Amennyire pozitívnak értékeltem az elmúlt évemet, olyan problémásan indult az idei.
Bár lehet, hogy csak a hangulatom borongós a "szakítás" (taxi) miatt. (érdekes, hogy egyes szavak igazi jelentését csak akkor érti meg igazán az ember, amikor aktuálissá válik a számára. De akkor megdöbbentő, hogy mennyire odaillik. Mert akár hogyan nézem, most egy darabot szakítottam ki magamból).
Na, de visszatérve az elmúlt hét autós eseményeire.
Kedden reggel hív a párom (én már bent vagyok a meló helyen, mire Ő elindul), hogy beletört a kulcs a Nexia zárjába (nem az ajtóba, hanem az indítóba). Szerencsére a beletört darabot ki tudta piszkálni, de kell a tartalék kulcs, majd vigyem el neki. Persze ott volt a kérdés, hogy a zár sérült-e, lehet-e használni a másik kulccsal.
Szerencsénk volt vele, a tartalék kulcs indította a gépet. Hurrá.
Másnap reggel hasonló időpontban jön ismét a telefon, hogy leszakadt a Nexia kipufogója. Autó marad az útszélen, viszi az enyémet, majd este elmegyünk érte. Király.
Este megjön melóból, megyek le, beülök a lacsiba, elindulunk. Ahogy átváltana a gép gázra elkezd a gázos gomb villogni, sípolni, mintha üres lenne a tank (persze nem az, félig van). Király a négyzeten. Pénteken menne a kocsi vizsgára. Na mindegy, úgyis Tomyéknál vizsgázik Dunakeszin, majd egy picivel több meló lesz vele. Na de akkor is.
Na "persze" a vizsgán is volt meglepi, de azt majd a szervizes topikban. Legalább kell egy kicsit lapozgatni unalom ellen.