Lacetti klub fórum
2024. Október 01. - 10:31:35 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:
 
   Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Szavazás
Kérdés: Statisztikai kérdés! Milyen típusú Lacsid van?
Sedan - 45 (31.3%)
SW - 37 (25.7%)
HB - 62 (43.1%)
Összes szavazó: 143

Oldalak: 1 ... 448 449 [450] 451 452 ... 554   Le
 
Szerző Téma: Re: Törzsasztal 4  (Megtekintve 717528 alkalommal)
cápaFeri
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5924


cettim


WWW
« Hozzászólás #6735 Dátum: 2013. Január 14. - 23:54:43 »

Kár, hogy itt nem lehet "lájkolni"! Mostanában úgy "lájkolnék" egy-két hozzászólást!  Kacsint Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Naplózva

  "Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
cápaFeri
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5924


cettim


WWW
« Hozzászólás #6736 Dátum: 2013. Január 15. - 00:40:32 »

Ha nem veszitek túl nagy tolakodásnak, írnék kicsit a tapasztalataimról, amit ez alatt a fél év alatt szereztem. Többen kérdeztétek már: na milyen? bejött amire számítottál? hogy vagy odakint? Gondoltam így ebben a formában megosztanák néhány dolgot veletek. Minap ezt egy külföldre távozással foglalkozó blogba írtam, az egyszerűség kedvéért bemásolnám ide. Ha mégis útban lenne itt, kérem a modikat, likvidálják, vagy keressenek neki jobb helyet, semmi probléma. Akinek túl provokatív, vagy unalmas lenne (nem novellának íródott, csak egy blogbejegyzés) az egyszerűen ugorja át ezt a részt....persze abban az esetben ha maradhat....amiért hálás köszönet előre is.
Naszóval....

A rengeteg + tapasztalat és élmény közül csak egy szösszenetnyi….
Bankszámlát nyitottam. Van egy havi díja, csekély, kb mint otthon. Ok. Kaptam kártyát hozzá. Kérdezem: “Milyen költségekkel jár?” Először nem értették a kérdést, de később tisztáztuk, hogy ez jár a számlához, díjmentes. He Kértem internetes elérhetőséget…mennyi a díja havonta? Megint nem értik a kérdést. Próbálom elmagyarázni, hogy gondolom van egy havi díja, + ha ezen keresztül intézem a dolgaimat (pl. utalok) akkor mennyi az utalásonként fizetendő díj? ....Már kissé morcosan néz az eddig nagyon kedves, segítőkész ügyintéző, hogy milyen buta kérdéseket teszek fel….kedvesen közli, hogy sem havidíja, sem tranzakciókénti díja nincs….Gondoltam akkor már nem hagyom annyiban a dolgot, rákérdezek arra is, mi van, ha pénzt veszek fel az automatából a kártyámmal? Valami bökkenő biztosan van, amit nem olvastam el a szerződésben, valami apró betűs rész….Alapdíj, az automatából felvett pénz utáni százalék? No ekkor elszakadhatott a cérna benne, mert kissé értetlen képpel közölte: “Miért is lenne ennek díja? EZ AZ ÖN PÉNZE!! Bármit tehet vele, kizárólag abban az esetben kell díjat fizetni, ha az ön kinevezett ügyintézőjének segítségét veszi igénybe személyesen a fiókunkban! Ha ön sajátkezűleg intézi a pénzügyeit interneten, vagy készpénzt vesz fel automatából, vagy fizet a kártyájával egy üzletben ezek mind díjmentesek.A kártyát azért kapja, hogy hozzáférjen a számlán lévő pénzéhez” Na ez szíven ütött…először hallottam valakitől aki bankban dolgozik, hogy ez az ön pénze, nem tartunk igényt ilyen-olyan kitalált díjakra!
Még nagyon friss vagyok itt, majd talán én is megírom az élményeimet arról, mennyire más világ ez…az összes boltos mosolygós, barátságos üdvözléséről…a segítőkész hivatalnokokról…az esti bevásárlást még munkásruhában intéző szegény munkás nem lenézéséről, hanem tiszteléséről….a vidéki emberek közvetlenségéről….ami megjár az megjár, nem csaljuk el-fizetésekről és ennek vásárlóerejéről…az egymásra figyelésről….a közvagyon védelméről…a szomszédról, aki arra büszke, hogy ő többet fizet adót, amiből a település szebbé válhat…és hasonlóakról….


Tapasztalatok alapján tetted fel te is kérdéseidet?! Kérdezi az egyik bejegyző...

...hogy tapasztalatok alapján tettem-e fel a kérdéseimet? Olyannyíra, hogy még mindig él az a bankszámla a legnagyobb magyar banknál, amit több mint 15 éve használok. Sőt! Még az utolsó, decemberi fizetésem is oda fog érkezni. De itt a vége! Csak a legszükségesebbekre tartom fent még egy ideig!
Na jó, akkor kicsit bíbelődjünk a számokkal. Először az itteni bankot mondom, hisz itt csak egy költség van. 6 € havonta. Ez 72€/év ugyebár. Nem kevés így kimondva. De! Ebben benne van minden költség mint említettem, akárhány utalás, pénzfelvét automatából, kivéve ha személyesen intézem az ügyintézőmnél a pénzügyeimet. Az otthoni bankban: kártyadíj 2000Ft/év. Havi zárlati, számlavezetési, stb díj:350Ft. Direkt internetes díj:148Ft. Kp felvét automatából alkalmanként 150-500Ft összegtől függően. Számlára érkező fizetés (devizabefolyás) 560Ft. Átutalás 210Ft/db. Állandó értéknapi megbízás:48Ft/db. Havonta ezek a költségek 4-6000Ft-ot tesznek ki, + az éves kártyadíj egy hónapra eső része. Akárhogy nézzük, ez testvérek között is kb. 20€ havonta. Tessék számolni, hogy hol vannak az arányok, mikor egy átlag fizetés nettó 5-600€ otthon? Hogy aránylik ez az itteni 6€ havi költséggel amikor az átlag fizetés minimum a kétszerese az otthoninak?
Természetesen ez egy példa volt arra, hogy milyen meglepetések érik itt az embert. Nem állítom -és nem is lenne korrekt-, hogy minden ilyen egyszerű és olcsó itt, ez egy kiragadott eset volt. Itt pl. jelentősebben többe kerül egy autó havi fenntartása. csak a havi biztosítás az otthoninak 10-szerese! A szolgáltatások (pl.fodrász), a műszaki cikkek jó része, némely élelmiszercsoportok, egy-két közmű (pl. vízdíj 12€/m3) jelentősen drágábbak. Egy pillanatig sem állítottam, hogy itt rózsaszín minden. Csak érték az ember, a munkaerő. Megbecsülik a munkádat. Műszak végén a főnök kezet fog veled, megköszöni az aznapi munkádat és azzal búcsúzik, hogy holnap ekkor és ekkor találkozunk. Az utcán virágágyások, újságos oszlopok, amin műanyag vízhatlan tasakban az újság, felette egy műanyag persely. 1€-t beledobsz és kiveszel egy újságot. Nálunk nemhogy az újságot, a perselyt, de még az oszlopot is eltűntetnék egy éjszaka alatt, merthogy “alumínyium”! Nincsenek kutya****ral tele a játszóterek, ahol épségben lévő játékok várják a kicsiket. Hogy miért? Mert vannak kihelyezett zacskók és tárolók szintén oszlopokon, amiket használnak a kutyatartók (ezeket sem lopják el, teszik tönkre vandálok). Amint egy útszakaszon repedések keletkeznek, egy héten belül feljelölik spray-vel a hibákat és pár héten belül jönnek javítani. Egy javítás egy műszak alatt elkészül, nem terelgetik az autókat hetekig. Itt is van megsüllyedt aknafedél, miért ne lenne? Minap a munkahelyemre tartva láttam, hogy felbólyázták az egyik környékét, elkezdték kibontani. Munkából hazafelé még bólyák voltak, de mág készen volt. Másnap javítási nyomoknak, tábláknak nyoma sem volt, csak a szintbe hozott aknafedél és a szabad útpálya a járműveknek.
Itt is van tél, fagy, nem is kicsi. Mégis ősszel az utakon feljelölik a repedéseket és javítanak, mert tudják, hogy tavaszra abból csak nagyobb javítás, kátyú lesz. Megelőzik. Raknak ki fényvisszaverős bólyákat, hogy a nagy hóban a hótoló ne tegye tönkre az útpadkát, tudja merre vezet a nyom. Felszedik a fekvőrendőröket, hiszen télen kevesebb az esély a gyorshajtásra, viszont arra nagyobb, hogy a hótoló felszedi ezt a nem kevés pénzbe kerülö eszközt. Más…még decemberben mentem egy olyan hétvégén haza, amikor nagyon havazott, hideg volt. Sem hazaúton, sem visszaúton egyetlen munkagéppel nem találkoztam, két nap alatt Főútvonalról!! csak az a hó tünt el, amit a kocsik nyomvonalban ledobtak, előzni amiatt nem lehetett, max 50-60 volt biztonságos. Határon innen -15-fokban is nedves az út, nem kell tartani nyomvályúban összegyűlt víztől és már a havazás kezdetekor alá síkosságmentesítenek, nem várják meg, míg az autók letapossák. Előre gondolkodnak, cselekszenek. Nincs közterületen szemetelés, ha valaki mégis teszi, rosszallóan néznek rá, rászólnak, de láttam már olyant is, hogy fejcsóválva felszedte egy idős bácsi a szemetet és elvitte a kukába. Egy padon hagytam feledékenységből a fényképező tokomat, úgy hozták utánam. Nem tudhatta az illető, hogy van-e benne gép…Boltnál rossz szokásom szerint feltettem a tárcám egy táska társaságában a kocsi tetejére. A szomszéd parkolóban éppen kiszálló autós figyelmeztetett, hogy nehogy ott felejtsem. Rendőrök nem a lakott területen kívül, (sok esetben indokolatlanul kint felejtett) sebességkorlátozó tába mögött lesnek bevételre trafipax-szal, hanem a fontos területekre koncentrálnak. Zebránál ugrálnak az € százak, ha kicsit is túlléped a megengedettet, pláne ha gyalogosnak, vagy kerékpár úton közlekedőnek nem adtál elsőbbséget! Ahol nincs külön korlátozás, pláne lakotton kívül, ott olcsón megúszod ha éppen lefülelnek, de ez ritka, hogy erre mennek rá. Rendőr rutinszerűen ritkán zaklat igazoltatással, feltételezik, hogy érett, felelősségteljes felnőtt vagy, nem ülsz 0,05 ezrelék feletti alkoholszinttel autóba és az autód is megfelel a műszaki követelményeknek. Ha ellenőriznek, nem lekezelőek, mint pl. otthon rendszerint: “Na Ferenc, tudja-e hogy miért állítottam meg?” és hasonlóak.
Sorolhatnám…és én még csak fél éve vagyok kint. Vannak itt a környéken nálam sokkal régebben itt élőek, akik ugyanilyen okok miatt jöttel el otthonról. Élhetőbb társadalomban akarnak megöregedni, ha már a fiatalságukat végigszenvedték kilátástalanul otthon. Itt 3-5 év alatt becsületes munkával meg lehet teremteni az anyagi biztonságot, itt nem vonnak 44-10%-ot a fizetésedből, hogy Te és a mintegy 1,5 millió bejelentett munkavállaló el tudd tartani a 3 millió (létjogosultan talán csak 1,5millió, a többi negyven-ötvenegynéhány éves feketén dolgozó, az államkasszába nem egy egységnyit befizető, hanem onnan két egységnyit kivevő) nyugdíjast. Feneketlen tó....
Itt kötelező elmenned nyáron minimum két hétre szabadságra, miután megkaptad a 13. havi (urlaubsgeld) juttatásodat, mert tudja a munkáltató, hogy ha a családi háttér rendben van, akkor a dolgozó is jobban teljesít a munkahelyén. Szintén ez a helyzet a 14. havi juttatással, amit kötelező utalni dec. elejéig a dolgozónak. Vannak egyéb juttatások, pl. uszoda bérlet, fitnessbérlet. Olcsóbb a cégnek fizikailag, szellemileg frissen tartani egy dolgozót, mint egy kedvetlen, megfáradt, beteges dolgozó után fizetni a táppénzt, vagy a munkája hatékonyságából eredő, esetleg hibás teljesítésből eredő károkat kompenzálni! Van egy erős szakszervezet, amely nyomást gyakorol a kormányra. Január 1-től pl. 3,2%-kal emelték kötelezően minden munkakörben a fizetéseket. Van egy dolgozói érdekképviselet (Arbeiterkammer), amely nem csak a kis halakat találja meg, de a nagy cégeknek is nekiesik, ha szabálytalanságokat tár fel. Büntetések sokasága és súlyos € ezrek riasztják el a munkaadókat a simliskedéstől. Nem kötelező alkalmazottként az adóbevallás. Ha mégis úgy gondolod, hogy több adót fizettél, mint kellett volna, akár három év elteltével is visszaigényelheted a többletet. És annak, aki csak az € jeleket látná a szeme előtt egy külföldi munkavállalás említésével. Csak aki benne él, az tudja igazán, milyen áldozatokkal jár mindez. A helytállás egy másik társadalomban. Ha nem egy-két hónapra érkezel, be kell rendezned egy második háztartást, ami nem olcsó a lakbéren felül. Jelentős utazási költségekkel jár, arról nem is beszélve, hogy pár év alatt ilyen futásteljesítménnyel nullára fut egy autó, megnövekedett szervízköltségek, stb. Csak az tudja, aki ebben él, milyen pl. karácsony másnapján felkelni az ebédtől és összecsomagolni, indulni vissza, mert másnap hajnalban dolgozni kell menni ahelyett, hogy a fiával játszana a fa alatt az új játékokkal. Milyen az, amikor egy hónapban egyszer látja az ember a feleségét, a lassan felnövő gyermekét. Milyen az, amikor otthon baj, baleset történik, te meg itt ülsz tétlenül sokszáz km-re és a családtagjaidon jár az eszed, hogy mi lehet velük, miközben dolgoznod kell, mert éppen a kollégád tölti kötelező szabadságát és ha lelépsz, már vissza sem kell jönnöd, mert van másik 10 ember a helyedre. Mennyi költséggel jár egészségesnek, munkára alkalmas állapotban tartanod magad, mert ha sokat vagy beteg, nem kellesz sokáig. Milyen az, amikor visszaérve a szállásra a bőröndödet kinyitva fiad kedvenc macijának feje bukkan elő egy gyermeki kacifántos írással teli cetlivel együtt, amin az áll: „ Veled ment, hogy ne légy egyedül! Szeretlek Apa!” Milyen érzés az, amikor a telefonban azt kérdezi a gyermek: „Apa mikor jössz haza? …..És akkor sokat velem leszel?”
Milyen az, amikor a feleség munkával töltött hete és az otthoni háztartásbeli helytállás után a hétvégéje abból áll, hogy szombaton amíg a mosógép több adag ruhát mos, addig gyorsan bevásárol, mert délután sütni-főzni szeretne férjének egy kis hazait. Aztán vasárnap egy gyors ebéd, majd estig vasal, csomagol, hogy szeretett férjének meglegyen mindene odakint és egy kis hazait is vihessen arra a pár hétre. Ez idő alatt a férj azt a kevéske pár órát próbálja gyermekével tölteni, hogy egy kicsit apa is lehessen havonta egyszer. Milyen szívvel hagyja ott a családját az ember, milyen szívvel engedi el a felség a férjet többszáz kilométerre a legzordabb időjárási viszonyokban is….mert menni kell. Milyen érzést vált ki az emberben amikor útnak indul és a gyermek érezhetően megharagszik, hogy megint elmegy az apa, vagy éppen kijelenti, hogy apa engem nem is szeret, mert ha szeretne akkor nem menne mindig el?
Ne legyenek senkinek illúziói, hogy ez jó, mert ez egy kényszerhelyzet. Hiába a több kereset, nagyon sok olyan dolog van, amit nem lehet pénzzel megváltani. Nem kalandvágyból vágnak neki a férjek más országoknak, hanem mert a gazdasági helyzet, az otthoni ellehetetlenülés kikényszeríti belőlük. Mindenkinek ajánlom, próbálja meg és ha már átélte, utána mondja teljes szívből, hogy nagyon irigyli az ilyen életformát választókat!


Na és még persze ezernyi élmény ért mióta kijöttem. Ezek a dolgok csak úgy kibuktak belőlem egyik nap, mert bosszantott, hogy ha valaki vakmerően nekivág a világnak, mert nem lát más kiutat a nehézségeiből és leírja a tapasztalatait annak reményében, hogy esetleg bátorítson más olyan egyéneket, akik ennek gondolatával foglalkoznak, de nem merik megtenni az első lépéseket -pláne ilyen információk birtokában- még akár tanulhatnak is, fel is készülhetnek rá, mi várja őket határon túl......szóval nagyon megosztó/megosztott a társadalom. Sajnos sokan otthonról mondják meg az okosat és leárulózzák azt, aki idegenbe megy dolgozni. Ők azok, akik mindig jobban tudják, hogy milyen itt élni, megélni, dolgozni, beilleszkedni. És persze hangadók....Néhány bloghoz tartozó hozzászólást olvasgatva elbizonytalanodom, hogy ők is magyarok? Ennyit jelent csak, hogy közös a hazánk, közös nyelvet beszélünk? Fel sem merül bennük, hogy az írót nem a dicsekvés, hanem az információ megosztása, a segítő akarás vezérelte? Érdemes egyáltalán valamit is közzétenni ha ilyen reakciókat vált ki emberekből? Furcsa nemzet vagyunk....szeretünk más dolgaiban vájkálni és nagyon beleszólni más életébe, nagyon okosabbnak lenni, nagyon kioktatni.....közben észre sem venni, hogy egy helyben topogunk a saját köpködésünkben.
Bocsánat, ez már politika..... Kacsint Vigyorog
S hogy valami köze is legyen szeretett autónkhoz e hosszú írásnak: kijövetelem óta 14000 km-t szaladt a kicsike és még egy égő árányi extra költségembe sem került, kivéve persze az ez alatt esedékes szervízt, és az üzemanyagot. Teszi mindezt eredeti akksival, közelítve a hetedik életévéhez úgy, hogy néha -15 fok is van mostanában és az első hat évében 90%-ban bizony csak 3 km-es rövid munkába járásra használtam, de most sem fut naponta többet, mint a 7 km-re lévő munkahelyem és onnan vissza a szállásra. Persze havonta legalább egyszer haza is járok, akkor szalad bele sok. Sajnos idővel lehet meg kell, hogy váljak tőle, nem érné meg itt honosítani, de ez még nagyon a jövő zenéje! S különben is....még az sem kizárt, hogy maradok a márkánál!  Kacsint Vigyorog Vigyorog
Minden jót cartársak!   
« Utoljára szerkesztve: 2013. Január 15. - 01:48:29 írta cápaFeri » Naplózva

  "Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7266


LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)


« Hozzászólás #6737 Dátum: 2013. Január 15. - 14:03:58 »

Szegény Cápa! Ezt mi is megéltük anno, amikor apám Ausztriában trénerkedett. Sajnos meg is viselte a család, főleg a kisebb gyerekek. De hát a nyolc lurkót el kellett tartani, etetni, ruházni, tanítatni, stb. Ma már úgy látom, hogy nem szabadott volna szétszakítani a családot, még csak hónapokra sem, pedig Bécs nem is volt messze Budapesttől. De ahogy Cápa írta, a karácsonyi ebéd után, már indult is vissza. Tudom, nagy úr a szükség, és pont ez az ördögi dolog. Kell a pénz a tisztes megélhetéshez. De a családnak egyben a helye. Nos, akkor hol az igazság? Mi a megoldás? Vagy maradni, és szerezni állást, vagy kimenni, de nem egyedül, hanem asszonnyal, gyerekkel, gyerekekkel. Na igen, de egyik sem könnyű- tudom. Sajnos, most a két rossz közül kell választani sokszor, de vajon melyik a kevésbé rossz? Tudom, nekem szerencsém volt, van, hála Istennek mindnyájunknak van normális munkája, együtt lehetünk, és ez nagy boldogság, amiért sokat tettünk, de az belátom, hogy kevés, sok szerencse is kell hozzá, meg minden egyéb. A klubból már jó páran kint dolgoznak, mind kényszerből, ezt tudjuk. Drukkoljunk nekik, hogy rendeződjenek soraik, és ne kezdje ki a családjaikat a külön élés. Mert az már katasztrófa lenne mindenkinek. Vigyázzatok egymásra, és nagyon szeressétek egymást! Az élet nem túl hosszú, azt lehetőleg osszuk meg szeretteinkkel, ne legyen késő bánat soha, senkinél sem. Sajnos nálunk volt. Ezt kerüljétek el okvetlenül! Minden jót mindenkinek, és tudjátok mindig a legjobb döntést meghozni! Ámen!
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
Komis
Ezredes
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1929



« Hozzászólás #6738 Dátum: 2013. Január 15. - 20:07:19 »

Ha nem veszitek túl nagy tolakodásnak,
Minden jót cartársak!   
Csak írj! Az értelmes felfogja és hasznosítja, a többi meg...... éli a maga világát.
Naplózva

MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
hawer
Ezredes
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1769

Lacetti 1.6 sedan Elite lpg.


WWW
« Hozzászólás #6739 Dátum: 2013. Január 16. - 22:41:09 »

Róluk van valakinek már tapasztalata?

https://www.granitbank.hu/
Naplózva

A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
gabka
Teljes tag
***
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 290


2.0TCDI SW


« Hozzászólás #6740 Dátum: 2013. Január 17. - 20:11:02 »

Ha nem veszitek túl nagy tolakodásnak,
Minden jót cartársak!   
Csak írj! Az értelmes felfogja és hasznosítja, a többi meg...... éli a maga világát.
Cápa! Szívemből szóltál,akár én is írhattam volna ezt.Kb. 2 éve ősszel történet az eset mikor otthon voltunk szabadságon,unokaöcsém és barátnője elég komoly irigykedésben voltak mivel akkoriban cseréltük le a benzines lacsit dieselre,a házunk is folyamatosan szépült,meg egy csomó tervben lévő dolog formálódott,alakult. Mindig mondták,jól megy nekünk stb...Aztán sikerült nekik is kijutniuk dolgozni.Rájöttek,hogy mennyit kell szívni azért a ,,kevéske" valutáért.Egy év után már máshogy álltak a dolgokhoz.Kisebb lett az arcuk.Megtapasztalták azt is,hogyan fogy el 1,5millió forint egy hónapos szabi alatt úgy,hogy szinte semmi különleges dolgot nem veszel.Ami talán a legnagyobb kiadás ilyenkor a kocsi .Mi ha hazamegyünk párommal,még itt Ausztriában megvesszük a legtöbb alapvető élelmiszert,mert otthon elég komoly áron mérnek mindent.Javasolnék mindenkinek (akinek lehetősége van rá) pár év külföldi munkát,életet! Elég sokat lehet tanulni az itteni emberektől,hogy hogyan kell egymáshoz és a világ dolgaihoz viszonyulni.  Kacsint Ja,és ami szerintem itt a legnagyobb kincs:  az otthoni házi savanyúság,füstölt kolbász sonka.  Vigyorog
« Utoljára szerkesztve: 2013. Január 17. - 20:16:34 írta gabka » Naplózva
cápaFeri
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5924


cettim


WWW
« Hozzászólás #6741 Dátum: 2013. Január 17. - 23:45:14 »

Gabka! Ehhez csak annyit fűznék hozzá rögtön, mert sajnos éppen aktuális a dolog, hogy: Jan 2-án jöttem ki azzal, hogy 18-án este megyek haza. (Hogy miért, azt most nem részletezem, de fontos lett volna.) Itt van ez az időjárás....majdnem kétszerese a menetidő, ha éppen lehet haladni az úton, ugyanis jelenleg Soprontól a Balatonig a legkritikusabb a helyzet! Így elindulni nincs is értelme, hiszen az majdnem 8-10 órás utat jelent nekem. Szombaton hajnalban lennék otthon vasárnap meg vissza ugyanez, mert hétfőn délután dolgozni kell menni és ilyen időben nem érek rá hétfőn hajnalban elindulni. Szóval úgy néz ki, hogy maradnom kell és egy hetet halasztanom. Csúsznak az otthoni dolgaim, megint nem látom mégy egy hétig a családot, pedig fiamnak is elkélne a bíztatás, szombaton megy felvételizni....így nem kívánom őt sem stresszelni a felvételi napján, hogy elindulok haza és vajon épségben hazaérek-e? (mostanában nagyon apás Kacsint Mosolyog) Megkapta a félévijét, nagyon dicsekedni akar vele mert jó lett, vár most haza, de nem tudok menni....szívszorító, mert megfogadtam, hogy az én gyermekem úgy fog felnőni, hogy rám mindig számíthat és sosem kell csalódnia bennem! 
Szóval így megy ez.....van ennek bőven hátránya, nem olyan rózsaszín ahogy sokan gondolják.....
Ha maradok, élelmet kell még beszereznem, mert lehet nem húzom ki azzal amim van még egy hetet...mosnom is kell majd...sokmindent át kell terveznem most az időjárás miatt.
Ehjjj...vándorélet!
« Utoljára szerkesztve: 2013. Január 17. - 23:48:47 írta cápaFeri » Naplózva

  "Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
Giovanni
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3219


Kékvillám :)


« Hozzászólás #6742 Dátum: 2013. Január 19. - 12:21:48 »

Lassan kezdünk kilátszani a hóból. Bár még Marcipán törpe schnauzerem eltűnik a hóban Vigyorog

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/hohelyzet_vasban

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rHN4e4MVDvc Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 2013. Január 19. - 12:23:33 írta Giovanni » Naplózva

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Mosolyog
Lacetti:
Toyota:
Komis
Ezredes
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1929



« Hozzászólás #6743 Dátum: 2013. Január 20. - 16:45:28 »

Ausztriai kollégák! Ki van tisztában a 'pendlerpauschale' számítási módjával?  He
Naplózva

MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
cápaFeri
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5924


cettim


WWW
« Hozzászólás #6744 Dátum: 2013. Január 20. - 19:56:40 »

Ausztriai kollégák! Ki van tisztában a 'pendlerpauschale' számítási módjával?  He
Parancsolj:
http://www.job.at/Magazin/Gehalt/Gehaltsrechner
 Mosolyog
Naplózva

  "Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
Komis
Ezredes
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1929



« Hozzászólás #6745 Dátum: 2013. Január 21. - 13:46:57 »

Köszi! De nem ebben az értelemben. A km sáv: a munkahely és lakás távolsága vagy ez oda-vissza egyben?
Nálam okosabbak az utóbbit mondták, de nekem az első tűnik jónak. 
Naplózva

MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
cápaFeri
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5924


cettim


WWW
« Hozzászólás #6746 Dátum: 2013. Január 21. - 23:30:42 »

Köszi! De nem ebben az értelemben. A km sáv: a munkahely és lakás távolsága vagy ez oda-vissza egyben?
Nálam okosabbak az utóbbit mondták, de nekem az első tűnik jónak. 
Én úgy tudom, hogy az első megoldás a jó...de ha lenyitod a kis fület a Pendlerp...-nál akkor látni fogod a sávokat, sőt azt is, hogy a kicsi és a nagy mit jelentenek. Kacsint
Naplózva

  "Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
Komis
Ezredes
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1929



« Hozzászólás #6747 Dátum: 2013. Január 22. - 21:40:29 »

Köszi! De nem ebben az értelemben. A km sáv: a munkahely és lakás távolsága vagy ez oda-vissza egyben?
Nálam okosabbak az utóbbit mondták, de nekem az első tűnik jónak. 
Én úgy tudom, hogy az első megoldás a jó...de ha lenyitod a kis fület a Pendlerp...-nál akkor látni fogod a sávokat, sőt azt is, hogy a kicsi és a nagy mit jelentenek. Kacsint
Azon már átrágtam magam múlt héten. Csak ez kell, h leadjam az adóbevallást.
Naplózva

MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6339


1.6 SW Elite - radarral!


WWW
« Hozzászólás #6748 Dátum: 2013. Január 26. - 23:09:56 »

Rég nem jelentkeztem, de csak azért, mert rengeteg a meló, aludni sincs időm. Viszont azt már most tudom, hogy a nyáron sem leszek otthon.
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
Komis
Ezredes
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1929



« Hozzászólás #6749 Dátum: 2013. Január 27. - 13:22:20 »

Rég nem jelentkeztem, de csak azért, mert rengeteg a meló, aludni sincs időm. Viszont azt már most tudom, hogy a nyáron sem leszek otthon.
Épp ideje, hogy életjelet küldj! Ha már a regényírásra nincs időd.. Kacsint
Elég hosszú fuvar lesz, ha őszig nem jössz.. vagy közben azért lesz szünet?
Naplózva

MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
Oldalak: 1 ... 448 449 [450] 451 452 ... 554   Fel
 
 
Ugrás:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!