportosan elkövetett szemmelveréssel" történő defekt javítási kísérlet, majd jóval később a kerékcsere. De nem folytatom, a három napos tortúra eredménye az első képen látható.
A szálláshely is hemzsegett a problémáktól. Ugyan együtt lehetett élni vele, de 2014-ben eléggé szánalmas. A húsz évvel ezelőtti színvonalon megállt az élet. Illetve nem, pusztult szép csendesen. Csak címszavakban, a képek magukért beszélnek. A takarítás nem erőssége a személyzetnek, pókháló dögivel, természetesen a "lakóikkal" együtt. Áporodott szag, retkes ablak, hiányos szúnyogháló (ezt később javították), hiányos konyhafelszerelés, nem működő főzőlap (persze minek, ha nincs edény!), mikróban egy számmal nagyobb forgó tányér, becsukni sem lehetett így, a fürdő és hálószoba ajtó mintha nem is ebbe a keretbe való lenne, "megkendácsolva" a zárnyelv helye a félfán, másfél centiméter!!!! hézag a függőleges félfánál, ki lehet köpni mellette, kinyitni és becsukni ennek ellenére csak "lábbal történő erőteljes behatás" kíséretében lehet, fürdőajtóból hiányzó szellőző betét, mosdó felett hiányzó polc, nem túl vicces módon felcserélt zuhanycsap tekerők, hálókban nincs egy éjjelilámpa, a sötétítőnek szánt alkalmatosság nevetséges, ruhafogas a hűtőre tett mikró fölött, televízió a röhej kategória a csatorna válaszékkal együtt, a teraszt uralma alá vonta valamiféle vadszőlő, stb. Nagy-nagy kár. Anno, a közel húsz évvel ezelőtti emlékek semmivé foszlottak. Külön szomorú, hogy a többi kilenc "apartman" is hasonlóan elhanyagolt. De mint írtam, ennek ellenére "élhető", csak kár érte!
Naplózva
sx2004
Teljes tag
***
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 281



« Hozzászólás #7501 Dátum: 2014. Július 23. - 20:44:56 »

Ez a gond, sajnos hagyják lepusztulni az ilyen nyugis helyeket. A helyett hogy a felújításokat elkezdenék a szezon előtt, a szezon közepén ráadásként a vendégek mellett csinálják.
Az egyik nyáron mi is ilyen helyzetben voltunk az egyik strandon, csak ott a melósok nem a lapátot, hanem a falat támasztották és nem kicsit csurgatták a nyálukat a csinos lányok után.  Vigyorog
A Gödi strand is ilyen nyugis hely, de amikor néhány éve ott voltunk az is szépen el volt hanyagolva, nem hiszem, hogy sokat változott a helyzet (ha mégis igen meglepne).
« Utoljára szerkesztve: 2014. Július 23. - 21:06:28 írta sx2004 » Naplózva
sx2004
Teljes tag
***
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 281



« Hozzászólás #7502 Dátum: 2014. Július 27. - 14:34:35 »

Milyen frankó, hogy egyes emberék (inkább szót sem érdemelnek oltásaik) miatt a forum totál kihalt. 
Naplózva
sebijoe
Ezredes
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1118



WWW
« Hozzászólás #7503 Dátum: 2014. Július 28. - 09:30:45 »

Milyen frankó, hogy egyes emberék (inkább szót sem érdemelnek oltásaik) miatt a forum totál kihalt. 
Az egészben az a jó hogy a fő tevékenységet te végzed! Ha oltogat az maximálisan te vagy csak kellő önkritikának kellene lenni hozzá, a másik fórumon fel is hívták rá figyelmedet!
Naplózva

Döme
Ezredes
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1462


Daewoo Nubira 1.6 SX Sedan designed by pininfarina


« Hozzászólás #7504 Dátum: 2014. Július 28. - 09:50:05 »

Fiúk, teljesen felesleges az ilyen hozzászólásokkal terhelni és gyarapítani a fórumot.
Ez sem fogja felpörgetni a társaságot. 
Naplózva
WERES
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3437


R+


« Hozzászólás #7505 Dátum: 2014. Július 28. - 11:06:17 »

szerintem nem azért lett csendesebb a fórum, amiért Esix gondolja.....
Naplózva

Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
Tomy61
Vén róka
****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 603


« Hozzászólás #7506 Dátum: 2014. Július 30. - 22:12:35 »

Egy kis olvasnivaló!  Nem én írtam, de egyet értek vele.

Hosszú leszek.
Autós ismerőseimen kívül nem sokan fogják érteni. Pedig jó lenne.
Szakmám,munkám miatt,regisztráltam több - Renault,Peugeot,Opel,VW,Fiat - adok-veszek oldalra.
Jó tanulmány a magyar autópiaci üzemeltetési (üzemeltetlenségi) szokásokról.
A teljesség igénye nélkül:
"Sziasztok! Tegnap ez a hibajelzést láttam és azóta csak világit, nem tapasztaltam semmit az autón hogy rosszabb lenne vagy ilyesmi,a fordulatszám nem mozog minden jó... . Valaki esetleg tudja hogy mi lehet a baj "
A képen motor kontroll lámpa világít. Csak mintegy 2550 féle baja lehet.
A másik feltölt egy képet egy kiégett izzó ikonjával..kérdése: ez mi..? Szuper.
A kocsim rángat,mi baja lehet? 15 ezer féle.
De jósoltatnak. Találgatnak. Elvinni szervizbe? Csak amikor már nem indul el.
Mindent otthon olcsón,okosba,ingyen,vagy kicsit olcsóbban. Olajcsere az árokparton,fékbetét csere fogóval (a szerviz meg fékpad nélkül hozzá se nyúlhat),a végén pedig megkérdezi,hogy mitől nincs fékhatás,és szikrázik a fordítva, a tárcsa mellé VAS FELÉVEL berakott fékbetét. Kormánymű beépítési tanácsokat kér egy olyan,aki nem tudja mi a csillag-villás kulcs. A szilent fém házait összehegeszti,mert úgy olcsóbb-és nem kopog..szétszedi otthon a vezérlést,két napig kéri a tanácsokat,hogy hogy kell összerakni,majd felteszi az autót motorhibásan alkatrésznek..(csak a vezérlést kell összerakni)..de..amikor megkérdezi,hogy hogyan lehet az elszakadt vezérmű szíjat MEGRAGASZTANI..az mindent visz.
Letörik egy fül egy ajtózárról? Damil-csigás rendszert épít ki, amivel ki tudja nyitni a csomagteret elölről,nem vesz ajtózárat 5 ezerért. Fából farag ülés háttámla állítót. Purhabból küszöböt.
Katasztrófális állapotú autók mennek itthon,és csodálkoznak,hogy nem akarok tartani itthoni üzemeltetésű autót.
Félreértés ne essék. Nem az baj,hogy nem ért hozzá. Mindenhez senki sem érthet. Kint sem értenek hozzá jobban. De elviszik időszakos szervizre! A baj az,hogy itthon nem hajlandó szekértőhöz fordulni,hanem a neten jósoltat,meg tippversenyt indít. Mindenről,nem kell ez autó legyen,lehet az betegség ,számítógép, vagy medence takarítógép. Csak a számítógéppel nem jön szembe velem az utcán..Nem öl meg mást. Maximum magát. Az autóval viszont igen.
El kellene fogadni,hogy az autószerelés is egy szakma. Azok az emberek azért tanultak,azért képzik magukat,azért tartanak célszerszámokat,hogy tudják,mi a baj,és meg tudják javítani.
Sírunk,hogy kint jobban élnek,de ezért IS élnek jobban. Mert nem játszik mindenki McGyvert! Mindenki csinálja a dolgát! Amihez ért. Azzal keres pénzt. Forog,hisz ő azt el is költi.
A legszomorúbb,hogy mindig ugyanaz az indok. Mindig.
"Me persze,ha lenne pééézem,de nem van,nincs más lehetőségem,stb.."
Így van. Nincs pénze. Ez pedig elég ok arra,hogy veszélyeztessen ,megöljön másokat a tákolt roncsával,a kopasz gumijával. A pénztelenség elég ok arra,hogy a munkáját ****ul végezze, meglopjon, ennyiér' ez van szöveggel.
1,5 milliós BMW-jéhez keres bontott féktárcsát,mert az új 30 ezerért drága.
Drága? Punto II-t kell venni,ahhoz olcsóbb. Jahh,az nem elég vagány a dizsi előtt..
Elkeserítő.
Mókoliában élünk,tákolda tartományban. Jóvvanazúgy az utca, és a mind1 a házszám. Bármiről van szó.
De nincs ezzel baj. Túl sok ember szerint nincs.
Naplózva
WERES
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3437


R+


« Hozzászólás #7507 Dátum: 2014. Július 31. - 13:43:39 »

Nagy igazság!
Naplózva

Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
sebike
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2069



WWW
« Hozzászólás #7508 Dátum: 2014. Július 31. - 14:49:23 »

Egy kis olvasnivaló!  Nem én írtam, de egyet értek vele.

Hosszú leszek.
Autós ismerőseimen kívül nem sokan fogják érteni. Pedig jó lenne.
Szakmám,munkám miatt,regisztráltam több - Renault,Peugeot,Opel,VW,Fiat - adok-veszek oldalra.
Jó tanulmány a magyar autópiaci üzemeltetési (üzemeltetlenségi) szokásokról.
A teljesség igénye nélkül:
"Sziasztok! Tegnap ez a hibajelzést láttam és azóta csak világit, nem tapasztaltam semmit az autón hogy rosszabb lenne vagy ilyesmi,a fordulatszám nem mozog minden jó... . Valaki esetleg tudja hogy mi lehet a baj "
A képen motor kontroll lámpa világít. Csak mintegy 2550 féle baja lehet.
A másik feltölt egy képet egy kiégett izzó ikonjával..kérdése: ez mi..? Szuper.
A kocsim rángat,mi baja lehet? 15 ezer féle.
De jósoltatnak. Találgatnak. Elvinni szervizbe? Csak amikor már nem indul el.
Mindent otthon olcsón,okosba,ingyen,vagy kicsit olcsóbban. Olajcsere az árokparton,fékbetét csere fogóval (a szerviz meg fékpad nélkül hozzá se nyúlhat),a végén pedig megkérdezi,hogy mitől nincs fékhatás,és szikrázik a fordítva, a tárcsa mellé VAS FELÉVEL berakott fékbetét. Kormánymű beépítési tanácsokat kér egy olyan,aki nem tudja mi a csillag-villás kulcs. A szilent fém házait összehegeszti,mert úgy olcsóbb-és nem kopog..szétszedi otthon a vezérlést,két napig kéri a tanácsokat,hogy hogy kell összerakni,majd felteszi az autót motorhibásan alkatrésznek..(csak a vezérlést kell összerakni)..de..amikor megkérdezi,hogy hogyan lehet az elszakadt vezérmű szíjat MEGRAGASZTANI..az mindent visz.
Letörik egy fül egy ajtózárról? Damil-csigás rendszert épít ki, amivel ki tudja nyitni a csomagteret elölről,nem vesz ajtózárat 5 ezerért. Fából farag ülés háttámla állítót. Purhabból küszöböt.
Katasztrófális állapotú autók mennek itthon,és csodálkoznak,hogy nem akarok tartani itthoni üzemeltetésű autót.
Félreértés ne essék. Nem az baj,hogy nem ért hozzá. Mindenhez senki sem érthet. Kint sem értenek hozzá jobban. De elviszik időszakos szervizre! A baj az,hogy itthon nem hajlandó szekértőhöz fordulni,hanem a neten jósoltat,meg tippversenyt indít. Mindenről,nem kell ez autó legyen,lehet az betegség ,számítógép, vagy medence takarítógép. Csak a számítógéppel nem jön szembe velem az utcán..Nem öl meg mást. Maximum magát. Az autóval viszont igen.
El kellene fogadni,hogy az autószerelés is egy szakma. Azok az emberek azért tanultak,azért képzik magukat,azért tartanak célszerszámokat,hogy tudják,mi a baj,és meg tudják javítani.
Sírunk,hogy kint jobban élnek,de ezért IS élnek jobban. Mert nem játszik mindenki McGyvert! Mindenki csinálja a dolgát! Amihez ért. Azzal keres pénzt. Forog,hisz ő azt el is költi.
A legszomorúbb,hogy mindig ugyanaz az indok. Mindig.
"Me persze,ha lenne pééézem,de nem van,nincs más lehetőségem,stb.."
Így van. Nincs pénze. Ez pedig elég ok arra,hogy veszélyeztessen ,megöljön másokat a tákolt roncsával,a kopasz gumijával. A pénztelenség elég ok arra,hogy a munkáját ****ul végezze, meglopjon, ennyiér' ez van szöveggel.
1,5 milliós BMW-jéhez keres bontott féktárcsát,mert az új 30 ezerért drága.
Drága? Punto II-t kell venni,ahhoz olcsóbb. Jahh,az nem elég vagány a dizsi előtt..
Elkeserítő.
Mókoliában élünk,tákolda tartományban. Jóvvanazúgy az utca, és a mind1 a házszám. Bármiről van szó.
De nincs ezzel baj. Túl sok ember szerint nincs.

ezzel egyet tudok érteni de néni kiegészítés is tennék hozzá
sajnos elfogynak a szervizekből a SZERELŐK mindenki hibát akar kiolvasni, mindent komplettbe cserélni de javítani azt nem.
Ezen nem kell csodálkozni a szervizek jelentős része nem akarja megfizetni a szakembert mert az neki"drága" jó lesz a kontár ismert az olcsó utánna pedig csodálkozik,hogy elfogytak az ügyfelek mert drágán és sz@rul dolgoznak,nem azt mondom,hogy nincsenek jó szervizek jó szakemberrel de sajnos egyre kevesebb.
Az ügyfelek pedig több mint érdekesek ha 5 ft al olcsóbbat mond neki más oda viszi később más hibával kénytelen visszajönni mert az új szaki nem tudja megoldani és akkor kiderül,hogy a szakink ajánlatából volt ami kimaradt így lett olcsóbb.
De az sem ritka bejelentkezik/alkatrészt rendel és elfelejt megjönni elvinni az évenkénti olajcser az napi harc a vezérléssel meg rizikózunk mert nincs benn annyi km és csak 2 ciklus járt le évben vagy tudjuk,hogy túlmentünk de ezt még kibírja és még sorolhatnám a dolgokat egy dolog biztos autózni autót fenntartani nem olcsó de nem is kötelező 100.000ft nagyon könnyen rá tud menni egy kocsira anélkül,hogy az ember észrevenné sajnos ez van
Naplózva

70/4334431
cupika
Teljes tag
***
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 203


2.0 D Elite


« Hozzászólás #7509 Dátum: 2014. Július 31. - 21:13:14 »

Saját élmény. Másfél hónapja családostul elköltöztünk Szabolcs megyéből, Győrbe. Párom jobb állást kapok, váltottunk. Octavia autónkat rendszeresen hordtuk szervízbe Nyíregyen is. Nem volt rossz a szervíz, hozzáértő szerelőkkel, de ügyfélként nem tapasztaltam a szíves látást. Úgy viselkedtek velem mintha nem is ügyfél lennék, hanem valami rossz arcú csöves, aki éppen ők sem tudják mit csinál ott. PL: kértem, hogy cseréljék ki az ablaktörlő lapátokat, negyed óra keresgélés után találtak is lapátokat, majd megkérdezték, hogy felrakom, leveszem a régieket. Pislogok mint hal a szatyorba, mondom mi van??? Persze hogy nem.
Legutóbb szervíz óta beleszaladt 10ezer km, gondoltam itt az ideje az olajcserének meg ami ilyenkor kell. Szerintem és úgy olvastam itt a fórumon, hogy hozzáértők szerint is ajánlatos 10-15ezrenként cserélni. Harminc ezret nem bír ki egy olaj sem. Bejelentem az autót Győrben is szervízre, itt lakunk. Fogadják. Párom ment érte, átadták neki, sérülésmentesen, elhozta. Meglátom az autót, kérdezem tőle, hogy így hoztad el? Sem kívülről, sem belülről nem volt kitakarítva, pedig a munkalapra fel is vezették. Szerintem ez a minimum.
Gyanús a dolog, motorháztetőt felnyitom, mert megfogalmazódott benne egy kérdés: cseréltek ezek olajat? Szerintem nem. Motorburkolat szintén redva, olajbetöltőn nem láttam nyomát, hogy hozzáértek volna, körülötte apró koszok, egy két eltévedt bogártetem. Az letekerve szerintem nem volt. Én azt gondoltam, hogy erre nyugatra már ilyennel nem baszakodnak, de sajna tévednem kellett.
Holnap kiverem a b...zdmeget és bemutatkozom nekik.
Naplózva
WERES
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3437


R+


« Hozzászólás #7510 Dátum: 2014. Augusztus 01. - 07:15:18 »

no komment...
Naplózva

Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
Tomy61
Vén róka
****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 603


« Hozzászólás #7511 Dátum: 2014. Augusztus 01. - 20:24:52 »

no komment...
Hát nem "no komment"!
A kocsi takarítása nem "alanyi jogon jár". Persze, ha kiszámlázták nos akkor jogos a reklamáció.  Csak egy példa, ami ma történt. Bejelentkezés alapján vártam ma egy Ford Focust első gumiköpeny cserére, futómű állításra. Megérkezett és kitértem a hitemből, jó hangosan. Az autó konkrétan derékig sáros volt. Nem tudom, hogy hol sikerült így összedzsuvázni, de sikerült. Na kérem, ez az autószerelő szakma meggyalázása! Én ****os seggel nem megyek prosztata vizsgálatra! Jeleztem az ügyfélnek a problémát, miszerint erre az autóra így és ebben a formában nem kívánom a közel 2 milliós műszert feltenni. Lemosatnánk előbb, a 15 méterre található mosóban, 500 forintért. Meg volt sértődve! Közöltem vele, hogy ez esetben nem tartunk igényt a pénzére, ergo a megrendelt munkát sem végezzük el. Lehet elgondolkozni a történeten. Kettőn áll a vásár.
Naplózva
WERES
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3437


R+


« Hozzászólás #7512 Dátum: 2014. Augusztus 02. - 12:13:00 »

Már elnézést kérek Tomi, de nem a takarításra írtam  Kacsint Hanem a felvetésre, miszerint nem is cseréltek olajat 

ui: amúgy meg teljesen érthető a felháborodásod a focusos ügyfélre, az ilyen menjen a csába, hogy annyira nem tisztel meg, hogy tiszta autóval menjen hozzád.....sőt tuti direkt úgy áll hozzá, hogy amúgy is nyakig olajos vagy, mit számít az a kis retek még....
« Utoljára szerkesztve: 2014. Augusztus 02. - 12:17:39 írta WERES » Naplózva

Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
Tomy61
Vén róka
****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 603


« Hozzászólás #7513 Dátum: 2014. Augusztus 02. - 14:42:43 »

Már elnézést kérek Tomi, de nem a takarításra írtam  Kacsint Hanem a felvetésre, miszerint nem is cseréltek olajat 

ui: amúgy meg teljesen érthető a felháborodásod a focusos ügyfélre, az ilyen menjen a csába, hogy annyira nem tisztel meg, hogy tiszta autóval menjen hozzád.....sőt tuti direkt úgy áll hozzá, hogy amúgy is nyakig olajos vagy, mit számít az a kis retek még....
Na, ha nem  egyértelmű, hogy valóban megtörtént az olajcsere, akkor vissza kell menni. Lehetőleg nem több nap-hét múltán. Addig ne vádaskodjon senki, amíg nem tudja bizonyítani a hibás vagy valótlan teljesítést.
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6339


1.6 SW Elite - radarral!


WWW
« Hozzászólás #7514 Dátum: 2014. Augusztus 05. - 13:46:27 »

Megjöttünk a nyaralásból. A Szelidi tónál voltunk, remek volt.
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
Oldalak: 1 ... 499 500 [501] 502 503 ... 554   Fel
 
 
Ugrás:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!