Ha valaki tud Esztergom 60km-es körzetében eladó jó állapotú Suzuki Swift sedan autót, kérem szóljon, mert a kolléganőm lánya szeretne venni egyet. Elsősorban a rozsdamentesség és a jó műszaki állapot a fontos, évjárat 1997 utáni legyen. Felszereltség mindegy, klíma sem fontos, ár kb 400ezerig mehet. Annyit megnéztünk már a környéken, de mindegyik vagy rommá volt törve és helyre volt pofozva vagy extrém lelakott volt. Köszi
Pár tanácsot adnék:
aprod.hu és jofogas.hu-n nézelődj inkább, hasznaltauto.hu hirdetései 90%-ban kereskedős hirdetés, ahol kipofozott beszámított sz@rok vannak jórészt. Igaz vannak a kereskedőknél is idős bácsi-néni autók, de aranyáron adják és el is adják.
Legjobb ugye ha ismerőstől veszel, az én swiftemet is ismerős vette meg és használja is azóta panaszmentesen.
Idős swift mindig az első kerék mögötti küszöbillesztésnél kezd rozsdásodni-rohadni, először azt nézd meg, előszeretettel ott levő rozsdából lehet következtetni a küszöb további állapotára (képes és a B oszlop tájékán egyszer csak kirohadni ha elől már bejut a víz-sár-stb).
Mivel 5 számjegyű a km számláló, elég lutris mennyi van benne. Első árulkodó jel, hogy "karattyol" a vezérműtengely, na abban rendes olaj és szűrőcserével is kb 250ekm van. Mindenképpen bármit találsz, rendszám felír és rongyolsz be az okmányirodába, ott pár ezer (asszem 2500ft) és lekérik neked a BM rendszeréből az időszakos műszaki vizsgákon rögzített kmóra állásokat. Azok sokat elárulnak.
Én 54ezerrel vettem és 140ekm-el adtam el, vigyáztam rá, belsejéből itélve simán adhattam volna 40ekm-el, tehát szerintem a szép belső sem igér semmit ennél a tipusnál.